.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. na forumuhr .. onaj ti hoće reći da stvaraš neke istine unaprijed .. .. nema zeca koji mora preživjeti .. kao što nije bilo dinosaura .. .. i to je istina ..
.. nema istina unaprijed .. .. niko ne zna šta je dobro ili loše .. osim .. možda .. stvaraoca .. a i on tek stvara da bi nešto bilo dobro ili loše .. .. tako piše negdje ..

.. zašto brkaš istinu s dobrim i lošim ..?
.. dobro i loše su uvek relativni ..
.. sanader pokrade pare .. za njega je dobro za nekog drugog loše ..
.. ali to da je ukrao .. to je istina .. nezavisno od toga da li je krađa dobra ili loša .. i za koga je dobra i za koga loša ..

.. sava se izlila ..
.. plavljena područja su uvek bila plodnija ..
.. dakle .. za zemlju dobro .. za obrenovčane loše ..
.. ali to da se sava izlila .. to je istina ..
.. istina je da nasipi nisu uspeli da zadrže vodu .. to ne zavisi ni od čijeg mišljenja to je istina ..
.. jedino u slučaju kad bi sve to bio san .. e .. onda bi istina bila relativna .. kao i dobro i loše ..

(.. ali bi bila istina da je to neko sanjao .. onda ..)

.. zašto brkaš istinu s dobrim i lošim ..?
.. dobro i loše su uvek relativni ..
.. sanader pokrade pare .. za njega je dobro za nekog drugog loše ..
.. ali to da je ukrao .. to je istina .. nezavisno od toga da li je krađa dobra ili loša .. i za koga je dobra i za koga loša ..

.. jer je istina uvjek .. naša istina .. .. ili dogovorna .. ili prividna ..
.. za zeca je nešto dobro .. nešto loše .. .. nešto čuva njegovo postojanje .. nešto **** ..
.. ali zec može .. biti izbrisan iz postojanja .. iz bilo kojeg postojanja koje mi zovemo zec .. .. on može postati neistinit ..
.. sanaderova krađa može biti .. karitativni posao .. recimo .. .. i krađa .. može postati neistina ..

- - - - - - - - - -

.. kod ovih voda je najveći problem to što nema problema .. a to i jeste najveći potencijal .. na tome će napredovati čovjek ..

.. nije pretjerano pametno inzistirati da je njutn sve zajebao .. i da je ajnštajn dokazao da mu je mehanika potpuno kriva ..
.. ja ne bi pretjerano inzistirao ni kod toga da je ptolomej sve usrao .. .. napravio je model .. gledao je nešto .. potrudio se .. sklopio .. .. i dosta je to bilo zanimljivo ..
.. to čeka evoluciju .. .. i to u kratkom roku ..
.. kad ta situacija ne bi za sobom vukla tako strašnu promjenu .. evoluciju bi se .. doradilo .. odmah ..

.. račvanje je .. jedna od slabih točaka ..
.. mislim da povijesno to postaje .. točka pucanja ..
.. čovjek .. evoluira .. u gospodara i roba .. .. to je izrazito važno ..
.. nekakav kineski kos .. koji se promjeni tako da se više ne može pariti .. sa svojima iz iste vrste .. .. druga je situacija ..
.. dakle .. evoluciji trebaju mulijuni godina .. .. ali negdje i ne trebaju .. .. i to je problem ..
.. zanimljiv je bor ..
.. uzmimo da su mu grane .. sinovi .. ili vrste koje .. rastu na stablu .. staroj vrsti .. pradjedu ..
.. grane bora .. znaju kuda .. .. one nemaju dvojbi .. sve hoće na nebo .. ravno gore .. .. i razdvajaju se tek .. dogovorom međusobno .. to jes pravom jačega ..

.. jer je istina uvjek .. naša istina .. .. ili dogovorna .. ili prividna ..
.. za zeca je nešto dobro .. nešto loše .. .. nešto čuva njegovo postojanje .. nešto **** ..
.. ali zec može .. biti izbrisan iz postojanja .. iz bilo kojeg postojanja koje mi zovemo zec .. .. on može postati neistinit ..

.. ali je istina da je postojao .. tad kad jeste ..

.. sanaderova krađa može biti .. karitativni posao .. recimo .. .. i krađa .. može postati neistina ..

.. onda .. znači .. istina i ne postoji ..?
.. to pričaš ..?

(.. ako je to oduvek bio karitativni posao .. zaista .. onda je krađa uvek bila neistina ..
.. ne vidim kako istina može postati neistina ..

.. jer ako može .. onda nikad i nije bila istina ..
.. ****** .. ja to tako vidim ..)

.. bog je put istina i život .. može jednako značiti .. bog je nepomeranje laž i smrt ..?

.. ali je istina da je postojao .. tad kad jeste ..

.. da .. postojala je cjelina .. iz koje je .. neko .. nešto drugo .. zvalo .. zec ..

.. onda .. znači .. istina i ne postoji ..?
.. to pričaš ..?

.. ne baš .. .. mislim da postoji čovjek kome nešto nekako izgleda .. .. ako je za njega istina .. za njega je istina ..

(.. ako je to oduvek bio karitativni posao .. zaista .. onda je krađa uvek bila neistina ..
.. ne vidim kako istina može postati neistina .... jer ako može .. onda nikad i nije bila istina ..
.. ****** .. ja to tako vidim ..

.. time .. recimo .. što bi bolje upoznao okolnosti ..
.. ali ovdje mislim o nečem drugom .. .. time što bi sa sam .. ja .. koji prosuđuje .. promjenio ..

.. bog je put istina i život .. može jednako značiti .. bog je nepomeranje laž i smrt ..?

.. to ne bi rekao ..
.. mislim da istine .. jesu sve manje istinitije .. koliko su bliže zemlji .. .. da su na zemlji najbliže prividu ..
.. za razliku od toga .. onoliko koliko su bliže bogu .. istinitije su .. .. recimo .. čovjek .. koji je .. u jednom komadu .. kome vrijedi riječ .. u koga se može pouzdati .. vele ameri ima integritet .. taj je istinitiji ..

Poslednja izmena:
.. da .. postojala je cjelina .. iz koje je .. neko .. nešto drugo .. zvalo .. zec ..
.. ta celina postoji i bez da je iko imenuje ..
.. ja to verujem ..
.. verujem da meseca ima i ako nema nikoga da ga percipira ..
(.. iako je onda postojanje bez imena ..)
.. ne baš .. .. mislim da postoji čovjek kome nešto nekako izgleda .. .. ako je za njega istina .. za njega je istina ..
.. ne znam ..
.. ja to što neko nešto smatra istinom .. ne smatram nužno istinom ..
.. istina može biti da on to tako smatra .. ali samo smatranje ne mora biti istinito .. ****** ..

.. šećer je štetan .. recimo ..
.. ako šećeraš smatra .. šećer je štetan .. i pri tome smatra da je univerzalno štetan .. to je njegovo viđenje istine koje nije istinito ..
.. ali ako smatra .. šećer je štetan za mene .. onda njegovo smatranje odgovara istini ..
.. time .. recimo .. što bi bolje upoznao okolnosti ..
.. ali ovdje mislim o nečem drugom .. .. time što bi sa sam .. ja .. koji prosuđuje .. promjenio ..
.. ne razumem .. moraš mi dati primer ..
.. daj mi primer istine koja se tako menja ..

.. mislim da istine .. jesu sve manje istinitije .. koliko su bliže zemlji .. .. da su na zemlji najbliže prividu ..
.. za razliku od toga .. onoliko koliko su bliže bogu .. istinitije su .. .. recimo .. čovjek .. koji je .. u jednom komadu .. kome vrijedi riječ .. u koga se može pouzdati .. vele ameri ima integritet .. taj je istinitiji ..
.. ne znam .. za mene je svaka istina božija .. i ne može se gradirati po istinitosti ..
.. ovo za čoveka i reč .. znam ..

ako se sporimo oko razuma, onda prvo treba znati šta je razum.

Kako ti definišeš razum?
(moje naučeno: razum barata uzrocima i posledicama, odnosima među objektima koji su smešteni u vremenu i prostoru, i razvija se prema logici i formalnom mišljenju. Razum je jedna od alatki intelekta)

dakle, najpre mi definiši razum - jer bez te definicije, nemam pojma o čemu pričaš kad pričaš o "otvorenom razumu".

Da bi se moglo definisati razum, prvo moramo definisati UM.

Da bi se moglo znati šta je to Um prvo moramo zanti šta je to Svijest (to sam objasnio), te apsolut (Biće-koje-jesmo)... i to sam objasnio.
Dakle, ako znamo da je Svijest = Znanje-o-Sebi-apsolutu (postojanju), onda možemo reći i kako se individualna Znanja-o-Sebi koja su apsolutna u Svijesti (dakle takođe su Svijest) projektuju u kretanje, u iskustva. Odatle možemo početi pričati o UMU. Um je dakle svako jedno JA iz JASTVA (Znanje-o-Sebi iz Svijesti) kroz koje se Jastvo (kao duplikat Sebe iz Svijesti) emituje u projekciju naizgled odvojenu od apsoluta, kao i od same Svijesti iz koej se duplicira, klonira. Pošto je svako jedno Ja u Jastvu Svijesti simultano sadržilac Jastva u Sebi kao i sadržano, svako Ja u Svijesti jeste apsolutno Znanje-o-Sebi. Međutim, kada se njegova kopija, klon, projektuje, naizgled odvojeno od apsoluta onda se dešava nešto sasvim suprotno od apsolutnosti postojanja svih Znanja u toj projekciji; samo jedno Znanje-o-Sebi biva apsolutno povezano sa ostatkom Jastva te stoga izgleda kao da ih sadrži u Sebi dok svako drugo Ja koje je UZ njega projektovano u iskustva više nije sadržilac Jastva u Sebi. U ovom, sada stvorenom stanju, to jedno Ja postaje medijum koji povezuje sva ostala Ja iz projektovanog Jastva, jedno sa drugim. Ono im dakle postaje UM.

Zašto ga zovem UM i šta je funkcija Uma?
Um je dio mehanizma UM-RAZ-UM, što znači sintetičko-analitički mehanizam projekcije životnih iskustava. UM, kao dio tog mehanizma, je sintetički dio mehanizma kojim se svako Ja iz Jastva veže (povezuje, spaja) sa bilo kojim drugim Ja iz istog Jastva. Jednom kada se to desi, automatski se stvorio Raz-UM (razum). Razum je:
JA + UM (medialno JA) + JA.
Pri tome se dva JA u ovom odnosu automatski doživljavau Subjektima, a simultano su i jedno drugom objekti njihove spoznaje. Spoznaja se ostvaruje posredstvom... te sada možemo grafički vidjeti o kakvom se to posredstvu radi. Dakle, UM je uvijek posrednik pri spoznaji bilo kojeg iskustva. Razum nastaje prisvajanjem tog istog UMA. Ko ga to prisvaja? Prisvaja ga Biće koje Sebe doživljava Subjektom. Svaki subjekat, vezujući se sa Umom gubi svjesnost o postojanju UMA smatrajući da on posjeduje svoj razum. Razum je dakle taj izdvojeni (raz-dvojeni) dio cjeline kroz koji Biće doživljava svoja specifična iskustva. Jedino univerzum nema RAZ-UM već Sebe doživljava u domenu čistog UMA. Dakle univerzum je jedini koji čisti doživljaj UMA te stoga i jeste jasno zašto univerzum ZNA svaku misao svakog svog Subjekta, svakog svog činioca. To je zato jer univerzalni UM je jedan i kao takav postoji UZ (vezan za) svaki subjekat odjednom.

Sada, kada smo vidjeli stvaranje prvog, najelementarnijeg raz-UMA, onda se možemo pozabaviti i čovjekovim raz-UMOM. 'Čovjek', kao kompleksan izraz Bića-koje-jesmo, u svom razumu ima sledeće elementarne komponenete kroz koje se onda sva njegova isksutva projektuju u predstave:

1. prostor
2. vrijeme
3. intelekt (logika)
4. pet čula (čulo vida, sluha, ukusa, mirisa i dodira).
5. memorija

Kroz ovih 5 elementarnih komponenti projektuje se 'čovjek' kao 'biće' Treće Dimenzije. Zašto kažem ‘kroz’ ? Zato što je čovjek product projekcije duše (namjere za iskustvom) kroz ove elemente pri čemu se na drugom kraju tog procesa stvara Svjesnost-o-postajućem-Sebi-čovjeku.

Naravno, da bi čovjek postao 'čovjek' neophodno je tijelo. Tijelo je projekcija već učvršćenih sklopova određenih Znanja-o-Sebi, koja u zajednici čine bazu kroz koju Biće doživljava kretanje u prostoru. Tijelo čovjeka više nije ona jednostavna elementarna jednačina JA + UM + JA već je tijelo složena jednačina koja usitinu predstavlja SISTEM ćelija, koje i same već jesu jednostavni sistemi unutar tog sistema kao cjeline.

Razum je u pravom smislu riječi DIMENZIJA.
Dakle, razum je konstanta u iskustvu Bića kao jedinke. Zakone dimenzije čovjek ne može promijeniti ali Biće može da izađe izvan projekcije ‘čovjeka’ i da se oslobodi njenih zakona. San je primjer tog djelimičnog oslobađenja.

.. ****** .. mislim da je sve .. prilično .. lično .. .. odraz onoga što jesam i mislim .. i kako se mjenjem ..

.. nekad mi je izgledalo da postoji dobro i zlo .. da postoji ljubav i mržnja ..
.. poslije sam shvatio da postoji samo .. odnos .. koga ja tako doživljavam ..

.. poslije mi je izgledalo da nešto postoji .. da je nešto čvrsto .. istinito ..
.. sada mi izgleda da mnogo toga što mi je izgledalo stvarno .. stoji na sumnjivim temeljima ..

.. ****** .. još uvjek mi nešto izgleda prilično istinito ..
.. problem je što je to sve dalje od zemlje ..
.. a cjela zemlja .. sa svime na njoj .. izgleda kao da plovim iznad nje .. pa brže .. još brže .. .. pa tako brzo da na njoj više ne raspoznajem stvari ..

.. ****** .. nećeš da mi daš konkretan primer ..

.. ako ti je nešto izgledalo istinito .. a sad vidiš da nije .. to je bilo jednako neistinito i onda kad si ti ga ti smatrao istinitim i sad ..
.. samo si sad do istine došao ..

.. slabo možemo bez primera .. a svakako i dalje ne shvatam kako povezuješ dobro i loše s istinom ..
.. dobro i loše jesu relativni .. tu se slažemo .. promeniš ugao gledanja i dobro postaje loše .. i obrnuto ..

.. ali istina .. ne vidim kako se istina može menjati .. zato mi treba konkretan primer ..

..

.. ono s detelinom .. recimo ..
.. to je dobar primer .. jer ne uvlači u priču ni dobro ni loše ni ljubav ni mržnju .. samo istinitost ..
.. intuicija kaže .. tu odmah dole levo je detelina .. i ona je tu ..
.. je li istina da je tu ..?
.. na koji način ta situacija može biti .. neistinita ..?
(.. osim ako pretpostavimo da je sve ovo samo san ..)

- - - - - - - - - -

@ja koji jesam:
e, jbg, sad smo već prešli na drugu temu.

.. recimo .. mislio sam da su političari .. kurvini sinovi .. novinari govnjari .. .. stajao sam pred čovjekom i mislio biti ćeš proklet i prokleto će biti svako tvoje sjeme ..
.. i to su bile istine .. .. u takvom sam svijetu bio .. ja .. takav ..
.. ništa se nije promjenilo .. .. ali sve je postalo nevažno ..
.. kao da je taj svijet izblijedio .. .. izgubio stvarnost .. nije više istinit ..
.. ili bar .. blijedi .. nepovratno ..

.. treba pomoći tim ljudima .. kod te vode .. ? .. da prežive .. ? .. treba nastojati sam živjeti .. ? .. u svijetu gdje svako svakog želi zajebati .. zar nije bolje pustiti ljude da umru .. ?

.. treba pomoći tim ljudima .. kod te vode .. ? .. da prežive .. ? .. treba nastojati sam živjeti .. ? .. u svijetu gdje svako svakog želi zajebati .. zar nije bolje pustiti ljude da umru .. ?

.. ovako ..
.. ko želi da pomogne .. neka pomogne ..
.. koga nije briga .. neka ga ne bude briga ..

.. jedino što je meni u tome ogavno je .. fintirati pomaganje .. koristiti tuđu nesreću za laku zaradu ili .. bildovanje rejtinga .. ili tako već nečega ..

.. nije istina ni da treba pomoći ni da ne treba ..
.. ali je istina da je neko koristio opšti haos da uđe komšiji u kuću i pljačka .. kao što sam čula da se dešavalo u šapcu ..
.. to je prosta istina .. to da je neko ušao u kuću nekog ko je zbrisao od poplave .. i uzimao stvari ..
.. ti možeš reći .. možda nije krao možda bi stvari svakako propale .. ali to da je on ušao i izneo .. to ostaje istina .. ma kakvo tvoje tumačenje posle bilo ..

.. inače .. kad sam ja lično u pitanju ..
.. vidim nekog da se davi .. ne znam ko je .. pomažem .. po difoltu ..
.. vidim nekog da se davi .. znam ko je .. znam da je dobar čovek .. pomažem ..
.. a ima na listi na onih pored kojih bih prošla dok se dave ..

.. ti kažeš .. zar nije bolje pustiti ljude da umru ..
.. ja bih to .. ja bih pustila neljude da umru ..
.. a kod nepoznatih .. ****** .. bolje da spasiš neljuda nego da pustiš ljuda da se udavi ..

.. ****** .. to sam ja .. takva sam ..
.. sad sam takva ..

.. eto .. to si ti ..
.. ili su to nekakve zrake .. svjetla .. koje se na tebe odbijaju iz komšiluka ..
.. možda si nekakva kolektivna .. zvijerčica .. .. koja zna šta jest i šta treba biti ..

.. ja bi mogao reći .. bez obzira na mogućnost .. ne dam jednu paru za te ljude .. .. bilo bi neobično .. ?

.. ne ..

- - - - - - - - - -

.. ipak .. ja znam situaciju kad si posegnuo rukom da sprečiš da neko padne ..
.. mali trzaj .. i bespotreban strah .. ali .. znam te .. ****** ..

.. taj više nisi ti ..?

.. i ****** .. san ne laže ..
.. ako si sanjao kako ideš nekome pomagati .. kad je ugrožen ..
.. otkud si ti onda onaj koji ne bi pomogao ..?
.. san kaže da jesi ..

(.. dakle ..
.. odgovor na pitanje .. bilo bi neuobičajeno ako bi ti to rekao ..
.. je .. kao što sam već rekla .. ne ..
.. samo mi je čudno da bi ti to rekao ..)

.. ne znam .. ne znam dobro ko sam .. .. ali znam da ne mogu pretvarati vodu u vino .. a i to je znanje .. to .. da znaš da ne možeš ..

.. neko je rekao .. ko do svoje četardesete ne zamrzi ljude taj nikad nije volio čovjeka ..
.. u jednom bi trenutku komšije mogle postati putnici za pakao .. tada se iz .. voza .. treba iskrcati ..

Govoriste o istinama...

Da, postoje istine, one apsolutne ali i one koje su relativne. Razlika u jednim i u drugim je filter kroz koji se informacije filtriraju. A šta su filteri? Znanja.

Ako raspolažeš sa apsolutnim Znanjima onda je i tvoj filter izgrađen od njih te ćeš uvijek do apsolutne istine doći koristeći taj filter.

Ako pak posjeduješ relativna znanja, tj, ako je tvoj filter kroz koji dolaziš do istine sačinjen od naučenih znanja, tvoja istina će uvijek biti relativna tom naučenom znanju.

Šta je onda razlika između apsolutnih i naučenih znanja?

Apsolutna Znanja su nepromjenjiva, nestvorena, uzdižu se kao Duh od Sebe-apsoluta, dakle samog postojanja, prema Sebi-aspolutu. Postojanje je nepromjenjivo, nestvoreno, nerođeno, te kao takvo iz Sebe uvijek emituje ista Znanja-o-Sebi, isti duh (u hrišćanstvu ga nazivaju Svetim). Gdje ih emituje? U Sebi. Taj duh apsoluta je odraz samog postojanja od Sebe-ka Sebi, u Sebi (gdje drugdje, drugdje i ne postoji). Dakle, apsolutno Znanje je filter koji uvijek dovodi Biće do istosti, (istine) jer je apsolut uvijek isti, iz bilo kojeg njegovog kvaliteta da se opaža. Ti 'kvaliteti' su uistinu ono što ima Znanje-o-Sebi, Znanje-o-Sebi koje u Sebi sadrži sva ostala Znanja (kao što i svaki kvalitet u sebi sadrži sve kvlitete), te iz svakog kvaliteta u Sebi stvara odraz ISTOG, sadržioca i sadržanog u jednom. Znati to jedno, isto, odjednom, u projektovanoj realnosti je nemoguće, ali imati UVID u sva ta Znanja odjednom je moguće (duhom) a to znači imati filter apsolutnih Znanja kroz koji doživljavaš i stvaraš sliku o istinitosti tog svog doživljaja.

Stoga, kada si svjež izašao iz prosvjetljenja apsoluta, dakle kada si isključio-la Svijest Svjesnošću, a razum, tako svježe doživljenjim Znanjima-o-Sebi ostavio-la otvorenim (ka apsolutu, ka Svijesti) onda ćeš istinu o realnosti onoga što kao Svjesnost doživljavaš stvarati na osnovu apsolutnih Znanja, na osnovu uvida u Svijest, dakle na osnovu uvida u Znanje o ISTOSTI Jastva, te ćeš na osnovu tog uvida u Znanje da dođeš i do istine o tom momemntu i radnjama koje obavljaš u tom momentu. Uvid je omogućen direktnim spajanjem duha Svjesnosti sa duhom Svijesti, pri čemu se Znanja otkrivaju onakvim kakva jesu u samoj Svijesti. Istina će se sama pokazati, jer taj apsolutni filter je za tebe stvara po sebi. Istina će biti da je svo kretanje i svi tvoji zaključci uistinu balon stvoren naduvavanjem onih Znanja iz Svijesti kroz jedan, najmanji otvor, kroz Um kroz koji Biće projektuje Jastvo. Zato je i naš razum uistinu isti taj najmanji otvor, sa razlikom da se kroz taj otvor ne projektuje cjelina Jastva već samo njegoov određeni dio. Istina će se nametnuti da je sve to iluzija koja postoji samo dok se koncentracija Bića-koje-jesmo drži na tom balonu. Kada razum držimo otvorenim mi uistinu dozvoljavamo da se kontent tog balona sjedini i postane JEDNO sa onim iz čega se balon stvara. Jedino kroz ootvoreni razum možemo doživjeti svoju prirodu dvojnosti onakvom kakva ona uistinu jeste. U takvoj projekciji živjet' ćemo bez suda o 'dobrom' i 'zlu' i prihvatat' ćemo naše avanture za ono štp one jesu; IGRA, iskustva Znanja-o-Sebi.

Relativna istina bi iz tog mogla da se izvuče, takođe, ukoliko se isto Biće (apsolut) pozicionira, dakle poistovijeti sa balonom ili sa razumom kroz koji projektuje i stvara balon. U tom balonu, misleći da sve što postoji jeste balon (ili razum, ili tijelo...materija), biće će opet stvoriti filter kojim će dolaziti do istina (jer filter mu služi da se oslobodi od konstantnog naprezanja da shvati 'šta je, ko je i kako je' u toj projekciji kako bi moglo u potpunosti da se posveti doživljaju tog stvorenog), ali taj filter će biti načinjen od naučenog, od onoga što je projektovano a ne od onoga što-uvijek-jeste. To što je projektovano nalazi se u određenim odnosima (JA + UM + JA) te se istine stvaraju na osnovu zaključaka o tim odnosima a iz različitih pozicija. Zato, iz jedne pozicije 'istina' će biti relativna toj poziciji, dakle toliko relativna da će iz druge pozicije izgledati sasvim drugačija. ISTOST se s tim gubi a dobija se iluzija istosti, u okojoj Biće iz svake pozicije samo može zamišljati da se 'stvari' iz svih pozicija vide isto...a to je nemoguće. Dakle, relativna istina je zabluda koja je stvorena na račun ubjeđenja o objektivnosti stanja. Relativna istina je uvijek subjektivna.

Apsolutna istina zahtijeva filter apsolutnih Znanja-o-Sebi. Apsolutna Znanja se ne stiču već jesu a iz Svijesti se intuitivno (duhom) unose u domen Svejsnosti. Zato onaj koji ih ima prisutna u svojoj svjesnosti ne može da bude polarizovan, a zaključke nikada ne donosi iz pozicije subjekta već izvan nje, dakle izvan subjekta iz neutralne pozicije iz koje može da sagleda i subjekat i objekat, a s tim i UM kojim se spajaju. Da, to jeste kompleksna operacija našeg Bića ali nije nemoguća. Uistinu kada se ZNA 'kako' onda se to čini LAKO.

.. prilična mi je muka od tih poplava .. .. mučno .. nekako .. onako .. ne znam diraju li me ili ne ..
.. to je kao rat .. ono vatra ovo voda ..
.. na hiljade ljudi potpuno sjebenih ..
.. jučer naši komemorišu u blajburgu .. .. na istoku hiljade ostavljaju sve svoje i odlaze u neku sportsku dvoranu .. .. čekati karitas ..
.. pa u tri ***** materine .. možda to bog šalje .. .. mogao bi reći .. daj .. bolje to nego ona sranja ..
.. u vukovaru ne žele ćirilične tabele .. .. rane iz rata su još neizlječene ..
.. gledam po bosni .. .. nestaju kuće .. propadaju .. .. bio sam u vojsci u travniku ..
.. ko bi rekao da se ta brda mogu tako pomicati .. .. pa kad je to toliko namočilo ..
.. trebati će im anđelina đoli i rade šerbeđija ..
.. u zagrebu su nasipe gradili omladinci .. ?
.. imaš osjećaj da svako gleda susjeda .. kao najebali smo mi ali oni su više ..
.. sve ćemo izgraditi kažu političari .. .. čime .. govna jedna .. čime ..

.. ko bi rekao da se ta brda mogu tako pomicati .. .. pa kad je to toliko namočilo ..
.. klizišta ovde nisu novina .. i nije to vezano samo za vodu i namakanje ..
.. tlo se kreće .. po prirodi stvari .. samo ne tako brzo niti tako često ..

.. na putu ka obrenovcu je i pre poplava bilo par naselja takvih .. prolaziš putem i gledaš kuće koje su se otklizale kao na toboganu .. kod umke čini mi se najizraženije bilo ..
..

.. bila pre par godina .. baš aktuelna ta priča s klizištima ..
.. sad će voda potpomoći da se obnovi ..

..

.. eto .. čovek drži kuću za .. zdravo za gotovo .. nekako se podrazumeva da je imaš ..
.. mislim da su ovakve stvari bile lakše .. u vreme kad je beskućnika bilo više ..

.. a ****** .. čovek se veže za kuću ..
.. meni žao zgrade u kojoj sam odrasla .. što je potopljena ..
..

.. ali eto ..
.. cigani su bili pametni ljudi .. šteta što su ih istrebili .. i preobrazili u nešto .. sasvim suprotno njihovoj prirodi ..
.. đelem đelem lungome dromensa ..

Poslednja izmena:
.. kod hrvata tek sada nailazi najgori val u tim poplavama .. sada se u tu vodu .. do sada relativno čistu .. počinju izlijevati milijuni tona novinarsko političkih govana .. .. najviše smrde novinarska govna ..
.. vjerojatnost zaraze je na vatreno crvenom nivou ..
.. ali .. uvjeren sam .. bog ima .. i dovoljno vremena i dovoljno vode .. da to .. polako .. ispere ..
.. eto .. sve ide na svoje .. .. a sutra je novi dan ..

.. onaj je .. visoki .. aelohim .. .. sokolovo oko nije oko karitasa ..

.. zamišljam kako je bin laden organizirao bombanje neva jorka .... u nekoj staroj bundi .. negdje na brdima afganistana ..
.. za stolom .. gleda vozne redove aviona ..
.. zove aliju .. ooo brate alija .. .. u tri četrdeset pet da si se nacrtao na aerodromu .. .. upadaš u let za neva jork ..
.. za volanom će da bidne đo .. vurst .. zvani končita .. ništa ozbiljno .. krkneš ga i pičiš na blizance ..
.. onda zove husu .. selam alejkum brate huso ..

LUKSUZNA ZABAVA
TULUM IZNENAĐENJA
Tedeschi u tajnosti doveo
80 ljudi na proslavu supruginog
rođendana - u Kopenhagen
Poznati biznismen u Danskoj je organizirao veliku proslavu Majina 50. rođendana

.. taj je neka batica u hrvata .. gazda neki ..
.. pa ne mislim da bi sada zbog te jebene vode svi trebali plakati .. ***** mu materina ..
.. ipak .. ****** ..
.. neki mi ***** ne štima ..

.. ponekad se stvara .. kao rupa .. u priči .. .. tamna mrlja .. priča se o svemu samo o onome ne ..

.. buđet amera za vojsku je deset puta veći od ruja ..
.. kažu .... rujama treba jer putin hoće da bude novi hitler ..
.. što amerima treba deset puta veći .. .. ****** ..

Poslednja izmena:

Back