Zelim da probam kopati Bitkoin. Moze li se od 30.000RSD potrosnih na struju dobiti 50.000RSD?

Jedini balon koji postoji je ukupni svetski dug koji iznosi $315.000.000.000.000 (315 biliona (trillions)). Da sam na tvom mestu bio bih mnogo više zabrinut za pucanje ili rast tog balona, ne bih se previše brinuo o Bitkoinu ako mi je izloženost p
Ma ja imam 71 god i nizasta vise ne brinem cak ni za moju izlozenost Bitkoinu koja nije nula , ali ono kupio sam ga bas rano cisto da pratim trend i kad je jednom skocio nikad vise nije udario moju cijenu pa sam ok
Taj balon ne može da pukne jer pre svega to nije balon, iza BTC stoji tehnologija koju polako svi prihvataju tako da BTC ima svoju vrednost i podlogu za razliku od recimo papirnih novčanica koje mogu da se štampaju.
Još od 2008 godine kada je krenula svetska ekonomska kriza priča se o pucanju BTC-a a danas tržište kriptovaluta vredi preko 2000 milijardi dolara.
BTC je mnogo više od običnog digitalnog novčića.
naravno da je mnogo vise od obicnog novcica ali to jednom kad udari maximum vrijednosti i ne ostane budala koja je sprwmna da plati vise srusi se do nule jerr nema nikog ko ce to da intervencijom zaustavi.

Koja je po tebi maksimalna vrednost? Većina ekonomista se slaže da inflacija i monetarna ekspanzija treba da prate privredni rast. Da li ti onda misliš da će i privredni rast cele planete dostići maksimum, da će prestati inovacije i razvoj, a samim tim i inflacija i monetarna ekspanzija?

Jer dok god postoji privredni rast i monetarna ekspanzija, neminovno će rasti Bitkoin, kao i zlato, berza itd. Pogledaj grafikon zlata od 1971. do danas. Pogledaj grafikon američke berze od početka XX veka do danas. Dok god Bitkoin izbacuje blokove na svakih 10 minuta, dok god može da prenosi vrednost bez cenzure bez posrednika, dok god ima fiksnu količinu novčića u opticaju koja je praktično nepromenljiva bez konsenzusa svih nodova/čvorova, dok god su države neodgovorne sa nekontrolisanim zaduživanjem koje finansira nekontrolisanu potrošnju - Bitkoin će ići prema gore.

Nije čudo što je BTC posle samo 15 godina 6. po redu bazni novac na svetu ispred britanske funte (koja je nastarija aktivna valuta) i 10. klasa imovine na svetu (ispred Vise, Mastercarda, JP Morgana...).

Prilozi

• GZcbn87XYAA7Gkx.jpeg
    GZcbn87XYAA7Gkx.jpeg
    94,5 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_2024-10-16_21-22-05.png
    Screenshot_2024-10-16_21-22-05.png
    185,7 KB · Pregleda: 3
Koja je po tebi maksimalna vrednost? Većina ekonomista se slaže da inflacija i monetarna ekspanzija treba da prate privredni rast. Da li ti onda misliš da će i privredni rast cele planete dostići maksimum, da će prestati inovacije i razvoj, a samim tim i inflacija i monetarna ekspanzija?

Jer dok god postoji privredni rast i monetarna ekspanzija, neminovno će rasti Bitkoin, kao i zlato, berza itd. Pogledaj grafikon zlata od 1971. do danas. Pogledaj grafikon američke berze od početka XX veka do danas. Dok god Bitkoin izbacuje blokove na svakih 10 minuta, dok god može da prenosi vrednost bez cenzure bez posrednika, dok god ima fiksnu količinu novčića u opticaju koja je praktično nepromenljiva bez konsenzusa svih nodova/čvorova, dok god su države neodgovorne sa nekontrolisanim zaduživanjem koje finansira nekontrolisanu potrošnju - Bitkoin će ići prema gore.

Nije čudo što je BTC posle samo 15 godina 6. po redu bazni novac na svetu ispred britanske funte (koja je nastarija aktivna valuta) i 10. klasa imovine na svetu (ispred Vise, Mastercarda, JP Morgana...).
Zaludu ti filozofija. Bitcoin ce jednom udariti u high i svi ce vidjeti da je to high i i startovace stampedo da se spasavaju. To se desava stalno u raznim segmentima globalnog marketa ali uvijek se nasao neko ko ima mogucnost i snagu da zaustavi eroziju. Da li je to Rokfeler i privatni bankari kao 1908 ili drzavna intervencija ili kes koji sjedi po strani sta vec nije bitan. Gubici na bitkoinu ce biti previse veliki da zakonodavci ne pritisne pedalu

Kazem opet. Bitcoin je samo jedan instrument vrlo volatilan i kao takav ne moze biti osnova za monetarni sistem i svi to znaju ali se prave pare na njemu pa hajde da se lazemo dok god taj balon ne pukne
Ono sta je gradjevinarstvo u srbiji to je bitcoin i ostali virtuelni novci u svetu
Prebacivanje i pranje para
Eskobar sad ne bi zakopavao pare u buricima nego bi kupovao bitcoin
Ok ima i onih koji ga koriste kao valutu ali njima dodje isto kao i bilo koja druga valuta

Ono sta je gradjevinarstvo u srbiji to je bitcoin i ostali virtuelni novci u svetu
Ok ima i onih koji ga koriste kao valutu ali njima dodje isto kao i bilo koja druga valuta
Sinoc slusam,ne znam na kojem programu.Bitcoin dostigao najvisu mogucu vrednost.77, nesto dolara.

Ma svi ga koriste za pranje para - i Blekrok i El Salvador i Butan i Sejlor i Mića ispred dragstora. Keš im je tu beskoristan, i u seriji "Ozark" se za pranje para narko-kartela koristio Bitkoin. Niko ga ne koristi da sačuva plodove svoga rada od inflacije (baš kao i obične valute :think:) i za instant prenos novca bez posrednika bilo gde u svetu. Za to je beskoristan, a za pranje para je dušu dao. Zašto bi za pranje para koristio keš, kada imaš Bitkoin?

Back