Zene i godine

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Odakle pravilo da zene ne treba da se pitaju za godine ?

Da li vi izbegavate da kazete koliko godina imate ?

Sta se krije iza toga kada zena nece da kaze koliko godina ima ?
Da li su pitanju kompeksi, sto se osoba oseca manje vrednom jer ima vise godina...
ili postoji jos neko objasnjenje?

Da li zena zaista moze da sakrije godine..kada joj se zagledate u oci ili ruke (!!!)
bez obzira koliko vodila racuna o izgledu ?

I za kraj:
Sta mislite o onim zenama koje ne vole da ih unucici zovu - baba ili baka,
vec zahtevaju neke druge izraze,kao "Nana" , 'Majka" itd...

:)

Poslednja izmena:

Da li su pitanju kompeksi, sto se osoba oseca manje vrednom jer ima vise godina...

Da li zena zaista moze da sakrije godine..kada joj se zagledate u oci ili ruke (!!!)

I za kraj:

Ne znam,imam svoj zivot ne zabadam nos u tudje nisam seljanka.

Nije kulturno ni da se muškarci pitaju za godine.:dontunderstand: Zamisli da u društvu nepoznatih osoba počneš da ih redom ispituješ koliko su stari,gde su zaposleni i kolika im je plata,kakvog su bračnog statusa itd.

Ako se sa nekim već poznaješ duže vremena,verovatno ćeš saznati i koliko ima godina.

Nije kulturno ni da se muškarci pitaju za godine.:dontunderstand: Zamisli da u društvu nepoznatih osoba počneš da ih redom ispituješ koliko su stari,gde su zaposleni i kolika im je plata,kakvog su bračnog statusa itd.

Ako se sa nekim već poznaješ duže vremena,verovatno ćeš saznati i koliko ima godina.

Nije tema o tome svemu.....
Jasno da se ne pita to sve odmah.

Rec je o zenskim osobama koje pricaju sve o sebi, i duze vreme ih znas.... ali godine da kazu - jok !

Nije tema o tome svemu.....
Jasno da se ne pita to sve odmah.

Rec je o zenskim osobama koje procaju sve o sebi, i duze vreme ih znas.... ali godine da kazu - jok !

Ja se sa takvima ne družim.:lol:

P.S.Ne pitam koliko ko ima godina,to se sazna kroz razgovor,sami kažu kada žele,i ako žele.Možda za neke ne znam tačno koliko imaju godina,ali meni to nije ni bitno.I kada kažu ja to zaboravim.Ala sam ovo naređala:rumenko: ,zaključak:nemam pojma a nije mi ni bitno.:D

Poslednja izmena:

Bila sam u prilici da su me takve pokusale ispitivati,od*ebem ih ko staru kantu.

• Podržavam
Reactions: Em.
Ne plasim se godina koje dolaze, niti imam razlog da krijem godine. U svakom zivotnom dobu najvaznije je ostati mlad i vedar duhom, i toga se drzim. Mada sumnjam da ce me unucici zvati baba, ako budem ih dobila u 45-toj. Mada ko zna

Ne plasim se godina koje dolaze, niti imam razlog da krijem godine. U svakom zivotnom dobu najvaznije je ostati mlad i vedar duhom, i toga se drzim. Mada sumnjam da ce me unucici zvati baba, ako budem ih dobila u 45-toj. Mada ko zna

Kako bi bilo u redu za tebe da te zovu ?
Zvace te kako ih naucite...

- - - - - - - - - -

Kazem kome hocu, kome necu ne kazem. :zkez:

A kako pravis selekciju?

- - - - - - - - - -

Pa tu ti je odgovor na tvoja pitanja.Smatram da mi takve osobe,koje imaju problem sa godinama,nisu interesantne za druženje.Što ne znači da ću da ih pitam,vidi se to i bez pitanja.

Ok, smes da kazes da su iskomplexirane.... to i ja mislim ^^ :)

A kako pravis selekciju?
Nemam ja strategiju, nikakvu, ali jednostavno smatram nepristojnim sve ono sto je i Emocija navela - gde radis, kolika ti plata, radi li ti muz, imate li kucu....koliko imas godina?! Oni koji treba da znaju i znaju, samim tim sto su deo mog zivota, oni koji postavljaju suvisna pitanja jer ne znaju, a hteli bi iz svojih razloga da znaju sve detalje, saznace ako ja zelim da kazem, ako ne zelim, ostace samo pitanja da vise.

zato sto ih premeravas tim pitanjima, verovatno zene koje se na neki nacin osecaju nesrecno i nezenski ili vec nekako glupavo. i onda im dodje mladja kretenusa i staje im na zulj
ali dovoljno prekaljena ce vec da te postavi gde treba

Da li vi izbegavate da kazete koliko godina imate ?

I za kraj:

pa kao raspalost prekrivena sminkom ne odaje da je tetka, mozda misticnost uspe da skine koji mesec

Stvarno... ? negde u Vojvodini?
Ne. Neocikavano, ali na jugu. :)

(nana, baba, staramajka - hijerahija, po godinama.)

- - - - - - - - - -

Verovatno ne kažeš onima,koji bi rado da te baš to upitaju.:lol:
Nemam ama ni jedan jedini razlog da krijem svoje godine. Ali sa ljudima koji su nepristojni u komunikaciji momentalno mi izrastu rogovi i delujem jos mladje. :mrgreen:

Mislim da imamo različite prioritete u životu,različite sisteme vrednosti,a time verovatno malo zajedničkih interesovanja i tema za razgovor.

Nemam ja strategiju, nikakvu, ali jednostavno smatram nepristojnim sve ono sto je i Emocija navela - gde radis, kolika ti plata, radi li ti muz, imate li kucu....koliko imas godina?! Oni koji treba da znaju i znaju, samim tim sto su deo mog zivota, oni koji postavljaju suvisna pitanja jer ne znaju, a hteli bi iz svojih razloga da znaju sve detalje, saznace ako ja zelim da kazem, ako ne zelim, ostace samo pitanja da vise.

Ponekad se tema sama nametne.... i postavljac pitanja nema nikakvu zadnju nameru s tim.

Na pr. Nedavno smo bili u vecem zenskom drustvu.
Devojku znam godinama, i cime se bavi, i celu porodicu , i njenog brat..koji se nedavno ozenio..
I oko toga pocne prica- i ja pitam ,koje si ti godiste,jer tvoj brat bese mladji ili stariji od tebe ??

I izbegla je odgovor.....
Bilo je neprijatno malo, jer se videlo da ima problem sama sa sobom , i svojim godinama.
I da, ima 30+ .

Ponekad se tema sama nametne.... i postavljac pitanja nema nikakvu zadnju nameru s tim.

Na pr. Nedavno smo bili u vecem zenskom drustvu.
Devojku znam godinama, i cime se bavi, i celu porodicu , i njenog brat..koji se nedavno ozenio..
I oko toga pocne prica- i ja pitam ,koje si ti bese godiste,jer tvoj brat bese mladji ili stariji od tebe ??

I izbegla je odgovor.....
Bilo je neprijatno malo, jer se videlo da ima problem sama sa sobom , i svojim godinama.
I da, ima 30+
.

Verovatno je imala lose iskustvo sa komentarima tipa kad ces se udati, radjati, i slicno...pa izbegava diskusiju na tu temu.
Ne bih ja to nazvala problem sa sobom, vec primitivizam okoline..

Back