Žena predsednik ili premijer?

Da li biste prihvatili da žena bude premijer, ako je iz vašeg tabora?

• Ukupno glasova
    87
  • Anketa je zatvorena .
Ne kazem da nema jakih zena. A Danica Draskovic nije politicar. Natasa Micic je bila podobnik, ali mrzi me da je analiziram ovde. Upucena sam igrom slucaja u politicka desavanja unutar raznih stranaka koja se ne vide na TVu. Veruj mi, da bi se nametnula, mnogo toga treba da zapostavi u zivotu, a kasnije se ta neiskazanost u privatnom zivotu oslika u njenom politickom angazovanju losim odlukama, nastupom, radom. Jednostavno, u ovoj zemlji nije klima za zene u politici. Porazgovaraj nekada sa nekom zenom poslanikom ukoliko uspes. Bilo kojom. Ako si pametna, uplasices se pomisli da ti ona sama o necemu odlucuje u zivotu zemlje.

pa sad...nije da si u krivu, medjutim, meni ne izgleda da to ima puno veze sa spolom
aj navedi dva muskarca na trenutnoj politickoj sceni Srbije koja imaju dovoljno integriteta
da misle i kazu sta misle...tj. da ne budu samo..figure?

a zene...

slazem se - Danica Draskovic nije politicar vec...Vukov gremlin...

e sad, npr. Maja Gojkovic je bila odlican...materijal, ali SRS nije znao sta bi s njom...to je do SRS-a...
iako nisam simpatizer SRSa ne mogu ne primjetiti da u njihovim redovima ima/bilo je najvise tzv. "jakih" zena (apstrahirajmo ikebane poput Lidije Vukicevic...)
ne znam sta je posrijedi, nagadjam da je problem u samom ustrojstvu stranke, ali imati tako sposoban zenski kadar (Maja Gojkovic - istupila? steta..., Gordana Pop Lazic...) i ne iskoristiti to da ostvaris dodatne politicke poene...

LDP...paaaa...vidjet cemo, ako opstanu, njihova lista je previse sarolika i previse ukrasena ikebanama da bih ista mislila o tome...
npr. Biljana Srbljanovic je pametna i sposobna zena, jakog integriteta, ali da li je materijal za politicarku...
dok je Sonja Licht...paa sad...recimo da nije bas za isturanje u prvi plan...previse...prtljaga ima

iskreno, nemam pojma kako se zove, mislim da je glasnogovornica SPSa, gospodja srednjih godina, nakon izbora je ucestvovala u nekim emisijama na B92...vrlo... zanimljiva zena..."stara skola"?

Ksenija Milivojevic...zanimljiva pojava...inteligentna, odmjerena, britka kad treba...vidjet cemo u sto ce sazreti...

DSS, DS...jbga, njihovi zenski kadrovi su toliko...upecatljivi da ih uopce ne pamtim; nikako da se probiju u dugorocnu memoriju...:confused:

uostalom, ako je u Hrvatskoj uspjela stasati generacija sposobnih politicarki ne vidim razloga da se to ne dogodi i ovdje...

ps akonto ankete; jbga, nemam...tabor...sta da se radi :)

Apsolutno sam za, mada, kako kod nas stvari stoje, mnogo ce jos vode proteci do tada...

Cinjenica je da angazovanje bilo koje vrste - bilo profesionalno, bilo politicki, mnogo teze pada zenama nego muskarcima jer kod nas se, nazalost, jos nije iskorenilo shvatanje da detetu za sve zivo treba MAJKA. Vecina oceva je jos uvek gost u sopstvenoj porodici.

A dok god to bude tako, dok god uloge u porodici ne budu ravnopravno rasporedjene nece biti dovoljan broj sposobnih zena u politici...:otkacio:

Apsolutno sam za, mada, kako kod nas stvari stoje, mnogo ce jos vode proteci do tada...

Cinjenica je da angazovanje bilo koje vrste - bilo profesionalno, bilo politicki, mnogo teze pada zenama nego muskarcima jer kod nas se, nazalost, jos nije iskorenilo shvatanje da detetu za sve zivo treba MAJKA. Vecina oceva je jos uvek gost u sopstvenoj porodici.

A dok god to bude tako, dok god uloge u porodici ne budu ravnopravno rasporedjene nece biti dovoljan broj sposobnih zena u politici...:otkacio:

Pa sama priroda ih nije predvidela pravedno. Zasto bismo se mi protiv prirodnih zakona borili?

Ma žene imaju ''one'' dane, zato ne treba da su glavne. Mislim, BAŠ glavne. Zamisli počne da šizi i trza nogom baš kada se rešava neko bitno pitanje za zemlju? I onda kao da je radikal na vlasti.
:rotf:

MSN-Emoticon-096.gif

KOJI BRE DANI????

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ma žene imaju ''one'' dane, zato ne treba da su glavne. Mislim, BAŠ glavne. Zamisli počne da šizi i trza nogom baš kada se rešava neko bitno pitanje za zemlju? I onda kao da je radikal na vlasti. :rotf:

a muski nakon...40; kad navali kriza srednjih godina?
pa pocnu kupovat crvene autice u prirodnoj velicini (sebi...) i skupe krpice ("sekretarici"...), a sve iz...budzeta...stranke/grada...
najpametnije da im se u tom periodu (znaci, dok psihijatri ne potvrde da je "proslo"...)
zabrani vrsenje bilo kakvih odgovrnih (citaj zloupotrebljivih) funkcija... :)

a muski nakon...40; kad navali kriza srednjih godina?
pa pocnu kupovat crvene autice u prirodnoj velicini (sebi...) i skupe krpice ("sekretarici"...), a sve iz...budzeta...stranke/grada...
najpametnije da im se u tom periodu (znaci, dok psihijatri ne potvrde da je "proslo"...)
zabrani vrsenje bilo kakvih odgovrnih (citaj zloupotrebljivih) funkcija... :)
Pa kud baš 40 da nađeš... Da pomerimo na 50, a? A snajke da se pitaju nešto u periodu 25 do 30-te, al' obavezno da su ''udane'', tj. aktivne. Zarad mira, znaš.:D

U priličnom broju evropskih zemalja to se već dešavalo ili je i sad slučaj, ali u višestranačkoj Srbiji ne. Čak nemamo ni parlamentarnu stranku koju vodi predsednica.

Pa kad nema ni jedne pametne da se lati politike.Sta sad na silu treba da stavljamo neku samo da bi tebe odobrovoljili.
Mada i muski deo politicara je sve sam olos ali i ono malo zenskog dela je dno dna i to i vizuelno a i intelektualno.

U istoriji nikada nismo imali zenu na mestu presednika. Bila je doduce Natasa Micic vrsalica duznosti predsednika Srbije, ali ne i predsednik.
U SFRJ je bila jedna zena premijer i to Milka Planinc (1981. - 1985), ali u Srbiji uopste nismo imali zenu na mestu premijera.
To je dobra ideja, zasto da ne?

U istoriji nikada nismo imali zenu na mestu presednika. Bila je doduce Natasa Micic vrsalica duznosti predsednika Srbije, ali ne i predsednik.
U SFRJ je bila jedna zena premijer i to Milka Planinc (1981. - 1985), ali u Srbiji uopste nismo imali zenu na mestu premijera.
To je dobra ideja, zasto da ne?

Ma ajde, molim te, kao ona u Ukrajini sa pletenicama, samo ih bruka i slusa zapad! Ako su i pametne, onda su zle, izuzimam jedino Indiru Gandi.

Back