.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U zadnjih 8 mjeseci koncentrisao sam se isključivo na ono što hoću, na ono što me čini ispunjenim. Koncentrisao sam se na crtanje (mada i slikam). Nacrtao sam preko 300 crteža koji su svaki po sebi završeni radovi spremni za izložbu. Nisam se osvrćao ni na kakve nedaće i prepreke; jedini cilj mi je bio i još uvijek jeste da od onog što trenutno imam stvorim ono šta mogu, sada. I tako iz dana u dan... Sada, kad se okrenem unazad vidim plodnost stvaranja, vidim količinu ostvarenih radova koja me sad ispunjava svojim sadržajem kao i kad me je samo stvaranje ispunjavalo. U tom periodu, tri mjeseca sam a na osnovu istih radova išao u Republiku Srpsku, Veneciju, Njemačku, Englesku, i proveo sam mjesec i po u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U to vrijeme u Australiji su se desili nekakvi 'izbori', na kojima se promijenila vlada... a ja i poslije tih 8-9 mjeseci još niti jednom nisam pogledao vijesti, niti sam čuo i jedan govor novog 'prime ministra' niti ikoga iz te 'vlade', jer ti me govori ne interesuju (to su govori koji ništa ne rade za mene već za one koji govore)... i osjećam se kao država u državi ne suprotstavljajući se režimu, nit'vladi tog režima, već djelujući u MIRU, čineći ono što najbolje znam i osjećam. Da li s tim doprinosim samo sebi ili pak i MIRU na kolektivnom nivou? Odlučite sami.

..zašto bi iko započinjao nuklearni rat ... kome je to u interesu... mislim da se takav rat nikad neće voditi ..
Varaš se na žalost i užas naše dece i unučadi...:(
Kao što je bilo nezamislivo bombardovanje SR Jugoslavije...
Taj užasan dan je sad veoma blizu i ,čini se,nezaustavljivo klizimo ka njemu!
Već vidim da Rusku crnomorsku flotu zaustavljaju turske rakete na Bosforu,kanonadu s
krstarica na priobalne gradove Turske,potapanje flote turskom avijacijom i prve balističke...
Mi jedino Kinezima nismo meta...A protiv balističkih nemamo ništa!Potpis u Kumanovu to
jasno pokazao...
Odbrojavanje...

Ne znaš ti Alime kakvi su to ludaci kad ratuju...

.. ja znam o kozacima .. koliko je moguće iz šolohovog tihog dona .. .. ****** .. ne baš mnogo .. .. ali ne bi potcjenjivao .. .. dobra priča .. pravog čovjeka .. svašta može naučiti ..
.. rat je čudna pizdarija .. i ratnik .. .. a oni to jesu bili ..
.. na serbiankafeu je nekad bio jedan koji se pisao .. litumin .. .. i djelovao je kao da zna .. .. što i ne mora biti .. može neko istinitije lagati .. od istine ..
.. mislim da se ratnik postaje .. .. u pravom okruženju brzo ..
.. inače su mi se oni od šolohova jako sviđali .. .. više zbog duše .. .. neposrednosti .. imao sam dojam .. slaveni .. moji .. .. pomalo ludi .. .. što sam tada i ja pokušavao učiti .. .. sa dvojbenim uspjehom ..

..to je funkcionalna podjela ... sila akcije jednaka je sili reakcije...

.. da .. a kviz pitanje .. iz kojeg je bukvara drvo učilo ..

..postat ćeš jeretik...

.. ni slučajno .. .. ti .. nadam se .. vjernik ..(.. ako se toga bojiš .. onda se nikad ne kreći prema većoj cjelini .. .. ako korjen gledaš uz stablo .. ako granu uz drugu granu .. ili uz granu drugog stabla .. veoma je opasno da sretneš boga .. .. a ako ti se nesreća ipak desi .. pozdravi ga .. i sa moje strane ..)

...bolje rečeno ..nužno usklađeno...

.. to .. što nazivaš .. nužno .. .. tamo vani .. u svijetu se moralo nazivati drugačije .. .. nemoj ti svijetu nametati izraze kojih bi se svijet trebao držati .. ****** .. to bi stvarno bila hereza .. praviš se bogom ..

..zašto bi iko započinjao nuklearni rat ... kome je to u interesu... mislim da se takav rat nikad neće voditi ..

.. zašto ..
.. zašto .. to je upitna riječ .. i nekako vuče na .. uzrok .. .. koji je uzrok .. ili .. koji bi uvjeti trebali biti ispunjeni ..
.. ****** .. kad bi ti uvjeti bili ispunjeni .. .. onda bi odgovor bio .. zato .. .. zbog uvjeta koji su dovoljni .. i zbog toga što su tu .. ispunjeni ..

A zašto ne bismo mislili o čistom MIRU???

Ja živim u MIR-u te u mojoj glavi gledam šta želim da činim u tom MIRU. Ne dajite svoju energiju suprotnom ako i Vi želite MIR, jedino ako svjesno ili Ne-svjesno težite tom suprotnom... a težite čim o tome razglabate.

Oni koji zagovaraju rat na tome rade, pričaju i djeluju. Oni koji žele Mir a usmjeravaju svoju misao na rat, pričajući o mogućnostima ratovanja, svojim djelovanjem ne podržavaju stvaranje MIR-a već podržavaju manifestaciju tih mogućnosti. Zagovarajmo MIR; pričajmo MIR i djelujmo u MIR-u. To znači pričajmo o stvaranju i blagostanju umjesto o destrukciji i nedaćama.

.. jok .. pogrešna taktika .. .. popine 2 iljade godina pričaju mir .. a niko na svijetu nije stvorio toliko sranja ..
.. moj je prijedlog ovaj ..
.. kada vidiš kurvinog sina .. prokuni ga .. neka je proklet i prokleto nek je svako njegovo sjeme .. .. kaži mu da razmišljaš da organiziraš aušvice za takve .. da ih izgoriš .. da se sjeme zatre .. .. to će popraviti svijet ..

U zadnjih 8 mjeseci koncentrisao sam se isključivo na ono što hoću, na ono što me čini ispunjenim. Koncentrisao sam se na crtanje (mada i slikam). Nacrtao sam preko 300 crteža koji su svaki po sebi završeni radovi spremni za izložbu. Nisam se osvrćao ni na kakve nedaće i prepreke; jedini cilj mi je bio i još uvijek jeste da od onog što trenutno imam stvorim ono šta mogu, sada. I tako iz dana u dan... Sada, kad se okrenem unazad vidim plodnost stvaranja, vidim količinu ostvarenih radova koja me sad ispunjava svojim sadržajem kao i kad me je samo stvaranje ispunjavalo. U tom periodu, tri mjeseca sam a na osnovu istih radova išao u Republiku Srpsku, Veneciju, Njemačku, Englesku, i proveo sam mjesec i po u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U to vrijeme u Australiji su se desili nekakvi 'izbori', na kojima se promijenila vlada... a ja i poslije tih 8-9 mjeseci još niti jednom nisam pogledao vijesti, niti sam čuo i jedan govor novog 'prime ministra' niti ikoga iz te 'vlade', jer ti me govori ne interesuju (to su govori koji ništa ne rade za mene već za one koji govore)... i osjećam se kao država u državi ne suprotstavljajući se režimu, nit'vladi tog režima, već djelujući u MIRU, čineći ono što najbolje znam i osjećam. Da li s tim doprinosim samo sebi ili pak i MIRU na kolektivnom nivou? Odlučite sami.

.. miru na kolektivnom nivou doprinosi .. neuporedivo više od tebe .. seljak koji za sebe proizvodi dovoljno hrane ..
.. mislim da si ti parazit .. i da je to .. tvoja ključna značajka ..
.. to nije strašno .. svijet je takav .. .. a umjetnost treba nestati ..

.. ovo je šema svijeta ..
.. ključna mu je snaga novac .. .. vrhovni bog .. .. bog svih bogova ..
.. ali .. on je sluga .. .. sluga težnje pojedinca da bude .. ličnost .. osoba .. .. sluga volje pojedinca da bude bog ..

.. pojedinac koji nastoji biti bog .. na način da zavlada ljudima .. postaje sotona .. .. jer biti bog znači .. biti sve .. biti istovrijedan sa svima ..

.. i iz toga se izvodi sve ..
.. recimo .. liberalizam jača novac .. jer jača ljude .. .. a to je u skladu sa težnjom čovjeka .. .. znači .. prirodno je ..
.. ali usput jača suprotnosti .. i razdvaja ljude .. .. ali ****** .. i to je prirodno ..
.. čovjek se toga neće odreći .. rađe će biti rob nego što će odustati od mogućnosti da bude slobodan ..

.. država je danas u rasulu .. .. jer je zajedništvo u rasulu ..
.. svaki diktator prošlosti .. hitler tito pavelić staljin čaušesku .. daleko više voli .. daleko je bliži i više cjeni .. svoj narod od bilo kojeg političara danas ..
.. sanader prodaje raju za 2 miliona € ..
.. pitanje bi li diktator to napravio .. ali .. čak i ako bi .. ako bi neko njegov to napravio .. bez da on zna .. streljao bi ga ..
.. ključna razlika .. kod liberalnih država je .. broj kurvinih sinova .. na svim nivoima .. i njihova samostalnost ..
.. stare države stoje .. najprije na upravi .. na svim onim čatama koje se drže nekog reda .. pa na murji vojski obrazovanju zdravstvu .. unutarnji red .. koji se nekako podrazumjeva .. čini strukturu države .. čak prije sudstva ..
.. liberali su .. pojedinci .. .. izabrani i otići će .. sada su tu jer vrijede .. .. njih je narod postavio .. a to je kao da ih je izabrao bog .. .. oni na vlasti ili u opoziciji .. svi su pojedinci .. i svi daleko .. od zajednice .. ali i od države .. .. sa njima država umire .. .. mislim da je .. recimo hrvatska .. gotovo mrtva .. .. ženske u općini se .. recimo .. ponašaju kao pojedinke .. koje iza sebe nemaju nikakvu državu .. i koje ne trebaju slijediti nikakav red ..

.. novcu trebaju takve države .. .. i u njima sanaderi .. koji mogu prodati svakog svojeg .. .. to je do savršenstva doveden svijet novca ..
.. do savršenstva i do pucanja ..
.. razbijen gadafi .. to je uspjeh zapada .. ali sada bi im trebao neki diktator .. da upregne raju .. .. makar bio ljudožder ..
.. a problem nastaje kad se i ta libija počne djeliti .. .. tada moraju ameri zauzimati .. odbjegle tankere .. i stavljati se uz određenog kurvinog sina ..
.. gotovo sigurni da svi drugi kurvini sinovi čekaju .. svoju priliku ..

.. san .. .. sanjao sam putina ..
.. u našoj sam staroj kuhinji .. (.. ni ova nije baš mlada .. ****** .. )
.. ali prije toga .. slika motora .. .. možda je ta slika sve pokrenula .. .. velik .. širok .. nizak .. posebno zanimljivo mjesto .. suvozača .. pokriveno iznad nekom plastikom .. kao valom .. .. ja mislim kako taj sigurno ima ogledala pa može gladati i unatrag ..
.. kod mene njih .. jedno 5 .. dvije ženske .. 40tak godina .. putin .. i još dva .. .. valjda su oni noćni vukovi ..
.. putin uzima neki notes ..na njemu je sa vanjske strane .. kao neki žep .. dobro zatvoren .. kao onim čičkima .. na kraju ..
.. otvara to .. .. treba prilično jako povući .. i unutra ima neke papire .. .. to su garancije motora .. i još nešto pokazuje .. .. neko ga hoće zajebati nešto oko motora .. .. možda porez ili tako ..
.. onda otvara još jedan takav đep .. na drugom fasciklu .. .. isto vuče te čičke .. jer je čvrsto zatvoreno .. i izvlači još papira .. .. to su mali presavijeni papiri kao od osiguranja ..
.. faca mu je .. onakva kakva je .. ili kako ga ja zamišljam ..
.. zapad ga nastoji pokazati budalom .. ili luđakom .. .. ali ne vjerujem da je to ..
.. izgleda miran .. i od ne previše riječi .. .. tako i u snu .. gotovo ne govori .. samo pokazuje .. i gleda me .. kao .. vidiš kako ovi jebu ..
.. neki je naš diplomata rekao .. za neke pregovore .. zna šta hoće i kreće se jasno prema tome ..
.. u svakom slučaju .. ovo što su ameri do sada napravili sa ukrajinom .. pokazuje ih kao .. nevjerojatne idiote ..
.. još bi popili nešto ..
.. ja bi malo rakije iz one neke zelene boce .. naše .. od donata .. .. ali jedna ženska kaže nek popijem malo toga nečeg .. njihovog .. .. dobro .. ****** .. sigurno je votka .. a to je slično ..
.. držim čašu .. ona naliva .. ali jebeno joj se trese ruka .. ja ništa ne kažem .. možda je neka bolest .. .. nalije mnogo jer nije mogla kontrolirati .. ali ništa se nije prolilo .. .. nije votka .. tamnije je .. ali nije liker .. ja si mislim .. sigurno je u redu .. šta god da je ..
.. eto ..
.. šta bi to značilo .. ?

.. kad si sanjao obrt .. ja sam pokrenula obrt .. tog dana ..
.. sad papirologija .. a petljam se s nekom dodatnom potrebnom papirologijom .. baš danas ..
.. porez sam ja juče sanjala .. vezano za isto ..

.. probaj sam ..
.. šta ti znači san ..?

(.. po meni .. nekad je bolje pustiti .. sačekati .. dok se slegne i složi .. bolje se razjasni ..)

.. ja sam sinoć .. istu pesmu kao veče pre .. kroz ceo san ..
.. smo ovaj put naglasak na početku .. na prva dva stiha ..
.. ne znam šta je to .. tekst ne razumem ..

.. sanjala sam i nešto što mi treba za posao ..
.. nešto što nikako nisam mogla rešiti .. enigma .. ****** ..
.. u snu sanjam .. sebe samu .. pokazujem sebi na papiru .. i kažem nešto u stilu .. evo bre .. ovako treba .. vidiš kako je lako ..

(.. i maločas napravim to .. tako kako sam sama sebi pojasnila .. i sve se lepo složilo ..)

kukumeniilele izgleda da se Halimu nesto slucilo! Najpre je na prvom (tojenegditamo) forumu izrazio prituzbu da mu se nesto strasno kod Srba na drugom forumu desilo (tojevaljdaovdi) a onda je bez traga nestao i na domacem terenu, i ljudi primetili da nesto ne klapa, a mi nista??
Halime, evo necu te dirati za tacke vise, obecajem! samo daj oglas da krivica ne lezi u Srbima nego da su neke vislje sile u pitanju. Molili bih smo.

Njegovi mu nisu. Ulozio je zalbu da ne moze da se jos vrne ovde. Izgleda da smo bili pregrubi, sirovi kako samo nas prostacki narod ume da bude. Ali me vise brine da se ni tamo nije dugo oglasio. Mozda se ubijo. Ili depresira.

.. drvo padini ..

.. na jedno mjesto proklija sjeme .. hrasta ..
.. već u tom trenutku možemo u zraku nacrtati jedan .. balončić .. i u zemlji drugi .. koji će predstavljati .. mjesta najpovoljnijeg rasta .. .. za korjenje i stabljiku ..
.. i ta dva .. balončića su stalno u ravnoteži .. cjeli život .. .. tek ih rijatko koje klizište sjebe ..
.. nikako ne mogu biti zapisani u sjemenci .... uvjek su odraz okoline .. .. i to ****** dobar odraz ..
.. zanimljivo
.. ?

..šta je tu problem?

.. a što može ta svijest .. moguće da i ne znamo ..
.. nekakva koncepcije ovog svijeta izgleda da stoje čvrsto samo zato što ih naša svijest .. kao svijest komšiluka .. drži tu ..
.. kao da su se naš superego i naš id .. urotili da nas sjebu .. .. i kao da nema puta u slobodu koji nije .. moj .. lično ..

..to se zove konflikt unutar ega(racia)

.. hm .. ako malo bolje razmisliš .. svi rasporedi protoplazme informacija .. svi biosi hardvera .. interni i eksterni .. pa i uz pomoć tvog unuka .. pa čak i uz tvoju pomoć .. nisu dovoljni da to usklade ..
.. da usklade ravnotežu grana i korjenja .. .. nešto .. tamo vani .. prilično često .. savršeno usklađeno ..

..kad bi ti stvarao život kako bi ga stvorio? Da li bi volio da tvoja stvorenja žive..?

Nekaj ga izdeterminiralo...i nekaj ga i dalje determinira...neko yebeno zračenje iz
dubina svemira...
Tak nekak glasi odgovor venzemunaca...Čeka se još jedan...
Kad i oni govore o toj sili -tenziji kao zračenju,a nismo zajedno ovce napasali...:mrgreen:

..šta je tu problem?

.. okolina je strašan problem evolucije .. mislim .. nerješiv ..

..to se zove konflikt unutar ega(racia)

.. ključna pizdarija na tom .. egu .. raciju .. ili jednostavno .. na .. meni .. i izranja .. .. dok sam samo dio prirode .. ili dio .. prave crkve .. ja sam uvjek pčela .. sa svrhom i namjerom .. dakle .. spašena .. .. prokletstvo slobode .. filozofski ..

..kad bi ti stvarao život kako bi ga stvorio? Da li bi volio da tvoja stvorenja žive..?

.. mislim da vjerujem u boga .. .. ****** .. .. to mjenja mnogo toga ..
.. mislim da mi se ta pitanja postavljaju prilično jebeno .. .. ali nisam siguran da su mi baš .. oblikovana .. .. (.. možda pizdarija i nije tako velika kako mi se čini .. pa da ne širim paniku .. :) ..)

.. okolina je strašan problem evolucije .. mislim .. nerješiv ..

..zato je stvorila čovjeka..da rješava taj problem..

.. ključna pizdarija na tom .. egu .. raciju .. ili jednostavno .. na .. meni .. i izranja .. .. dok
sam samo dio prirode .. ili dio .. prave crkve .. ja sam uvjek pčela .. sa svrhom i namjerom .. dakle .. spašena .. .. prokletstvo slobode .. filozofski ..

..još uvijek imamo problem okoline ..

.. mislim da vjerujem u boga .. .. ****** .. .. to mjenja mnogo toga ..

..da, mijenja

.. mislim da mi se ta pitanja postavljaju prilično jebeno .. .. ali nisam siguran da su mi baš .. oblikovana .. .

..misliš problem vječnog života?..

(.. možda pizdarija i nije tako velika kako mi se čini .. pa da ne širim paniku .. :) ..)

..ateističku :lol: ..al nisam sigurna da si na tu paniku mislio? :think:

..................................

..Šta nastaje prvo odgovor ili pitanje..?

..zato je stvorila čovjeka..da rješava taj problem..

.. a on boga .. i tako je sve zaokruženo .. .. neki kažu .. sjebeno ..

..još uvijek imamo problem okoline ..

.. da .. dok se ne stopimo ..

.. da .. strašno ..

..misliš problem vječnog života?..

.. da .. problem vječne patnje .. .. noći koja nema zore ..

..ateističku :lol: ..al nisam sigurna da si na tu paniku mislio? :think:

.. eto .. da .. i panika ima svakakvih ..

..................................

..Šta nastaje prvo odgovor ili pitanje..?

.. odgovor .. .. mislim da niko ne postavlja pitanje prije nego što naslućuje odgovor .. .. i to je evolucija .. balon svijesti .. .. životinja ima prilično neproziran balon .. ne vjeruje u to da ima još .. pa neće do boga ..

..bas si nepopravljivi vjernik

.. da .. vjerojatno .. .. teško da mogu zamisliti svoj put .. ponovo natrag ..

..ne naprotiv..dok ne ovladamo..

.. ako je imalo pametan .. bog će nas sprečiti .. na putu ka daljnjem ovladavanju ..

.. da .. veoma teško opisivo .. .. ili jebeno .. pa se bojimo bilo kakvog opisa .. unaprijed .. intuitivno ..

..zbog čega je onda bog superiorniji od tebe ...(pa da ne bi mogao odgovoriti na pitanje..)

.. on je veći .. mnogo veći .. on zna odgovore .. .. čovjek može biti .. onaj koji se penje .. na brdo .. znanje ono što vidi ..

Back