JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
U zadnjih 8 mjeseci koncentrisao sam se isključivo na ono što hoću, na ono što me čini ispunjenim. Koncentrisao sam se na crtanje (mada i slikam). Nacrtao sam preko 300 crteža koji su svaki po sebi završeni radovi spremni za izložbu. Nisam se osvrćao ni na kakve nedaće i prepreke; jedini cilj mi je bio i još uvijek jeste da od onog što trenutno imam stvorim ono šta mogu, sada. I tako iz dana u dan... Sada, kad se okrenem unazad vidim plodnost stvaranja, vidim količinu ostvarenih radova koja me sad ispunjava svojim sadržajem kao i kad me je samo stvaranje ispunjavalo. U tom periodu, tri mjeseca sam a na osnovu istih radova išao u Republiku Srpsku, Veneciju, Njemačku, Englesku, i proveo sam mjesec i po u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U to vrijeme u Australiji su se desili nekakvi 'izbori', na kojima se promijenila vlada... a ja i poslije tih 8-9 mjeseci još niti jednom nisam pogledao vijesti, niti sam čuo i jedan govor novog 'prime ministra' niti ikoga iz te 'vlade', jer ti me govori ne interesuju (to su govori koji ništa ne rade za mene već za one koji govore)... i osjećam se kao država u državi ne suprotstavljajući se režimu, nit'vladi tog režima, već djelujući u MIRU, čineći ono što najbolje znam i osjećam. Da li s tim doprinosim samo sebi ili pak i MIRU na kolektivnom nivou? Odlučite sami.

..)
..al nisam sigurna da si na tu paniku mislio?