.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. žagubica ..

12510508_10207275524699381_1193088989914370116_n.jpg

I ja sam nekad bio nadobudan i mislio kako vješto baratam riječima, a što sam stariji sve više shvaćam da se zapravo ništa ne može izraziti, sve je to samo samozavaravanje...

.. da ..
.. ja nikad nisam vjerovao da vješto baratam riječima .. .. poslije sam skužio da ako više čitaš .. bolje slažeš riječi .. .. mislim da danas svi slažu .. prema televiziji .. što je prilična šteta .. neki pojedinci .. koje su nekad zvali .. umjetnici .. to su bolje radili ..
.. poslije sam vidio još nešto .. nema boga do jednostavnosti .. .. istina .. jasna .. jednostavna .. .. mislim da sam to bio počeo uviđati kod hemingveja ..

.. više od riječi .. važne su misli .. .. koliko su jasne i fluidne ..
.. ali iznad svega je .. uvid .. vid .. .. stanje .. promatranje .. .. osjet .. svjedočenja .. nečemu .. nekoj stvarnosti ..

.. da ..
.. ja nikad nisam vjerovao da vješto baratam riječima .. .. poslije sam skužio da ako više čitaš .. bolje slažeš riječi .. .. mislim da danas svi slažu .. prema televiziji .. što je prilična šteta .. neki pojedinci .. koje su nekad zvali .. umjetnici .. to su bolje radili ..
.. poslije sam vidio još nešto .. nema boga do jednostavnosti .. .. istina .. jasna .. jednostavna .. .. mislim da sam to bio počeo uviđati kod hemingveja ..

.. više od riječi .. važne su misli .. .. koliko su jasne i fluidne ..
.. ali iznad svega je .. uvid .. vid .. .. stanje .. promatranje .. .. osjet .. svjedočenja .. nečemu .. nekoj stvarnosti ..

Da, jednostavnost, toliko jednostavno da se zapravo nema šta reći, to ti je kraj svega, istina je da se zapravo nema što reći, sve što kažeš je mlaćenje prazne slame...

S moje strane,sačetkaj tu I ne mrdaj,za 10 minuta se vraćam s pumpe s 20 l. kanisterom bezolovnog ...neću da
se ministry I Vučko truju olovom...:zelenko3:

- - - - - - - - - -

Inače mi je pun kerec države...
Svaki smrtnik koji stigne na vlast počne da umišlja da je besmrtan I da se razlikuje od ostalih majmuna
ljudske rase I seronja podvrste homobalkanikus...
Mora da je u Nemanjinoj u zidovima neki virus koji se uvlači ljudima koji tamo duže borave...Nezdrava
ta zgrada...z:cry:

.. umjetnost je mrtva .. odavno mrtva ..
.. šta god da priča .. neko .. ovdje .. ili bilo gdje .. to je uvjek preseraj .. pokušaj da ispadne nekakva batica .. .. ovdje pogotovo ..
.. umjetnost je istina .. priča .. .. umjetnost je jednostavnost .. najjednostavnija jednostavnost .. pokazana stvarnost .. .. ništa .. umjetnost je ništa ..
.. pitam se .. mater mu ***** .. kad će doći ljudi da pričaju istinu .. .. da se ne preseravaju ..
.. gledan neku novinarku .. hoće da vrati neke pare .. .. ne razumijem ni zašto ni kako .. razumijem samo da govnjari .. u sveopćoj septičkoj .. ona govnjari .. .. ali da bi ispričala istinu .. ona bi se trebala ubiti .. jer je ona laž .. suština laži .. ako se ogoli treba se ubiti ..

.. ovaj svijet nije održiv .. .. to je svijet rasta .. kapitalizam .. .. on ne može živjeti bez da stalno raste .. pa mora eksplodirati ..
.. mislim da već govore i o kontroli energije .. i kontroli potreba ..
.. svijet u kome se potrebe stavljaju pod kontrolu .. nije organiziran .. to nije režimski .. .. to je svijet pojedinca ..
.. ako se uzme tako .. onda revolucija nije potrebna .. .. pojedinci koji izlaze iz režima .. režim slabi .. ali ima sve manje onih koji u režimu ostaju ..
.. to je sadašnja situacija ..oni u sustavu najebu .. ali ih ima sve manje .. drugi u sustavu prolaze odlično .. kao nikad .. .. ali mnogi tu nisu .. ispali su iz sustava ..

Idi begaj Alime...na režim ni da zarežim...:manikir:
Meni bi štimala anarhija,ali se ne moš rešiti krpelja ...Kažu posut njaftom-onda krepaju...:evil:

- - - - - - - - - -

A umjetnost? Umjetnik je kaj umjetne...Kaj ne?
Eden miokliz I to je to!:cool:

.. ****** .. nisam sigurna .. tridesete možda .. možda čak i manje .. između dvaes pete i tries pete .. tako nekako ..
.. mada mislim da su mi i mlađi pri ruci .. ili uz skut .. nekako .. često ..

.. a ti ..?

Poslednja izmena:
.. ****** .. nisam sigurna .. tridesete možda .. možda čak i manje .. između dvaes pete i tries pete .. tako nekako ..
.. mada mislim da su mi i mlađi pri ruci .. ili uz skut .. nekako .. često ..

.. a ti ..?

.. moja je duša sa pet godina htjela biti stara deset .. .. sa deset trideset ili četrdeset ..
.. sada mi se čini mala pizdarija .. kao da mi duša hoće imati petnaest .. pa se skoro plašim da negdje ne userem nešto glupo .. .. ako se zaboravim ..
.. pa se prisjećam .. nekih stvari ..
.. nekad sam imao osjećaj da čovjekove mogućnosti rastu sa njegovim odrastanjem .. ali da počnu padati kad ga .. nekako .. zemlja počinje zarobljavati .. kad se oženi .. ili sa djecom .. ili sa poslom .. ako ga veže .. .. to sam zvao .. klasičnim zajebom ..
.. bilo mi je zanimljivo da .. prirodni klasični zajebi .. veza na roditelje .. ovisnosti .. prirodno nestaju .. .. dakle treba gledati samo ono što sam ujebeš ..
.. čini mi se da petnaest do dvadeset godina .. jeste upravo to .. .. i ne čini mi se loše .. to što mi duša tamo teži .. .. iako bi već polako počeo razmišljati o pet .. ili tri i manje ..

.. u tvojima je vjerujem uračunato dijete .. .. a ****** .. problem je koje godine tvoja duša .. želi dati duši djeteta ..
.. ako bi to bilo prilično malo .. teško da bi vrijedilo .. .. treba raditi sa postojećim ..

.. u tvojima je vjerujem uračunato dijete .. .. a ****** .. problem je koje godine tvoja duša .. želi dati duši djeteta ..
.. ako bi to bilo prilično malo .. teško da bi vrijedilo .. .. treba raditi sa postojećim ..
.. nije mi ovo baš najjasnije ..
.. koliko je malo ..? .. kad je dovoljno ..?
.. ako daje .. recimo .. sve preko tridesete .. je li to malo ..?
..
.. i šta znači da treba raditi s postojećim ..?
.. na koje postojeće misliš ..?

.. nije mi ovo baš najjasnije ..
.. koliko je malo ..? .. kad je dovoljno ..?
.. ako daje .. recimo .. sve preko tridesete .. je li to malo ..?
..
.. i šta znači da treba raditi s postojećim ..?
.. na koje postojeće misliš ..?

.. pa i duše se zbrajaju i oduzimaju .. na zemlji .. po inerciji .. ono .. ko mu **** mater zbraja se sve pa će i duše da zbrajamo ..
.. ****** .. matematika je ista kao kod ljubavi .. a problem taj što ni ono nisi bila .. baš .. dobro .. shvatila ..

.. ti živiš sebe .. .. ali ta ja je .. jednim djelom majka ..
.. to znači da ti .. pa i tvoja duša .. nešto daje .. i nešto prima .. .. materjalno je tako .. pa i duhovno ..
.. s tim da duhovno ne zna za trgovinu .. .. i tu je problem ..
.. tako da tvoje .. maminstvo .. nastoji nešto istrgovati .. sa prividom .. sa dušom djeteta koja nije duša tog djeteta nego slika neke duše djeteta koja nam se najviše sviđa .. .. a koja je postojala možda do djetetove treće godine ..

.. koji su problemi .. i koja rješenja .. možda i nije važno .. .. ali shvatiti koja si ti .. koliko ti duša ima godina i zašto .. .. izazov je .. za vračeve ..

.. ne mogu baš sa sigurnošću tvrditi da ne trgujem maminstvom ..
.. ali .. budući da znam za moguće trgovine .. nastojim da ne trgujem svesno .. dosta se čuvam toga ..
.. ti bi trebalo da kažeš konkretno .. gde trgujem kad trgujem .. i čime trgujem .. a ja bih to svakako uzela u razmatranje ..

.. ne znam ..
.. kada sad razmišljam o svojim snovima .. iako su tu često deca .. iako je bio baš onaj jedan sa otpuštanjem i zadržavanjem nekih ranijih svojih .. dečijih .. ili malo starijih .. ja ..
.. nekako sam u snu uvek tako nekako .. kako sam najpre rekla .. između dvadeset pete i tridesete ..
.. a to jeste period od daninog rođenja pa do njene pete godine ..

.. ima još važnije .. zašto mi je dobro tu oko tridesete ..
.. tad sam tebe upoznala .. recimo ..

- - - - - - - - - -

.. ****** .. matematika je ista kao kod ljubavi .. a problem taj što ni ono nisi bila .. baš .. dobro .. shvatila ..
.. koja je matematika kod ljubavi ..?
.. ljubavi ima raznih .. ****** .. pa su i matematike razne ..
.. meni se dopada ona .. titti ..

.. šta je to ono što nisam shvatila ..?

- - - - - - - - - -

.. što se tiče umetnosti ..
.. bila sam nedavno na nekoj večeri poezije .. kod jedne prijateljice književnice ..
.. i čula jednu njenu pesmu .. odmah sam pomislila kako bi se tebi dopala ..

.. pesma govori o dve vrste pesama .. o pesmama koje se kažu i pesmama koje se ćute ..
.. kaže .. pesme koje kažeš daruješ svetu .. i drugi ih prime .. osećaju .. i na njihovoj energiji žive .. tako nekako ..
.. a drugo su .. kaže .. pesme koje se ćute ..
.. takve nikad nikom ne kažeš .. i .. kaže .. takvim pesmama pesnik sebi produžava život ..

(.. ****** .. nisam je zapamtila .. tražiću joj da mi napiše .. ako zna napamet .. pa da ti pokažem ..)

.. umjetnost ne valja .. .. svako stablo .. svaki list .. mnogo je vredniji ..

.. matematika ljubavi je ova ..
.. nije moguće voljeti .. nikog i ništa ..
.. moguće je voljeti tek u svijetu razdvojenosti .. .. davati prednost nekome pred nekim drugim ..
.. prava ljubav je tek kod boga .. on ljubi sve podjednako .. .. nema prioriteta ..
.. tako i sa dušama .. .. duša je veza na sve .. ako to nije .. u toliko je manja ..

.. ako ti stvaraš svoju sliku .. sebe .. svoje ja .. koje uključuje tvoju vezu na dušu djeteta od tri godine .. onda ti stvaraš privid .. prividnu sebe i prividnu svoju dušu ..
.. ta duša ne može biti slobodna .. ona je vezana .. sjebena .. prividom duše djeteta od tri godine ..

.. ako ti stvaraš svoju sliku .. sebe .. svoje ja .. koje uključuje tvoju vezu na dušu djeteta od tri godine .. onda ti stvaraš privid .. prividnu sebe i prividnu svoju dušu ..
.. ta duša ne može biti slobodna .. ona je vezana .. sjebena .. prividom duše djeteta od tri godine ..
.. a to dete od tri godine je .. mala sanja ..?
.. govorimo o vezivanju na dušu svog deteta ili dušu deteta u sebi ..?

..

.. misliš da se trebam rešiti te dece u snovima ..?
.. opet razmišljam .. o pitanju .. i opet mi se čini da je isti odgovor .. između dvadeset pete i tridesete .. tako nekako ..
.. a ovo poklapanje s daninim detinjstvom mislim da je slučajno .. ako si mislio da je taj period zbog nje ..
.. ne mislim da je zbog nje .. mislim da je više zbog tebe ..
.. mada nije snažno vezano ni za tebe .. ali .. jeste vezano ..
.. mislim da si ti izvukao na površinu baš ono .. zbog čega je to ta starost ..

.. što se tiče ljubavi ..
.. titi aveva due amori .. ****** ..
.. to si me ti naučio ..
..a ja sam se odmah prepoznala ..
.. uno di tera uno di sjelo ..
.. uno buono uno vero ..
.. tako nekako ..

Poslednja izmena:
.. titi ne valja .. ako postoji duša ona je sa neba ..

.. da .. pitanje je samo to .. koliko godina ima svijest čovjeka ..
.. svijest nema godine .. ali čovjek nekako .. vezuje svoju svijest .. za neke godine ..
.. to vezivanje ima .. neki razlog .. .. koji .. ?
.. to je sve ..
.. zanima me .. ako često imam osjećaj da sam te .. neke .. mladosti .. .. šta to moja svijest nalazi u tom dobu .. .. je li to dobro ili nije ..

.. duša jeste sa neba .. ali je u čoveku .. koji je na zemlji ..

.. ne znam .. ako titi ne valja ne valjam ni ja ..
.. ja sam kao titi .. prilično ..

.. za umetnost bih se gotovo složila s tobom .. iako .. ****** .. u tome plivam ..
.. umetnost je bekstvo .. kada sam šetala klisurom .. i sedela na beloj kamenoj kocki u prerastu .. i pevala .. nisam imala nikakve potrebe za umetnošću ..
.. čak ni ta pesma nije bila umetnost .. bila je .. više kao mantra .. kao bubnjevi šamana ..

.. jednom ću otići u šumu .. i neće mi biti potrebno gotovo ništa ..

.. pao mi sartr na pamet .. pa sam pomilila .. kako možda odlažem neke stvari ..
.. a za razliku od sartrovog odlaganja .. ja odlažem ono što je dobro ..

.. koliko je to pametno ..?
.. ali .. izvesno je .. svakako .. pa odlaganje ne može da šteti ..?
.. ili može ..?

.. na koji način odlaganje utiče na neminovnost koja se odlaže ..?

Poslednja izmena:
.. pao mi sartr na pamet .. pa sam pomilila .. kako možda odlažem neke stvari ..
.. a za razliku od sartrovog odlaganja .. ja odaležm ono što je dobro ..

.. koliko je to pametno ..?
.. ali .. izvesno je .. svakako .. pa odlaganje ne može da šteti ..?
.. ili može ..?

.. na koji način odlaganje utiče na neminovnost koja se odlaže ..?

.. slovenci kažu .. prilika zmujena ne vrne se nobena ..
.. digići kažu .. ki a tempo non aspeti tempo .. kad imaš vremena ne čekaj vrijeme ..
.. a srbi kažu .. što ostaviš na mostu nađeš na ćupriji ..

Back