.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. snovi su .. duboko .. filozofsko pitanje .. .. mislim da su to neki i znali ..
.. način na koji funkcionira mozak i svijest .. na javi .. nekako mora biti usporediv sa načinom funkcioniranja u snu ..
.. ako je čovjek svoja svijest .. onda u snovima je to tu .. ista neka svijest .. samo malo luđa ..
.. traženje .. duše čovjeka .. suštine .. ispada strogo psihoanalitičko pitanje ..
.. ako čovjek miruje .. ako je statičan .. slabo se mjenja .. snovi se ne dešavaju .. .. oni nastaju na razlici potencijala ..
.. potencijal se očituje u osjetu .. ali to znači i stanje svijesti i stanje tijela ..
.. ovih dana sanjam nešto .. uglavnom loše .. ali se ne uspjevam sjetiti ..
.. matematika bi govorila ovako .. javljaju se osjeti .. novi osjeti .. loši .. .. a osjećam se kao na rubu bolesti .. kao da se neke napetosti stalno nanovo ponavljaju .. i kao da nisam dovoljno priseban da ih riješim .. .. provati ću s molitvom ..
.. kad bi se situacija mogla riješiti .. snovi bi bili .. pobjednički ..
.. kad bi u snovima tijelo moglo odmoriti .. snovi bi bili dobri .. .. možda manje borbena pobjeda više odmor ..
.. ali je fakat da sve ostaje .. pa su snovi loši .. i .. vraćaju se ..
.. kad bi sve ostalo .. ali zabetonirano u jedno stanje .. snova isto ne bi bilo .. .. znači .. u stanju sam u kom nisam dobro .. ali promjenjivom .. sa stalnom težnjom ka boljem .. i stalnom opasnošću od veće bolesti ..

- - - - - - - - - -

.. već obećavaš .. .. ako ostaneš još tri dana postaćeš legenda .. .. što će potvrditi moju teoriju o tome da su srbi i hrvati isti kurci .. lišće s iste grane ..

Poslednja izmena:
.. provati ću s molitvom ..

Koje molitve prakticiraš? Očenaš? Za šta moliš? Jel' moliš samo za sebe, ili i za druge?

.. već obećavaš .. .. ako ostaneš još tri dana postaćeš legenda .. .. što će potvrditi moju teoriju o tome da su srbi i hrvati isti kurci .. lišće s iste grane ..

Obećavam, da... :mrgreen:

To ti je običan neki algoritam, dodjeljuje ti 'titulu' na osnovu nekih statistika, nema ti tu nikakvih posebnih zasluga, obična matematika... ;)

Koje molitve prakticiraš? Očenaš? Za šta moliš? Jel' moliš samo za sebe, ili i za druge?

Obećavam, da... :mrgreen:

To ti je običan neki algoritam, dodjeljuje ti 'titulu' na osnovu nekih statistika, nema ti tu nikakvih posebnih zasluga, obična matematika... ;)

Imaš kategoriju "Zaslužan član"...Vrlo značajna titula.:manikir:
Pazi,meni nakačili da sam legenda!
OTKAČINJI TO! ! !
Nisam još otšo po ku...penisu...:evil:

Poslednja izmena:
Pa da, ali te statistike uzimaju u obzir koliko su ti puta komšije pohvalile to što pišeš, tako da na kraju to jeste statistika koja govori više o komšiluku nego o tebi. :)

alim:
.. ovih dana sanjam nešto .. uglavnom loše .. ali se ne uspjevam sjetiti ..
.. ja uspevam .. po nekog detalja ..
.. sanjam baš dosta .. i snovi .. nisu baš neprijatni .. ali nisu ni prijatni .. negde su na granici neprijatnosti ..
.. u gužvi sam .. velikoj .. pod stresom i pritiskom .. i onda je to otud ..

Rijetko će tko mene reputacionirat' ovdje... :mrgreen:

Ja b' mog'o samo negativnu reputaciju dobivat'...

- - - - - - - - - -

Imaš kategoriju "Zaslužan član"...Vrlo značajna titula.:manikir:
Pazi,meni nakačili da sam legenda!
OTKAČINJI TO! ! !
Nisam još otšo po ku...penisu...:evil:

A zašto si ti dragoljube ovdje legenda? Koje su tvoje zasluge, kakav je tvoj doprinos radu ovog foruma?

.. paaa .. molitva je ozbiljnija situacija .. od onog što bi se pomislilo .. .. i ozbiljnija od onog što bi neka .. relativno obična ***** .. mogla shvatiti .. .. tako da bi o tome trebalo pažljivo ..

.. papa je rekao da se ne boji smrti ali se boji patnje .. .. mislim da papa ne vjeruje u boga .. .. znaš možda zašto .. ? .. kako to da to nije smio reči .. ?

.. objasni mi oče naš .. .. ili jedan .. stih .. .. ako znaš ikoji ..

- - - - - - - - - -

.. jesi li osnovao kaki zdrug .. hrvatske mladeži .. u tuđini .. ? .. .. bojiš se .. ?

.. paaa .. molitva je ozbiljnija situacija .. od onog što bi se pomislilo .. .. i ozbiljnija od onog što bi neka .. relativno obična ***** .. mogla shvatiti .. .. tako da bi o tome trebalo pažljivo ..

Pa ajd' onda pažljivo... Koje molitve prakticiraš? Oče naš? Za šta moliš? Samo za sebe ili i za druge?

Ja ne znam kako bi pažljivije postavio pitanje...

.. papa je rekao da se ne boji smrti ali se boji patnje .. .. mislim da papa ne vjeruje u boga .. .. znaš možda zašto .. ? .. kako to da to nije smio reči .. ?

Čovjek je, boji se, jbg, svi se bojimo, šta je tu čudno, i Isus se bojao patnje, i nastojao da ga zaobiđe čaša koju je morao kušati, ili kako to već ide...

.. objasni mi oče naš .. .. ili jedan .. stih .. .. ako znaš ikoji ..

Znam očenaš, kako ne bi znao, e sad, objasniti, to već teže, ajd' ti meni objasni, ti si stručnjak, ja ne znam...

Pa ajd' onda pažljivo... Koje molitve prakticiraš? Oče naš? Za šta moliš? Samo za sebe ili i za druge?

Ja ne znam kako bi pažljivije postavio pitanje...

.. uzmi jabuku .. prereži je popreko .. .. to je molitva .. .. kao za tebe ..

Čovjek je, boji se, jbg, svi se bojimo, šta je tu čudno, i Isus se bojao patnje, i nastojao da ga zaobiđe čaša koju je morao kušati, ili kako to već ide...

.. ne zna šta je pakao .. .. dakle .. ne zna boga .. .. a ***** papu koji ne zna boga ..

Znam očenaš, kako ne bi znao, e sad, objasniti, to već teže, ajd' ti meni objasni, ti si stručnjak, ja ne znam...

.. eto .. mogu početi .. .. počinje ovako ..
.. oče naš koji jesi na nebesima ..
.. prve riječi su ..
.. oče naš ..
.. a prva riječ je ..
.. oče ..
.. sad ..
.. razmisli .. šta znači otac .. imaš li oca .. jesi li ti .. slučajno .. nekome otac ..
.. razmisli o tome .. polako .. nema žurbe .. mjesec godinu .. tri .. .. pa se vrati da te naučim još čemu ..

.. razumiješ .. ?

.. uzmi jabuku .. prereži je popreko .. .. to je molitva .. .. kao za tebe ..

Ja sam više za molitvu a la Bela Hamvas, dobro se napiti crnog vina... :mrgreen:

.. ne zna šta je pakao .. .. dakle .. ne zna boga .. .. a ***** papu koji ne zna boga ..

Ma o čemu ti pričaš, čovjek se boji, jbg, nije robot, nego je čovjek, šta to ima veze s rajem i paklom...

.. eto .. mogu početi .. .. počinje ovako ..
.. oče naš koji jesi na nebesima ..
.. prve riječi su ..
.. oče naš ..
.. a prva riječ je ..
.. oče ..
.. sad ..
.. razmisli .. šta znači otac .. imaš li oca .. jesi li ti .. slučajno .. nekome otac ..
.. razmisli o tome .. polako .. nema žurbe .. mjesec godinu .. tri .. .. pa se vrati da te naučim još čemu ..

.. razumiješ .. ?

A ne znam, nisam nešto s ocem bio blizak, poprilično sam ravnodušan prema ocu...

.. ne razumijete .. ? .. .. sa će vam objasnim ..

.. ovaj svijet nije .. stajajući .. .. on je u toku .. .. može biti .. ili tok u krugu .. neka evolucija do nekud pa curik .. ili u nekom smjeru .. koga neznamo .. .. ili ****** .. bože .. daklem ****** bože ..
.. nastanak čovjeka je .. podjela ..
.. u nekom starom majmunu .. u vrsti .. .. i ta se vrsta rascjepila .. .. nastale su dvije vrste .. majmuni i ljudi .. .. i nisu si mnogo smetali ..
.. čovjek je .. dalje .. evoluirao .. revolucijama ..
.. podvojio se .. u roba i gospodara .. .. grčka .. to je tražilo mnogo toga .. organizaciju govorništvo .. filozofiju .. .. a važno je .. dvije su nove vrste bile tu .. zajedno .. držane su silom .. ali se svijest nije razlikovala mnogo ..
.. kod kapitalizma .. podvojenost novcem .. isto .. .. još uočljivije .. .. neki raspolažu sa pola svijeta .. ali i svijest najsiromašnijeg i najbogatijeg .. nisu mnogo različite ..
.. to je zato što .. i svijet mača i svijet vage .. bez obzira koliko revolucionarni .. .. nisu prava revolucija ..

.. velika je revolucija .. između dobrih i loših ..
.. društvo se stalno nastojalo držati .. na okupu .. .. murjačinama zakonima vojskom pravom popovima .. .. kažnjavanje zla je bilo nešto što je za društvo bilo obavezno ..
.. u jednom trenutku .. sanaderi počinju biti .. junaci našeg doba .. što nije strašno .. .. ali raja ih takvima prihvaća .. i to je kraj .. .. gubi se koncept održivog društva ..
.. i .. tu se gubi društvo .. i izranja čovjek .. pojedinac ..
.. sada .. više .. sačuvati .. djelotvorno društvo .. komšiluk .. nije imperativ ..
.. i kažnjavanje zlih nije potrebno ..
.. oni se proglašavaju prokletima .. i ostavljaju .. .. slično kao oboljeli od kuge ..

.. razumijete .. ?

Trend kontra američkog dolara se nastavlja - Turska i Iran dogovorili trgovanje u vlastitim nacionalnim valutama: "To će ojačati naše zemlje"

.. zašto je to važno .. ?

.. jer znači nešto kao trampu .. ako ture uzima novac irana .. on vjeruje da će sa tim novcem moći nešto kupiti .. ako nigdje onda u iranu .. .. ne treba mu neki daleki sudac .. koji će držati situaciju pod kontrolom i iran u šaci .. .. to onda ide ka trampi .. svako trguje sa svakim .. i nemaju pojma ko su ameri ni čemu služi dolar ..

.. razumijete .. ?

- - - - - - - - - -

.. šta se priča po srbiji .. ? .. kada će rat .. .. svjetski .. ?

.. hoće li ove godine .. ?

Back