Zdravstveni problem majke

u kakvoj situaciji je bila tvoja majka?
Ma srce i pluca,jeste nemarna bila ali nisu ispumpali vodu nego stavili u komu i dali lek za izbacivanje vode,pazi oni odlazu danima hitnu intervenciju pod takvim stanjem a ne daju nam mogucnost da im damo informacije o njenim terapijama i sta je pila od lekova,koje sve intervencije je imala,kod mene je bila zdravstvena koja im kaze ne treba,ja svaki dan u terminu za posete i informacije u bolnici a brat zove telefonom i nista,nadje neku sestru preko nekog i kad je bila pored nje cuje majkin glas da pita jel to moj sin,a sestra mu kaze da ona ne moze da govori,pazi ti tu laz,da sam znao kome je ostavljam usao bih unutra i izneo je na rukama,svima bi bilo lakse da je bila s nama

kako je uopste doslo do ovoga :fdlan:
Питај их да ли јој је урађен ренген плућа макар и да ли је констатована упала плућа?
Тражи им да ти прочитају декурзусе (ток болести), то су дужни и да ти објасне како је стигла до респиратора?

Питај их да ли јој је урађен ренген плућа макар и да ли је констатована упала плућа?
Тражи им да ти прочитају декурзусе (ток болести), то су дужни и да ти објасне како је стигла до респиратора?
pitacu, mada koliko cujem konstantovana je upala iako nije imala temperaturu

pitacu, mada koliko cujem konstantovana je upala iako nije imala temperaturu
Може, али такозвана хипостатска пнеумонија. То је од лежања.
Али онда јој је и срце ослабило.
Само их питај да ти објасне зашто је стављена на респиратор. Јер на њега се не иде ако засићеност крви кисеоником озбиљно није нарушена.

imas neko prof misljenje?

Ona ga je već rekla! Ja kod nje ne bih otišla ni da mi izmeri pritisak.

Iskreno se nadam da će ti se majka izvući, ali će posle respiratora i to biti veoma sporo.
I mlađi ljudima je potrebno i više od 6 meseci...

Kada se vrati kući, nadam se da ćete joj konačno verovati i ne očekivati da ustane za nedelju dana,
jer ona i dalje ima problem noge, pored korone.

Ona ga je već rekla! Ja kod nje ne bih otišla ni da mi izmeri pritisak.

Iskreno se nadam da će ti se majka izvući, ali će posle respiratora i to biti veoma sporo.
I mlađi ljudima je potrebno i više od 6 meseci...

Kada se vrati kući, nadam se da ćete joj konačno verovati i ne očekivati da ustane za nedelju dana,
jer ona i dalje ima problem noge, pored korone.
ama samo nek mi se vrati ziva kuci rehabilitovacemo je i godinu dana ako treba...
molim se po 7 puta dnevno da se izvuce nekako, ovo je nocna mora iz koje cekam da se probudim

ama samo nek mi se vrati ziva kuci rehabilitovacemo je i godinu dana ako treba...
molim se po 7 puta dnevno da se izvuce nekako, ovo je nocna mora iz koje cekam da se probudim

Ja sam rekla u nekom od prethodnih postova da ima jake bolove u nozi i da se ne usuđuje da šeta jer se plaši da će
da padne i polomi se. Očigledno je uz to nju već drmala i korona pa je to samo pogoršavalo situaciju.

Zar vama nisu rekli da se testirate obzirom da je ona ima?

Ja sam rekla u nekom od prethodnih postova da ima jake bolove u nozi i da se ne usuđuje da šeta jer se plaši da će
da padne i polomi se. Očigledno je uz to nju već drmala i korona pa je to samo pogoršavalo situaciju.

Zar vama nisu rekli da se testirate obzirom da je ona ima?
rekli su nam da ne izlazimo iz kuce 12 dana, jaki smo mi, izvucicemo se, za nju se mnogo brinem

imas neko prof misljenje?
Mene samo buni to što je stavljena na respirator. Čemu? Šta joj se desilo sa disanjem? Pacijent se ne stavlja na respirator dok mu zasićenost krvi kiseonikom ne padne ispod 90% i to da traje neko vreme, pa se pacijent prati, prati mu se disanje, pa se urade gasne analize pa ako su one krenule da se remete (pad kiseonika, porast ugljen-dioksida u krvi) i onda prvo ide na NIV (neinvazivna ventilacija) pa tek ako ni NIV ne pomogne, ide se na respirator. Osim ako joj sam disajni aparat nije oslabio.

Ne mogu da pričam napamet, ne znam šta se konkretno dešava, ali samo razmišljam.

Mene samo buni to što je stavljena na respirator. Čemu? Šta joj se desilo sa disanjem? Pacijent se ne stavlja na respirator dok mu zasićenost krvi kiseonikom ne padne ispod 90% i to da traje neko vreme, pa se pacijent prati, prati mu se disanje, pa se urade gasne analize pa ako su one krenule da se remete (pad kiseonika, porast ugljen-dioksida u krvi) i onda prvo ide na NIV (neinvazivna ventilacija) pa tek ako ni NIV ne pomogne, ide se na respirator. Osim ako joj sam disajni aparat nije oslabio.

Ne mogu da pričam napamet, ne znam šta se konkretno dešava, ali samo razmišljam.

Redmond je u nekom svom prethodnom postu napisao:
Uzgred, majku smo danas odveli na pulmologiju zbog otezanog disanja i tamo nam je receno da je ona i dalje veoma anemicna i da je problem sa plucima verovatno posledica toga

Pitanje je u kakvom su stanju bila njena pluca sve vreme,
verovatno vise nije mogla da dise pa zato respirator jer
se u medjuvremenu ne stavljaju ljudi ( nisu doduse ni ranije)
na respirator "preventivno".

Samo trazi vezu za bolji tretman ,vrv privatnici imaju respirarore a tamo nije guzva pa se mogu posvetiti manjem broju pacijenata
Још само да набави пар десетина хиљада евра јер би га, отприлике, толико коштао тај третман код приватника.
Притом се ковид не лечи код приватника.

[QUOTE="georgejune, post: 41205380, member: 110158"]
Kovid se nigde ne leci,ja sam ga kod kuce prelezao bez respiratora,i da kosta kod privatnika,5000€ je dao poznanik kom su spasli zivot,imas neku jeftiniju varijantu?
[/QUOTE]

Tvoj bi poznanik preziveo kao sto si i ti i bez da je davao 5000
nekim "privatnicima".
Kako li ti samo zamisljas skidanje ove zene sa "drzavnog" respiratora
i transport na "privatni"?

Ne bi preziveo moje misljenje i njegov zakljucak,kao sto bi moja majka prezivela da su joj odmah ispumpali vodu iz pluca,sad jel ti imas za njih neki izgovor sto nisu imali odmah lek da joj daju za izbacivanje te tecnosti?pa je stavljaju u komu dok ga ne nabave?pa ne znaju njenu istoriju bolesti i da li moze podneti tu komu?stvarno nemate obraza kad tako lupetate i po svaku cenu opravdavate tudj nemar i greske,a moja majka je znala kao i svi sto znaju da se mora i njima ponuditi novac

Back