.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. da .. ali nije tu .. razmeđe .. aristotela i .. kažimo .. boga .. .. jer platon nije dobro ..
.. njihova nasuglasnost se traži .. ovdje ..
.. aristoteli ide .. prema slaganju .. usložnjavanju .. stvaranju sve grandioznijeg .. .. i treba na početku imati .. točku koja eksplodira i koja se širi .. i koja tako stvara svijet i adu ciganliju .. i sve sile svijeta .. i morale i etike ..
.. bog gradi drugačije .. u svijetu .. ili djelu svijeta .. u kojem postoji samo tama nad bezdanom .. jedan se putić malo osvijetli .. kao potočić .. i njime poteče .. sava .. ili biljka .. ili konj ..
.. i potočić je tu .. ništa .. on je zarez .. u reljefu .. u kolanju vode svijetom .. u vjetrovima .. .. a negdje dalje najtaje drugi potočić .. jer ovaj ne može pokupiti onu vodu preko brda ..
.. tako konji .. i vrste i sorte .. tako ljudi .. tako sve ..
.. a zakon je uvjek jedan .. cjelina mora biti sačuvana .. .. ako ovdje ima viška nečega .. tamo mora faliti ..
.. to je suprotno od aristotela .. .. ne stvaraju atomi svijesti velikih ljudi .. svi su djelovi najveće svijesti .. boga ..
.. razumiješ .. ?

Ne razumem, ali s obzirom da govoriš o bogu kao stvaraocu, mislim da i ne moram da razumem.

.. u nevajorku postoji legenda .. po kojoj su konji nastali u američkoj preriji .. .. na ovi način ..

.. jedno je jutro prošeto bog .. prerijom .. .. trava zelena i sočna .. kršten bi da ju jede .. drveća velika vode potočići i reke veće .. .. blista bog .. veli .. e .. ovo mi se bilo lepo trefilo ..
.. ali nema životinja nekih .. sve neke gliste i crvi .. štakor najveći .. .. zvali ga carem životinja ..
.. gleda bog i kaže .. ovdje bi mogla živjeti životinja sto puta veća .. da tuda trči .. i hrani se .. da uživa .. .. a ja kad siđem da ju pojašem ..
.. i zove jednog starog štakora .. i ovako mu veli .. tebe ću .. bre .. da mutiram .. .. uzme ga i nešto mu pošlata oko lijevog jajeta ..
.. štakor ode i poslije ručka pojebe jednu štakoricu .. i rodi se .. muško .. .. poslije ga zvali adam .. bio jest i nije štakor .. na vratu mu rasle neke nenormalne dlake .. uglavnom su ga drugovi zajebavali .. a dlake .. posprdno .. nazvali grivom .. .. ali porastao nenormalan .. ki pas neki .. .. pa se drugovi sa zajemancijom .. sasvim primirili ..
.. poslije se pričalo da je tog štakora negdje posjetio bog .. i opet mu nešto motao oko lijevog jajeta .. a neki se kleli da je taj štakor pojebo svoju vlastitu majku .. .. i ono što je ispalo .. ličilo je na neku strahotu .. nešto veliko ko ovan .. a bez rogova .. tog su poslije nazvali .. izak .. .. a njegovo potomstvo .. konji .. .. što u prevodu znači .. oni čija je lijeva muda dorađivao bog ..
.. izak izodi davida .. david mojsija .. .. a mojsije ode u tuđinu .. u zemlju lipicaniju .. gdje je trava bila .. još .. čak .. sočnija ..
.. a bog se u ta vremena češće spuštao na zemlju .. .. i stalno si ga viđao .. kako jaše .. levo i desno ..
.. mnogo kasnije su .. baš ono šlatanje oko levog jajeta .. proglasili najvažnijim .. nazvali su to mustacijama .. i za to delili nobelove nagrade levo i desno ..
.. a nikome nije padalo na pamet da bog nije idiot .. de god stvori veliku i sočnu ravnicu .. mora da stvori i velikog štakora .. .. kako se .. vasceo umetnički dojam .. ne bi sjebao ..

.. razumijete .. ?

.. što je subjekt evolucije .. ? .. što se to razvija .. .. jedinke vrste neki ekosistem ili zemlja .. cjela planeta .. ili nešto šire ..

.. znate li vi barem kakve pesme .. kad već ništa ne znate .. ?
.. veselo veselo zagorci vesele naravi mi sme svi mi se znamo veseliti naj nas naj bog živi .. .. dedeki naši su taki bili v mraku se saki dan sastali čašicu vinčeka popili i veselo pevali ..

.. ja sam ratovao u lici .. sa hrvatske strane .. .. ima ovdje neki krajišnik .. .. da se o ratu .. barem .. spominjemo .. ?

Sta je nekoga ko pretenduje na koriscenje mozga nateralo da iz puske ispaljuje olovne kugle u meso?

Kakva je to nevolja koja moze naterati misleceg coveka da postane ustasa?

Ili nije "misleci", ili nije "covek".

.. zdravo .. ustaso ..iskoristi .. priliku pa .. proveri da ..li ti .. je .. metak ..ostao .. zaglavljen .. u glavi .. ili u .. cevi .. a odmah .. .zatim .. kako ga ..ili zasto .. pravilno .. iskoristiti... zdravo ..

Poslednja izmena:
Sta ti mozes da pricas?
Nisi pronasao svoju stranu, nisi ratovao sa svoje strane, nisi branio svoje, nisi ni za sebe osvajao.
Nisi ni pokusao da razumes koja je strana tvoja.
Nisi pokusao. Tragicno je ne pokusati.
Postao si broj puske na "necijoj" strani.
Ratovao na "necijoj" strani.
Kopleksna situacija? Filozofija? Ma jesi li ti uopste bio u ratu? Nema tamo niceg kompleksnog. Ludaci oko tebe, ludaci sa druge strane, izmedju smrad koji van rata ne postoji, okolo povremeni krici, ispod blato, a iznad osuda, svest.
Pricaj gde si se krio. i od cega.
Ili pricaj kako je to ziveti bez svoje volje, i bez zelje da omedjis svoje. Cak i pas zapisa nesto i to brani kao svoje. Ti si u ustasama ratovao za "necije".
Imas li ista svoje? Imas li potrebu da imas ista svoje? I da imas svoje, da li bi i tada ratovao za "necije"?
Ma,
.. zdravo ..

Poslednja izmena:
.. pa i .. nema baš puno toga .. što nazivam svojim .. .. ****** .. ja sam ti vjernik .. .. kod boga bi .. nek me čeka .. šator .. .. a za ovo komšiluka me .. ono .. boli ***** ..
.. smatram .. inače .. pizdekima .. one .. kojima su svoji jako potrebni ..
.. a ratništvo je .. drugo ..
.. arjuna je ratnik .. .. pitao je boga .. koji mu je vozio kola .. ma jel pametno da se ovdje jebemo sa svojom braćom .. a bog mu odgovori .. daj ne seri .. kao .. sad si našao filozofirati ..
.. razumiješ .. ?

.. u vezi zenona .. .. ovo je suština ..

.. nemoguće je kod kretanja sačuvati predmet .. koji se kreće ..

.. kreće se stol .. i on je sačuvan .. ili kamion .. i on je sačuvan .. ili planeta .. i ona je sačuvana .. .. ali sve to se sastoji od atoma ..
.. mi kažemo .. atomi su sačuvani .. .. ali atom je naziv za jedno nevjerojatno dešavanje .. i sam je zbroj svega i svačega .. .. kao kamion atoma ..
.. mi možemo reći .. sačuvani su .. protoni .. ? .. isto ne valja .. .. kažimo .. kvarkovi i elektroni .. oni su nedjeljivi i oni su sačuvani ..
.. dakle .. sačuvane su tek najmanje čestice .. .. one imaju kontinuitet u kretanju ..
.. i tu nastane problem ..
.. najmanja čestica .. dok zadržava svoje postojanje .. dok ima svoju masu .. svoju materiju .. dok je stvar .. dok je stvarna .. dok je objekt .. .. koji traje .. .. nju nije moguće maknuti ..

.. ona može biti .. ili tu ili tamo .. .. ne može biti .. razmazana .. .. a ako njeno postojanje uzmemo kao kretajuće .. obavezno gubimo naš pojam postojanja .. i stvarnosti ..

.. jeba ga bog .. uzmite kretanje kao nestajanje i ponovo stvaranje .. fotoni se prestvore daleko .. jer su lagani .. i lete brzo .. a velike mase su trome .. nastoje se prestvoriti na istom mjestu ..

.. razbijen je kontinuitet energije .. zašto je problem razbiti kretanje .. ?

.. razumijete .. ?

Poslednja izmena:
.. ta ćirilica je ******* veliki .. .. gledam tu u naslovoma tema .. u istom naslovu neki je znak p i na drugom mjestu r .. pa to nema ni u starokineskom ..

.. a jel se na hrvatskom piše .. camusov ili camusjev ..?
.. kažu .. camusjev je ispravno ..
.. delilo se uputstvo po fejsbuku neki dan .. jer su valjda ovi u .. hrvatskom pravopisnom vrhu .. shvatili da ni jednom normalnom hrvatu neće pasti na pamet da napiše .. camusjev .. kao što ni jednom normalnom neće pasti na pamet da camusov izgovori kao .. kamiov .. nego lepo kaže .. kamijev ..
.. pa se onda .. normalni hrvati .. moraju sami sa sobom usaglašavati .. po direktivi .. ****** ..

(.. oš se svađat' ..? :p )

.. nije sinhronicitet suprotnost kauzalnosti .. nisu oni par .. .. sinhronicitet je literarna pizdarija .. hoće uturiti unaprijed nešto za što još nema potrebe ..

.. kauzalnost je uzročnost .. neki događaj ima uzrok .. .. postoje uvjeti koji su ga natjerali da se desi ..
.. suprotnost tome je statistika ..
.. u trenutku kada se sjebe uzročnost .. tada ne izranja bilo šta ..
.. statistika ne kaže .. najebali smo .. može se desiti bilo što ..
.. statistika je jebena nauka baš zbog suprotnog .. .. drži stvari .. još .. negdje tu ..
.. događaj kao da pamti prethodne događaje i da zna buduće .. .. jedino tako novčić slijedi 50 pismo 50 glava .. .. a statistika iza toga stoji ..

- - - - - - - - - -

.. neću se svađati ..

.. neću se svađati ..

.. znam da nećeš ..

(.. to ima jedan na fejsu .. kad god bi malo u .. šegu .. on postavi nešto .. kao .. provokativno .. i kaže .. ajmo se svađat ..
.. nikad se niko ne svađa ispod .. )

- - - - - - - - - -

.. nikad nisam o statistici razmišljala kao o nečemu što je suprotno kauzalnosti ..
.. niti sam shvatala da je ti tako shvataš ..

.. a drvo raspoređuje svoje grane .. takođe držeći se statistike ..?

.. kako divna priča hakime ..
.. istinita ..?
.. čini se da jeste .. zapamtiću ime .. elzear bufije ..
.. hvala .. što sam mogla ovo da vidim ..

.. alime ..
.. zašto ti je čovek .. koji te je nazvao ustašom .. pokazao ovu priču ..?

(.. i zašto te je uopšte nazvao ustašom ..? .. on je neki četnik ..? .. ili i ove sa suprotne strane rova smatra četnicima .. jednako kao te s druge strane ustašama ..?
.. pitao te neke stvari .. nisi mu odgovorio ..
.. odgovorio si .. ali ne an to što je pitao ..
.. a činilo se da bi pričao o ratu ..)

Poslednja izmena:
.. šta znači to da sizifa treba shvatiti kao sretnog .. ? .. da li to .. da čovjek može izgraditi .. svoj .. psihički .. svijet .. koji može .. nadići .. svu stvarnost svijeta izvan nas .. ?

.. samoborci piju vino z lonci ..samoborci piju vino z lonci ..samoborci piju vino z lonci .. trai la la la .. la lala lala ..
.. kaj imaju sve za vino daju .. kaj imaju sve za vino daju .. kaj imaju sve za vino daju .. trai la la la .. la lala lala ..

.. kod riječi .. .. nekom .. beše .. seljaku .. pobjegla kobila .. veli komšija .. ti si nesretan .. .. veli seljak .. možda ..
.. možda su riječi .. velika sreća .. .. možda .. a možda i nisu ..
.. ovako kažu ..
.. postoji svijet .. tamo vani .. mi smo u njemu .. njegov dio .. .. to zovu realno ..
.. jedan je dio svijeta .. pretvoren u simbole .. tim se simbolima koristimo .. i tako tumačimo svijet .. .. to je simboličko .. .. i riječi ..
.. kad smo pred sebe doveli simbole .. koji više nisu svijet .. učinilo nam se da možemo njima baratati .. mješato i preturbavati .. .. i tako je stvoreno .. imaginarno .. .. privid ..
.. treba paziti ..
.. tamo je vani samo jedan svijet .. .. mlataranje rijačima ga ne dira ..

.. kad smo pred sebe doveli simbole .. koji više nisu svijet .. učinilo nam se da možemo njima baratati .. mješato i preturbavati .. .. i tako je stvoreno .. imaginarno .. .. privid ..

.. imaginarno nije privid ..
.. teslini su pronalasci bili .. imaginacija .. pre nego što su postali stvarnost ..
.. ajnštajn je rekao .. imaginacija je važnija od znanja .. znanje je ograničeno .. imaginacija opasava svet ..

.. tu je pod znanjem mislio na .. racionalno ..
.. imaginacija je .. dodir iracionalnog ..

.. a privid je .. laž ..onda kad se nešto što nije čini vrlo kao nešto što jeste ..
.. privid je kad za stvarnost držiš nešto što stvarnost nije ..

.. treba paziti ..
.. tamo je vani samo jedan svijet .. .. mlataranje rijačima ga ne dira ..

.. treba paziti .. tamo je vani samo jedan svijet .. a mi ne znamo čega sve u njemu ima ..

.. imaginarno nije privid ..
.. teslini su pronalasci bili .. imaginacija .. pre nego što su postali stvarnost ..
.. ajnštajn je rekao .. imaginacija je važnija od znanja .. znanje je ograničeno .. imaginacija opasava svet ..

.. tu je pod znanjem mislio na .. racionalno ..
.. imaginacija je .. dodir iracionalnog ..

.. a privid je .. laž ..onda kad se nešto što nije čini vrlo kao nešto što jeste ..
.. privid je kad za stvarnost držiš nešto što stvarnost nije ..

.. treba paziti .. tamo je vani samo jedan svijet .. a mi ne znamo čega sve u njemu ima ..

.. ovo ..

Back