Zavisnicki odnosi

jeste, boles....
ja nisam mogla d ajedem dok on ne dodje da me hrani:)

Bravo pile :)
Dakle Dzordzi ,
ako hoces primere konkretne jer kazes da nigde nisam objasnila:
- Zoves tog nekog i konsultujes ga oko svega od toga sta obuci do toga sta jesti...
- Zaboravljas porodicu, prijatelji, samo postoji mi i taj zajednicki svet .. Gde on vodi igru.. Ili ona svejedno.. :sad2:
- Ne primecujes sto rece malavelika nista oko sebe.. U svojim si mislima.. Propadas polako, a nisi ne svestan a ubedjen si da je to velika ljubav
I , to sto opisujem nije SF prica.. Znam dosta takvih primera oko sebe. To je ona varijanta 'posle mene- potop!!"
Ako se malo zagrebe ispod povrsine , mnogi odnosi jesu prosto takvi...

i hranio me kao bebu. stavi mi krpu oko vrata i onda kasicicom, ceo obrok:)
i moja komsinica dodje i zena samo sto se nije prevrnula. mi nista, najnormalniji, on je tome pristupao sa onako jakim osecajem svecanosti, svetosti, najuzvisenije obaveze:)

A sta on oseca prema tebi?jel on to isto oseca?[/QUOTE]

nisam ga nikada pitala, ali sam sigurna da nije, bar ne onoliko dugo koliko sam se ja tako osecala
a, nisam bila klinka, imala sam 30
i, radi se o proslom vremenu, na srecu

ili on, dan mu je propao ako me bar jednom nije stavio u krilo i tako me ljuljao. ili samo drzao u zagrljaju, dugo dugo dugo. to su bili ritualne radnje, spiritualne, kako ocete:) izlazio je sa posla da bi to radio:).

i hranio me kao bebu. stavi mi krpu oko vrata i onda kasicicom, ceo obrok:)
i moja komsinica dodje i zena samo sto se nije prevrnula. mi nista, najnormalniji, on je tome pristupao sa onako jakim osecajem svecanosti, svetosti, najuzvisenije obaveze:)

E vidis pile, pola njih koji citaju sad ovu konverzaciju, a ne ucestvuju u istoj , misle da smo ludi :loll: :pop2: :pop3:
Ali, to se nekim ljudima nikad ne dogodi,i ono ne shvate sta je tu toliko nezdravo.. Moras biti tip koji se daje 100 % u odnosu i zaljubljen u ljubav i pomalo fatalista.. Realista nikad nece ziveti takvu pricu jer se ne privlaci sa drugi fatalistom.. To je onaj osecaj kad mislis da to sto osecas ne moze niko da oseti. Ne ucis jer samo gledas na sat kad ces se sa njim videti, na poslu si odsutan mislima i sve radis mehanicki.. Kad si bez njega stvari gube smisao..

Dakle Dzordzi ,
- Zoves tog nekog i konsultujes ga oko svega od toga sta obuci do toga sta jesti...
- Zaboravljas porodicu, prijatelji, samo postoji mi i taj zajednicki svet .. Gde on vodi igru.. Ili ona svejedno.. :sad2:
- Ne primecujes sto rece malavelika nista oko sebe.. U svojim si mislima.. Propadas polako, a nisi ne svestan a ubedjen si da je to velika ljubav
I , to sto opisujem nije SF prica.. Znam dosta takvih primera oko sebe. To je ona varijanta 'posle mene- potop!!"

Jesu zato sto samo jedna strana voli ili je zaljubljena kad neko vodi igru..dakle takva osoba nije svoja i tacka..nema tu filozofije..zajednicki svet je u svakom braku i vezi dvoje zrelih ljudi i oni srastaju zajedno pozitivno poprimajuci osobine partnera

Jesu zato sto samo jedna strana voli ili je zaljubljena kad neko vodi igru..dakle takva osoba nije svoja i tacka..nema tu filozofije..zajednicki svet je u svakom braku i vezi dvoje zrelih ljudi i oni srastaju zajedno pozitivno poprimajuci osobine partnera

Naravno u svakom odnosu neko vise voli, iako se to priznaje ili ne ;)
Zato i rekoh u prethodnom postu da to ne moze svako doziveti.. Citaj samo postove po nekim drugim temama.. Ljudi ne veruju u ljubav , i to predavanje do kraja, ne opustaju se toliko jer to izjednacavaju sa gubitkom sebe ;)
Takvi ne mogu da razumeju zavisnost od druge osobe jer ili nisu zeleli ili nisu smeli da se skroz prepuste....:klap:

Pa meni to lici na opsesiju i zaljubljenost sto se ovde navodi..ko bi normalan unistavao nesto sto je obostrana zelja za nekim

Sjajno pitanje.. :)
Taj neko ko vise ne moze da izdrzi pritisak jer misli da ce mu glava eksplodirati.. Taj neko ko je batalio celu realnost zbog tih emocija koje misli da zivi i prozivljava. taj neko ko je svestan da je to nezdravo, ali opet trci ka plamenu.. Ujutru ustane i kaze sebi : Jos samo danas,bukvalno je zavisnost..
I tako jutrima.. Dok se ne napravi nagli rez i beg, skidanje, povlacenje.. I samo jedan poziv moze opet da bude povratak na staro :roll:

Zato i rekoh u prethodnom postu da to ne moze svako doziveti.. Citaj samo postove po nekim drugim temama.. Ljudi ne veruju u ljubav , i to predavanje do kraja, ne opustaju se toliko jer to izjednacavaju sa gubitkom sebe ;)
Takvi ne mogu da razumeju zavisnost od druge osobe jer ili nisu zeleli ili nisu smeli da se skroz prepuste....:klap:

Koje nepovezane kontradiktornosti..oni nemaju sebe i nisu se nasli kad se boje prepustiti..vec jednom zajebani sve stavljaju u isti kosh..zato se boje ljubavi
A kako ne razumeju zavisnost ako se nisu nikad prepustili..koja zbrka..ne citam ja druge teme imam pametnija posla;)

otvaras temu o necemu sto je veoma ozbiljan problem
a onda ga banalizujes sa nekom posesivnom zaljubljenoscu i jos ga velicas
kao, niko osim tih fatalista nije u stanju da se prepusti... kao da se prepusta necemu sto valja, jos i tapses
ne znam cemu tapses?

ne moze svako dozivjeti takvu psihicku zavisnost, jer neko nikada ne zapadne u krizu i ne dozivi slom
vjerujem da se takve zavisnosti javljaju jer zavisnik ima tezak problem... pad samopouzdanja, neke nagomilane nedace koje rezultiraju pretjeranim vezanjem za partnera, kao spasioca... to se moze porediti sa zavisnoscu narkomana i droge

ne mozes to porediti sa nekim klinackim zaljubljivanjem, predavanjem i slicno

O tome i ja pricam.. Da to nikako ne moze biti zdravo.. Gube se ljudi i sto rece pile, ne mogu da vladaju emocijama, jer emocije vladaju njima :confused:
12 godina sam bila u takvom odnosu:)
za to treba da se poklope neke kockice..da imas tu ludu strastvenu prirodu, da nadjes tu ludu fatalnu ljubav, da si prilicno opicen i da ne znas bas mnogo o sebi.
i da, fatalno je, opasno po zivot, i ne savetujem nikome..
kad sve prodje, i poslozis neke kockice u glavi, znas tacno gde je zaheb bio, ali dodjavola, ni sad ne bih nista drugacije radila, kakav je to zivot bio:D:lol:
ali nekako mislim da takva vrsta ovisnosti nije moguca vise puta u zivotu..neko je dozivi mlad, sto je bolja varijanta..zahebano je kad opali u nekim srednjim godinama, gde se ljudi potpuno izgube..

12 godina sam bila u takvom odnosu:)
za to treba da se poklope neke kockice..da imas tu ludu strastvenu prirodu, da nadjes tu ludu fatalnu ljubav, da si prilicno opicen i da ne znas bas mnogo o sebi.
i da, fatalno je, opasno po zivot, i ne savetujem nikome..
kad sve prodje, i poslozis neke kockice u glavi, znas tacno gde je zaheb bio, ali dodjavola, ni sad ne bih nista drugacije radila, kakav je to zivot bio:D:lol:
ali nekako mislim da takva vrsta ovisnosti nije moguca vise puta u zivotu..neko je dozivi mlad, sto je bolja varijanta..zahebano je kad opali u nekim srednjim godinama, gde se ljudi potpuno izgube..

evo jedan spam :worth:

Sjajno pitanje.. :)
Taj neko ko vise ne moze da izdrzi pritisak jer misli da ce mu glava eksplodirati.. Taj neko ko je batalio celu realnost zbog tih emocija koje misli da zivi i prozivljava. taj neko ko je svestan da je to nezdravo, ali opet trci ka plamenu.. Ujutru ustane i kaze sebi : Jos samo danas,bukvalno je zavisnost..
I tako jutrima.. Dok se ne napravi nagli rez i beg, skidanje, povlacenje.. I samo jedan poziv moze opet da bude povratak na staro :roll:

Taj neko je samoziva nezrela budala koja nije sama sa sobom i menja se kako vetar duva..i ne moze niko da misli i umislja da li ga neko voli to se vidi i oseca..ako toga nema normalno da ne treba biti u takvim odnosima..jel o tome rec?
kao, niko osim tih fatalista nije u stanju da se prepusti... kao da se prepusta necemu sto valja, jos i tapses
ne znam cemu tapses?

ne moze svako dozivjeti takvu psihicku zavisnost, jer neko nikada ne zapadne u krizu i ne dozivi slom
vjerujem da se takve zavisnosti javljaju jer zavisnik ima tezak problem... pad samopouzdanja, neke nagomilane nedace koje rezultiraju pretjeranim vezanjem za partnera, kao spasioca... to se moze porediti sa zavisnoscu narkomana i droge

:worth::ok:

dobro, sad kad analiziram moju situaciju pre njega, nisam imala neke probleme. nisam ni znala za probleme:think:
samopouzdanje mi nikad nije manjkalo, potvrdjivano na razne nacine i u raznim aspektima zivota:think:
daklen, to da je neko u krizi i da nema sampouzdanja to u mom slucaju nije bilo to. a ni u njegovom, jer kad smo se sreli ni on nije imao nikakve probleme:think: a tek sampouzdanje, tek mu to nije manjkalo:think:

Dakle Dzordzi ,

ne znam sad ni ja - jel pricas o varijanti kada te osobe u vezi, nemaju bas ista - a ni slicna - osecanja?
a oko druge varijante - one, za koju se kaze kako su ljubavnici sebicni - mogu da primetim, da ljudi cesto ne daju puno smisla svojim zivotima. tako da, i kada nisu u takvoj ljubavi (pa to nije razlog zbog cega zanemaruju sve drugo), imaju povrsne odnose:)

ne znam cemu tapses?

Jer sam objasnila to sto sam htela , zato tapsem :)
I nisam rekla da se ne umeju prepustiti , citaj sta pise;)
Vec da ne zele .. A ko sto vidis, nije mladalacko.. Postuju na ovoj temi i dozivese tu pricu i neke zrelije zene ..
30+ (Izvinjavam se malojvelikoj i koto na indiskretnosti u vezi godina :lol:)

I ja i kazem da ja jesam fatalista , ko sto rece koto mora se poklope kockice ;)

ne znam sad ni ja - jel pricas o varijanti kada te osobe u vezi, nemaju bas ista - a ni slicna - osecanja?
a oko druge varijante - one, za koju se kaze kako su ljubavnici sebicni - mogu da primetim, da ljudi cesto ne daju puno smisla svojim zivotima. tako da, i kada nisu u takvoj ljubavi (pa to nije razlog zbog cega zanemaruju sve drugo), imaju povrsne odnose:)

:klap:
da podsetim samo da je ovde rec o ljubavi i sexu..zavisnost je na zdravlju:lol:

dobro, sad kad analiziram moju situaciju pre njega, nisam imala neke probleme. nisam ni znala za probleme:think:
samopouzdanje mi nikad nije manjkalo, potvrdjivano na razne nacine i u raznim aspektima zivota:think:
daklen, to da je neko u krizi i da nema sampouzdanja to u mom slucaju nije bilo to. a ni u njegovom, jer kad smo se sreli ni on nije imao nikakve probleme:think: a tek sampouzdanje, tek mu to nije manjkalo:think:

:lol: Meni svako jutro najveci problem sta cu da obucem, tako da prica o problemima ni kod mene ne pije vodu .. a samopouzdanje.. to mi varira po periodima.. uglavnom je na + beskonacno ;)

to su dva razloga, cini mi se...
1) neko vise voli
2) ljudi ne veruju da prava ljubav stvarno postoji, da je moguca - pa kako bi i verovali, pored ovoliko glasova protiv na sve strane...evo, samo ovde ako se pogleda:(

i jos nesto...koga je briga sta misli neko sa strane (recimo, komsinica iz jednog posta - ali, kogod!) da li je nesto ok ili ne - mozda taj neko nije to doziveo. mozda bi se jos vise tako ponasao, kada bi doziveo.

Back