Zavisnicki odnosi

zavisnost i ljubav nisu ista stvar i ne treba da idu zajedno
ljubav je lepa i ispunjava pozitivnim osecanjima
dok je zavisnost losa,patoloska i kreira negativne emocije poput preterane ljubomore,opsesije i slicno.

i da znam takve ljude...uglavnom u sado-mazo vezama...psihicki zavisni jedni od drugih,posebno u tom maltretirajucem momentu.
Jea bejbe :ok:

Dozvolila sam sebi jednom da izigravam psihijatra nekom ko se nalazio u takvoj situaciji i vise NIKAD. Uzaludno tracenje energije i vremena i jos izadjes ti popisan.
Ko sebi ne zeli da pomogne, ne moze mu pomoci ni tim strucnjaka.
I mislim da im treba samo publika, negde gde ce da se istresu svoj bes, izigravaju zrtvu i kukaju na celi svet, da bi se partneru vratili ponizno. Odvratno, **** te!
Evo i tebi jedan: :ok:

Jedno je biti zavisan od nekoga, na bilo koji nacin (sto materijalniji to jadnije), a drugo je prihvatiti nekoga, jer te dopunjava.
Evo i meni jedan: :ok:

pregnsmiley.gif

Procitah ovih dana da su sve oko nas cesci tzv zavisnicki odnosi.. Kada ste bukvalno psihicki zavisni od druge osobe i njegovog / njenog prisustva.. Da je to osecaj koji ubija i ljubav i jaci je cak i od opsesije.. Prosto vam je neko neophodan . I nebitno je da li taj neko to koristi ili ne, ali sama cinjenica da zavisite od nekog je losa ;)
I da je tu moguce samo 'lagano' skidanje . A da je to cesce slucaj zene koja je prepustila muskarcu jedan deo brige o njoj,, Bilo finansijski , psihicki ili fizicki ;)
Bili u takvom odnosu ili poznajete nekog ko jeste? :think: I sta mislite kako izaci iz toga?
:hvala:

jao..opet se pronadjoh/prepoznah:(
..a ne znam kako se izlazi iz toga..mislicu o tome (samo ne previse - nije ni to dobro)valjda radom na sebi..mislim da u svakom slucaju covek moze najvise sam da promeni kod sebe - i pomogne sebi:)...pa koliko uspe:)

Procitah ovih dana da su sve oko nas cesci tzv zavisnicki odnosi.. Kada ste bukvalno psihicki zavisni od druge osobe i njegovog / njenog prisustva.. Da je to osecaj koji ubija i ljubav i jaci je cak i od opsesije.. Prosto vam je neko neophodan . I nebitno je da li taj neko to koristi ili ne, ali sama cinjenica da zavisite od nekog je losa ;)
I da je tu moguce samo 'lagano' skidanje . A da je to cesce slucaj zene koja je prepustila muskarcu jedan deo brige o njoj,, Bilo finansijski , psihicki ili fizicki ;)
Bili u takvom odnosu ili poznajete nekog ko jeste? :think: I sta mislite kako izaci iz toga?
:hvala:

ja sam imala vezu gde smo oboje bili zavisni od onog drugog. boles`.

Back