Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.819
...Nije više...ne umijeće...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

..
- - - - - - - - - -
.. kad će kraj svijeta .. srbi .. ? .. oćel skoro .. ?
.. šta sad ovdje tražiš .. **** te bog .. ? .. .. šta ćeš sa srbima da se razgovaraš .. a ni sa svojima ti ne ide ..
.. tema je moja .. .. ali ni ja se sa ovima nisam razumio .. pa sam batalio ..

.. u svemiru .. postoje mjesta .. sa raznim uvjetima .. .. a i pojedina mjesta mogu se .. razvijati .. .. u njima se mogu mjenjati uvjeti ..
.. domovina boga je nebo .. .. veliki i čisti duh .. može postojati samo tamo gdje nema mnogo materije ..
.. teška materija .. teški elementi .. na život djeluju razarajuće .. .. zračeće .. .. ali prelagani ne mogu povezivati duh .. u tokove ..
.. e vidiš .. sad sam ti objasnio zašto vanzemaljci ne postoje .. .. ili .. zašto ne postoje za tebe ..
.. kad će kraj svijeta .. srbi .. ? .. oćel skoro .. ?
Човек који ништа не чита боље је образован од онога ко чита вести.
Томас Џеферсон
Ти ламентираш над тим крајeм света одвајкада. Када је почео прошле године сукоб у Украјини ти си већ предвиђао скору нуклеарну катаклизму, и крају света. .
Мање гледај вести , ту гомилу лажи којима се препарира стадо , бесвесна светина.

Ти ламентираш над тим крајeм света одвајкада. Када је почео прошле године сукоб у Украјини ти си већ предвиђао
Hoćeš reći, ima mjesta gdje nema boga? Bog je ograničen atomskim brojem?
.. ne bog .. ali ti .. .. a nesreća je baš ta .. ze te spasit .. trebalo bi baš tebi objasniti ..
.. na početku beše pustoš .. tama prekrivaše zemlju .. jal su te popine bar do tu naučile .. ?
.. ****** .. ne mogu baš u detalje .. .. trajalo bi .. .. uzmi periodni sistem .. .. pokušaj na njega primjeniti evoluciju ..
.. jedan proton jedan elektron .. .. pa još jedan neutron .. pa dva protona .. .. pa dalje dalje .. .. na kraju mnogo protona mnogo neutrona .. ali .. koji se čak .. prirodno raspadaju ..
.. osim što se u bombi mogu ..

.. dakle .. tvari .. materija .. sa zemlje .. je raznolika .. .. po težini .. .. koncentraciji .. i materjalnosti ..
.. a pogodna .. da stvori život .. nije sva .. tek neka .. .. u sredini nekakve druge .. koja može djelovati kao .. uvjeti .. .. korito rijeke ..
.. kad bi ti sebe .. iz materije mogu .. prešaltati u duh .. takozvanu dušu .. .. i tvoje bi gradivo bilo drugo .. i tvoja domovina ..
.. razumiješ .. ? .. (.. pitaj ako ti što nije jasno ..)

Ti zapravo tvrdiš da je nuklearna fuzija evolucijski proces..
Ali, gdje je tu bog?

Ali kako se to odnosi na boga? Misliš da je duša, ili bog, kao duh, građen od 'lakih' elemenata? Da lakše pluta po nebu?
.. pa .. otprilike tako ..
.. ja u stvari mislim da u atomu nema ničeg materjalno .. .. da ne postoji .. čestica .. tvari .. koja ima kontinuitet .. .. ja vjerujem da je elektron .. bljesak .. fenomen .. .. i kvarkovi isto .. .. i da slijed svega toga .. ti tumačiš kao nešto .. zato što si tome sličan ..
.. kad bi ti pristao da budeš manje zagorski štakor .. a više božja duša .. i tvoji bi se vidici pomakli ..
.. to kaži onim popinama .. danas .. kada im odeš .. da proslavite .. što vam jadnog nazarećana još uspjeva držati na križu ..
.. ne baš .. ja tvrdim da je okolina .. sve .. .. i da se velika okolina naziva bog ..
.. negdje se nešto spaja .. ali se negdje nešto i razdvaja .. .. i u bombi isto .. .. atomske se ne prave od vodika ni hidrogenske od urana ..
.. a i u prirodi se .. prirodno .. i raspada .. i valjda .. nakalemljuje ..
.. kužiš .. stari moj .. ?
) 'torta od šumskih jagoda', možeš ga zvati kako god hoćeš, to ne mijenja njegovu esenciju, imenovati nešto ne znači da sad to nešto ima drugačije karakteristike, jbg, svemir je svemir, pa i ako ga ti zoveš 'bog'... :ne zna:.. u .. dervišu .. ima tekija .. u tekiji neki stari derviš .. .. proučava prirodu i nauku .. i govori kako je sve nastalo evolucijom .. sve složenije .. .. od jako malih crva dalje ..
.. alija ga sluša i zajebava .. a bog .. ? .. pita .. ?
.. kaže stari .. bog je tako htio ..
.. razumiješ .. ?
) ali šta to govori o bogu, ako uzmemo da je ovo o 'bogu koji je htio tako' točno?.. pa .. otprilike tako ..
.. ja u stvari mislim da u atomu nema ničeg materjalno .. .. da ne postoji .. čestica .. tvari .. koja ima kontinuitet .. .. ja vjerujem da je elektron .. bljesak .. fenomen .. .. i kvarkovi isto .. .. i da slijed svega toga .. ti tumačiš kao nešto .. zato što si tome sličan ..
.. kad bi ti pristao da budeš manje zagorski štakor .. a više božja duša .. i tvoji bi se vidici pomakli ..

.. to kaži onim popinama .. danas .. kada im odeš .. da proslavite .. što vam jadnog nazarećana još uspjeva držati na križu ..
E jeboga stari, opet si kontradiktoran, to ti je kad se pjesnički izražavaš, a ne filozofski, jbg, neku elementarnu logiku treba poštivati, inače dolazimo do ovakvih situacija, o čemu se sad tu radi, sigurno pitaš...
Radi se o tome što se u prvoj tezi žališ na 'teške elemente', jbg, a u drugoj pak 'misliš' da u atomu nema ničeg materijalnog, jel' shvaćaš u čemu je problem? Ako u atomu nema ništa materijalnog, onda boga, dušu, duh, ne ograničava nikakav atomski broj, onda zapravo nema 'lakših i težih' elemenata, sve su samo bljeskovi, fenomeni, nema lakšeg i težeg, osim u tvom tumačenju svijeta oko sebe, čime si zapravo isti k'o i ja, i imaš istu manu koju spočitavaš meni, jbg, tumačiš svijet onako kako ga vidiš, a još si k tome i kontradiktoran.
Pa vidiš da pomičem, evo me ovdje, a zakleo sam se da neću nikad više istočnije od Dunava...
Mislim da se oni ne bave ovakvim stvarima...
Kak da ne...Mislim da se oni ne bave ovakvim stvarima...

Видим вас двoјицa водите оне бескрајне расправе верника и скептика. Где овај други са висина научног метода, у који се угнездио, подсмева се овом вернику.
То није тешко. Верници са својим наивним инфатилним пројекцијама о милостивом ауторитету на небу, јесу смешни .
Али немој да уображавш да ви верници у материјалзиам и науку , са својим апсурдом сировог реализма, да сте много бољи од њих.
У сличној сте наивној заблуди.
Еонима далеко од истине и једни и други.

Kak da ne...
I ovdje kak i v Garešnici ljube križ,pardon krst,tu prokletu spravu za ubijanje u mukama (Isusovim) i
još ga nose oko vrata sve sa zlatnim kajlama od pol kilograma minimum,maximalno im staru nataknem
idijotsku...
A vi nemate takve mudrace kak mi...Ni Tarabiće,ni Amfioksuse ni...ni ovakve:

A kaj ne znači da u pravu ni...Ja zapravo ne odgovaram s pozicije materijalizma, ja bih samo pokušao razjasniti stvari, a alim, svojim pjesničkim tumačenjem svijeta oko sebe, ne razjašnjava ništa, nego samo još više komplicira stvari...
Naravno, on će reći da su stvari jasne, samo što sam ja preglup da shvatim...![]()

A kaj ne znači da u pravu ni...
Ybg,ko zna,zna,ko ne zna-dva...![]()

E jeboga stari, opet si kontradiktoran, to ti je kad se pjesnički izražavaš, a ne filozofski, jbg, neku elementarnu logiku treba poštivati, inače dolazimo do ovakvih situacija, o čemu se sad tu radi, sigurno pitaš...
Radi se o tome što se u prvoj tezi žališ na 'teške elemente', jbg, a u drugoj pak 'misliš' da u atomu nema ničeg materijalnog, jel' shvaćaš u čemu je problem? .
Pa to nije ništa novo, panteizam je star koliko i čovjek, možeš ti svemir zvati kako ti drago, možeš ga zvati 'svemir', 'kosmos', 'univerzum', 'bog', 'drek',
Grabar-Kitarović čestitala Uskrs u kojem se posvećujemo svojim bližnjima i boljitku Domovine
Vlada pokušava zataškati da su u šumu sletjeli izvanzemaljci