Žene generacije Z odbacuju uloške, tampone i prihvataju "slobodno krvarenje" u najnovijem trendu

Trend se zove „slobodno krvarenje“, što znači da ne nosite ništa da apsorbuje krv kada imate menstruaciju.

Da budemo još jasniji, radi se o tome da ne koristite ništa da blokirate tok menstruacije.

Trend je postao popularna tema razgovora na platformi društvenih medija TikTok, mlade žene dele svoja iskustva.

Mnogi su oduševljeni prirodnim iskustvom koje smatraju oslobađajućim i, da, pomalo neurednim.

Kreatorka Čarli je izjavila da je počela slobodno krvarenje i, iako je rekla da zna da je to „lud” izbor, dodala je da je „zdrava” i da je time uštedela novac.

Pogledajte prilog 1405387
Nisam žena te nemam lično iskustvo, ali mislim da je ovo i suludo i nezdravo?
Ima li kraja budalastinama?
Ljudski mozak izgleda evoluira unazad.
Treba Nobela dati onom ko je izmislio uloske,a sad bi da to poniste.
Kakvo oslobadjanje,kakva usteda?
Hoces li zivjeti u smradu ili ces prati tu odjecu koju si isprljala i sve ostalo?
Ljudska vrsta je pukla definitivno.

mislim da su ovom free flowing trendu I podrazumeva da se stavi neka krpa, da se sedi na peškiru, itd, ne misli se bukvalno da se krvari niz nogu i na sofu, aman
E,bas sa takvom pamecu i trebaju da stavljaju krpe.Vratila bih ja njih u kameno doba,pa bi onda vidjele sta je patnja...a ne ovo palamudjenje po tiktokovima.

ne, nego ne umeš da zamisliš kako bi nešto izgledalo u realnom životu, samo neke iskarikirane ekstreme koje niko živi ne praktikuje

a lako je izguglati, za free bleeding u javnosti se najčešće i koriste menstrualne gaće koje imaju kapacitet i do 8 tampona. to je stvarnost, a ne krvarenje po autobuskim sedištima

da sam npr nekad imala TSS ili se jako plašim TSS-a (kao što se ne plašim), i ja bih se odlučila za ovu opciju.
Te gace su samo marketinski trik.
Ja sam ih koristila sa uloscima,kao dodatnu zastitu.Nisu nizasta.

Te gace su samo marketinski trik.
Ja sam ih koristila sa uloscima,kao dodatnu zastitu.Nisu nizasta.

citirala si me u 5, 6 poruka, ako ti na nešto ne odgovorim, jbg :mrgreen:

dosta ce vremena proći dok kod nas ne stignu kvalitetne menstrualne gaće. jadna smo zemlja u tom smislu. ja kod nas nisam mogla da nađem ni bikini kakav mi se sviđa nego sam morala da naručujem spolja, a kamoli menstr. gaće

Tamponi su mi uvek bili sumnjiva rabota koja se pokazala kao istinita teorija zavere koju je lako dokazati skokom problema sa trudnocom prvo na zapadu gde su izmisljeni tamponi. Normalno je da oslobodjena kolicina pameti shvati da je bolje smisliti nesto drugo nego se drzati nezdravih tampona.

jeste vala, komad urolane vate je zaista sumnjiva rabota koja zavređuje status teorije zavere. pogotovo danas kad su tamponi 0% izbeljivača, organski pamuk, itd

Back