Da li smem da obrišem "podatke"?

Dok čovek ne uzme stvar u svoje ruke, i sa telefonom i sa životom, ništa od toga.
Imam, ali s vremena na vreme idem ručno, aplikaciju po aplikaciju.
I ne brišem samo cash, već i podatke, na primer ako vidim da je aplikacija Fejsbuk nagurala do 700MB, a casha ima nešto malo, ja obrišem i podatke.
Za OVU aplikaciju nisam znala smem li brisati podatke, jednom sam sve s*******.

Oslobodila sam memoriju na kraju.
Restartaj mobitel i drži volume + pritisnuto, kad uđeš u recovery menu, odi na wipe cache partition. Prije toga spoji mob i komp usb kabelom, neki modeli više ne daju ući u recovery bez toga.

bG9jYWw6Ly8vcHVibGlzaGVycy85NzU2NS8yMDIxMTAyNTE0MDAtbWFpbi5qcGc.jpg

Ovo što ti brišeš je cache od aplikacija, to ti nimalo ne ubrzava mobitel, zapravo usporava ga. Ti želiš pobrisati cache od androida, sustava, a ne od pojedinih aplikacija. Jedino ako ti je bitan samo prostor a ne i ubrzavanje mobitela onda briši cache od aplikacija. Ali ako je već došlo do toga ili kupi memorijsku karticu ili novi mob jer ćeš opet sve zapuniti za 10 dana.

Restartaj mobitel i drži volume + pritisnuto, kad uđeš u recovery menu, odi na wipe cache partition. Prije toga spoji mob i komp usb kabelom, neki modeli više ne daju ući u recovery bez toga.

bG9jYWw6Ly8vcHVibGlzaGVycy85NzU2NS8yMDIxMTAyNTE0MDAtbWFpbi5qcGc.jpg

Ovo što ti brišeš je cache od aplikacija, to ti nimalo ne ubrzava mobitel, zapravo usporava ga. Ti želiš pobrisati cache od androida, sustava, a ne od pojedinih aplikacija. Jedino ako ti je bitan samo prostor a ne i ubrzavanje mobitela onda briši cache od aplikacija. Ali ako je već došlo do toga ili kupi memorijsku karticu ili novi mob jer ćeš opet sve zapuniti za 10 dana.
Hvala puno.
Ipak, za sada mi ne treba nov telefon, jer upravo mi je bitan samo prostor a brzina je ok.

Jedan kinez mi postavio pitanje, stalno unapredjuju AI , a jel neko gleda koliko je to optimalan kod?

Ja sam skoro opet probao web igricu Forge of empires i ono sto sam zapazio je da mi je sad 5x sporija , ako ne i vise...a masina je verovatno bolja nego ona na kojoj sam prvi put probao , ali web je postao kilav zbog savremenih browsera , eto tu je igrica primer, ista je igrica, ali je sad kilava...nisu menjali izgled, ali je kilava...

A jedna druga igrica, kad su ukinuli flash je postala 100x sporija, i koristi webgl, i sve napisano na webgl, ali spora 100x, i firma vlasnik igrice plati nekog tipa i on dodje , zna kako se programira webgl, kao i ovi ostali , samo ovaj zna onaj dobar nacin od 5 mogucih i polete igrica, ne samo da je bila 100% brzine nego i 200% znaci duplo brza nego pod flashom...ali jedan znalac i naprai covek razliku izmedju uspeha i poraza..

Ranije su sistemi bili pouzdani provereni i bez leak...nema curenja ni podataka ni memorije ni nicega, a sad...svi me pitaju da li redovno fabricki resetujes...a samsung, a sta bi mi radili da imam neki od onih kineskih ....

Back