.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. zanimljivo je da je anarhija bila postojeća .. za razliku od komunizma ..
.. komunizma nikad nije bilo .. on je uvek bio teorija ..
.. i tek je ponegde živeo .. u srcu pojedinih iskrenih komunista .. kao što je moj deda .. recimo ..
.. a u praksi komunizma nije bilo .. u praksi smo imali .. državu kao kapitalistu ..
(.. to je ende .. onaj moj bajkopisac .. antikapitalista .. rahmetli .. ****** .. ali je pričao kako je marks grešio .. jer njegova priča suštinski ne ukida kapitalizam .. samo državu postavlja na mesto glavnog kapitaliste ..
.. govorio je i o društvu bez novca ..
.. eto ..)
Deda ti bio moj kolega-anarholiberal...:lol:
A mejbi smo i generacija...:mrgreen:

.. mislim da je ono što zovu selfi .. najjasniji put ka bogu .. danas ..
.. put ka bogu je .. žestoki .. put ka sebi .. .. ka sebi .. samom ..
.. samouslikavanje još ima jebenu težnju .. komšilučenja .. .. želja da se nekom pokaže .. manja želja da se nekog vidi .. ali .. centralna .. želja .. da se .. izbaci .. ili dođe do .. sebe ..
.. želja .. malo zmuljana .. ali veoma jasna ..
.. najjasniji put ka bogu danas ..

.. ne valja ti uopštavanje ..
.. selfi je najčešće .. u onom fejsbukovskom smislu .. najčešće put baš na drugu stranu ..

.. selfiji u youtube smislu .. već pola pola .. recimo ..

.. selfi koji bi bio put ka bogu .. u tom smislu u kome pričaš ..
.. to su neki stari selfiji .. stari prastari .. na pećinama altamire .. lovački selfiji .. recimo ..

Poslednja izmena:
.. pa .. da .. .. s tim da mi je pojam .. iracionalno .. pomalo suvišan ..
.. postoji neki svijet .. i bez nas .. .. mi do njega možemo .. više ili manje .. .. ili on do nas .. .. mi možemo uspostaviti .. vezu .. .. osvjetliti ga .. kao svijećom ..
.. ta veza može biti .. veza .. zvuka mirisa dodira vida razuma okusa .. .. bilo koja veza ..
.. može biti jača ili slabija .. veća ili manja ..
.. time što smo rekli .. iracionalna .. .. nismo baš bog zna što rekli .. .. rekli smo postoje racionalne i iracionalne veze .. .. a i dalje nemamo pojma šta je to iracionalno u cjelinu ukupnog .. a ne znamo ni šta bi to bilo ukupno ..

...materija..pozz

.. selfi je najčešće .. u onom fejsbukovskom smislu .. najčešće put baš na drugu stranu ..

.. to su neki stari selfiji .. stari prastari .. na pećinama altamire .. lovački selfiji .. recimo ..

.. ne .. to je bila prošla lekcija .. ili još prije ..
.. ta je objašnjavala na primjeru ljubavi i mržnje .. .. i govorila .. mi ne biramo ljubav ili mržnju .. mi biramo .. vezu .. sa drugim .. .. i onda nam se ta veza daje .. u ljubavi ili mržnji ..
.. nađemo slobodu .. i oslobođeni smo .. ljubavi i mržnje .. .. dobrog i lošeg ..

.. selfi bira sebe ..
.. on ne bira dobro ili loše .. .. ni boga ili vraga .. .. ni sile božanskog i sotone .. .. sebe ..
.. i on će tu pronaći sebe .. samog ..
.. polako .. ne može odmah ..
.. pitam se .. kad stane bred sobom .. sam pred samim .. hoće li tada pobjeći komšiji .. .. ili umrijeti od straha ..
.. veseli me ta slika .. .. panična .. miriše na sladunjav dim iz dahaua ..

.. ne .. to je bila prošla lekcija .. ili još prije ..
.. ta je objašnjavala na primjeru ljubavi i mržnje .. .. i govorila .. mi ne biramo ljubav ili mržnju .. mi biramo .. vezu .. sa drugim .. .. i onda nam se ta veza daje .. u ljubavi ili mržnji ..

.. nađemo slobodu .. i oslobođeni smo .. ljubavi i mržnje .. .. dobrog i lošeg ..

.. pa ne baš sasvim ispravno ..
.. mržnja je obično posledica .. veze kojom se neko vezao na tebe .. da bi te uništio .. pio ti krv .. živeo na tvojoj nesreći ..
.. mržnja je želja da ga nema .. da ga se oslobodiš ..
.. a ovo .. kad se oslobodiš te veze .. da onda prestaje mržnja .. to stoji ..

.. selfi bira sebe ..

.. ne bira sebe ..
.. selfi .. ovo što je selfi danas .. bira upravo komšiluk ..
.. selfi bez lajkova nije selfi ..
.. postaviš selfi i ne dobiješ lajkove .. odmah padneš u depresiju .. i blizu si suicida .. a patnja .. ravna paklenoj ..
(.. znam više selfista nego ti .. sigurno ..)

.. a ti .. ako zaista misliš da je selfi put bogu ..
.. napravi selfi .. pa ga stavi ovde .. javno ..
.. selfi je selfi samo ako je dat na uvid komšiluku ..
(.. i ako dobije lajkove .. tojes u ovom slučaju .. reputacije ..)

.. hajde .. kreni bogu .. postavi selfi ..

:tongue2:

.. hajde .. kreni bogu .. postavi selfi ..
:tongue2:

.. pa nisam dovoljno vješt .. .. ali .. naravno .. ima i drugi problem .. .. taj put ka sebi .. vodi u dva .. putića .. ka bogi .. i sotoni .. .. luciferu .. lučonoši ..

.. ne vidim problem u tome što je selfi stvoren za komšiluk .. bitno je da je .. kod uslikavanja .. uzet .. pravi komšija .. u fokus .. .. pa .. selfista .. je .. taj koji ga .. od svih komšija .. i najviše gleda .. .. na kraju će ga vidjeti .. .. uvjeren sam ..

.. pa nisam dovoljno vješt ..

.. to je rešivo .. nisi bio vešt ni za kvotanje .. pa se nauči ..
.. izvlačiti se na nevještost je provaljena fora ..

.. ali .. naravno .. ima i drugi problem .. .. taj put ka sebi .. vodi u dva .. putića .. ka bogi .. i sotoni .. .. luciferu .. lučonoši ..

.. šorom šajke a obalom čeze .. ima ovde jedna .. izrekica .. zgodnjikava ..
.. pa jebogapatak .. to sam i ja rekla .. to .. od izvora dva putića ..
.. pitanje je ko od nas .. ako iko .. dobro procenjuje šta će šorom a šta obalom ..
.. men se čini da je kod tebe .. šorom šajke a obalom čeze ..
(.. šor je ulica .. šajka je lađa .. a čeza kočija ..)

.. imaš ovaj selfi .. to je .. šorom čeza a obalom šajka ..

vincent_van_gogh_autoportret_02.jpg

.. ili ovaj ..:

354px-Amadeo_Modigliani_042B.jpg

.. ili ovaj ..

Leonardo_Da_Vinci_Autoportret_big.jpg

.. a imaš ove .. koji vode na drugu stranu .. di ti ne bi baš voleo ..

rs_560x328-140107160144-1024.kim-kardashian-selfie-instagrams-010714.jpg

Geraldo-Rivera-selfie3-464x620.jpeg

.. ne vidim problem u tome što je selfi stvoren za komšiluk .. bitno je da je .. kod uslikavanja .. uzet .. pravi komšija .. u fokus .. .. pa .. selfista .. je .. taj koji ga .. od svih komšija .. i najviše gleda .. .. na kraju će ga vidjeti .. .. uvjeren sam ..

.. zavisi šta podrazumevaš pod viđenjem ..
.. neko može napraviti selfi čija je jasna i isključiva funkcija poziv na jebačinu .. a gledajući ga "videti" samo neizmernu širinu svog produhovljenog bića .. jer tako želi da laže sebe ..

.. čekaj .. to je put bogu ..?
.. govori za sebe da si dobar .. i ti si dobar ..?
.. govori za sebe da si produhovljen .. i ti si produhovljen ..?
.. govori za sebe da nisi krao .. i ti si čist .. ki jutarnji sanader na vlatima trave ..

Poslednja izmena:

... i ne uvedi nas u iskušenje... nego nas izvedi ... u selfi...

.. eto .. sutra ću početi sa sobom .. .. ili možda da počekam dok se ne proguram kod pape pa da obojicu prasnem na istu sliku .. ?

.. ako ćeš ti u popove ja ću morati u veštice .. takva su valjda pravila ..

.. ima sajt preko koga dižeš prezentaciju online .. al se moraš registrovati ..
http://www.slidesnack.com/

.. trebaju ti instrukcije ili je sve jasno ..?

- - - - - - - - - -

.. selfiji s poznatima su isto na ceni ..
.. mogao bi to s papom .. al bismo se načekali .. ****** ..

(.. a vas dva skoro da ste imenjaci ..)

.. je .. teško bi do njega .. .. sigurno ga čuvaju ..

.. razgovor ne valja .. to sam zaključio ..
.. priča je bolja .. .. nešto kažeš i boli te ***** .. .. zaokružiš i pustiš .. .. mislio sam je li pp za to .. prikladniji ..
.. još neću da mislim o tome ..
.. jer je .. ****** .. ako dobro razmislimo .. cilj ciljeva .. u stvari .. tišina ..

.. ne radi se o .. krizi kapitalizma .. više se radi o .. apokalipsi .. otkrovenju .. .. brisanju zamagljenog stakla .. kroz koje se gleda ..
.. o ovom se radi ..
.. i kapitalizam .. i robovlasništvo .. i feudalizam .. .. znače .. korištenje čovjeka od strane drugog čovjeka ..
.. prije toga je čvjek iskoristio životinje .. i još prije biljke ..
.. to su .. kompleksni procesi .. potrebna je značajna pamet organizacija .. i svijest .. .. značajne moći i dobro usmjerene .. .. suština kojih je .. stvaranje režima .. komšiluka sa koncentracijom moći ..
.. danas se radi o tome da se .. čovjek .. osamostaljuje .. oslobađa .. .. otkriva ..
.. to će porušiti svašta ..
.. mislim da će život raznih gatesa past na vrijednost običnog govna .. .. ali ne vjerujem da će ih neko dirati .. .. ****** .. ukratko ..

NJEMAČKA državna banka Kreditanstalt für Wiederaufbau KfW (Kreditna ustanova za obnovu) ponudila je ovih dana obveznice pod imenom Goethe, nazvane po velikom njemačkom pjesniku, u vrijednosti od milijardu juana (oko 120 milijuna eura), a ponuđene su mirovinskim fondovima, osiguranjima i drugim velikim ulagačima, piše Deutsche

.. ne treba gledati krizu kapitalizma .. još ..
.. treba vidjeti šta je dolar .. .. šta je london .. je li on veliki centar amera u evropi .. jesu li tamo nekretnine skupe ..
.. treba vidjeti doičlandere .. .. male ruje .. briks .. nešto veću kinu .. .. ****** .. to treba vidjeti ..

.. vidio sam negdje da je onaj sukhoj koji je zajebavao one amere .. krstaricu neku .. na crnom moru .. .. ugasio svu njenu elektroniku .. .. ****** .. nešto bi takvo graničilo sa kataklizmom .. .. to znate .. ?

.. ja bi svaki rat svodio na psihologiju ..
.. nekako narod .. isto kao čovjek .. utihne .. ali zna šta će .. ima ciljeve .. prema kojima ide pod svaku cjenu ..
.. recimo .. vi šipce niste pobjedili .. niste vjerovali da treba ..
.. ali .. ni krajišnici nisu izdržali .. .. a hrvati su jasno znali šta treba ..
.. sad je ukrajina ..
.. ko tamo zna .. ? .. policija na istoku slabašna .. šalju vojsku .. .. ali hoće li ovi domaći ruje staviti jaja na panj .. .. mislim da putin nije važan kao stvarna snaga .. više kao simbol ..
.. ako budu sigurni da baćuška vrijedi .. da je jak .. da će dati plin .. da će se sa njim lijepo živjeti .. domaći će ginuti ..
.. ginuti i biti sigurni da treba .. narod će biti uz njih .. .. i ona sa pletenicom se može jebati .. sa svim svojim fašistima ..
.. ali .. ko je koliko siguran i u šta .. e .. to je pitanje ..
.. vlado vladimirovič .. on dobiva .. kako god pošlo .. .. na baltiku .. gradovi s 87% ruja .. .. a čički tuđmani i savke umiru .. od starosti ..

A da te ja pitam nesto, aljimi auspuh... Sto se ti gladan natezes kakiti, a? Kada uspes da mi formulises kakav takav smisleni odgovor, javi se da procaqulamo materiju, ok? :smeker:

_nobody_

Back