Pad ekonomije - cene skaču zbog blokadera

naravno da je inflacija veca nego povecanje plate. tako ti je i u rusiji,ameriki,francuskoj...

nije da valjda umisljas da svugde standard skace samo kod nas pada?? :hahaha1:

Za razliku od tebe ja zivim u ozbiljnoj drzavi gde standard raste a ne zmanjuje se. Struja, komunalije i hrana umeju da pojeftine a ne samo da poskupe.

Daj sada poredjenje u poslednjih 13 godina.

u celoj evropi je inflacija. kao i u tebi dragoj jamerici.koja je poenta??

Није проблем инфлација, већ што је куповна моћ мања него пре 13 година.

И са инфлацијом, која је добрим делом увезена, опет би био ред да куповна моћ буде већа него што је била пре 13 година.

Све је ненормално скупо. Посебно оно што живот значи.

Опет, ови подаци ниште Неандрејево поређење пензија и плата из 2012. и 2025. када пореди номиналну вредност.

Nemam nista protiv crnaca kao rase i nisam rasista. Ali mi nema smisla da uvozi 100.000 Ganaca a ima 230.000 Srba na birou. Radi se o tome da pravi robovsko drustvo u kome ce korist imati samo visokopozicionirani kapitalisti. A takodje ce i u drzavi biti dosta opasnije, jer takvi koji dolaze nisu kultivisani i dolaze iz zemalja u kojima su kriminal, silovanja i ubistva normalna pojava. O ludom Nasti ocigledno ne znas nista, a i nepismen si. Ne znam ni sto ulazim sa tobom u raspravu. Uglavnom, ti si izdajnik svog naroda, kao i svi koji podrzavaju Vucica, a zna se da je poslednji krug pakla rezervisan za takve.
očigledno imaš lol.
pa ti što su na birou NEĆE da rade te poslove očigledno,tako da nema izbora nego da uveze one koji oće,šta drugo uraditi u takvoj situaciji??

znam sve,reko sam ti da mi je to pradeda,povuci to!! kako to misliš nepismen,štasam to pogreštno napisajo?!
nisam ja no ti i tvoj žuti tajfun ćilas koem polažeš račune
nije poslednji no pretposlednji,vidise da nisi čito dantea,a teo bi da se praviš pametan,sramotno!

Svedoci ste da je ovih dana sve poskupelo čak i do 100%.
Nesumnjivo je da je to odraz dogadjaja od decembra na ulicama širom Srbije.
Vučić je definitivno pogrešio što nije hapsio protestante još u januaru. Sad mu se obija o glavu.
Ovo je samo dokaz da ne treba glasati za opciju blokadera i da ih nikad ne treba dovesti na vlast.
Hhahaahahahahahaha hahahaahahaah hahahaha hahaha hahahaaahahaha

očigledno imaš lol.
pa ti što su na birou NEĆE da rade te poslove očigledno,tako da nema izbora nego da uveze one koji oće,šta drugo uraditi u takvoj situaciji??

znam sve,reko sam ti da mi je to pradeda,povuci to!! kako to misliš nepismen,štasam to pogreštno napisajo?!
nisam ja no ti i tvoj žuti tajfun ćilas koem polažeš račune
nije poslednji no pretposlednji,vidise da nisi čito dantea,a teo bi da se praviš pametan,sramotno!
Jeste, pola restorana u NS zaposlilo kubance, induse, Pakistance....

Ljudi dođite da uništimo vučićevu kilavu privredu i ekonomiju ☺️

1000006810.jpg

Да ли сам ја добро разумео, да ми појасниш, када се, рецимо, на Звездари скупи 40-50 људи и блокира једну раскрсницу на 1 сат то доведе до раста цене горива, лекова, беле технике ....у Сурдулици, Бајмоку, Неготину...
Хвала ти пуно, заиста, јер си ми отворио очи. Нисам знао да блокада раскрснице у Пожеги утиче на раст цена вађења и транспорта нафте из персијског залива.

e druže, to se radi od novemba ... haos
Da, nije to zbog studenata, mozda samo deo turizma, ali generalno pad privrede nije zbog njih.

Od pocetka rata u Ukrajini stalno cene idu navise, samo je to u zadnje vreme izrazenije, tj. jos od proslog leta je doslo do drasticnog pada standarda. Tako da od toga jos ne mozemo ni da se "opasuljimo"...

Na kraju ce se sve zavrsiti surovije nego sto je moglo biti.

Cene rastu, skole ne rade, nikada vise dzipova po ulicama koje ili vozimo ili se pravimo da ne vidimo, neki ljudi imaju previse, drugi ne znaju od cega ce sutra platiti racun, sve je toliko nepristojno da mi je sasvim jasno da kraj svakako nece biti pristojan.

Back