Pad ekonomije - cene skaču zbog blokadera

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je čak i više od toga.
Minimalna plaća je zapravo 760.60€, ali to isto ovisi, da li ima osoba ima uzdržavane članove ili ne, ovisi od grada do grada. Recimo onaj tko ima uzdržavanog člana na sebi (dijete npr.) ako radi za minimalnu bruto plaću od 970€, dobiti će neto plaću od 800.75€ (93848 din). Ako živi u gradu koji nema prireza, a nema ni uzdržava ih članova, dobiti će 760.60€ (89142 din). I ako živi u Zagrebu, a nema uzdržavanih članova na sebi, dobiti će 754.58€ (88437 din). Tako da se zapravo minimalna bruto plaća od 970€ kreće u rasponu od 800.75€ do 754.58€ neto, ovisno o uzdržavanim članovima i mjesta gdje živiš.

Глупак не разуме паметна размишљања. Све му је подједнако глупо. Јеси ли видео неког глупака да распреда о научним стварима? Или макар чуо за тамо неког?
Требао си да останеш код првог јављања мени како си и сам увидео. Не би се разоткрио. Изгледа да не знаш ону басну о брбљивој корњачи.
Dobro, u redu je naučniče. Šta si se rasplakao. Evo neću da ti diram Vučića. Zaljubio si se u njega toliko da si u stanju da landaraš totalne idiotluke po internetu i ja to poštujem.

Kod nas to ne ide tako , Vucic najavi povecanje 2 meseca unapred, tako da svi znaju , a on nije najavio povecanje ima 9 meseci i vise, tako da svi znaju da nema promene u platama, ni u penzijama, samo u cenama..

Kod nas ti je sve poznato osim ko krade, i kkoliko....

U Srbiji imamo duplo brzi internet od Hrvatske, ali plate idu duplo sporije navise...
Nekakav dokaz za tu tvrdnju o duplo bržem internetu?

1753454887602.png

Hm, kod nas vidim brzine od 2Gbps, samo pitanje kolika je pokrivenost s tim? Kužiš što mislim? Da li je to samo u Beogradu ili većem dijelu Srbije?

P S

Telemach gradi 10 GIGA optičke kvartove

Zahvaljujući velikim investicijama u izgradnju optičke infrastrukture, naša 10 GIGA optička mreža je u ovom trenutku dostupna u pojedinim dijelovima Hrvatske. U sljedećih godina dana oko 170.000 kućanstava u Hrvatskoj bit će pokriveno 10 GIGA optičkom mrežom, a internetske brzine koje trenutačno omogućujemo svojim korisnicima su čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj.
https://telemach.hr/zasto-telemach/opticka-mreza

Poslednja izmena:

Back