Zene, casopisi, mediji i porodicne vrednosti

Mene najviše nerviraju rijalitiji...ne znam kako se desilo da im je dozvoljeno da budu toliko zastupljene emisije...? Postoji li ikakava cenzura???

Opravdavaju se ovim: ali, ljudi to gledaju!

Gledaju, tačno, mnogi. ali, to su oni što bi ionako sjedili ispred TV-a ,,, znači, šta god im plasiraš - GLEDAĆE

Ali, plasiraj zanimljive, edukativne, bogate sadržaje, POBOGU BRATE!

Ja jedino sto ne mogu da razumem,to su ljudi koji se cude,postojanju rijaliti programa,u tako velikoj meri.U svakoj zemlji,bila to SAD-e,Rusija,ili neka evropska
zemlja,uvek onaj ko je na vlasti,zeli da ima zaglupljen narod.Ameri,to rade,sa svojim vestern filmovima,vec stotinak godina.Ruski vlastodrsci,imaju svoj stil.
Broz je zaludjivao narod,sa partizanskim filmovima,kojima je hteo da pokaze,da je On,sa svojim partizanima,pokorio Hitlerovsku nemacku.Eto,mi imamo svoje
rijaliti programe,da uzivamo,ne zamarajuci mozak,nepotrebnim stvarima.Pa zar nije bolje,gledati te programe,nego piti "bensedine"i druge gluposti.Svaki dan,mozemo da "parimo" oci,gledajuci sisate starlete.Dobro.Sise su lazne-silikonske,ali ipak su sise.I sta narodu treba vise.Dva tri litra piva,dve tri sisate
"starlete" na ekranu "Pinka",malo dzepnog bilijara,i eto srece........nevidjene !

Koliko su po vama jaki uticaji razumevanja pojedinaca, žena.. tih medijskih ataka, na nas stvarni život i stav o porodici, koliko zapravo kopiranje nekog stila života koji je većini domaćeg socijalnog okruženja neprihvatljiv, utiče na promenu naših porodičnih vrednosti.
I zašto je nemoguće odbraniti se od istih?

Mediji toliko utiču na stavove ljudi naokolo da posle više od decenije bez dodira sa televizijom, bolje nego ikada mogu da primetim to u razgovoru sa ljudima i da ih, bez obzira o čemu je reč, svrstam u samo dve grupacije na osnovu njihovih stavova. Jednu grupu zovem crna, a jednu bela. Obe su ekstremne u svojim stavovima, a ne primećuju tu ekstremnost. Oni najljigaviji primerci iz obe grupe tvrde da su siva, ali siva ne postoji pa se i oni posle nekoliko rečenica više (naročito ako im se postave neka precizna pitanja) svrstavaju u jednu od ove dve grupe. I crni i beli se mogu lako izmanipulisati tako da se navuku u potpuno prebacivanje u suprotnu grupu i da daju izjave sa kojima misle da se ne slažu, a da to što upadaju u kontradikciju uopšte i ne primete (možda bi primetili tek ako bi ih neko snimio pa im onda pustio snimak). Pravljenje takve podele ljudi u jasno precizirane suprotne grupe i nesvest o onom što je latentno suprotno u svakoj od njih, zapravo i jeste posao medijskih kuća. Kod nas to obavljaju neki švajcarski mediji za koje skoro svi misle da su srpski.

Mediji toliko utiču na stavove ljudi naokolo da posle više od decenije bez dodira sa televizijom, bolje nego ikada mogu da primetim to u razgovoru sa ljudima i da ih, bez obzira o čemu je reč, svrstam u samo dve grupacije na osnovu njihovih stavova. Jednu grupu zovem crna, a jednu bela. Obe su ekstremne u svojim stavovima, a ne primećuju tu ekstremnost. Oni najljigaviji primerci iz obe grupe tvrde da su siva, ali siva ne postoji pa se i oni posle nekoliko rečenica više (naročito ako im se postave neka precizna pitanja) svrstavaju u jednu od ove dve grupe. I crni i beli se mogu lako izmanipulisati tako da se navuku u potpuno prebacivanje u suprotnu grupu i da daju izjave sa kojima misle da se ne slažu, a da to što upadaju u kontradikciju uopšte i ne primete (možda bi primetili tek ako bi ih neko snimio pa im onda pustio snimak). Pravljenje takve podele ljudi u jasno precizirane suprotne grupe i nesvest o onom što je latentno suprotno u svakoj od njih, zapravo i jeste posao medijskih kuća. Kod nas to obavljaju neki švajcarski mediji za koje skoro svi misle da su srpski.

Kakve su boje oni, koji više od decenije nemaju dodir sa televizijom?

Има то и својих добрих страна. Сви могу да виде свињско лице медијски извиканих особа.

To sam i ja pomislila. Srozani su svi do maksimuma.

Danas su ljudi u moru informacija koje im se plasiraju mahom dezinformirsani. Medijske manipulacije su ogromne. Pre desetak godine sam gledala emisiju o medijskoj manipulaciji.

Prvo su pustili snimak i sledecu scenu. Jedan covek besno udara po haubi kola i psuje i urla na zenu dok zena sedi u kolima. Zena sva smusena. Onda su pitali ljude u studiju sta oni misle o tome. Ljudi su krenuli, kakav idiot, kreten, monstrum, budala, kakvo ponasanje.

Onda je voditeljka rekla, cekajte da vratimo malo unazad snimak. Krece scena, isti taj covek mirno prelazi ulicu kad na njega u velikoj brzini direktno ide auto. Covek se baca i jedva nekako izbegava da ga auto pokupi. Auto te zene. Onda su opet pitali publiku a sta sad misli. Ljudi su se pokunjili i rekli, kretenka jedna i trebao je da joj razbije auto i nju, u pravu je covek, mogla je da ga ubije idiotkinja.

A onda su rekli...ali cekajte da jos malo vratimo. Ide scena, zena vozi ulicom i odjednom dete koje je potrcalo za loptom joj izlece, ona istinktivno da ne bi udarila dete skrece i nalece na tog coveka.

Posle svega, svi su cutali. Onda su rekli u emisiji, pazite se ,mediji vam uvek pustaju samo delic cele slike. A to su jako opasne stvari jer se ljudi huskaju, pa cak i kad misle da su mnogo dobri i humani, ustvari su instrument za monstruoznost.

Sve je više copy/paste individua, nesposobnih da se autentično izraze u bilo kojoj sferi života. Stavove učimo čitajući i kopirajuci, zanemarujemo iskustva ili na silu želimo da ih prilagodimo onako kako to "neko" radi. Dovoljno je reći moda ili politika, i shvatiti razmere uniformisanosti. Ipak, pravi problem jeste impakt različitih mišljenja i stavova iz drugih kultura u sferu porodičnih vrednosti. Zbog toga je u svetu na sceni mnogo nasilja, a i ratova, opravdanja za ratove itd.(serijat/islam itd)
Dakle, ako je promocija drugačijih vrednosti dovoljno agresivna i prisutna na određenom području, verovatnoća poremećaja, neuroza i sukoba unutar domicilnih identiteta je ogromna.
Koliko su po vama jaki uticaji razumevanja pojedinaca, žena.. tih medijskih ataka, na nas stvarni život i stav o porodici, koliko zapravo kopiranje nekog stila života koji je većini domaćeg socijalnog okruženja neprihvatljiv, utiče na promenu naših porodičnih vrednosti.
I zašto je nemoguće odbraniti se od istih?
Malo sam zbrzio, ebe me buka u kafani :malav:
Ko je pao, padu je i bio sklon.
Kada ti nebulozni sadrzaji padnu na pogodno tlo, onda to ima uticaja.
Nije to nista drugacije nego nekad, samo sto to sada cine mediji, a ranije su to rekla/kazala komsinice cinile.
Tamo gde roditelji ne vaspitavaju svoju decu i ne nauce ih nicemu ostane prazan prostor koji se moze napuniti i ovakvim djubretom.

Jeste tuzno, ali nije neneromalno.
Nije svako drvo za violinu! :lol:

Mene najviše nerviraju rijalitiji...ne znam kako se desilo da im je dozvoljeno da budu toliko zastupljene emisije...? Postoji li ikakava cenzura???

Opravdavaju se ovim: ali, ljudi to gledaju!

Gledaju, tačno, mnogi. ali, to su oni što bi ionako sjedili ispred TV-a ,,, znači, šta god im plasiraš - GLEDAĆE

Ali, plasiraj zanimljive, edukativne, bogate sadržaje, POBOGU BRATE!
rijaliti programi su djubre, ali nista manje od politickih emisija, tzv muzickih emisija (znate na koje mislim), crne hronike...
sa malim brojem izuzetaka vecina programa je djubre
biramo sami, odgovorni smo sami

postoji predrasuda da kad neko cita knjige on radi pravu stvar
nije sve sto je ukoriceno i izgleda kao knjiga kvalitetan sadrzaj
bila sam pre neki dan na sajmu knjiga i ono sto se tamo nalazi je takodje u velikom procentu djubre

valjda je normalno da je kvalitet redak i nije upadljiv, a nazalost za mnoge/vecinu neprepoznatljiv

i zato mi je glupo toliko osipanje drvlja i kamenja na rijaliti program, kada nam je i rl na tom nivou ako se ne potrudimo da od njega nesto napravimo

rijaliti programi su djubre, ali nista manje od politickih emisija, tzv muzickih emisija (znate na koje mislim), crne hronike...
sa malim brojem izuzetaka vecina programa je djubre
biramo sami, odgovorni smo sami

postoji predrasuda da kad neko cita knjige on radi pravu stvar
nije sve sto je ukoriceno i izgleda kao knjiga kvalitetan sadrzaj
bila sam pre neki dan na sajmu knjiga i ono sto se tamo nalazi je takodje u velikom procentu djubre

valjda je normalno da je kvalitet redak i nije upadljiv, a nazalost za mnoge/vecinu neprepoznatljiv

i zato mi je glupo toliko osipanje drvlja i kamenja na rijaliti program, kada nam je i rl na tom nivou ako se ne potrudimo da od njega nesto napravimo

Sve stoji. Vrlo cesto se ljudi drze nekih opste prihvacenih standarda za nesto sto je kao "kulturno i dobro", a ne shvataju da je to na sta se pozivaju i ono sto pljuju, ista stvar a da je cesto ono sto pljuju bolje i kvalitetnije. Dovoljno je da neko nesto proglasi kao cool a nesto drugo kao seljacko i videces gomilu kompleksasa koji se samo drze toga sto je cool i misle da su mnogo pametni i iznad onih za koje misle da su seljaci.

covek kao socijalno bice ima potrebu da se uklopi. kao mislece bice kome puno toga nije jasno, ima potrebu da nadje odgovore..
e sad, dal odgovore i uklapanje nalazi u religiji, u knjizevnosti, u ideoligiji, ili u mediju..pa to je manje bitno.
kontam da niko nije sasvim svestan svih uticaja koji su na njega izvrseni, i da zapravo ne postoji samostalno razmisljanje..koliko je razmisljanje uslovljeno i koliko je diktirano, zavisi naravno do pojedinca i
od njegovih zivotnih okolnosti.
generalno mislim da u zivotima svih nas ima suvise malo prirode..a suvise elektronike..ali to je druga tema
nadam se da cu makar u svom malom zivoticu to izmeniti..
covek sto je stariji sve manje trazi odgovore van sebe. valjda bash tako i treba da bude.

Back