.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa Crnca !

Beli čovek, naročito Zapadni (judeo alhemije) je zlo celog ovog Sveta (i protivnik Zemlje) , možda i šire ... :manikir:

Makar da sam ja taj - poslednji belac - iako nemam veze sa Zapadnim talasokratskim idiotlucima, niti imam veze ikakve sa arhetipom , haplotipa R1b gena

Pa onda bi bilo najbolje da se ubiješ, jbg, da ne uništavaš Zemlju, pusti crncima nek' žive u miru i harmoniji s planetom...

OK, koga bi ti spasio? Pusti filozofiju, pitanje je realno, odgovori realno, eto, utapam se ja i tvoj dobar komšija, možeš spasit' jednog, koga bi spasio?

Наравно оног првог кога бих могао да дохватим и спасем. Као што накнадно написах у том посту а ниси прочитао:

Говориш о људима. Па нека је један Абисинац а други ко год хоће. Спашаваш човека, индивидуу а не апстракцију.

Нација је апстракција. Индивидуа је оно што је реално.

OK, koga bi ti spasio? Pusti filozofiju, pitanje je realno, odgovori realno, eto, utapam se ja i tvoj dobar komšija, možeš spasit' jednog, koga bi spasio?
To nije isto pitanje koje je postavio Oziman.

Jer, njegov dobar komšija može biti Hrvat, pa ste onda dva Hrvata.
Neutralisao si varijablu nacionalnosti, šta ostaje?

Spašavaš onoga koga više vrednuješ kao čoveka.

Koga bi pre spasio, Bandića ili Dinkića? :D
Ja ne bih ni jednog.

Tebe Hrvata ili Vučića Srbina?
Tebe.

Mog potencijalnog zeta crnca, ili Kristijana Golubovića?
Potencijalnog zeta.

Alima ili nekog drugogs foruma?
Alima.

Ja bih obojicu eskivirao i još im se izvinuo,ali razlog je što obojica idu u mračne dubine to što neću da dozvolim da me na Krsti nabede da sam
četnik ili ustaša-majku li im partizansku!:hahaha::mrgreen:

:mrgreen:

A kad bi baš morao spasiti jednog?

Eto, kad bi morao birati između mene i svog dobrog komšije, koga bi spasio? I ne laži! :mrgreen:

Takoe...Osim toga,pošto on zna šta je za nas najbolje-treba prepustiti sve odluke njemu-pa kako bude! ! !
Ybg-kako je tako je!:tease::manikir:

Da, to je jedino logično, a mi 'filozofi' bi morali zaključivati logično... :mrgreen:

Btw, vidim da koristiš dosta smajlića, pa da te pitam, na ovom forumu nema onog smajlića koji sliježe ramenima, onaj :ne zna: smajlić?

Znam-to je zato što za crnca ameri u filmovima kažu da je Srbin!:manikir:

:rotf: ... u kom filmu 2-3 ??

Pa onda bi bilo najbolje da se ubiješ, jbg, da ne uništavaš Zemlju, pusti crncima nek' žive u miru i harmoniji s planetom...

Šta je frka! Stego malo života i ne daš ga ? m?

Nema veće stvari nego ukinuti sebe, ako drugi treba da preživi i spase planetu i život na planeti ???

Slabo, slabo ...

Jeli bre kakvi ste vi ovde filozofi, ???

Slabo, jadno, malo i nedostojno .... :mrgreen:
(malo da vas prc...)

Btw, vidim da koristiš dosta smajlića, pa da te pitam, na ovom forumu nema onog smajlića koji sliježe ramenima, onaj :ne zna: smajlić?
:dontunderstand::huh:
dunno.gif

To nije isto pitanje koje je postavio Oziman.

Jer, njegov dobar komšija može biti Hrvat, pa ste onda dva Hrvata.
Neutralisao si varijablu nacionalnosti, šta ostaje?

Spašavaš onoga koga više vrednuješ kao čoveka.

Koga bi pre spasio, Bandića ili Dinkića? :D
Ja ne bih ni jednog.

Tebe Hrvata ili Vučića Srbina?
Tebe.

Mog potencijalnog zeta crnca, ili Kristijana Golubovića?
Potencijalnog zeta.

Alima ili nekog drugogs foruma?
Alima.

Da, tvoj odabir ima neke konkretne preduvjete, ti znaš tko je tko, i po tome procjenjuješ koga ćeš spasiti, ali u uvjetima kad nemaš osobnih informacija, onda je izbor moguć samo na temelju sličnosti s tobom, naravno, lakše je vidjeti sličnost kod mojeg primjera odabira između crnca i bijelca nego kod odabira Hrvata i Srbina, koji se izvana zapravo ne razlikuju, jel', pa je možda primjer malo nespretan za pokazati da kod nužnog odabira čovjek odabire sebi slične.

Ono, kad bi se recimo utapali Hrvat i Srbin, a ne poznaješ ih osobno, pa se jedan dere: 'spasiii me bre brate', a drugi 'kaj čekaš, baci štrik', ja mislim da bi odabir bio poprilično jasan... :mrgreen:

Da, tvoj odabir ima neke konkretne preduvjete, ti znaš tko je tko, i po tome procjenjuješ koga ćeš spasiti, ali u uvjetima kad nemaš osobnih informacija, onda je izbor moguć samo na temelju sličnosti s tobom, naravno, lakše je vidjeti sličnost kod mojeg primjera odabira između crnca i bijelca nego kod odabira Hrvata i Srbina, koji se izvana zapravo ne razlikuju, jel', pa je možda primjer malo nespretan za pokazati da kod nužnog odabira čovjek odabire sebi slične.

Ono, kad bi se recimo utapali Hrvat i Srbin, a ne poznaješ ih osobno, pa se jedan dere: 'spasiii me bre brate', a drugi 'kaj čekaš, baci štrik', ja mislim da bi odabir bio poprilično jasan... :mrgreen:

To je ok! ...

Svoje gomno mogu da diram , tuđe ne !!!

:manikir:

Ma daj, utapaju se pedofil silovatelj i dete, pedofil ti je bliži - izvlačio bi njega?

Не говоримо о деци и одраслима, о злочинцима и свецима. Говоримо о људима различитих националности.

Ту би бар морално осећање морало да превагне над пуком безвезном апстракцијом званом "држава"!

А за те остале примере то би ишло мало, много, теже, што нажалост само доказује истинитост оне алегорије да моралности у свету има попут дијаманата. Толико је много има међу људима.

Poslednja izmena:

Ne, onda kad ne poznajem nikog od njih, spašavam onog ko je bliže, ako nemam vremena za obojicu.

Не говоримо о деци и одраслима, о злочинцима и свецима. Говоримо о људима различитих националности.

Ту би бар морално осећање морало да превагне над пуком безвезном апстракцијом званом "држава"!

А за те оаатле примере то би ишло мало теже, што нажалост само доказује истинитост оне алегорије да моралности у свету има попут дијаманата. Толико је много има међу људима.

Tanki su takvi razgovori ...

~~
Tek kada odsustvo moralnosti napravi veliku štetu, pa se ponovi i uhvati model i pravilo ponašanja, tada ljudi prihvataju moral i ugrađuju u Zakon, kao nevidljivu infrastrukturu. Do tada iako vide, neće da vide...

Наравно оног првог кога бих могао да дохватим и спасем. Као што накнадно написах у том посту а ниси прочитао:

A nenene, nije poanta u tome tko je prvi na dohvatu, recimo da imaš jednake mogućnosti spašavanja jednog ili drugog, ali možeš spasiti samo jednog, jbg, moraš napraviti odabir, nema druge...

Говориш о људима. Па нека је један Абисинац а други ко год хоће. Спашаваш човека, индивидуу а не апстракцију.

Нација је апстракција. Индивидуа је оно што је реално.

Naravno da je nacija apstrakcija, ali ljudi žive u idejama, nacija je zapravo ideja, ali ideje čine čovjekov identitet, one su dio identiteta individue, ne postoji individua koja ne crpi identitet iz idejnih koncepata, ti recimo pišeš ćirilicom, i to je idejni koncept, koji je zapravo dio tvog identiteta kao individue...

- - - - - - - - - -

Ne, onda kad ne poznajem nikog od njih, spašavam onog ko je bliže, ako nemam vremena za obojicu.

:roll:

Nije poanta koji je bliže, obojica su bliže, možeš spasiti jednog ili drugog, poanta je u izboru...

Naravno da je nacija apstrakcija, ali ljudi žive u idejama, nacija je zapravo ideja, ali ideje čine čovjekov identitet, one su dio identiteta individue, ne postoji individua koja ne crpi identitet iz idejnih koncepata, ti recimo pišeš ćirilicom, i to je idejni koncept, koji je zapravo dio tvog identiteta kao individue...

Ту вашу психологију руље сачувај за себе.

Поносан си на своју нацију. Поносан си јер немаш сопствених квалитета којим би се поносио, па си нашао уточиште у апстракцији.

Како је то само узвишено. Узвишена осећања.

Поносан си на своју нацију. Поносан си јер немаш сопствених квалитета којим би се поносио, па си нашао уточиште у апстракцији.

jbš naciju kad su se odrekli rase ...

šta je nacija - ništa osim staništa i gomile DNK koji određuju rasu ili je ne određuju !

Jel to iskvareno i nepopravljivo ili nije ??

:hahaha:

Aha, tu smo dakle, bacamo floskule...

A ja sam te pokušao ozbiljno shvatiti...

Тражио сам Шопенхауров цитат који сам раније постовао овде а у коме он разоткрива нацију као обичан појам а не оно што је реално.

Међутим, успут сам наишао на овај пост где сам изнео своје мишљење о томе. Ево ти проучи. То је као кап воде на пожар национализмом испраног мозга којим су вас тамо задојили:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/381151-Estetska-kontemplacija?p=18488753&viewfull=1#post18488753

Poslednja izmena:
Међутим, успут сам наишао на овај пост где сам изнео своје мишљење о томе. Ево ти проучи. То је као кап воде на пожар национализмом испраног мозга којим су вас тамо задојили:
ovo je izjava nacionaliste.
Možda deklarativno nisi nacionalista, ali neko ko nije nacionalista ne pravi podele na "mi ovde" i "vi tamo".

A šef se zajebava.
Uglavnom :D

ovo je izjava nacionaliste.
Možda deklarativno nisi nacionalista, ali neko ko nije nacionalista ne pravi podele na "mi ovde" i "vi tamo".

A šef se zajebava.
Uglavnom :D

Ne. Они се тамо препарирају национализмом много више него ми овде. Тако да су они као неки мрави, национализмом испраних мозгова.

Ево погледај став овог шефа. Као неки врач из прашуме који брани своје тотеме и са поносом мисли о њима. Угњездио се у своје племе, у своје стадо, па мисли да су сви као они тамо у њиховој "лепој".

Ne. Они се тамо препарирају национализмом много више него ми овде.
ovo je upravo ono što hrvatski nacionalisti misle o srbima.

To i jeste odlika latentnih nacionalista - stalno su im velike oči za nacionalizam "preko puta".

Šefa znam odavno.
Meni je šef super, nikad nisam osetila da emituje ka meni bilo šta što bi nalikovalo onome što ti sad emituješ prema njemu :)

ovo je upravo ono što hrvatski nacionalisti misle o srbima.

To i jeste odlika latentnih nacionalista - stalno su im velike oči za nacionalizam "preko puta".

Šefa znam odavno.
Meni je šef super, nikad nisam osetila da emituje ka meni bilo šta što bi nalikovalo onome što ti sad emituješ prema njemu :)

25336206.jpg

Шта мислиш ко је ово? :)

:mrgreen:

A kad bi baš morao spasiti jednog?

Eto, kad bi morao birati između mene i svog dobrog komšije, koga bi spasio? I ne laži! :mrgreen:

Da, to je jedino logično, a mi 'filozofi' bi morali zaključivati logično... :mrgreen:

Nema...A i šta bi-ovde svi sve znaju...Nema tajni...:manikir:

Back