Žene generacije Z odbacuju uloške, tampone i prihvataju "slobodno krvarenje" u najnovijem trendu

Trend se zove „slobodno krvarenje“, što znači da ne nosite ništa da apsorbuje krv kada imate menstruaciju.

Da budemo još jasniji, radi se o tome da ne koristite ništa da blokirate tok menstruacije.

Trend je postao popularna tema razgovora na platformi društvenih medija TikTok, mlade žene dele svoja iskustva.

Mnogi su oduševljeni prirodnim iskustvom koje smatraju oslobađajućim i, da, pomalo neurednim.

Kreatorka Čarli je izjavila da je počela slobodno krvarenje i, iako je rekla da zna da je to „lud” izbor, dodala je da je „zdrava” i da je time uštedela novac.

Pogledajte prilog 1405387
Nisam žena te nemam lično iskustvo, ali mislim da je ovo i suludo i nezdravo?

Ni trudnoca, ni porodjaj, ni vristava veknica, nista nije ni prineti sestonedeljnom krvarenju u nekakvu vatu nakon porodjaja. Tri puta bih se porodila samo te lohije da ne gledam.

Doduse, mozda su neke zene srecne ruke pa imaju kap po kap. Ja nisam jedna od njih, oko mene bi tri dana bio trag zaklane svinje.

Nikakve casice, gacice i metlice ne dolaze u obzir. Ni tamponi, meni su oni bolni, cak i oni mini.Koristila sam ih davno u moru, podnaduju se od vode u toku plivanja. Neprijatan osecaj.

Back