.. meni to izgleda kao da me hoćeš .. opredjeliti ..
.. svijet je složen i kompliciran .. i djeca i mačke i ljudi se snalaze kako mogu .. .. ja im ne zamjeram mnogo .. obično u pozadini sveg snalaženja je strah ..
.. ovo je .. na račun laži ..?
.. svako se snalazi kako može .. neko laganjem .. i ne treba mu zamerati mnogo .. obično je u pozadini takvog snalaženja strah ..
..
.. kako znaš kad je strah .. a kad je nešto drugo ..?
.. uvek je strah ..?
.. kod sanadera isto ..?
.. ni njemu ne terba zamerati mnogo ..?
.. nikom ništa ne treba zamerati .. jer je u pozadini svakog snalaženja strah ..?
.. a ti želiš postaviti nešto kao bjelo ili crno .. samo za to da bi mene .. sasvim odredila .. da bi stvorila nekakve zidove koji mi nisu potrebni ..
.. pa .. želim postaviti laž kao laž a istinu kao istinu ..
.. kao što se belo postavlja kao belo a crno kao crno ..
(.. to ne znači negiranje postojanja zelenog .. ili plavog .. ili liht roze s žutim tufnama ..)
.. a među crnim .. imaš najcrnju trulež .. isto kao i najcrnju vojvođansku zemlju ..
.. reći za crno da je crno ne znači negiranje postojanja .. duginih boja ..
.. laž može spasiti život .. recimo ..
.. može se lagati da bi se nekom pomoglo .. isto kao i da bi se nekog uništilo ..
.. ali .. mislim da je .. pristajanje na laž .. zbog straha od istine .. ipak ne baš tako dobro ..
.. onaj je endeka bolje protumačio šumu striborovu od mene ..
.. nekad smo tumačili .. više voliš svoju nesreću od sve sreće ovoga sveta .. kao jako loše ..
.. a on kaže .. šta ako je nesreća .. znati istinu koja je ..gadna ..
.. šta ako treba birati između istine koja će te sjebati i laži koja će te .. uljuljkati .. i učiniti da zaboraviš stvarnost ..?
.. pa on onda bira .. svoju nesreću .. istinu .. ispred bilo kakve sreće večnog života u laži ..
.. to je nastojanje .. žensko ..
.. kad se podjele stvore .. mogu izgledati sitne .. .. pederske i paradirajuće postaju tek kasnije .. .. kada se oko njih mnogo govnjari .
.. podela na istinu i laž nastaje .. izgovaranjem laži ..
.. a ne ukazivanjem na izgovorenu laž ..