Zbog cega ignorisete osobu koja na dobroćudan nacin zeli da vam skrene paznju?

pa i meni je pa zato pitam, nisi jedina. Ja trazim intelektualno objasnjenje za tu "neprijatnost"
Hm, ja ne znam intelektualno objašnjenje....al nekim slobodnim rječnikom.....neki ljudi nažalost ne žele čuti tužnije priče u detalje, jer ih to možda podsjeća na prošlost...ili od toga strahuju u budućnosti

pa gde je tu milost, gde je tu vidjenje sebe u drugom, dobrodusnost?
Ja kažem da to dio ljudi tako razmišlja, i to jest žalosno, ali nažalost i vi i ja se na to trebamo naviknuti

I ja sam nekad puno pričao o tužnim segmentima svog života, a neki ljudi koji bi mi možda i mogli pomoći u tim razdobljima su očito bili preiscrpljeni time......

Doduše, ja razumijem kad neko ima još tužnije priče od mene, ali isto ponekad se ja malo i svjesno udaljim, no to ovisi i odviše segmenata

Ali primijetio sam kod veselijih i vrlo često nešto bogatijih ljudi , ja sam primijetio da oni jednostavno postave takve komunikacije....da, ne, ok, ja ću javit, možda,...i slične jako kratke odogovire...robotske praktički daju...kad sam pričao o nekim tužnim stvarima o svom životu

A kad neke frendice pitam npr o odjeći...onda se raspričaju

Ja kažem da to dio ljudi tako razmišlja, i to jest žalosno, ali nažalost i vi i ja se na to trebamo naviknuti

I ja sam nekad puno pričao o tužnim segmentima svog života, a neki ljudi koji bi mi možda i mogli pomoći u tim razdobljima su očito bili preiscrpljeni time......

Doduše, ja razumijem kad neko ima još tužnije priče od mene, ali isto ponekad se ja malo i svjesno udaljim, no to ovisi i odviše segmenata

Ali primijetio sam kod veselijih i vrlo često nešto bogatijih ljudi , ja sam primijetio da oni jednostavno postave takve komunikacije....da, ne, ok, ja ću javit, možda,...i slične jako kratke odogovire...robotske praktički daju...kad sam pričao o nekim tužnim stvarima o svom životu

A kad neke frendice pitam npr o odjeći...onda se raspričaju
meni je sve bedno, cak i moje navikavanje na to. Ovde iskace moj lav iz horoskopa i kaze jednostavno "ne.".

koji pogled da menjam? kako izgleda moj trenutan pogled, a kako bi izgledao pogled koji bi ti zeleo/zelela da ja imam?
Pa to treba ti da znas, ili da shvatis. Ne mogu ja to da ti kazem. Niti da ti dam obrazac razmisljanja i postupanja koji bi resio problem.
Kako da te drugi razumeju i prihvate kad ti sam sebe ne razumes i prihvatas?
Verovatno si mlad... a na tome se radi....
Kad sebe prihvatimo i prestanemo da imamo ocekivanja od drugih ljudi, stvari same dodju na svoje mesto.
A covek koji se oseca dobro u svojoj kozi nije ni depresivan, niti se oseca usamljeno.

Pa to treba ti da znas, ili da shvatis.
to "ti" je toliko kosmicki bezvredno, logicki neopravdano, da je moj odgovor "ne". 2+2=4 nema svoje "ja", ni "ti"
Kako da te drugi razumeju i prihvate kad ti sam sebe ne razumes i prihvatas?
ovim hoces da kazes da moj duh treba kao lutku treba sve emocije, misljenja, i telesne pokrete da pokrece da bi vas ego bio zadovoljen? da li ti ja delujem kao lutka za lutkarsku predstavu?
Verovatno si mlad... a na tome se radi....
Kad sebe prihvatimo i prestanemo da imamo ocekivanja od drugih ljudi,
stvari same dodju na svoje mesto.
netacno. Da nemas nikakva ocekivanja od drugih, ne bi ni prihvatala bilo kakve stvari koje drugi rade, ili potencijalno ne rade, jer to ne znas, jer si u stanju uma "ne ocekujem nista, dakle nista van mene ne postoji", sto je cista laz.

Poslednja izmena:
sta znaci direktno uticati? mozda to zelim?
Pa oni koji zaista mogu da utiču na tebe.
Okolina. Porodica. Prijatelji.

Iako i dalje mislim da je kod tebe najviše nezrelost i nezadovoljstvo trenutnim materijalnim stanjem. Skoro pa nemoguće je prazninu popuniti drugom osobom u životu dok ti nisi pronašao sebe i imaš donekle zadovoljan život.

Iako i dalje mislim da je kod tebe najviše nezrelost i nezadovoljstvo trenutnim materijalnim stanjem. Skoro pa nemoguće je prazninu popuniti drugom osobom u životu dok ti nisi pronašao sebe i imaš donekle zadovoljan život.
ja ipak mislim da ti nekako projektujes i ne prodires u ono sto ja imam da kazem jer nemas iskustva koja ja imam...

ne razumes da to "ja" moje zeli da se stopi sa nepostojanjem, i da tu bude zadovoljno. Ali mi zivot, neka silovateljska sila, ne da jednostavno, a ja besan jer ne zelim "visoj sili" da budem na povocu da me voda gde hoce, sa svim besmislicama koje dozivljavam iz dana u dan. I da krenem negde, ti ne razumes relativnost tog pokreta, te ideje, te vizije, te zanimacije, tog hobija, tog posla, tog svega.

Back