Zbog "nerazumne ijekavice" odbili isplatu putnih troškova

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je u ovoj priči jedino "nerazumno" to da neko ko kritikuje nečiji jezički standard ne razume razliku između izraza "nerazumno" i "nerazumljivo".

Ako su u stvari hteli da opišu ijekavicu kao "nerazumnu" onda to verovatno može da se smatra izazivanjem mržnje ili omalovažavanjem ili štagod.

Ali nešto mi govori da ti branioci srpskog jezika vaistinu ne znaju razliku...

ma dobro sve to sto je tako sikaniraju je bzvz
al meni nije jasno da neko toliko dugo zivi u jagodini i da ne zeli da se asimiluje i prilagodi sredini u kojoj zivi
na kraju krajeva zar joj ne udje jezik u uvo posle toliko vremena
to je ono kad nasi gastarbajteri kad odu u nemacku zive tamo 30 godina i celog zivota ne odmaknu od prostog natucanja nemackog :neutral:

Ne zeli.

da, nacrtaj mi zasto bi neko trebao da mjenja sebe svaki put kada promjeni okolinu.... :confused: cak i kada nema nikakvog pitanja realne potrebe za istim
I mean....nismo toliko povodljive licnosti....
o kakvom menjanju sebe ti pricas pobogu?pa to sto ces se prilagoditi dijalektu mesta u kojem zivis,je najprirodnija stvar jer jezik ulazi u uvo kada pricas sa ljudima,a posebno isti jezik :neutral:

misssim koji argument menjanje sebe,pa ne menjaju ti se stavovi,osecanja ili sta god kad si vec spomenula povodljivodst...to je prosto proces koji prirodno ide.pa dovoljno mi je da provedem nekoliko dana sa novosadjanima pa nesvesno krenem da otezem ko sto oni rade,a za ijekavski je ista prica :neutral:

kad neko posle dvaesetak godina suzivota sa ljudima koji koriste svih sedam padeza i dalje zna da upotrebi onaj jedan,ja to pre dozivljavam kao bilo sta drugo nego kao drzanje do sebe ili sta god je poenta tvog posta trebalo da bude.

Ijekavica je Srpska koliko i ekavica, kakva gomila budala od Jagodine pa do foruma Krstarice :think:

p.s. Ma boli vas ****, vazno je da u Vojvodini pise na Madjarskom, Slovackom i ko zna kojem jos pa tek onda na Srpskom, a za Kosmet znamo...popisam vam se na drzavu i zvanicni Srpsko-HRVATSKI jezik.

:thumbdown:
:hahaha:
a sto si ti kao Basanac iz Kanade toliko pogodjen ?:D

da me je sramota ondak bi emigrirao :D
nego sto se tice teme u sustini su i jedni i drugi debili ,ovi iz odbora jer je zayebavaju bez nekog narocitog zakonskog osnova , a ova sto im pise zato sto nije za 30 godina naucila da napise yebeno pismo na ekavici , mislim mogla ga je izdiktirati komsinici da joj napise ako vec ne zna , a i sva zvanicna korespodencija u Srbiji je na ekavici

da me je sramota ondak bi emigrirao :D
nego sto se tice teme u sustini su i jedni i drugi debili ,ovi iz odbora jer je zayebavaju bez nekog narocitog zakonskog osnova , a ova sto im pise zato sto nije za 30 godina naucila da napise yebeno pismo na ekavici , mislim mogla ga je izdiktirati komsinici da joj napise ako vec ne zna , a i sva zvanicna korespodencija u Srbiji je na ekavici

Ma da, talog uvek ostane na dnu ;)
Pa ne znam sada da je zena debil jer pise i govori kako je navikla ceo zivot. Kad bi ovde tako postupili prema Englezu, mislim da bi svi od reda mogli da potraze novi posao. Nekih 3 miliona Srba koristi ijekavicu i sada ce grupica maloumnika to primerom da sankcionise jer eto imaju zirafu u kraju :hahaha:

Ma da, talog uvek ostane na dnu ;)
Pa ne znam sada da je zena debil jer pise i govori kako je navikla ceo zivot. Kad bi ovde tako postupili prema Englezu, mislim da bi svi od reda mogli da potraze novi posao. Nekih 3 miliona Srba koristi ijekavicu i sada ce grupica maloumnika to primerom da sankcionise jer eto imaju zirafu u kraju :hahaha:
kakve veze ima ko je koristi kada je u drzavi Srbiji ne koriste , osim mozda iu nekim planinskim selima uz crnogorsku i bosansku granicu,a i ljudi bas ne gledaju rado na ijeklavicu , mislim nije to lepo al sta ces

kakve veze ima ko je koristi kada je u drzavi Srbiji ne koriste , osim mozda iu nekim planinskim selima uz crnogorsku i bosansku granicu,a i ljudi bas ne gledaju rado na ijeklavicu , mislim nije to lepo al sta ces

Ma nek vi koristite Srpsko-HRVATSKI u ekavskoj verziji pa nek sve ostalo ide u pm. :rotf:...cudi me samo kako se ne zovete Srbo-Hrvati :hahaha:

o kakvom menjanju sebe ti pricas pobogu?pa to sto ces se prilagoditi dijalektu mesta u kojem zivis,je najprirodnija stvar jer jezik ulazi u uvo kada pricas sa ljudima,a
posebno isti jezik
:neutral:

misssim koji argument menjanje sebe,pa ne menjaju ti se stavovi,osecanja ili sta god kad si vec spomenula povodljivodst...to je prosto proces koji prirodno ide.pa dovoljno mi je da provedem nekoliko dana sa novosadjanima pa nesvesno krenem da otezem ko sto oni rade,a za ijekavski je ista prica :neutral:

kad neko posle dvaesetak godina suzivota sa ljudima koji koriste svih sedam padeza i dalje zna da upotrebi onaj jedan,ja to pre dozivljavam kao bilo sta drugo nego kao drzanje do sebe ili sta god je poenta tvog posta trebalo da bude.
Poenta je da je žena napisala pismo na jednom od dijalekata srpskog jezika , a bolidi ako nisu razumeli neka idu ponovo u školu! Kad smo kod padeža , nemoj da se kuneš u to da su u svim krajevima Srbije u upotrebi svih sedam padeža.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back