- Poruka
- 63.764
Јаој, што волим кад нађем сродну душу за брзинске рецепте 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Што каже народ помози себи и Бог ће ти помоћиЈаој, што волим кад нађем сродну душу за брзинске рецепте![]()
Што ти је леп аватар, дуго те нисам видела...Ко уопште смишља те ненормалне рецепте.
LEDENE KOCKE
Kora: Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 6 žumanaca, pa umešati 6 kašika brašna, 1 pecivo i 2 kašike kakao. Peći u četvrtastom plehu, pouljenom pa pobrašnjenom, na 180 stepeni. Moj pleh je 32*28cm.
Hladno preliti toplim sirupom.
Sirup: Ušpinovati 250-300 gr šećera (ja stavim oko 250), sa jednom čašom vode.
Fil: U 750 ml mleka zakuvati 13 i po kašika brašna, može oštro, sa 16 kašika šećera. U hladno dodati 1 ili 1 i po margarin ili šta već koristite. Filovati koru kad je sve hladno.
Glazura: 100 gr čokolade, 3 kašike ulja, malo mleka.
P.S. Kome smeta toliko šećera ili margarin ili šta god, neka modifikuje po želji, recept je stariji od mene, ali se uvek držim njega i bude mi ukus kao što ga pamtim iz detinjstva.
![]()
Ovo je genijalno, moram probati čim budem imao slobodnih par sati.SLAG IZ KESICE
kupis kesicu slaga..sipas 200ml mleka u dublju posudu, takozvanu slagericu, u nju saspes pola sadrzaja kesice slaga i mutis mikserom na maksimalnom broju obrtaja.... na pola dodas malo secera i ostatak praska slaga i magija..dobijes slag iz kesice
![]()