gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Ne kazem da nema jakih zena. A Danica Draskovic nije politicar. Natasa Micic je bila podobnik, ali mrzi me da je analiziram ovde. Upucena sam igrom slucaja u politicka desavanja unutar raznih stranaka koja se ne vide na TVu. Veruj mi, da bi se nametnula, mnogo toga treba da zapostavi u zivotu, a kasnije se ta neiskazanost u privatnom zivotu oslika u njenom politickom angazovanju losim odlukama, nastupom, radom. Jednostavno, u ovoj zemlji nije klima za zene u politici. Porazgovaraj nekada sa nekom zenom poslanikom ukoliko uspes. Bilo kojom. Ako si pametna, uplasices se pomisli da ti ona sama o necemu odlucuje u zivotu zemlje.
pa sad...nije da si u krivu, medjutim, meni ne izgleda da to ima puno veze sa spolom
aj navedi dva muskarca na trenutnoj politickoj sceni Srbije koja imaju dovoljno integriteta
da misle i kazu sta misle...tj. da ne budu samo..figure?
a zene...
slazem se - Danica Draskovic nije politicar vec...Vukov gremlin...
e sad, npr. Maja Gojkovic je bila odlican...materijal, ali SRS nije znao sta bi s njom...to je do SRS-a...
iako nisam simpatizer SRSa ne mogu ne primjetiti da u njihovim redovima ima/bilo je najvise tzv. "jakih" zena (apstrahirajmo ikebane poput Lidije Vukicevic...)
ne znam sta je posrijedi, nagadjam da je problem u samom ustrojstvu stranke, ali imati tako sposoban zenski kadar (Maja Gojkovic - istupila? steta..., Gordana Pop Lazic...) i ne iskoristiti to da ostvaris dodatne politicke poene...
LDP...paaaa...vidjet cemo, ako opstanu, njihova lista je previse sarolika i previse ukrasena ikebanama da bih ista mislila o tome...
npr. Biljana Srbljanovic je pametna i sposobna zena, jakog integriteta, ali da li je materijal za politicarku...
dok je Sonja Licht...paa sad...recimo da nije bas za isturanje u prvi plan...previse...prtljaga ima
iskreno, nemam pojma kako se zove, mislim da je glasnogovornica SPSa, gospodja srednjih godina, nakon izbora je ucestvovala u nekim emisijama na B92...vrlo... zanimljiva zena..."stara skola"?
Ksenija Milivojevic...zanimljiva pojava...inteligentna, odmjerena, britka kad treba...vidjet cemo u sto ce sazreti...
DSS, DS...jbga, njihovi zenski kadrovi su toliko...upecatljivi da ih uopce ne pamtim; nikako da se probiju u dugorocnu memoriju...
uostalom, ako je u Hrvatskoj uspjela stasati generacija sposobnih politicarki ne vidim razloga da se to ne dogodi i ovdje...
ps akonto ankete; jbga, nemam...tabor...sta da se radi

tkacio: