.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. elektro magnetski .. .. svijetlo recimo .. .. ali ima ih cjeli spektar .. razlikuju se po valnim dužinama ali ima je brzina svima ista .. oko 300 000 km u sekundi .. .. i ta se brzina smatra najveća moguća u našem svijetu .. tako je rekao ajnštajn .. ali kvantna fizika ima situacije koje su trenutne .. nešto se desi na jednom mjestu .. i nešto udaljeno zna trenutno .. da se to desilo .. .. to je kod čestica ..
.. uronjeni smo u jedan svemir em valova ..
.. zapiši spektar elektromagnetskih valova i pogledaj slike .. i vidjeti ćeš ..

.. kod magije ..
.. ****** .. vjerojatno neće biti od koristi .. ali .. ono .. između plećki .. sa zmijom .. ili orlom .. .. to je protuteža jednoj našoj ključnoj težnji .. da ramena spustimo i sakrijemo svoje srce .. .. gotovo fizički ..
.. sunce otprilike znači .. otkriti soje lice .. ali i svoje srce .. grudi .. otvoriti svoja srca .. .. vjernici kažu .. isusu ..
.. kod sunca je ključni osjet .. isijavanje .. ..i toplina isijavanja .. .. praktično to izgleda ovako .. postaviti se prema suncu .. gledati kako grije i sam se osloboditi i tako grijati ..

.. stalno je važno i disanje .. koje bi bilo najbolje kada bi bilo toliko mirno da ga nema .. .. centar toga disanja .. nastojanja disanja .. je stomak .. ono što zovu pleksus solaris ..

.. kod em vala .. postoji .. jedno malo čudo .. .. koje je stvorilo teoriju relativnosti ..
.. svi su valovi koje znama .. na nečemu .. .. na žici .. vodi .. na zraku .. .. na nekom sredstvu .. .. em val nije .. .. dugo se tražilo neki .. eter .. na kojem bi taj val bio .. ali je sasvim jasno da .. etera .. nema ..
.. kod tog vala je primjećeno .. ovo čudo ..
.. neki ga izvor stvori .. recimo izvor svjetla .. .. i svako ko ga gleda .. i mjeri .. izmjeri njegovu istu brzinu širenja .. 300 000 km u sekundi ..
.. to je nevjerojatno .. .. jer .. recimo .. neko ko se od izvora udaljuje trebao bi izmjeriti nulu .. .. neko ko bi išao brže od vala nebi ga nikad ni vidio ..
.. to je .. konstanta brzine svjetla .. i od nje je nastala relativnost .. .. to joj je srce ..

.. mislim da je ključni vaš problem to što ste idioti .. .. to što morate braniti to što jeste .. po svaku cjenu .. .. čak i tada kada bi vam se istina pokazivala jebeno jasna .. vi ju nebi mogli prihvatiti bez da pretpostavite njen utjecaj na vas .. na vaše postojanje ..

.. mislim da je ključni vaš problem to što ste idioti .. .. to što morate braniti to što jeste .. po svaku cjenu .. .. čak i tada kada bi vam se istina pokazivala jebeno jasna .. vi ju nebi mogli prihvatiti bez da pretpostavite njen utjecaj na vas .. na vaše postojanje ..

Tvoj ključni problem je što svijet dijeliš na 'sebe' i na 'idiote'.

Tvoj ključni problem je što svijet dijeliš na 'sebe' i na 'idiote'.

.. ko kaže .. ? .. da ja tako dijelim .. ?

.. a tvoj problem je .. čini mi se .. ovaj ..

.. ako beskraj daje dvojnost .. kao muškarca i ženu .. ili kao glad i sitost .. ili kao dol i brijeg vala .. ili kao ljubav i mržnju .. ako je to jedini način na koji se .. baca .. u svijet .. .. ako svaka istina .. poništava te dvojnosti .. tako što duša nema spol .. život nije sitost .. a ni ljubav nije dobra .. .. ako postojiš tek iza svakog događanja .. .. znači li to da su sve dvojnosti .. ovdje .. na ovom svijetu .. da svaka čestica ima antičesticu .. svaka količina kretnje svoju antikretnju .. ili znači da ukupnost ovog svijeta jeste nula .. mir .. veliki mir .. sve mir .. .. ili .. ****** .. ovaj svijet treba stalnu intervenciju boga .. da bi postojao takav ..

.. e vidiš .. ti to ne znaš .. a ne znam ni ja ..

.. ko kaže .. ? .. da ja tako dijelim .. ?

.. a tvoj problem je .. čini mi se .. ovaj ..

.. ako beskraj daje dvojnost .. kao muškarca i ženu .. ili kao glad i sitost .. ili kao dol i brijeg vala .. ili kao ljubav i mržnju .. ako je to jedini način na koji se .. baca .. u svijet .. .. ako svaka istina .. poništava te dvojnosti .. tako što duša nema spol .. život nije sitost .. a ni ljubav nije dobra .. .. ako postojiš tek iza svakog događanja .. .. znači li to da su sve dvojnosti .. ovdje .. na ovom svijetu .. da svaka čestica ima antičesticu .. svaka količina kretnje svoju antikretnju .. ili znači da ukupnost ovog svijeta jeste nula .. mir .. veliki mir .. sve mir .. .. ili .. ****** .. ovaj svijet treba stalnu intervenciju boga .. da bi postojao takav ..

.. e vidiš .. ti to ne znaš .. a ne znam ni ja ..

To što ti ne znaš ne određuje šta ja znam. Stvar 'tvog' i 'mog' 'znanja' je u pozicijama u kojima ovo Biće-koje-jesam postavlja svoju pažnju. Pozicija koja određuje 'tebe' je specifična i podređena je dvojnosti iz koje spoznajama pokušavaš dokučiti Znanje-o-Sebi (dok pozicija koja određuje 'mene' takođe biva u dvojnosti ali je put ka Znanju-o-Sebi-singularitetu, iz ove pozicije pronađen). Onako kako shvataš Sebe tako shvataš i dvojnost koju iz Sebe stvaraš; tako tim shvatanjem možeš iz dvojnosti da se vineš nazad u Sebe. To ne zahtijeva astralne projekcije niti prelaženje 'puta'. To zahtijeva odbacivanje svih projekcija, stoga i puta koji je postojeći jedino zahvaljujući Umu.

Bez 'Boga', tj. bez Sebe-koji-jesi, nema ovog svijeta. Ti ga stvaraš iz Sebe, po Sebi, za Sebe; ti si njegov kreator i njegov svjedok. Tako i ja. I 'ti' i 'ja' jedno smo Biće, drugog nema. Ono, i u tvojoj i u mojoj poziciji za Sebe kaže: "JA". 'Naša' razmišljanja o postojanju, tj. razmišljanja tog jednog Bića-koje-jesmo sreću se u kreaciji, u projekciji, iz različitih pozicija u jednu (gdje jedino i postoje kao takva), a naša Znanja-o-Sebi-koji-jesmo se ne sreću nigdje već uvijek JESU u Sebi, u JEDNOM-koji-jesmo. U Sebe se Biće-koje-jesmo mora vratiti iz svakog 'nas' (iz svakog svog sna), iz svake projektovane pozicije, kako bi to Znanje-o-Sebi u Sebi i pronašlo. 'Tada' će(mo) ZNATI sve što treba da zna(mo). Ja sam se iz ovog čovjeka-koji-postajem (iz ove pozicije) vratio Sebi ali se iz tebe-čovjeka-koji-JA-(takođe)-postajem, još nisam. Ali ne brinem, i tome će doći pravi čas, nema žurbe. Ionako ništa se i nigdje ne kreće, te niti može nanijeti štetu postojanju, Biću-koje-jesmo.

A kad se i iz te pozicije vratim Sebi, onda iz Sebe ponovo vratim pažnju u istu poziciju koja predstavlja 'tebe'-alima, unijet' ću Sobom, svojim duhom, i Znanje-o-Sebi-koji-jesam, te će ono postati dio 'tvoje' Svjesnosti (uistinu moje, jer drugog nema) te ću tad kao jedan i kao drugi 'čovjek'-koji-budem doživjeti iskustvo susretanja u potpunom razumijevanju, jer ću tad iz jedne i iz druge pozicije podjednako ZNATI da sam to sve ISTI JA.

Poslednja izmena:
.. ovo o čemu pričaš .. ja zovem .. zna li me bog po imenu .. .. radi se o tome da čovjek može biti sve svijesniji .. sve veća duša .. sve bliže bogu .. i pitanje postaje .. stapaju li se takve duše u .. jedno .. i u jedno s bogom .. tako da gube sebe .. .. ali ****** .. ovo mene ne zanima ..
.. mene zanima .. bi li ja mogao pretvoriti vodu u vino .. .. to bi me zanimalo .. najprije to .. pa polako dalje ..

.. mene je zanimalo .. recimo .. ono .. je li naša sudbina naš izbor .. .. je li neko ja u nekom ja koji postoji .. bira .. po nekim zakonima .. .. pa izbire i sasvim velike ludosti ..
.. ali .. kako ni o tome ne znamo više nego što smo već rekli .. ****** .. .. mene valjda ni to više ne zanima ..

To što ti ne znaš ne određuje šta ja znam. Stvar 'tvog' i 'mog' 'znanja' je u pozicijama u kojima ovo Biće-koje-jesam postavlja svoju pažnju. Pozicija koja određuje 'tebe' je specifična i podređena je dvojnosti iz koje spoznajama pokušavaš dokučiti Znanje-o-Sebi (dok pozicija koja određuje 'mene' takođe biva u dvojnosti ali je put ka Znanju-o-Sebi-singularitetu, iz ove pozicije pronađen). Onako kako shvataš Sebe tako shvataš i dvojnost koju iz Sebe stvaraš; tako tim shvatanjem možeš iz dvojnosti da se vineš nazad u Sebe. To ne zahtijeva astralne projekcije niti prelaženje 'puta'. To zahtijeva odbacivanje svih projekcija, stoga i puta koji je postojeći jedino zahvaljujući Umu.

Bez 'Boga', tj. bez Sebe-koji-jesi, nema ovog svijeta. Ti ga stvaraš iz Sebe, po Sebi, za Sebe; ti si njegov kreator i njegov svjedok. Tako i ja. I 'ti' i 'ja' jedno smo Biće, drugog nema. Ono, i u tvojoj i u mojoj poziciji za Sebe kaže: "JA". 'Naša' razmišljanja o postojanju, tj. razmišljanja tog jednog Bića-koje-jesmo sreću se u kreaciji, u projekciji, iz različitih pozicija u jednu (gdje jedino i postoje kao takva), a naša Znanja-o-Sebi-koji-jesmo se ne sreću nigdje već uvijek JESU u Sebi, u JEDNOM-koji-jesmo. U Sebe se Biće-koje-jesmo mora vratiti iz svakog 'nas' (iz svakog svog sna), iz svake projektovane pozicije, kako bi to Znanje-o-Sebi u Sebi i pronašlo. 'Tada' će(mo) ZNATI sve što treba da zna(mo). Ja sam se iz ovog čovjeka-koji-postajem (iz ove pozicije) vratio Sebi ali se iz tebe-čovjeka-koji-JA-(takođe)-postajem, još nisam. Ali ne brinem, i tome će doći pravi čas, nema žurbe. Ionako ništa se i nigdje ne kreće, te niti može nanijeti štetu postojanju, Biću-koje-jesmo.

A kad se i iz te pozicije vratim Sebi, onda iz Sebe ponovo vratim pažnju u istu poziciju koja predstavlja 'tebe'-alima, unijet' ću Sobom, svojim duhom, i Znanje-o-Sebi-koji-jesam, te će ono postati dio 'tvoje' Svjesnosti (uistinu moje, jer drugog nema) te ću tad kao jedan i kao drugi 'čovjek'-koji-budem doživjeti iskustvo susretanja u potpunom razumijevanju, jer ću tad iz jedne i iz druge pozicije podjednako ZNATI da sam to sve ISTI JA.

Ali nismo, subjekat nije isto sto i Apsolut. Ti subjekat zamenjujes Apsolutom a "on" tek zajedno sa objektom cini Apsolut.
Ti se meni obracas kao Bogu ali to jos uvek nije tome identicno vec je u pitanju ego.

Ako kazes ti si Bog kome se obracas? Mojoj individui ili sopstvu? Ko je "TI"?

Poslednja izmena:
Ali nismo, subjekat nije isto sto i Apsolut. Ti subjekat zamenjujes Apsolutom a "on" tek zajedno sa objektom cini Apsolut.

Ne. Subjekat i objekat u zajednici ne čine apsolut već RAZUM. U samom Umu ne postoje niti subjekti niti objekti, mada ni Um nije apsolut.
JA + UM + JA +...= RAZUM. Pri tom, (JA + UM) u ovoj jednačini predstavlja Subjekat dok svako dodatno JA čini njegov objekat. To pravilo se može čitati i sa desna na lijevo; svako JA + UM biva jednim Subjektom dok ovo JA koje smo posmatrali kao Subjekat sa lijeve strane biva njihovim objektom. U drugim riječima: Subjekat i objekat jedino postaju kada se bilo koje JA iz JASTVA postavi u relaciju jedno sa drugim (drugima), u vezu u kojoj je UM (medialno JA) njihov posrednik.

Ja nikad nisam rekao da je subjekat apsolut niti sam ikada subjekat izjednačio sa apsolutom, već sam rekao da svako jedno JA, koje je u zajednici sa Umom i s drugim JA a posredstvom Uma, čini jedan Subjekat a da postojanje tog Subjekta zavisi izričito od apsoluta, dakle od Bića-koje-jesmo a koje svojim pozicioniranjem u tom JA daje Život tom JA kao Subjektu, aktivira ga kako bi kroz njega doživio jedno iskustvo Sebe. Apsolut je stoga onaj koji doživljava iskustvo a ne Subjekat. Subjekat je njegov instrument, kao i sam UM kojim posreduje između subjekta i ostatka JASTVA u projekciji. Zato i nije čudo da se isti taj apsolut identifikuje sa subjektom, sa Umom ili sa tijelom koje za sebe projektuje, sve u zavisnosti od toga u koji od tih dijelova projektovane realnosti pozicionira, centrira Sebe, dakle odakle posmatra predstavu. U identifikaciji tad ono zaboravlja ŠTA ili KO JA JESTE, te postojanje veže za projektovana iskustva tog JA (ega). Kroz iskustva se stvara istorijat (memorija razuma), te se Biće totalno identifikuje sa nastalim razum-tijelo entitetom, zaboravljajući sopstvenu bit.

Ti se meni obracas kao Bogu ali to jos uvek nije tome identicno vec je u pitanju ego.

Ja se 'tebi' obraćam kao jednom specifičnom Izrazu ISTOG Bića-koje-(i-ti-i-ja)-jesmo. Pri tom, JA-koji-jesam, ZNAM da se uistinu obraćam Sebi... u 'tebi'. JA dakle, ne dozivam 'tebe'-čovjeka kada prozivam 'tvoje ime' već dozivam Sebe u 'tebi-čovjeku', dakle isto Biće-koje-jesmo, da se probudi iz sna i da se vrati Sebi-apsolutu, dakle onoj suštini u kojoj nema podjele, u kojoj nema ni subjekata ni objekata niti pak UMA. U toj cjelini JASTVA jedino (istinski) Biće može da shvati svoju prirodu. U projekciji kroz UM ta priroda biva potisnuta iz fokusa i umire u zaboravu. TEBI... se dake obraćam koji uistinu jesi ISTI JA. JA i JASTVO su JEDNO, Svijest koja je Znanje-o-Sebi-apsolutu, što nagovještava da je i sama Svijest takođe apsolutna kao sam apsolut, jer je Svijest njegov odraz, njegov Duh u Sebi.

Ja sam svoj ego podredio apsolutu, Svijesti, tako da kada kažeš da je u pitanju ego koji govori, u pravu si, jer govor i pripada egu, tu nema ništa cinično niti neistinito. Ego postaje prepreka saznanju jedino kada se Biće poistovijeti sa njim te smatra da je ono sve ono što ego jeste. Međutim, u Znanju-o-Sebi, Biće ne može da se identifikuje sa egom ali dakako može još uvijek da živi svoje iskustvo kroz njega, što ja i činim. JA sam dakle Biće koje doživljava Sebe i Bogom i egom... u zavisnosti od moje pozicije koju zauzimam u odnosu na postojanje. U drugim riječima: Ja sam Bog koji stvaram Sebe-ego, jer samo Bog može da stvara. Zašto samo Bog može da stvara a ne samo Bitak-apsolutna suština sama po sebi? Zato što je Bog= apsolut + Svijest, dakle 'BOG' je to 'dvoje' u JEDNOM. To znači da jedino ta cjelina postojanja i Duha kojim postojanje ZNA Sebe ima moć da iz onoga što ono jeste kreira sopstvene Izraze kroz projekciju. To mu omogućava Svijest (Duh), dakle Znanje-o-Sebi i sopstvenim mogućnostima. Pri tom Svijest je postojeća zahvaljujući centriranju pažnje apsoluta u Sebi. Apsolut, doduše postoji i bez pažnje centrirane na (u) Sebi, a dokaz toga smo 'MI', njegovi Izrazi. Centriranjem pažnje u bilo kojem dijelu Svijesti dakle stvara se odvojenost u kojoj se apsolut mora naći kako bi toj odvojenosti dao autonomiju od Svijesti. DA, od Svijesti, jer svaka odvojenost se uistinu stvara iz i od Svijesti a ne iz i od apsoluta. Naša iskustva nisu stvorena odvajanjem individualnih dijelova apsoluta već odvajnjem individualnih Znanja-o-Sebi iz cjeline Svijesti kao apsolutnog Znanja-o-Sebi. Pri tom odvajanju, ni sama Svijest se nikada i nigdje ne rastvara već se njena Znanja (JA) multipliciraju, čineći tako duplikate u kojima se onda apsolut po sopstvenoj Želji postavlja čineći od njih, od tih duplikata, Centar kroz koji doživljava Sebe-postojanje. Ta multiplikacija Znanja omogućava projekciju MULTIVERZUMA u kojemu je svako jedno JA iz JASTVA Svijesti simultano jedan UM oko kojega i kroz koji se organizuje jedan univerzum ali takođe, to isto JA je osnova svakom duplikatu koji je jedan sadržani dio svakog postojećeg univerzuma u projektovanom Multiverzumu. Svijest, kao Duh apsoluta se dakle nikada ne rastvara već se njena Znanja (JASTVO) multipliciraju i na taj način omogućavaju i samo rastvaranje duplikata, koje naravno više ne utiče na samu Svijest. Svijest je jedino postojeća kada se pažnja Bića-apsoluta sa bilo kojeg projektovanog Izraza vrati na Sebe. Jedino tada se iz apsoluta uzdiže Duh koji samom apsolutu (Biću) pokazuje i potvrđuje KO ili ŠTA ono JESTE. To znanje ili taj duh ga ne uslovljava da pažnju ostavi zauvijek vezanu za Sebe, već mu upravo tim Znanjem omogućava da se ponovo vine u iskustvo i da sada, tako obogaćen Znanjem-o-Sebi ponovo stvara, ne zaboravljajući od tad (bar ne zaboravljući tokom tog kontinuiranog iskustva) KO ili ŠTA ono JESTE u tom stvorenju, u toj projekciji.

JA se 'tebi' obraćam kao Sebi-koji-jesam, jer jedino JA, kao Biće-koje-jesam, jesam ISTI i u 'tebi' i u 'meni'-čovjeku. Tako se, kao 'ljudi' (stvorenja), jedino i možemo obraćati jedni drugima (dakle kroz projektovane forme, kroz predstavu) jer u apsolutu mi ne postojimo kao takvi, 'odvojeni', stvoreni. U apsolutu je postojanje u svojoj suštini, dakle ne-manifestovano, potencijal koji ZNA Sebe i ZNA kako da se iz tog Znanja-o-Sebi manifestuje. JA se dakle obraćam TEBI koji činiš to stvorenje 'čovjekom' a ne čovjeku kojeg činiš. JA se dakle, obraćam Tebi koji stvaraš a ne stvorenju koje stvaraš. Jedino TI (u tom stvorenju) i ZNAŠ KO, ŠTA I KAKO JESI. TEBI se obraćam, da te navedem da se probudiš iz sna odvojenosti. To sam objasnio u gornjem tekstu.

Alegorija toga bi mogla biti kad bih ja-sculptor, recimo, pričao sa skulpturom drugog skulptora u nadi da ću doseći do njega. Nemoguće. Jedino obraćajući se skulptoru možeš do skulptora, a obraćajući se skulpturi nećeš stići dalje od površine, od njene predstavljene forme. Kad doživljavaš umjetničko djelo, ti imaš mogućnost, izbor, da ga posmatraš kao formu (predstavu) ali dakako imaš i mogućnost i izbor da se postaviš u poziiciju umjetnika koji je to djelo-predstavu stvorio. Tek tad ćeš doživjeti i njegovo prisustvo u odnosu na poziciju i djelo (predstavu) kao i njegovu istinsku namjeru, jer taj 'Kretator' je JEDAN u svemu i svima; ISTO Biće-koje-jesmo u svakoj poziciji.

Poslednja izmena:
.. ne znam .. .. i ne bi pretpostavljao ništa ..
.. svijet oko nas je .. pun .. prepun svega .. svakakvog događanja .. .. mi smo u tome ..
.. ali možemo osjetiti samo ono što je .. dovoljno grubo .. .. koliko bi bili duhovniji toliko bi osjećali finije stvari ..
.. ali pravi duh je .. iza .. iza svih valova .. .. ako sam ja u pravu ..

.. ako upališ baterijsku lampu .. domet njenog svetla je ograničen ..
.. pa opet .. svaki zrak .. u svakom deliću .. ima istu brzinu ..
.. konstantna brzina .. čak i tamo gde svetlost jenjava ..

.. to jeste zanimljivo ..
.. ali mi je tumačenje krajnje iracionalno .. pa i ne tumačim ..

.. pa .. da .. .. s tim da mi je pojam .. iracionalno .. pomalo suvišan ..
.. postoji neki svijet .. i bez nas .. .. mi do njega možemo .. više ili manje .. .. ili on do nas .. .. mi možemo uspostaviti .. vezu .. .. osvjetliti ga .. kao svijećom ..
.. ta veza može biti .. veza .. zvuka mirisa dodira vida razuma okusa .. .. bilo koja veza ..
.. može biti jača ili slabija .. veća ili manja ..
.. time što smo rekli .. iracionalna .. .. nismo baš bog zna što rekli .. .. rekli smo postoje racionalne i iracionalne veze .. .. a i dalje nemamo pojma šta je to iracionalno u cjelinu ukupnog .. a ne znamo ni šta bi to bilo ukupno ..

.. konstantna brzina svjetla je zanimljiva kod ovog ..
.. bez obzira koje svjetlo gledamo .. ono se kreće kroz nas .. kao kada bi bili jako veliki .. izvan našeg tjela .. .. bilo koje svjetlo je vezano uz nas ..
.. isto svjetlo gleda drugi .. i vezano je uz njega ..
.. i za obojicu ima istu brzinu .. 300 000 km u sekundi ..
.. kao da svako ima svoj vlastiti svemir ..

.. ta veza može biti .. veza .. zvuka mirisa dodira vida razuma okusa .. .. bilo koja veza ..

.. time što smo rekli .. iracionalna .. .. nismo baš bog zna što rekli ..

.. pa .. rekli smo da nije veza zvuka mirisa dodira vida razuma ili okusa .. recimo ..
.. dakle .. neke smo stvari isključili ..
.. ne znamo šta jeste .. ali znamo šta nije ..

.. mislim da se ljudi .. polako .. počinju dosjećati .. da su popine nekad govorile i o nekom paklu ..
.. ispada kad .. vjernik je idiot koji ne treba razmišljati .. dovoljno da vjeruje u boga ..
.. ali ****** .. ako postoji pakao .. .. opet će trebati jebeno razmišljati .. jer đaba mu svi bogovi ako završi kod sotone ..
.. a i nevjernicima .. pitanje boga neće biti .. knjiško .. simpozijsko pitanje .. .. jer .. ako ga .. ne daj bože .. ima .. .. mogli bi u pakao ..
.. dakle .. suma sumarum .. ***** boga .. .. ključno je da ne bi postojao pakao .. .. cjela bi se katastrofa .. tu .. otvorila ..

Poslednja izmena:
.. pa .. rekli smo da nije veza zvuka mirisa dodira vida razuma ili okusa .. recimo ..
.. dakle .. neke smo stvari isključili ..
.. ne znamo šta jeste .. ali znamo šta nije ..

.. ipk mislim da nismo bili pretjerano pametni ..
.. recimo .. to da .. nije .. neka od tih veza .. je opet pitanje ..
.. možda dio .. iracionalnog .. postoji u svjetlu zvuku ili dodiru ..
.. možda je naša podjela .. pokušala podjeliti onako kako u stvarnosti nije podjeljeno ..

.. ipk mislim da nismo bili pretjerano pametni ..
.. recimo .. to da .. nije .. neka od tih veza .. je opet pitanje ..
.. možda dio .. iracionalnog .. postoji u svjetlu zvuku ili dodiru ..
.. možda je naša podjela .. pokušala podjeliti onako kako u stvarnosti nije podjeljeno ..

Mi smo to iracionalno izmislili da bi opravdali racionalno -odnosno njegovu mogucnost kroz postojanje...
Iracionalno je samo posledica nase nemogucnosti da uvidimo mogucnosti koje tek predstoje,jer one to i jesu...
Kao recimo mera kvantiteta,primer: Ti drzis ruke iza ledja i ja te pitam sta to imas u ruci? Ti kazes nista.Gde se nista predstavlja kao mera kolicine necega-sto predstavalja upravo nasu nemogucnost da predocimo mogucnosti...Mi ih mozemo samo zamisljati a to nije isto kao i predoceno.I to je ono sto smo mi pretvorili u iracionalno i time ga nazivamo...Kao u matematici 1,0,-1 : Imas jabuku i ja ti je uzmem i to je predstavljeno kao 1-1=0 .Ti si dakle imao jabuku i to je 1 ja ti je uzeo to je -1 iz cega mi izvodimo razliku,ti dakle sada imas -1 jabuku odnosno 0, ali jabuka je i dalje kod mene ,a to nikoga ne interesuje ,vec samo gledaju u ono 1-1=0.
Gledamo jednu stranu i tebi jeste 0 ali meni je +1 -Razumes? To samo govori kako mogucnosti i sve sto one cine funkcionise i da sve samo kruzi,a ono sto je nekada bila mogucnost ili ono sto tek predstoji kao mogucnost mi smo sveli pod iracionalno,dok trenutno stanje zovemo racionalnim.A istina je da smo mi daleko cak i od racionalnog kad nas vise ne zanima gde je jabuka uopste,vec samo gledamo u ono gde smo je izgubili ;)
Tako da mi ne vidimo ko smo mi ustvari tim nacinom iskazivanja sebe,odnosno koga mi predstavljamo -Bice-Boga kao apsolut koji je zagubljen u nama a ustvari u sebi samom kroz nasa iskazivanja kao svakog pojedinca...To je cak i nemoguce zamisliti i prelazi na stranu ludila i van nama navodno pouzdanog Razuma-koji nas izdaje i izdaje a mi ga se drzimo kao pijan plota,jer samo njega i imamo,pa i ako je Razum kriv nikome ga ne damo,jer nas on upravo cini posebnima u okviru Boga-Bica koje jesmo i koji sve ovo kroz nas i dozivljava-to je kada malo bolje pogledamo-Razmislimo i ugledamo gde je ustvari sada jabuka ;)

Poslednja izmena:

Back