.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. mislim da niko nikog ne može pomoći ..
.. samo ono što učiniš sam .. učinjeno je za vječnost .. .. mislim da bi vračevi .. i pjesnici .. to tako definirali ..

.. ako gledaš nekog kome treba .. jabuka dnevno ..
.. a imaš voćnjak jabuka ..
.. ****** ..
.. tu nema nikakvog prostora za pomoći ..?

..

.. i obrnuta situacija ..
.. treba ti jabuka dnevno ..
.. silom prilika .. a ne svojom voljom .. ne možeš doći do jabuke dnevno ..
.. i stojiš oči u oči s vlasnikom voćnjaka ..
.. trebaš ga zamoliti za jabuku ..?

..

.. ****** .. ako znaš da on zna da ti treba .. onda bolje ne pitati ništa ..

.. u vezi morala ..
.. gledam te nogometaše i severine .. .. i te neke pare ..
.. ne treba mi ljubav prema životinjama .. .. da bi stvarao rang liste moralnosti .. .. dovoljno mi je misliti na ljude .. djecu .. na to da neki nemaju osnove za život ..
.. ****** ..
.. moj moral ne smije priznati ovaj svijet ..
.. ja ne mogu to prihvatiti kao .. to je svijet .. tako jeste i tako mora ..
.. ja moram misliti .. bože .. ja hoću drugi svijet ..
.. tek svijet bez nogometaša i severina .. tek svijet bez tih para tako raspoređenih .. može biti moj svijet ..
.. ja sam ovdje stranac ..
.. razumijete .. ?

.. pa razumem .. i ja sam ovde stranac ..

(.. mislila sam da si spreman priznati i severine .. i svet laži ..
.. u jednom je trenu izgledalo tako ..
.. ako više nije tako .. drago mi je ..)

.. ako gledaš nekog kome treba .. jabuka dnevno ..
.. a imaš voćnjak jabuka ..
.. ****** ..
.. tu nema nikakvog prostora za pomoći ..?

..

.. i obrnuta situacija ..
.. treba ti jabuka dnevno ..
.. silom prilika .. a ne svojom voljom .. ne možeš doći do jabuke dnevno ..
.. i stojiš oči u oči s vlasnikom voćnjaka ..
.. trebaš ga zamoliti za jabuku ..?

..

.. ****** .. ako znaš da on zna da ti treba .. onda bolje ne pitati ništa ..

.. mislim da je to pitanje .. malog kruga .. .. ili anarhije ..

.. svijet se nastoji svađati sa bližnjima .. i tražiti od režima .. države ..
.. mislim da je ispravno .. suprotno .. .. nastojati biti dobar sa komšijom .. i dalek od države ..
.. tako da komšija zna kada ti treba .. i ti da znaš kada njemu treba ..

.. ako znaš da on zna da ti treba .. a ne pruža jabuku ..
.. bolje ćutati ..? .. ili ipak tražiti ..?

..

.. ako ćutiš .. možeš sebe ubediti da on ne zna da ti treba .. a to je ipak lakše .. nego da pitaš .. a da ovaj kaže .. znam .. al ko te **** ..

.. nije komplicirano ..

.. zamisli da taj kome treba jabuka ima 6 godina .. neko siroče s ulice ..

.. ako ti traži jabuku .. prekorićeš ga što je od sebe stvorio nekog ko umire bez komšijske jabuke ..?

.. ne .. ali ova priča koja ovdje .. sada .. u priču uvlači nekog od šest godina .. .. lažna je ..
.. jednom sam autom ubio jednog vrapca .. zakačio se .. kad sam stao .. vidio .. bilo mi je žao ..
.. svaki dan umiru djeca u svijetu .. od gladi ..
.. ne znam je li to strašno .. .. mislim da odlaze bogu .. bilo bi ispravno .. i pravedno .. i moralno ..
.. kad se ispred mene postavi nešto .. ponašam se onako kako mi dođe .. .. ne hranim mačka .. a gladne djece i nema ..
.. zašto da izmišljam nešto .. da bi poslije bio sjeben ..
.. ovaj svijet nije moj ..

.. nije lažna ..
.. priča jasno postavlja nekog kome je nešto potrebno .. i nije nužno nečovek ako pati jer mu fali nešto što ga gura .. ispod linije egzistencije ..

.. jabuka je metafora ..
.. dete isto ..

.. čekaj .. .. da provamo ovako ..

.. uvjek kada sam se osjećao na poziciji slabijeg .. nastojao sam .. bježati .. bogu .. .. govoriti mu .. ako se stvarno stvari sjebu .. ti ćeš mi pomoći da umrem ..

.. i uvjek kada su me sjebane stvari vezivale .. uz kakvu ideju da je nešto pravedno .. da imam pravo .. da tako mora .. da ovo ili ono .. .. uvjek me je to sjebavalo .. i uništavalo ..

.. ****** .. čim pomeneš laž .. meni na pamet odmah padne .. gomila nekih laži .. na koje nisi imao primedbe ..

.. ako ćeš već .. skretati pogled da ne bi morao reći .. laž .. tamo gde je laž očita ..
.. nemoj onda govoriti laž tamo gde laži nema .. ****** ..

.. čekaj .. .. da provamo ovako ..

.. uvjek kada sam se osjećao na poziciji slabijeg .. nastojao sam .. bježati .. bogu .. .. govoriti mu .. ako se stvarno stvari sjebu .. ti ćeš mi pomoći da umrem ..

.. i uvjek kada su me sjebane stvari vezivale .. uz kakvu ideju da je nešto pravedno .. da imam pravo .. da tako mora .. da ovo ili ono .. .. uvjek me je to sjebavalo .. i uništavalo ..

.. pa da ..
.. i nurudin je govorio bogu .. za brata ..
.. ali .. ****** ..

.. bio je sjeban ..

.. to je vrzino kolo koje sam gore pomenula ..
.. ti bi da se približiš bogu .. ali si suviše sjeban ..
.. a da bi prestao biti sjeban .. treba ti da se približiš ..
.. a da se približiš .. trebaš postatio bar malo manje sjeban ..

.. govoriš .. alahu .. ako se stvarno stvari sjebu .. ti ćeš mi pomoći da umrem ..
.. i stvari se sjebavaju .. sve gore .. a umreti nikako ..

.. šta misli alah ..?
.. misli li .. ko te **** .. idiote .. slao sam ti hasu tri puta ..?

.. ****** .. čim pomeneš laž .. meni na pamet odmah padne .. gomila nekih laži .. na koje nisi imao primedbe ..

.. ako ćeš već .. skretati pogled da ne bi morao reći .. laž .. tamo gde je laž očita ..
.. nemoj onda govoriti laž tamo gde laži nema .. ****** ..

.. meni to izgleda kao da me hoćeš .. opredjeliti ..

.. svijet je složen i kompliciran .. i djeca i mačke i ljudi se snalaze kako mogu .. .. ja im ne zamjeram mnogo .. obično u pozadini sveg snalaženja je strah ..
.. a ti želiš postaviti nešto kao bjelo ili crno .. samo za to da bi mene .. sasvim odredila .. da bi stvorila nekakve zidove koji mi nisu potrebni ..
.. to je nastojanje .. žensko ..
.. kad se podjele stvore .. mogu izgledati sitne .. .. pederske i paradirajuće postaju tek kasnije .. .. kada se oko njih mnogo govnjari .

.. meni to izgleda kao da me hoćeš .. opredjeliti ..

.. svijet je složen i kompliciran .. i djeca i mačke i ljudi se snalaze kako mogu .. .. ja im ne zamjeram mnogo .. obično u pozadini sveg snalaženja je strah ..

.. ovo je .. na račun laži ..?
.. svako se snalazi kako može .. neko laganjem .. i ne treba mu zamerati mnogo .. obično je u pozadini takvog snalaženja strah ..
..
.. kako znaš kad je strah .. a kad je nešto drugo ..?
.. uvek je strah ..?

.. kod sanadera isto ..?
.. ni njemu ne terba zamerati mnogo ..?
.. nikom ništa ne treba zamerati .. jer je u pozadini svakog snalaženja strah ..?

.. a ti želiš postaviti nešto kao bjelo ili crno .. samo za to da bi mene .. sasvim odredila .. da bi stvorila nekakve zidove koji mi nisu potrebni ..
.. pa .. želim postaviti laž kao laž a istinu kao istinu ..
.. kao što se belo postavlja kao belo a crno kao crno ..
(.. to ne znači negiranje postojanja zelenog .. ili plavog .. ili liht roze s žutim tufnama ..)
.. a među crnim .. imaš najcrnju trulež .. isto kao i najcrnju vojvođansku zemlju ..

.. reći za crno da je crno ne znači negiranje postojanja .. duginih boja ..

.. laž može spasiti život .. recimo ..
.. može se lagati da bi se nekom pomoglo .. isto kao i da bi se nekog uništilo ..

.. ali .. mislim da je .. pristajanje na laž .. zbog straha od istine .. ipak ne baš tako dobro ..
.. onaj je endeka bolje protumačio šumu striborovu od mene ..
.. nekad smo tumačili .. više voliš svoju nesreću od sve sreće ovoga sveta .. kao jako loše ..
.. a on kaže .. šta ako je nesreća .. znati istinu koja je ..gadna ..
.. šta ako treba birati između istine koja će te sjebati i laži koja će te .. uljuljkati .. i učiniti da zaboraviš stvarnost ..?

.. pa on onda bira .. svoju nesreću .. istinu .. ispred bilo kakve sreće večnog života u laži ..

.. to je nastojanje .. žensko ..
.. kad se podjele stvore .. mogu izgledati sitne .. .. pederske i paradirajuće postaju tek kasnije .. .. kada se oko njih mnogo govnjari .

.. podela na istinu i laž nastaje .. izgovaranjem laži ..
.. a ne ukazivanjem na izgovorenu laž ..

Poslednja izmena:
.. ne pomoći nekom kome možeš je jedno ..
.. rugati se patnji .. ili je izazivati .. to je drugo ..

.. odakle potreba za drugim ..?
.. to je potreba za zabavom i razonodom ..? .. možda za eksperimentisanjem ..

Poslednja izmena:

Back