.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

.. bok ..

.. tako kažu purgeri .. i ti .. zato što se praviš frajar .. .. iako je pozdrav prilično sumnjiv ..

---

.. to je .. bog .. .. ali takvo .. valjda .. samo .. teško stoji .. i teško da nešto znači ..
.. s bogom .. možda može .. .. moja je baka često vodila volove .. i kretala bi .. recimo .. ovako .. alo u ime boga .. .. što ima mnogo bolju logiku ..
.. zbogom .. ima prizvuk konačnog odlaska .. ne vraćanja ..
.. digići kažu .. adio ..
.. fašisti su govorili .. a noi .. i značilo je otprilike .. živjeli mi .. ili .. živjeli .. što no žika kaže .. živ ti ja .. .. tako bi adio moglo značiti .. živio bog .. .. ali ima i prizvuk konačnog odlaska .. .. kao zbogom ..
.. francuzi kažu .. a doman .. ili .. a bientot .. .. koje znači .. do sutra ili do uskoro .. .. i znači .. do viđenja .. do skorog ponovnog susreta ..
.. ali nisam siguran da .. a dio .. znači .. do sastanka tamo ..

.. zdravo znači .. zdravlje .. neka bude zdravlja ..
.. rusi kažu .. živo zdravo .. podrazumjeva .. nek budemo ovdje .. postojeći .. živi .. zdravi ..
.. zdravo znači i više od fizičkog zdravlja .. podrazumjeva i psihičku staloženost .. i radost postojanja ovdje ..
.. zdravo znači .. budi kao drvo .. sa korjenjem duboko u zemlji i granama koje se pod nebo uzdižu ..
.. zdravo znači .. smrt .. veza neba i zemlje .. .. nemam oca ni majke .. učinio sam nebo svojim ocem i zemlju svojom majkom ..

.. razumiješ .. ?

.. ode .. ****** .. jedan tužan i pomalo .. ipak .. nevjerojatan .. duh .. kao ispušena .. izduvana .. ****** .. priča .. .. kao tužna i nevjerojatna priča o erendiri .. i njenoj bešćutnoj babi .. .. a koju su milijoni .. tužnih i nevjerojatnih .. i bešćutnih .. s užitkom slušali .. .. o ****** .. o tuge .. .. tuga nad tugama .. .. sve je tužno .. a biva još i tužnije ..
.. ja sam pjesnik .. isto kao markeš .. i pomalo .. mrtvi .. oba dva ..
.. s tim .. ****** .. da se ja .. ipak .. pomalo .. nečemu nadam .. .. a nada li se on čemu ne znam .. ****** ..

.. danas sjebaše isusa .. .. na današnji dan .. .. boli vas ***** za to .. jer vi niste te vjere .. ? .. prasli ga na križ .. .. a kažu neki da se bio oženio .. al da su popine to tajile .. .. niste čuli .. ?

Juče je ispustio dušu koja sad poput kondora nad Andima razvija svoja
ezoterična krila...Sa anhelima igra po oblacima vije na čuć...:lol:
Bem mu mater ako ne bih i ja...Kako bih ga zavrnuo oko popokatepetl ,
samo bi šuškao onim belim guščćijim krilima...:mrgreen::hahaha:
Majkumu Alime,kaj se to približilo-godine kao sekunde...:eek:

.. ode .. ****** .. jedan tužan i pomalo .. ipak .. nevjerojatan .. duh .. kao ispušena .. izduvana .. ****** .. priča .. .. kao tužna i nevjerojatna priča o erendiri .. i njenoj bešćutnoj babi .. .. a koju su milijoni .. tužnih i nevjerojatnih .. i bešćutnih .. s užitkom slušali .. .. o ****** .. o tuge .. .. tuga nad tugama .. .. sve je tužno .. a biva još i tužnije ..

.. slava mu ..
.. sinoć mi je u snovima u jednom momentu bio .. paket .. oblik deltoida .. s krstom na sredini ..
.. i veliki .. veliki kao kovčeg ..
.. a bio je vezan za određene .. cvetne dezene ..

.. eto .. cveće za markesa ..
.. a bila i muzika u snu ..
.. u tom jednom spotu .. na koji je vezan san .. kažu na početku .. nije ovo sahrana ..
.. pa možda i nije .. možda je to za gabrijela .. garsiju .. ulazak u slavu ..

Poslednja izmena:
Oproštajno pismo

Kada bih imao jedan komadić života, dokazivao bih ljudima koliko greše kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.

Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta, i podario mi komadić života, moguće je da ja ne bih kazao sve što mislim, ali nesumnjivo bih mislio sve što kažem.

Stvari bih cenio, ne po onome što vrede, već po onome što znače. Spavao bih manje, sanjao više, shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih očiju gubimo šezdeset sekundi svetlosti. Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju. Slušao bih druge kada govore, i kako bih uživao u sladoledu od čokolade.

Kad bi mi Bog poklonio komadić života, oblacio bih se jednostavno, izlagao potrbuške suncu, ostavljajuci otkrivenim ne samo telo, već i dušu. Bože moj, kad bih imao srce, ispisivao bih svoju mržnju na ledu, i čekao da izgreje sunce. Slikao bih Van Gogovim snom, na zvezdama jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pesmu bih poklanjao kao serenadu u času svitanja.

Zalivao bih ruže suzama, da bih osetio bol od njihovih bodlji, i strastveni poljubac njihovih latica.

Bože moj, kad bih imao jedan komadić života.

Ne bih pustio da prode ni jedan jedini dan, a da ne kažem ljudima koje volim da ih volim. Uveravao bih svaku ženu i svakog muškarca da su mi najbliži i živeo bih zaljubljen u ljubav.

Dokazivao bih ljudima koliko grese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju. Deci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauče da lete. Stare bih poučavao da smrt ne dolazi sa starošću, već sa zaboravom. Toliko sam stvari naučio od vas, ljudi.

Naučio sam da čitav svet želi da živi na vrhu planine, a da ne zna da je istinska sreća u načinu savladavanja litica.

Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek. Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.

Toliko sam toga mogao da naučim od vas, premda mi to nece biti od veće koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja ću na žalost početi da umirem.

Gabriel Garsija Markes
- See more at: http://hiperboreja.blogspot.com/2011/05/oprostajno-pismo-gabrijel-garsija.html#sthash.vYb4lLbM.dpuf

.. eto ..
.. liči ti ovo oproštajno pismo .. na pismo čoveka koji je pisao erendiru ..?

.. gledala sam danas jedan film .. prvi put ..
.. odličan film .. dogvil .. u prevodu bi bio .. kerovo .. ili .. pasje .. psetovo .. kao naziv mesta ..
.. odmah sam vezala s erendirom ..
.. specifična sličnost .. što je veza specifičnija i sličnost je specifičnija ..

Poslednja izmena:
.. da .. to je taj .. .. bog neka mu bude milostiv .. .. a ti ga ne slavi .. da se nebi naučila na puteve njegove i namjestila zamku duši svojoj ..

Милостиви бог кажеш? Јеси ли заљубљен у милоснога?
Јеси ли понизан и скрушен раб пред њим?

.. sve ovdje .. citirano .. ista je erendira .. .. čovjek jebeno vezan za zemlju .. kome treba .. još komadić života .. još neka veza .. ovdje .. kao djetetu prst oca ..
.. dvije su jebene greške .. veoma jebene ..
.. prva što ti nešto toliko mnogo treba ..
.. druga što ti treba na zemlji ..
.. da je babi trebao bog .. ona .. ono .. od male ne bi radila ..
.. da babi nije trebalo ništa .. ni tada .. ono od male ne bi radila ..

.. nisam siguran da se razumijemo .. .. to je pjesnoštvo .. umjetnost .. .. mislim da je platon već to znao ..
markeš je pričao jedan svijet .. .. komšiluk ga je prihvatio zato što je znao taj svijet .. .. taj svijet je jeben .. a posebno je jebeno to što je .. taj svijet postojeći .. bešćutni kučkini sinovi .. čak bliži od vlastite babe .. ovdje su .. tik uz nas .. .. on je to .. osjećao ..
.. u svijetu gdje se to ipak .. pomalo tajilo .. on je to rekao .. .. komšiluk je to jedva dočekao .. kao olakšanje .. .. komšije su babe .. strašni .. bešćutni .. .. i drago im je da je svijet takav i da sami nisu nenormalni ..
.. problem je što to nije dobro ..
.. problem je .. on .. to što je on takav ..
.. to što je nesretan ..
.. a možda će bog imati dovoljno milosti .. i za njega i za nas .. .. a ja ga neću optuživati .. meni takav izgleda .. ja tako govorim ..
.. platon bi ga .. iskoristio .. da pokaže raji .. da kaže .. kurvini sinovi .. tkvi ste .. .. nakon toga bi ga protjerao .. rekao bi .. pizdo .. odi od ljudi .. jer .. takav si ..

.. vezano za dete i za prst oca ..
.. bez obzira što ja tu rečenicu .. ne osećam toliko .. kao što bi je možda neko drugi osećao ..

.. ne vidim zašto se na tu rečenicu ne može gledati kao na ..
.. čim klica dotakne zemlju .. korenom se čvrsto uhvati za nju ..

.. to sprečava drvo da granama ide uvis ..?

.. u svijetu gdje se to ipak .. pomalo tajilo .. on je to rekao .. .. komšiluk je to jedva dočekao .. kao olakšanje .. .. komšije su babe .. strašni .. bešćutni .. .. i drago im je da je svijet takav i da sami nisu nenormalni ..
.. problem je što to nije dobro ..
.. problem je .. on .. to što je on takav ..
.. to što je nesretan ..
.. a možda će bog imati dovoljno milosti .. i za njega i za nas .. .. a ja ga neću optuživati .. meni takav izgleda .. ja tako govorim ..
.. platon bi ga .. iskoristio .. da pokaže raji .. da kaže .. kurvini sinovi .. tkvi ste .. .. nakon toga bi ga protjerao .. rekao bi .. pizdo .. odi od ljudi .. jer .. takav si ..

.. na ovo ću sutra .. juče sam našla nešto zanimljivo što ima veze s tim poslednjim ..
.. ali sutra ću ..
.. laku noć ..

.. ne greši dijete .. kad se drži za prst oca .. otac greši .. kad se drži za ruku djeteta ..

.. on je govorio o detetu koje hvata prst oca .. to je puštanje korena ..
.. a i ti si stavio primedbu na dete kome je potreban prst oca ..
.. dobro .. možda je negde došlo do nesporazuma ..
.. za obrnuto se slažemo ..

.. ovo sam htela .. vezano za pisanje na forumu ..

.. ljudi na forumu taje mnoge stvari .. taje ime .. taje izgled ..
.. o nekim stvarima i lažu .. neki pretežno lažu ..
.. laže se iz raznih razloga ..
.. neki na forumu taje druge stvari od onih koje taje na javi .. ime i izgled .. recimo .. da bi na forumu mogli javno pokazati ono što na javi taje ..
.. karakter .. recimo .. ili mržnju .. ili tako već nešto ..
.. neko dolazi na forum onakav kakav je na javi .. tajeći stvari koje i na javi taji ..

.. dakle .. o priči i o šutnji ..
.. čovek se ne mora javljati za neku priču .. ceo ..
.. čovek .. nekad .. neki čovek ponekad .. ima nešto .. što je kao živi deo njega .. dragocen živi deo njega .. koji je zatvoren .. unutra .. kao srce kod ježa ..
.. jež kad ulazi u diskusiju .. ulazi svojim bodljama .. ili njuškom ..
.. osim ako pripitomiš ježa .. ali to je druga priča .. to nije forumska priča ..

.. htela sam reći ..
.. neki ljudi na forumu .. mogu šutjeti pišući ..
.. razumeš ..?

..

.. moje iracionalno .. intuitivno .. je dragoceni deo mene ..
.. to je srce ježa ..
.. nerado ga izlažem javno .. razumeš ..?
.. ali moje racionalno .. e .. tu se mogu razmahati .. koliko god ..
.. i to je uvek kao partija šaha ..
.. igra .. ne trebaš to uzimati preterano ozbiljno ..

(.. ne trebaš uzimati ozbiljno čak ni onda kad pizdim zato što bi neko topa pomerao ukoso .. jebogapatak .. što bi igrao a ne zna pravila ..
.. to su meni daleko manje bitne stvari .. od onih koje su srce ježa ..)

Poslednja izmena:
.. u zadnje sam vrijeme .. saznao dosta toga .. a ****** .. ništa nije da je bog zna šta .. .. u odnosima .. nekakve filozofije .. ili .. razgovora ..
.. neke sam stvari znao još prije ..
.. recimo .. magija je .. djelatnost osjeta .. njegova logika .. .. i gotovo je neupotrebiva .. kao odnos ..
.. osjet ćeš teško izazvati .. a kad ga imaš svejedno ti je uz šta je .. .. recimo .. ja ga jako cjenim .. ali i da ne znaš da ga je neko vezivao uz boga .. ti bi znao kad bi ga dotakao ..
.. recimo .. uz tarot sam saznao svašta .. uz sunce najviše ..
.. a petokraka je mnogo važnija od onog što sam mislio .. to je mikelanđelov čovjek .. ali s preciznim strujanjem .. zvijezde .. .. i strogo petokraka .. (.. ili malo sjebena na a .. ili an ..) .. jer je naopaka vrag .. .. ali sa centrom .. prilično blizu .. i važnim ..
.. ovo je vrijeme novca .. ali tarot kaže .. i to .. čojeka .. zvijezde .. .. prilično zanimljivo .. jebeno zanimljivo .. i dobro ..
.. kod boga .. ima još nešto ..
.. mislim da bi se u fizici boga trebalo tražiti .. kod kretnje .. brzina ..
.. kod valova pravocrtno .. kod čestice .. kružno .. .. spin je važna situacija .. ključna valjda .. .. i trebalo bi uzeti veliki sistem .. kao zemlju .. kao cjelinu .. .. i tu trežiti sklad ..
.. vjerojatno sa okolinom ..
.. i tu je stvar vjerojatno ista .. ili tražiti kretnju i antikretnju .. ili tražiti sve na zemlji ..
.. mislim da valna funkcija znači boga .. cjelinu koja određuje pojedinu česticu .. .. a to isto bi onda trebalo tražiti u većoj cjelini .. recimo zemlji ili sunčevom sistemu ..

.. mislim da to nikad niko neće napraviti ..

Prosim,imam primjetit...Onaj prst kaj je vlekel mali fakin starom...
Koji korjen*****...
To stari ima stomačne tegobe i svira na rit kad ga ovaj povleče za prst...
Akcija i reakcija...Sila masa i ubrzanje ybg...:manikir:

.. kod svijesti .. smo .. svijesni .. .. znamo da nešto postoji .. .. kao .. osvjetljeno nam je .. vidimo ..
.. fizičari bi rekli .. to nije trenutno .. nije istovremeno .. .. sve što do nas dolazi .. već je malo staro .. em dolazi najbrže .. ali ni on ne trenutno ..
.. ali kvantna situacija računa sa cjelinom .. i trenutnim .. .. tako bi mi bili cjelina sa okolinom .. i međuzavisni .. .. i trenutno u njoj ..

.. uzmimo da je u bogu sve .. jedno .. .. svaki njegov dio je on .. i reći .. dio .. ima smisla tek onda kad se .. nekako .. osamostalio ..
.. to znanje .. svega .. sada .. .. znanje cjeline .. bez da se makneš .. i bez da se išta miče .. nazovimo svijest .. .. i ta je svijest svijest boga .. .. i uzmimo da ju i čovjek može imati .. u jednom djelu .. isto kao plamen svijeće dio svijetla ..

.. mislim da em val .. i čestica .. .. nisu baš toliko različiti ..
.. val je vezan uz energiju .. čestica uz postojanje .. fizika ih solidno razdvaja ..
.. ali em val ima onu jebenu karakteristiku .. da stvara sam sebe .. .. nije .. na nečemu .. to nije kretnja nečega .. to je stvaranje sebe .. dalje .. .. pravocrtno .. u principu ..
.. sve čestice imaju neki spin .. i to izgleda kao da .. stvaraju sebe u krug ..
.. znači .. em val i čestica .. su od istog .. materjala ..

.. ****** .. taj je materjal jebeno čudan ..
.. prvo .. nepostojeći je .. do njega nije nikako moguće .. .. on je u području .. ničega .. .. i to tako treba uzeti i ostaviti ..
.. ali .. taj materjal .. jeste kretnja .. događanje .. .. poslije život .. .. i to mu je suštinska karakteristika .. .. to je njegov .. bitak .. .. taj je bitak još jebenije vremenit od hajderovog .. čini se ..

.. uzmimo da je taj materjal svijest ..
.. u velikoj svijesti .. u svijetu .. bogu .. .. izmjena informacija je trenutna .. unutarnja .. cjelina zna .. sve ..
.. em val je .. prvo ispadanje .. iz svijesti .. .. on nosi informaciju .. koja je ujedno energija .. ravno .. daleko .. .. usput skrućujući tu svijest u ono što mi već možemo osjetiti ..
.. u čestici se ta svijest .. učvori .. dovoljno .. da bi gradila .. komšiluk ..

.. dakle .. ****** .. što je magija .. sada je jasno .. .. magija je pretpostavka da postoji svijest .. i da ta može graditi tijelo .. .. dakle .. suprotna je biologiji ..

.. kod fizike bi postojalo .. još poneko .. pitanje ..
.. recimo .. ako em val ima izvor .. od kojeg se širi .. .. postoji li tok .. kojim se taj izvor puni .. ? .. je li on nama .. potpuno nevidljiv .. ?
.. u vakom slučaju .. taj izvor mora biti značajan .. .. bez obzira tanka li ga svemir .. ili neka .. učvorena .. kretnja ..

Poslednja izmena:

Back