Zbog "nerazumne ijekavice" odbili isplatu putnih troškova

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Direktor škole je rekao novinarima da potraže od Nevenke tu odluku koju je dobila. Ovo je objavljeno:
nevenka-x.jpg

Kao što vidite, nema potpisa, nema pečata. Postoji li mogućnost da Nevenka vodi medijski rat protiv ŠO-a i da im je ovo podmetnula?

pecat i potpis su obicno na dnu strane tako da mozda jednostavno nisu obuhvaceni slikom, mada ne mora da znaci jer je ipak to skola
a tamo nije procedura bas na snazi
mama je donosila doma gomilu papira koji su bili cisti ali svejedno pechatirani skolskim pecatom... jednostavno stoje tako tamo :lol:

Bas me briga da li je tebi milo ili krivo zbog toga.
Ako sebe smatras civilizovanom, slozices se da je to diskriminacija. A ako ne, to je iskljucivo tvoj problem.
ja sam vec rekla da ne mislim da je to u redu i jos ponovila vise puta.

a ti si skrenula sa teme postom o tome kako neko ne moze da preboli sto imate drzavu,pa kad sam ti replicirala a tebi se nije svidelo sta sam ti rekla,predomislila si se i opet se vratila na temu.neozbiljno.

Direktor škole je rekao novinarima da potraže od Nevenke tu odluku koju je dobila. Ovo je objavljeno:
nevenka-x.jpg

Kao što vidite, nema potpisa, nema pečata. Postoji li mogućnost da Nevenka vodi medijski rat protiv ŠO-a i da im je ovo podmetnula?

Nidje tacke, zareza...U jednoj recenici dva puta zahtev,kako ne bi skola bila...Red rijeci u recenici... Interesantno.

Sluzbeni list koji ste citirali je iz 1991. godine.Okolnosti vise nisu iste.Hrvati naplacuju,debelo,prevod sa cirilice na latinicu.Mozes ti u Svedskoj da pricas srpskim jezikom do mile volje i da ih tuzis sto oni ne razumeju.Neces puno profitirati od toga.Ne interesuje me pozadina price,ovaj namesta ovom,ovaj malteretira onog.Zna se koje je sluzbeno pismo,zna se sta je ekavica.Kao u Slovackoj,pises kako ti nalaze jezik zemlje domacina.Mada,Slovacka nije dobar primer,oni su prijateljska zemlja.Kome se u Srbiji ne svidja,bolje da potrazi zemlju u kojoj mu se vise svidja i koja je pravednija,nego da rizikuje da dobije Chir na zeludcu od nerviranja.Srecan put!

Znas li koliko ih u CG ima sto su prije 20-30 godina doselili iz Srbije, pa jos uvijek pricaju ekavicu? To jednostavno ne bi trebalo nikome da smeta.

Znaš šta generalno se ljudi sa ijekavice lakše prebace na ekavicu nego obrnuto to znam jer i ja pričam ijekavicom a i kod nas ima ljudi iz srbije i svi i dalje pričaju ekavicom tu si u pravu ali ako je iko bio tolerantan bili su srbi iz srbije prema svima nama sa strane a vi ste im vratili tako što ste proglasili nezavisnost ,priznali Kosovo itd itd .LJudi su frustrirani pa šta očekuješ ?

da ne otvaram novu temu, isto njasra drugo pakovanje.

Забрањена ћирилица!
Dec 6th, 2008 | Од Инфо-Служба | Категорија: Политика

ХРВАТСКА ПОШТА НЕ ЖЕЛИ ДА ИЗРУЧИ ПОШИЉКУ АДРЕСИРАНУ СРПСКИМ ПИСМОМ

Писмо намењено митрополиту Јовану враћено је у Београд са назнаком да је - забрањено
У „Београдско певачко друштво” из Загреба се вратило писмо упућено митрополиту Јовану, уз назнаку „забрањено”.
Хрватска пошта је тиме забранила употребу ћирилице.
- То је преседан који потврђује какав однос Хрватска има према Србима. Од свих начина на који су могли да спрече комуникацију Срба из Србије са појединцима и институцијама у Хрватској, изабрали су баш тај, најбруталнији. Јасно су нагласили да је употреба ћирилице „забрањена”, каже за „Правду” одлично обавештени извор, који нам је уступио копију писмене отправнице.
Таква пракса ће битно отежати положај Срба у Хрватској.
- Преписка са представницима Српске православне цркве и раније се водила искључиво ћирилицом, а од тога не сме ни данас да се одступи. Уосталом, службеници Хрватске поште нису нагласили да не знају да прочитају адресу, него децидно тврде да је испорука писама на ћирилици забрањена, каже наш саговорник.
„Београдско певачко друштво”, основано 1953. године, налази се под највишом заштитом СПЦ и покровитељством српског патријарха. Оно ће наћи начина да митрополита загребачко-љубљанског и целе Италије, господина Јована, обавести о одржавању своје годишњице, али то неће решити проблем

interesantno je videti sta neki forumasi ima da kazu o ovome.
sto se mene tice, ako imaju u ustavu neki clan koji zabranjuje cirilicu, zakonski su u pravu, moralno ipak ne. ali ako su im oba pisma ravnopravna, kao sto je slucaj u srbiji, onda....

poenta je da se crna gora odvojila pa je ustanovila i crnogorski kao poseban jezik.
poenta je da ni jedan covek iz srbije u crnoj gori nije bio ni sef bilo cega tamo, al crnogorsku drzavljanku stavili pa jos za direktora, valjda kao izraz volje svih nasih naroda i narodnosti a posle se usudili i da je smene.
i poenta je da se mnogi prave naivni i pored cinjenice da imaju svoju nezavisnu, najzad slobodnu od nas drzavu .

Poenta je da ti nemaš poentu.

Poenta je da ti nemaš poentu.

tvoja poenta je da sa crnogorskim drzavljanstvom posle studija koje ti platimo mi srbi iz naseg budzeta , ostanes u srbiji zaposlis se i ........
nikakav to problem ne bi bio da je crna gora u sastavu srbije ali...
znas li nekog iz srbije da direktoruje dole kod tebe?

a ovo je dole tvoja recenica

Original postavio peti ligament
A nećeš meni te velikosrpske fore prodavati /kraj

borac protiv srpskog nacionalizma o trosku poreskih obveznika srbije?

tvoja poenta je da sa crnogorskim drzavljanstvom posle studija koje ti platimo mi srbi iz naseg budzeta , ostanes u srbiji zaposlis se i ........
nikakav to problem ne bi bio da je crna gora u sastavu srbije ali...

Plaćaju mi i Albanci, Muslimani, Mađari...tj plaća mi Republika Srbija.

znas li nekog iz srbije da direktoruje dole kod tebe?

Zapravo ima ih...Samo su po nacionalnosti Crnogorci, jer nije moguće da pošten Srbin u Crnoj Gori bude direktor.

a ovo je dole tvoja recenica

Original postavio peti ligament
A nećeš meni te velikosrpske fore prodavati /kraj

borac protiv srpskog nacionalizma o trosku poreskih obveznika srbije?

Ne, borac protiv srpskih gluposti.
Nikada ne koristim termin Velika Srbija, jer bih onda morao ovu današnju Srbiju da zovem Mala Srbija jer definitivno nije u granicama u kojima zaslužuje da bude.
Nego, dobro je da je i ovolika, kakva je situacija.

P.S. Kada cititaš, treba i da ostaviš link, da bi neko mogao da bude upućen u kontekst kada čita citat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back