Zbirka naših recepata

znaci prica dodje kao fil izmedju dve kupovne kore :kez:

Нарафски :lol:

Е, сад може и рецепис

ЧОБАНСКА ПОГАЧА

200 гр брашна
4 јаја
100 мл уља
200 мл јогурта
чаша павлаке
300 гр тврђег сира
1 прашак за пециво

Све то збрчкати и пећи на 250 степени 15 минута.

znaci prica dodje kao fil izmedju dve kupovne kore :kez:

WitchBrewsSmiley.gif
Skuvaću te u kupovnom loncu. Buhahaha!
:rotf:

- - - - - - - - - -

Нарафски :lol:

Е, сад може и рецепис

ЧОБАНСКА ПОГАЧА

200 гр брашна
4 јаја
100 мл уља
200 мл јогурта
чаша павлаке
300 гр тврђег сира
1 прашак за пециво

Све то збрчкати и пећи на 250 степени 15 минута.

Ja da jedem hleb, sad bih ovo napravila. Daj nešto bez hleba. :lol:

Prilozi

• smilie_girl_171.gif
    smilie_girl_171.gif
    12,2 KB · Pregleda: 7
Da ne ispadne da samo spamujem... :rumenka:

PAŠTETA OD PILEĆE DžIGERICE

400 gr pileće džigerice
1 glavica crnog luka (~100 gr)
1 slatka jabuka (~150-170 gr)
1 kašičica soli
70 gr putera
2 kašike ulja
1 dcl belog vina (znam da se piše dl, ali ja baš volim da napišem dcl)
na vrh kašičice šećera
60 ml slatle ili pavlake za kuvanje
na vrh noža bibera
1 kašičica senfa

Iseckati sitno luk, jabuku oljuštiti i iseći na kockice. Propržiti na puteru i ulju uz so, oko 5 min. ili dok ne omekšaju. Dodati seckanu džigericu, dinstati na srednjoj vatri poklopljeno, oko 15 min. Uliti vino, dodati šećer i dinstati otklopljeno, dok vino skoro ne uvri. Skloniti sa vatre, dodati pavlaku, biber i senf. Ispasirati štapnim mikserom. Držati u frižideru.

Recept sam našla na nekom sajtu, ali ne mogu da se setim na kom. Nije moj, ali sam ga mnogo puta isprobala.

Pogledajte prilog 490199 Skuvaću te u kupovnom loncu. Buhahaha!
:rotf:

- - - - - - - - - -

Ja da jedem hleb, sad bih ovo napravila. Daj nešto bez hleba. :lol:

Овде иде јако мало брашна, то и сама видиш, углавном су млечни производи, предивног је укуса.

Моје дете то воли више од проје.

И шта без хлеба, сад си ме бацила у размишљање :think:

- - - - - - - - - -

Е, и чудна ми ова јабука код паштете, све остало знам да се ставља, али јабуку видим први пут.

Јел' може то без ње и црног лука :rumenko:

@Mina, ne oseti se, ni jabuka, a ni luk preterano, tek da aromu. Ja ne znam zašto jabuka ide, uopšte.... Pa probaj bez.

@Фабрика, moji nisu ljubitelji dinstane džigerice, ali ovu paštetu baš vole. Zato je ja spremam...

Као намаз није лоше.

Ја џигерицу бацим на врело уље, после додам парадајз, паприку, бели лук, бибер, алеву паприку и першун на крају.

Буде као мућкалица, јако је укусно и сочно.

Ja ne koristim alevu papriku, a ni ljutu, ali ostalo super zvuči, možda probam...

Не мора љута, зелена, свежа било каква.

Не стављам ни ја љуту због мале, не мора ни алева, ми волимо зачињеније, али је све остало обавезно јер покрије онај мирис џигерице за којим ни ја нисам луда...

Али госпођица пробере сва срца, нама остави џиге :sad2:

- - - - - - - - - -

Е, Табе, овако се прави тема ако ниси знао :zplez:

Немој да си брисао нешто, но, но...

Човече, ово је фантастично :eek:

Запечен хлеб намазан белим луком, мада ја оно не бих уситњавала, само бих тако лепо упржено бацила на тај хлеб.

И сад да спремим код куће то не би било то, не знам зашто, можда због камена, природе, воде, целе атмосфере, немам појма...

А човек то ради са таквим уживањем, свака част.

Запечен хлеб намазан белим луком, мада ја оно не бих уситњавала, само бих тако лепо упржено бацила на тај хлеб.

И сад да спремим код куће то не би било то, не знам зашто, можда због камена, природе, воде, целе атмосфере, немам појма...

naravno da ne bi bilo to..to kad si i sama rekla da bi ti to izmenila :lol:

Могуће да се тако боље сједини, заправо вероватно јесте тако.

Али мене је фасцинирало уживање са којим он то ради, тако лагано, као да је сво време овог света његово, мир, тишина, само он и оброк који се спрема натенане до савршенства.

Ми то немамо, ја се сјурим кући да збрчкам (буквално) ручак, ретко имам времена да се посветим само томе, јер поред ручка имам још хиљаду других ситних обавеза...

- - - - - - - - - -

Таб ми се подсмева, рекао ми је да моји свашта једу :rida:

А стварно су добре животињке, никад не негодују и не налазе ману, или су моје збрчкотине добре, или не смеју мученици ништа да кажу :zcepanje:

Back