Zemunska gimnazija

mikelo, u pravu je profesorka. bar tako piše u srpskoj gramatici koja svake godine preživljava promene.

603019_224027631051257_612430976_n.jpg

Upiši Zemunsku slobodno... Jeste teško što se tiče nastavnika jer ima njih koji su skroz opaljeni , onih koji se prave da su mice a ustvari su najgori, onih koji pokušavaju da budu strogi a to nisu, ali naravno tu su i naši kraljevi koji su ne prevaziđeni... U tvojoj smeni će prvacima bios predavati Tanjica to nam je rekla :D a žena je najveća kraljica na svetu , muzičarka Sanja itd. itd. Ja sam lično hteo da upišem treću i posle prijemnog iako sam imao bodova za treću (98 b) ipak sam upisao Zemunsku iako nzm zašto. A što se tiče društva sestra ti je apsolutno upravu, ima raznih i sve u svemu je jako zanimljivo :D Ako te zanima još nešto pitaj :P I ostali ako vas nešto zanima ili kada saznate nastavnike slobodno napišite odg. ću vam :D Srećno pri upisu !!!

Za mesec dana zavrsavam osnovnu i volela bih da upisem zemunsku, ali me zanima na koliko stranih jezika se ide, posto sad ucim italijanski, a ne bih volela da nastavim. Tacnije interesuje me da li mogu da se odlucim samo za latinski ili pored njega moram da idem na jos neki(italijanski, ruski, nemacki, francuski)?

Nina, latinski učiš svakako, nezavisno od ostalih jezika. Ako upišeš prirodni smer imaš ga jednu godinu (prvu), a ako upišeš društveni smer imaš latinski dve godine. Obavezno imaš engleski jezik i drugi strani jezik. Taj drugi strani jezik je obično onaj koji si imala u osnovnoj školi. Ta dva jezika imaš sve četiri godine. Ne znam da li možeš neki drugi strani da uzmeš osim onog koji si učila u osnovnoj. Za to se dobro raspitaj (ja sam odavno završila Zemunsku, pa se baš i ne sećam). U moje vreme, italijanski nije bio u ponudi kao drugi strani jezik, sad koliko znam postoji. Možda je zgodno da pozoveš školu i da ti oni daju sve informacije koje te zanimaju.

E brt, znam da je kasno sada, ali... I sta si na kraju upisala? :zper:
Inace, tesko je ako ne ucis redovno jer ti se gradivo nagomila.. :sad2: I znam, lako je reci ali je stvarno tako... Nijedan smer nije lagan, ali to zavisi i od profesora koji ti zapadne.. Za 1. godinu je isti plan i za prirodni i za drustveni smer, a kasnije vec znas sta kom smeru ostaje, sta se dodaje, gubi itd... Uglavnom, ako si upisala Zemunsku neces se pokajati! Najbolja skola, veruj mii :heart:

Ljudi, krenula sam u Zemunsku i mogu da vam kažem da mi je solidno. Svi su mi govorili kako ću se u srednjoj preporoditi a ja nisam u to verovala. Bili su u pravu. Što se tiče profesora, ima ih stvarno kvalitetnih, ali ima i onih koji glume strogoću, koji vole da muče, koji ni sami ne znaju šta hoće. Prošla sam prosekom 4,73 u prvom polugodistu. Imala sam 4 iz geografije, 4 iz hemije i 3 iz matematike. Ostale su mi bile sve petice. Ja sam zadovoljna i shvatam da sam jedno veliko poglavlje pravilno odradila. Sad mi ostaje da se borim u drugom, videćemo šta će biti. Dobila sam dosta zahtevnih profesora. Baš za one koje sam čula da su opasni pre upisa, dobila sam ih. Samo još Klačar i cela družina je na okupu, haha. :) Ako možete da mi kažete kakvi su profesori, mada mislim da sam ih već dovoljno upoznala. Ako možete da mi kažete za neke cake, kako, šta. :)
Srpski- Nada Karaić
Engleski- Aleksandra Marelja
Ruski- Mirko Milojević
Latinski- Aleksandra Popac
Matematika- Ilija Joksimović
Hemija- Jovan Trbojević
Fizika- Anica (ne znam kako se preziva)
Geografija- Slavica Drndarević
Istorija- Jovana Petrović
Biologija- Tatjana Ivković
Računarstvo- Jelena (ne znam kako se preziva)
Fizičko- Sofija Ivanišević
Likovno- Zorana Obradović
Muzičko- Andja Lazović
Eto. :) Imam svoje favorite. Naravno, ovo nije po tom redosledu.

Ljudi, krenula sam u Zemunsku i mogu da vam kažem da mi je solidno. Svi su mi govorili kako ću se u srednjoj preporoditi a ja nisam u to verovala. Bili su u pravu. Što se tiče profesora, ima ih stvarno kvalitetnih, ali ima i onih koji glume strogoću, koji vole da muče, koji ni sami ne znaju šta hoće. Prošla sam prosekom 4,73 u prvom polugodistu. Imala sam 4 iz geografije, 4 iz hemije i 3 iz matematike. Ostale su mi bile sve petice. Ja sam zadovoljna i shvatam da sam jedno veliko poglavlje pravilno odradila. Sad mi ostaje da se borim u drugom, videćemo šta će biti. Dobila sam dosta zahtevnih profesora. Baš za one koje sam čula da su opasni pre upisa, dobila sam ih. Samo još Klačar i cela družina je na okupu, haha. :) Ako možete da mi kažete kakvi su profesori, mada mislim da sam ih već dovoljno upoznala. Ako možete da mi kažete za neke cake, kako, šta. :)
Srpski- Nada Karaić
Engleski- Aleksandra Marelja
Ruski- Mirko Milojević
Latinski- Aleksandra Popac
Matematika- Ilija Joksimović
Hemija- Jovan Trbojević
Fizika- Anica (ne znam kako se preziva)
Geografija- Slavica Drndarević
Istorija- Jovana Petrović
Biologija- Tatjana Ivković
Računarstvo- Jelena (ne znam kako se preziva)
Fizičko- Sofija Ivanišević
Likovno- Zorana Obradović
Muzičko- Andja Lazović
Eto. :) Imam svoje favorite. Naravno, ovo nije po tom redosledu.

E ja bas ne znam za ove profesore, ali evo za one koje znam.. Geos moja razredna :D najboljaa razredna na svetu, kod nje ti je bitno da samo pratis na casu i da bukvalno sve pises u svesku sta predaje.. Tanjica iz biosa je ziva legenda, kod nje ti je sta ispredaje to i pita i u fazonu je znas- znas; ne znas- nikom nista, sl. put ces znati.. Likovno je profesorka super, dosta trazi, ali savet- uci iz knjige i iz sveske.. To je to sto znam :)

- - - - - - - - - -

klacar, valentina, trba

E ovde znam samo za srpkinju Valentinu.. Ona meni predaje i super je profesorka, jako je pravedna i atmosfera na njenom casu je uvek vrh! Dosta trazi ali zato mnogo i pruzi na casu. Na kontrolnom se raspisi sto je vise moguce, sve sto znas pisi, a usmeno mozda malo vise trazi, nisam bas nesto sigurna, ali retko kad pita.. :D

Zanima me kakvi su profesori koji mi predavaju,prirodno mat sam smer,ove god sam upisao 1. Razred
Srbski-Bosko Milosavljevic(za njega znam da je carina)
Engleski-Ljupka ili Ljubica nmp
Latinski-Aleksandra Popac
Likovno-Zorana Obradovic(hvl bogu😂)
Geos-Sanja Milisavljevic
Istorija-Jasmina Perišic
Hemija-Vladimir Komnenovic
Mata-Marina Antic
Biologija- Sanja Krstic Djurovic
Fizika- Biljana Stojcic
Informatika-Jelena Bosković(to mi je razredna😁)
Fizicko- Sasa Porubski
Muzicko- Sanja Vuletic(kraljicaaa)

Back