Zelim da probam kopati Bitkoin. Moze li se od 30.000RSD potrosnih na struju dobiti 50.000RSD?

Poruka
3.797
Cao svima,

Gledam odavno da kopam, medjutim nikako da krenem. Imam rtx4060 i rx6800XT, daleko jacu graficku. Procesor je Ryzen 7 7800X3D, kombinovan sa 32Gb DDR5 memorije. Mada ne znam koliku ulogu igra procesor u kopanju Bitcoina. Cuo sam da je trenutno stanje Bitcoina oko 70.000$. Jel mi mozete prepociti koji softver treba da skinem, ali da je proveren , da nije prevara. Koliko sam gledao, to su neki crni prozorcici koji izgledaju kao Windows CMD, komandna tabla. Moze i inbox, ako neko ima preporuku. Da probam par dana, da proveravam potrosnju struje i da vidim kako ce ici.

Cao svima,

Gledam odavno da kopam, medjutim nikako da krenem. Imam rtx4060 i rx6800XT, daleko jacu graficku. Procesor je Ryzen 7 7800X3D, kombinovan sa 32Gb DDR5 memorije. Mada ne znam koliku ulogu igra procesor u kopanju Bitcoina. Cuo sam da je trenutno stanje Bitcoina oko 70.000$. Jel mi mozete prepociti koji softver treba da skinem, ali da je proveren , da nije prevara. Koliko sam gledao, to su neki crni prozorcici koji izgledaju kao Windows CMD, komandna tabla. Moze i inbox, ako neko ima preporuku. Da probam par dana, da proveravam potrosnju struje i da vidim kako ce ici.
Bitcoin (BTC) se ne može rudariti pomoću grafičkih kartica iz razloga što grafički čip nema dovoljno snage da izračuna zadatu operaciju...pre desetak godina to je još bilo moguće ali težina rudarenja je drastično povećana.
Da bi rudario BTC trebaju ti ASIC mineri kojisu daleko jači od grafičkih kartica, možeš ih kupiti na ovoj adresi:

https://www.bitmain.com/

Što se tiče tvojih kartica trenutno ne možeš imati neku zaradu jer ti treba mnogo više od dve grafičke karte kako bi rudarenje bilo isplativo.
Ako se budeš odlučio da rudariš savetujem ti da to bude kriptovaluta koja je zasnovana(napravljena) na ETH(ethereum) platformi.

Što se tiče zarade, imaš kalkulatore koji ti tačno izračunaju isplativost kopanja u zavisnosti koji hardware koristiš, cena struje i jačina grafičke kartice tj količina rudarenja koja je izražena u MH/s (Megahashes per second).

Ne postoje posebni software za kopanje, uglavnom se koristi CMD u kojem unosiš određene parametre kako bi se povezao na servere za rudarenje, pre svega toga treba prvo da se igraš sa karticama kako bi našao najbolji hash rate, treba ti optimizovani drajver i operativni sistem, adekvatno hlađenje kartica kao i kriptonovčanik koji je podržan od kriptomenjačnice u kojem skladištiš svoju digitalnu valutu koju kasnije prodaješ za eur/dolar.

Ima puno stvari koje treba da znaš pre nego što počneš da rudariš, jer ovo jeste zaista rudarski posao pun rizika.
Savetujem ti da se prvo dobro informišeš neko vreme pre nego što uploviš u ovu avanturu, jer rudarenja nije samo klik na jedno duge...ipak treba dosta znanja.

Ako te nešto zanima pitaj me slobodno.
Pozdrav.

Cao svima,

Isplati se jedino ako kradeš struju sa dalekovoda ili instaliraš solarne panele pa rudariš danju.

U srbiji je zastrašujuće skupa struja, ako se kupaš svaki dan ode u crvenu tarifu i mesečni račun je 100 evra. Zato se ja zapiram iz lavora ZLATNO DOBA!
To bas i nije tacno al ajd.

Cao svima,

Odlična ideja za zaradu 2019-te godine.

"Nemate kasire jer vam male plate"
"Pa nisu male gospodjo"
"Jel? LENČUGE JEDNE!"

:rotf:
Još malo pa će robot da te zameni u maxiju :mrgreen:

https://www.instore.rs/sr/article/8...enje-podova-u-odabranim-delhaize-prodavnicama
naslovna-robot-za-ciscenje-15082023.jpg

Smrde ko kolera dokrade.

Cao svima,

Proveri konfiguraciju kompa, elektro instalacije u stanu i trafostanicu u kraju....da ti se ne bi zapalio stan ili te struja ubila kao onu policajku sa Palilule koja je van radnog vremena rudarila...Sada pokojna...zdrmala je struja...

...

Back