.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Alima.

Ti si bas priglup covek.

Pobuni se ako to nije podje.bavanje okoline.
Pa osnovna svrha svake bune je kreiranje svog prostora i prostora dejstva.
Bez obzira da li je oformljena kao potreba ili je samo nuspojava, podje bavanje je sastavni deo svake pobune.
Svrha je remecenje uspostavljene ili pokusaja uspostavljanja necijih vrednosti.
Pobuna protiv dejstva tackica, ovde je navedeno simbolicko bez pokrica kao deo tog dejstva, je pokusaj rusenja vrednosti nevrednosti (u ocima onog ko se buni).

Znaci , ovde imamo coveka koji je za pobune, ali da te pobune budu u skladu sa njegovim nerazumevanjem, pa da on u sekundi shvati da je akt pobune tog drugog smislen, dakle da u sekundi shvati gde gresi.
Pa ebemu, koliko ljudi i u koliko situacija shvate u sekundi da grese?
Samo oni koji vec imaju sukob u sebi pa vec znaju da grese samo se nadaju da je otpor mali njihovim namerama tj resenju u kompromisu.

- - - - - - - - - -

Sledi da je Alim manipulator, jer je svestan dejstva svojih tackica ali ga i dalje svesno koristi , jer mu odgovaraju rezultati koje time postize.

Da ja navedem da sam i ja koristio tackice, da razdvojim scene.
Radio sam to iz dva razloga.
Jedno je razdvajanje scene, a lenjost da ih razdvojim sa -------------------------------------------
Drugo je kad si u problemu da razdvojis razliku izmedju razlicite scene i razlicitog detalja u sceni, pa ti se ne koristi ista forma razdvajanja.
Mada nikad ovako, ali svako resenje svake osobe je rezultat njegovih sposobnosti i nesposobnosti (ljudi uvek navedu sposobnosti, a ovo nesposobnosti preskoce u govoru).
Ako vec hocete da se potrudite da budete filozof, obavezno razmatrajte rezultate logike i rezultate pogresne logike (prihvacenih pogresnih znanja) i to nije greska logickog razmisljanja nego polaznih tacaka kod osobe.

Mozda ne vidis, stao sam u odbranu alima.
.. osim u situacijama kad bi ishod moglo da bude podjebavanje okoline ...
Rizik i (opravdani) strah od podjebavanja okoline su najgore sto coveku moze da se desi, gori su i od odbacivanja.
Pokusaj da se bude razlicit je najrizicniji i najtraumaticniji period odrastanja.
Pokusao sam da objasnim, pre svega alimu, zasto to radi, i zasto ne treba to da radi, jer sam procenio da on to ne zna. Vecina ljudi je prosla tu fazu i nerado se seca.
Ima ljudi koji sa 80 umru od starosti bez da to tokom zivota nauce.
Stice se utisak da alim samo isprekidano prosipa misli i ideje iz svoje glave bez ikakvog truda da procita sta sagovornici na istoj temi pisu.
Svoje napisane misli dodatno mistifikuje tackicama, da ne bi izgledale suvise banalne, da bi paznja sa obicnih svakodnevnih reci presla na ritam. Da zna Aramejski, na njemu bi pisao, garant.
Odvlacenje paznje sa sustine, pri cemu se sustina zaista nudi, lici na napad.
Alim ignorise sve ostale, cak i Sanju*, neprekidno gurajuci pricu u jednu istu stranu.

I kada iz njegovih recenica izvuces tackice vidis da je recenice napisalo misaono bice. Tada se postavlja pitanje ko je i zasto u smislenu recenicu dodao tackice.

A Sanja* bi trebalo da umesto mene napadne alima i objasni mu da smanji glupiranje. Nece to uraditi zbog straha od odbacivanja.
Ako ti je neko prijatelj, ne treba da ga sakrivas i branis od tudjih kritika, treba ti prva da ga upozoris da je lose sto je naopako obuo cipele. To ce mu uciniti dobro, iako ce se u pocetku na tebe ljutiti.

"Covjece!
Ako zelis da saznas pristani na sve.
Ako zelis da mjenjas ljude, ne odmeci se"
...........................................................................................

Pitanje za Sanju:
kAADAa bIHH ja! IZmisLIo nOvU vvrSTu PRAvOPisa I TAko PIsAo TeEKStoVe dA lI BI MoJe rEcI rAdO cItAlI iLi bI sE nEkO PoBuNiO ?
Da Li bI mI nEkO kO me SMatRa pRijATeljEM rEkAo dA pReStANeM dA sE gLupIRam?
Da LI bI Me sAnJa bRaNILa oD eVenTUalNiH nApADa?
moZDa bI rEklA: piSi norRMaLNo pa Ce tI saGOvorNICi na piTAnjA odGovaraTi bEz nePOtrREbnE prICe o gRaMAtiCi?

Pogledajte prilog 323993

Poslednja izmena:
Šta ste svi zapeli ? Šta van smetaju tačkice?
To je samo stil pisanja, kao roman toka svesti.
Daje ti priliku da se nadovežeš svojim asocijacijama.
Pobuđuje na sopstveno razmišljanje. Misli idu svaka
u nekom svom pravcu, ako uspeš da je uhvatiš dobro je, kao
da si uskočio u voz koji se zahuktava.
Ako nisi, sedi pored pruge i čekaj drugi.
Bar nije dosadno kao neka umovanja i predavanja sitno kucanog teksta preko
cele strane.
A kome je glupo to sa tačkicama zašto prosto ne produži dalje,
zapali cigaru, popije piće ili nahrani mačku?
Ja obično odem da se ispiškim kad mi je neko dosadan.

.. jesam vam bio ispričao san .. .. o škripanju iz radio stanice .. i naštimavanju .. i popravljanju barke .. ? .. sad znam šta je .. .. znam .. prilično pouzdano ..
.. jutros sam već bio budan kad sam osjetio .. skoro sve .. skoro doslovno ..
.. ovako ..
.. ima čak veze sa točkicama .. indirektno .. jakako ..
.. u jednom sam trenutku osjetio .. pokušaj riječi u grlu .. kao krkljanje .. .. ali .. upravo kao kratki spoj .. kao iskrenje .. kao kr kr kr ..
.. riječi koje se ne oblikuju .. nego imaju problema oformiti se .. .. fali im .. tok .. fali im fluidnost .. .. misao se ne pokazuje .. sjebava se u neki čvor .. tu krči i iskri ..
.. poslije sam potražio na radiu neku takvu stanicu i shvatio da je potpuno isto ..
.. drugo ..
.. već sam jutros .. kod buđenja .. u trenutku smiraja tog krčanja .. vidio pučinu .. more .. otvoreno ..
.. shvatio sam da je povezano ..
.. otvoreno more je .. jebena sloboda .. prevelika sloboda ..
.. na moru nema ničega .. .. nema zgrada ni autobusa .. nema rijeka ni cesta .. nema drveća ni auta ni ljudi .. nikakvih igara ni olimpijada ..
.. na moru se nebo spušta .. do dna ..
.. brod je kao grob .. .. ako se spusti .. nestane .. .. i više ne ostane ništa ..
.. na moru je i nebo golo .. i sunce .. i mjesec .. .. digići kažu .. mjesto gdje se mjesec pokazuje gol .. šitu duve a luna se mustra nu ..
.. to sam sanjao ..
.. to je granica između svjetova ..
.. treće ..
.. prvo i drugo je povezano .. . riječi jednostavno .. srbi kažu naprosto umjesto jednostavno .. .. riječi naprosto .. oduzimaju previše energije ..

.. ima i četvrto .. i više ..
.. lame kažu da je .. put u smrt .. opasna .. zbog te slobode .. .. izgleda jebena .. nestvarna .. opustošena .. .. i čovjek ju se boji .. .. pa bježi ..u nekakve sadržaje .. i poznate svijetove .. i taj bijeg ga može odnijeti svukud .. .. pa i u pakao ..
.. ****** .. tema je nešto šira .. a vi se u lame i slabo razumijete .. .. ruku na srce ..
.. i još ovo ..
.. moj je svijet .. u točkicama .. ne u slovima .. .. izranja iz točkica .. iz velike slobode .. ogromne .. .. lagano .. .. prilično genijalno .. ali i sasvim prosto .. prosto tako kažu srbi .. a značii nekomplicirano .. .. razumijete .. ?

Šta ste svi zapeli ? Šta van smetaju tačkice?
To je samo stil pisanja, kao roman toka svesti.
Daje ti priliku da se nadovežeš svojim asocijacijama.
Pobuđuje na sopstveno razmišljanje. Misli idu svaka
u nekom svom pravcu, ako uspeš da je uhvatiš dobro je, kao
da si uskočio u voz koji se zahuktava.
Ako nisi, sedi pored pruge i čekaj drugi.
Bar nije dosadno kao neka umovanja i predavanja sitno kucanog teksta preko
cele strane.
A kome je glupo to sa tačkicama zašto prosto ne produži dalje,
zapali cigaru, popije piće ili nahrani mačku?
Ja obično odem da se ispiškim kad mi je neko dosadan.

a vidiš ja baš uživam da podiebavam takve morone.
ne zbog aljima lično, niti ga znam niti me interesuje, već zbog opasnosti koju ovakvi likovi šire po okolinu.

negde sam postirao link domanovićevog "vođe". koji (za one koji su preskočili lektriu) lepo ilustruje gde leži seme gluposti kod naroda.

Forma je sve.
Simboli su sve.
Njima se vlada, ne sadržinom.

Za sadržinu više nikoga ne boli kerec, već se kao (evo nam primer ove sanje), tipične ovce primaju na formu.

Ko je alim? Neki smrad što bunca ovuda
Zašto ga niko ne zaključa i premesti negde na "sve i svašta"'? Zato što je neko izvoleo zaključiti da je svako lupetanje "filosofija"

Veoma veliki rizik je da se kroz razne idiotske forme (pa makar to bilo i red buncanja-red tačkica) neko neuk upeca i pomisli kako to ima neke veze sa filosofijom.

U opštem posrnuću pravih vrednosti, svaka šušumiga može da se provuče i tako zbuni neuke.

Alim je veoma opasan lik:
uporan ko slina
plitak kao neraspakovan kurton
ali uporan u formi i zavodljiv za neurastenike kakva je npr sanja (verovatno isto tako neki luzer i ljuta društvena margina)

danas sanja, sutra vaša deca...razmislite.

.. zorče .. a šta ako sam je .. recimo genije .. .. nešto kao nikola tesla .. ? .. tada to sve tvoje nema smisla .. ?

svakako bi neko za 4 godine to primetio.

za sada sam samo ja (kao vrhunski psiholog i sociolog) primetio da si perverzni ekshibiocionista koji za 4 godine nije uspeo da navata nkoga osim šizoidne sanje, ai za to nemaš muda već čekaš da ti ona sama dođe u krevet gola i podatna.

osim toga, tesla nije ništa pisao, a ti khenjaš li khenjaš i trt.

moj genije..letećeš mi ti odavde ne zvao se ja edison.

a vidiš ja baš uživam da podiebavam takve morone.
ne zbog aljima lično, niti ga znam niti me interesuje, već zbog opasnosti koju ovakvi likovi šire po okolinu.

negde sam postirao link domanovićevog "vođe". koji (za one koji su preskočili lektriu) lepo ilustruje gde leži seme gluposti kod naroda.

Forma je sve.
Simboli su sve.
Njima se vlada, ne sadržinom.

Za sadržinu više nikoga ne boli kerec, već se kao (evo nam primer ove sanje), tipične ovce primaju na formu.

Ko je alim? Neki smrad što bunca ovuda
Zašto ga niko ne zaključa i premesti negde na "sve i svašta"'? Zato što je neko izvoleo zaključiti da je svako lupetanje "filosofija"

Veoma veliki rizik je da se kroz razne idiotske forme (pa makar to bilo i red buncanja-red tačkica) neko neuk upeca i pomisli kako to ima neke veze sa filosofijom.

U opštem posrnuću pravih vrednosti, svaka šušumiga može da se provuče i tako zbuni neuke.

Alim je veoma opasan lik:
uporan ko slina
plitak kao neraspakovan kurton
ali uporan u formi i zavodljiv za neurastenike kakva je npr sanja (verovatno isto tako neki luzer i ljuta društvena margina)

danas sanja, sutra vaša deca...razmislite.

Zoro, ti uživaš da podjebavaš sve, to je u tebi, nije u Alimu.
(Mada ni Alim nije loš u tome.):mrgreen:
To je tvoj stil, tvoja forma, tvoj šarm?, po tome si prepoznatljiv.

Ako toliko držiš do forme zašto su za tebe ljudi ovde moroni, smradovi, debili i .........................................................................
........................................................................................................................................................................................ ?
I otkada je za filozofiju forma bitnija od sadržine?
I ne samo za filozofiju, za sve?
Ne znam ko je Alim, ne znam ko je Sanja, i nije me briga.
A kad pročitam ovo gore što si ti napisao, ne znam ni ko si ti.
Predstavljaš se kao ugledni sociolog i psiholog.
Zar?

.. e .. zorkane .. da te pitam .. .. osjećaš se ti kao sjeben .. ? .. kao u govnima .. ? .. posran ..
.. imao sam jednu .. poluteoriju .. ..otprilike ..
.. onomad kad su vas ameri bombali .. sjebali su vam mozak .. .. kao .. sa jedne ste strane previše zabeljeni u taj zapad .. sa druge previše ste uvjereni da ste sami slabi .. tako da su vas te bombe u stvari posrale do kraja .. ?
.. može to biti istina .. ?
.. recimo i ti tako izgledaš .. kao sve tvoje je neko .. kul .. iz južnaje dakotovice .. .. a opanke si davno prerasto .. ?
.. ali o ničemu i ne možeš govoriti .. niti imaš zemlju niti sebe .. niti marka kraljevića .. .. a i sveti savo davno odjebo karjeru .. ?
.. misliš da je tako .. ?

Poslednja izmena:

Back