pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 161.654
jel platila kaznu što je vozila pijana ko mačka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok ali interesantno je kako bez srama i uvijanja ignoriraju nepobitne činjenice, iako su te činjenice svima znane
Нека је возила и брод по земљи, за ово је у правуjel platila kaznu što je vozila pijana ko mačka
Bez veze, pa historiografija iz više izvora i na istoku i na zapadu jednoznačno opisuje događaje s kraja 17og stoljeća i sredine 18og stoljeća... Kad je u pitanju velika seoba srba... Znano je odakle su i u prvoj i u drugoj seobi srbi napuštali svoja ognjišta i u kojem događajnom kontekstu... Pa na temi rat u ukrajini navode da su se srbi jednim krakom čak doselili u ukrajinu, ok oni negiraju ukrajinu, ali to je to... Kako rekoh ignorancija na entu... Bez smisla i logikePa mnoge cinjenice nijesu im izrecene ili objasnjene od svojih. A kad bi to culi od nekog drugog proglasili bi ga ustasko-balijom NATO propagandistom itd.
a sta sa stotine hiljada nelojalnih albanaca/ da ih pobijemo, oteramo ili nastavimo da hranimo kao dosad?Tako što se mi kao narod ne odričemo onoga što je naše. Stvoriće se jednom uslovi da vratimo KiM. Nije ovo ni prvi ni poslednji put da je KiM van sastava Srbije.
Ne zaleći se ustašo. Vama je nakon 150 godina borbe da istrebite Srbe zapadno od Drine, pošlo za rukom tek da ih isterate iz nekih sela na 150 km od Zagreba. Ne znam na koji način misliš da otmeš Vojvodinu Srbima kojih ima preko milion, i koji nisu nimalo pitomi kao u raznim stereotipima o lalama.Vojvodina bi u svakom slučaju trebala imati poseban status, neovisan o srbiji, i naravno pogotovo o mađarskoj ili hrvatskoj... ali ona nikako ne bi trebala biti u sastavu srbije i tu je napravljena velika greška što je u okviru demilitarizacije srbije izostavljeno odvajanje Vojvodine od iste...
Mi imamo i lopove i lenčine na vlasti. Prema tome, EU članstvo nam ne znači ništa.Nisi ti mene shvatio. EU daje svakoj državi stabilnost, pravni okvir, mogućnost privlaćenja investicija, eu fondove i sve što je potrebno za razvoj. Međutim, ako imaš lopove i lijenčine na vlasti u državi, ne može toj državi pomoći ni Bog, a kamoli EU. Sve zemlje koje su se učlanile u EU osjetile su tijekom vremena vidan napredak. Možda je najbolji primjer Irska koja je bila siromašna, zadužena i nerazvijena država, a danas je jedna od najprosperitetnijih država u EU.
gle ja sam samo prokomentirao, što i kako bi trebalo biti... vi makar i nesvjesni upinjete u tom smjeru...Ne zaleći se ustašo. Vama je nakon 150 godina borbe da istrebite Srbe zapadno od Drine, pošlo za rukom tek da ih isterate iz nekih sela na 150 km od Zagreba. Ne znam na koji način misliš da otmeš Vojvodinu Srbima kojih ima preko milion, i koji nisu nimalo pitomi kao u raznim stereotipima o lalama.
A tvoja objašnjenja o tome ko ima kakva istorijska prava su tek urnebesna. Pa vama su Istru poklonili komunisti 1945. nakon što su je oteli od italijana.
Ko kaže da treba da se pravimo mutavi? Da li se Španci i Rumuni prave mutavi jer ne priznaju Kosovo? Objasnio sam ti lepo. Kosovo je trenutno okupirano i oteto od Srbije. Razlog je trenutna geopolitička situacija u svetu. Koja će se promeniti kad tad. Na nama je da čekamo strpljivo taj trenutak, i da budemo spremni kad se ukaže prilika.
Dakle jasno je da ne planiraju nikakvo proširenje. Zašto ne prime Makedoniju i Albaniju koje nemaju nikakav teritorijalni spor? Niko ne želi još istočnoevropske sirotinje na grbači.
A čak i ukoliko bi hteli da nas prime, hrvatska bi sigurno stavila veto, i to bi bilo to.
Tako da na članstvo treba da zaboravimo, i neki državnik koji zaista ima muda bi to javno i rekao.
Demokratija, kako je shvaćena danas, podrazumeva da narod odlučuje, po principu "jedan čovek, jedan glas". Tako je na vlast došao i Đinđić i Tadić i sada Vučić. To što se tebi ne dopada kako je većina odlučila ne znači da nije demokratski izabran.
Slažem se. Ali ti svo vreme pokušavaš da me ubediš kako treba da radimo šta nam se kaže i da uđemo u EU i priznamo Kosovo. Poniznije od toga ne može.
Nismo. To što smo pravili određene greške u spoljnoj politici ne znači da smo pristali na otimačinu naše teritorije.
Ukoliko bi u Vojvodini nastala neka frka, i ukoliko bi tu naša vlast napravila neke "greške", da li bi ti tada govorio kako Vojvodina sad treba da bude nezavisna ili pod mađarskom ili hrvatskom okupacijom?
Da li su po tebi Ukrajinci napravili grešku kad su skinuli Janukoviča na majdanu? Da to nisu učinili sad verovatno ne bi bilo rata, a Krim i Donbas bi bili pod njihovom vlašću.
Ne, nego treba da branimo svoju teritoriju kao što to čini svaka iole ozbiljna država.
Pošto vojna opcija trenutno nije moguća, moramo za sada da se držimo svojih principa, da se pozivamo na teritorijalni integritet koji sami zapadnjaci s pravom propagiraju kad je reč u Ukrajini. I da ni po koju cenu ne priznamo nezavisnost jer u tom slučaju pokazujemo da smo spremni da popustimo pred ucenama i pretnjama, i tada definitivno možemo da očekujemo dalje rasparčavanje Srbije.
Postoji razlika između rata i okupacije. Nije bilo nekog naročitog pucanja ni u Srbiji 1941.Kosovo da je okupirano, valjda bi tamo imali vojsku i tenkove i pucalo bi se? Imam utisak da ne pratiš baš najbolje situaciju. Mi smo u svim sporazumima do sada davali određeni stepen državnosti. Povukli smo institucije, naše ljude iz institucija, iz policije, gradonačelnike, tablice, pozivni broj... pa čak i potpisali da se nećemo protiviti ulasku Kosova u međunarodne organizacije. Dakle mi smo to sve već uradili i potpisali. Svojevoljno i dobrovoljno. Ništa nije ostalo od naše državnosti. Sad ne znam kako ti je to sve promaklo i spominješ neku okupaciju. Razumem da je lepše živeti u bajkama ali ajmo malo realnosti. Sav ovaj materijal možeš da nađeš na netu, nije to nikakva tajna. Kako smo već sve predali na izvolte, sad dalje ostaje samo pitanje da li ćemo da se pravimo mutavi ili ne.
Ako je zaista tako onda odlično. Dakle nema nikakvog priznavanja Kosova, a ekonomiju i pravni poredak prvo sami da dovedemo u red. Pod takvim uslovima bi možda i pristao na članstvo. Samo opet ostaje hrvatski, možda i bugarski veto. Tako da opet ništa od toga.Vidiš kako si odgovorio sam sebi. Naše neprimanje u EU fakat zaista nema veze sa teritorijalnim sporom, zapravimo ima jednim delom, ali poenta je ovo što si napisao: niko neće sirotinju na grbači.
Sa ovim se mogu složiti. Nego mi se činilo da ti ipak imaš način razmišljanja kao i većina srpskih eurofila. A to je da treba što pre, na silu, da se uguramo bez ikakvih suštinskih reformi, i da će onda tamo neko iz Brisela da učini da Srbija preko noći postane kao mala Švedska na Balkanu.I to je ključni argument. Na nama je da se malo dovedemo u red i postanemo poželjan partner. I kao takav ulazmo gde hoćemo. Tako da -> treba težiti da se unormalimo i povećamo standard, i treba težiti da uđemo u EU formalno jer je to kolektiv najboljih i dodatno nam otvara vrata za još veće napredovanje.
Koliko ja znam, izbori se i dalje regularno održavaju, na svakom glasačkom mestu ima predstavnika opozicionih stranaka koji daju svoj potpis da je sve bilo regularno. Problem je što je opoziciju predstavljaju takvi likovi kao što su Đilas, Lazović, Sergej Trifunović. Ja njima ne bi dao trafiku da vode.Jeste on demokratski izabran nego ne može da se demokratski smeni. Ukinuo je demokratiju. To je ono kad si ljiga pa na demokratiji osvojiš vlast a onda ukineš demokratiju da bi večno bio na vlasti. To je problem i to ne bi moglo da se desi da smo u EU. Odnosno, moglo bi, ali značajno teže.
Ja se sećam da sam čitao izjave koje su davali razni EU zvaničnici o tome kako moramo priznati Kosovo ako mislimo da budemo član. Mrzi me sad da tražim stare novinske članke na netu, ali ako grešim onda ok. Nema priznanja s naše strane i to je to.Pa niko i ne traži da priznamo Kosovo. Zabole njih da li ćemo mi da priznamo Kosovo. Oni samo hoće da se ispoštuje dogovoreno: da ne blokiramo ulaz Kosova u međunarodne organizacije, što smo već potpisali. Kao što rekoh, ne bi bilo loše da se malo bolje uputiš u situaciju. Meni je izuzetno teško da pravim replike na tvoju bajkovitu sliku realnosti sa onim što je zaista realnost.
Priznavanje bi zapravo bilo katastrofalno po buduće srpske generacije. Jer ne samo da bi im bila oteta teritorija i svo bogatstvo koje im pripada, već bi to otvorilo vrata novim problemima iste vrste u Bosni i Vojvodini. I na kraju od Srbije neće ništa ostati.Da, jesmo.
Naravno, ja bih voleo da nismo. Ali jesmo. Pogledaj potpisane sporazume i biće ti jasno. Za početak kreni od Briselskog sporazuma. To je Tadićev rad. Naravno, on će kazati kako ga nije on potpisao, što je izgovor parekselans. Tu nije ni bitno ko ga je potpisao, nego ko ga je dobio. On je pregovarao sa tim ljudima i dobio taj sporazum na sto. Poniznije od toga nije moglo da bude. A to kad dobiješ, nema dalje, samo sledi zavrtanje ruke dok ne potpišeš. On je samo imao "sreću" pa je preneo vruć krompir sledećem. Kao i što ti sad želiš da preneseš vruć krompir deci. I tako jedni drugima prenosimo vruće krompire do besmisla. I umesto da napredujemo kao nacija, mi iz generacije u generaciju "reševamo" neke izgubljene bitke. Potpuno sumanuta politika. A u stvari je realnost potpuno drugačija: imali smo nešto, pošteno izgubili, idemo dalje. Ali ne, srpski je praviti se lud i živeti u bajkama.
Kakvu vaspitnu? Hoće nas možda opet bombardovati ako ne priznamo Kosovo? Zar misliš da je narod u americi raspoložen za nove besmislene ratove? I to protiv hrišćana, a u korist muslimana?Slažem se. I imali smo 23 godine za to. Ispušili smo, dali sve što se može dati i to je to. Ako ne veruješ, pogledaj potpisane sporazume. Malo je čudno da ti je sve to promaklo i imaš utisak kao da mi nešto branimo i dalje. Ne branimo više ništa, sve smo dali, samo se pravimo mutavi, pa dokle nam uspe. Testiramo toleranciju Amera i EU koliko mogu da izdrže pre nego što dobijemo novu vaspitnu. A izgovor nam je "eto, mrze nas". Ne, ne mrze nas, samo se pravimo mutavi.
Ne pravimo se mutavi već poštujemo sopstveni ustavni poredak. Država koja sama krši svoj ustav pod pritiskom pretnji i ucena nije ozbiljna država. I kao takva, može da očekuje dalje komadanje. Evo imaš neke hrvate na ovoj temi koji smatraju da Vojvodina treba njima da pripadne. Ja znam da ih ima i u Vojvodini i to ne mali broj. Jedan kosovski političar je nedavno izjavio da jug Srbije treba priključiti Kosovu. I muslimani i Hrvati u Bosni svim sredstvima napadaju Republiku Srpsku. Bugarski nacionalisti priželjkuju teritorije na istoku Srbije. Priznavanje Kosova bi za sve njih bilo zeleno svetlo da krenu mnogo odlučnije ka tome cilju.Ajoj... samo se vrtimo u krug. Upravo ako nastavimo da se pravimo mutavi i bespotrebno iritiramo Amere i EU, koji se, btw, na ovim prostorima sve pitaju, možemo očekivati dalje pritiske i uzimanje teritorije. Samo da ponovim još jednom, ako se pravimo mutavi, to nam neće vratiti Kosovo. Takav inat je potpuno kontraproduktivan.
Kada je to i gdje potpisano da se Srbija neće protiviti pristupanju Kosova u UN?Kosovo da je okupirano, valjda bi tamo imali vojsku i tenkove i pucalo bi se? Imam utisak da ne pratiš baš najbolje situaciju. Mi smo u svim sporazumima do sada davali određeni stepen državnosti. Povukli smo institucije, naše ljude iz institucija, iz policije, gradonačelnike, tablice, pozivni broj... pa čak i potpisali da se nećemo protiviti ulasku Kosova u međunarodne organizacije. Dakle mi smo to sve već uradili i potpisali. Svojevoljno i dobrovoljno. Ništa nije ostalo od naše državnosti. Sad ne znam kako ti je to sve promaklo i spominješ neku okupaciju. Razumem da je lepše živeti u bajkama ali ajmo malo realnosti. Sav ovaj materijal možeš da nađeš na netu, nije to nikakva tajna. Kako smo već sve predali na izvolte, sad dalje ostaje samo pitanje da li ćemo da se pravimo mutavi ili ne.
Vidiš kako si odgovorio sam sebi. Naše neprimanje u EU fakat zaista nema veze sa teritorijalnim sporom, zapravimo ima jednim delom, ali poenta je ovo što si napisao: niko neće sirotinju na grbači. I to je ključni argument. Na nama je da se malo dovedemo u red i postanemo poželjan partner. I kao takav ulazmo gde hoćemo. Tako da -> treba težiti da se unormalimo i povećamo standard, i treba težiti da uđemo u EU formalno jer je to kolektiv najboljih i dodatno nam otvara vrata za još veće napredovanje.
Jeste on demokratski izabran nego ne može da se demokratski smeni. Ukinuo je demokratiju. To je ono kad si ljiga pa na demokratiji osvojiš vlast a onda ukineš demokratiju da bi večno bio na vlasti. To je problem i to ne bi moglo da se desi da smo u EU. Odnosno, moglo bi, ali značajno teže.
Pa niko i ne traži da priznamo Kosovo. Zabole njih da li ćemo mi da priznamo Kosovo. Oni samo hoće da se ispoštuje dogovoreno: da ne blokiramo ulaz Kosova u međunarodne organizacije, što smo već potpisali. Kao što rekoh, ne bi bilo loše da se malo bolje uputiš u situaciju. Meni je izuzetno teško da pravim replike na tvoju bajkovitu sliku realnosti sa onim što je zaista realnost.
Da, jesmo.
Naravno, ja bih voleo da nismo. Ali jesmo. Pogledaj potpisane sporazume i biće ti jasno. Za početak kreni od Briselskog sporazuma. To je Tadićev rad. Naravno, on će kazati kako ga nije on potpisao, što je izgovor parekselans. Tu nije ni bitno ko ga je potpisao, nego ko ga je dobio. On je pregovarao sa tim ljudima i dobio taj sporazum na sto. Poniznije od toga nije moglo da bude. A to kad dobiješ, nema dalje, samo sledi zavrtanje ruke dok ne potpišeš. On je samo imao "sreću" pa je preneo vruć krompir sledećem. Kao i što ti sad želiš da preneseš vruć krompir deci. I tako jedni drugima prenosimo vruće krompire do besmisla. I umesto da napredujemo kao nacija, mi iz generacije u generaciju "reševamo" neke izgubljene bitke. Potpuno sumanuta politika. A u stvari je realnost potpuno drugačija: imali smo nešto, pošteno izgubili, idemo dalje. Ali ne, srpski je praviti se lud i živeti u bajkama.
Greške imaju cenu, to bi valjda trebalo da znaš. Nismo mi napravili 1 grešku, nego 1000 grešaka za 23 godine. Trio Milošević, Tadić i Vučić nisu uradili ama baš NI JEDAN korisan potez kako bi se Kosobo sačuvalo! Pa šta očekuješ da bude razultat? I na kraju predlažeš da se pravimo ludi? Ok, može, ali sledi vaspitna. Tako to ide kad se neko pravi lud. Samo da ne kažemo posle kako nismo znali. A sve jasno ko dan.
Dobro su uradili. To je bio jedini pametan potez u tom trenutnku. Ali ne bih sada da širim priču na njihovu situaciju. To bi tek raširilo polemiku. Najbolje da se zadržimo na našem slučaju. Inače, Ukrajinski problem je daleko složeniji nego ovaj što mi imamo oko Kosova iako to na izgled ne deluje tako.
Slažem se. I imali smo 23 godine za to. Ispušili smo, dali sve što se može dati i to je to. Ako ne veruješ, pogledaj potpisane sporazume. Malo je čudno da ti je sve to promaklo i imaš utisak kao da mi nešto branimo i dalje. Ne branimo više ništa, sve smo dali, samo se pravimo mutavi, pa dokle nam uspe. Testiramo toleranciju Amera i EU koliko mogu da izdrže pre nego što dobijemo novu vaspitnu. A izgovor nam je "eto, mrze nas". Ne, ne mrze nas, samo se pravimo mutavi.
Ajoj... samo se vrtimo u krug. Upravo ako nastavimo da se pravimo mutavi i bespotrebno iritiramo Amere i EU, koji se, btw, na ovim prostorima sve pitaju, možemo očekivati dalje pritiske i uzimanje teritorije. Samo da ponovim još jednom, ako se pravimo mutavi, to nam neće vratiti Kosovo. Takav inat je potpuno kontraproduktivan.
Svestan sam da su korumpirani političari svašta potpisivali, opet, ništa novo. Samo, daleko je to od svojevoljnog pristanka. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je bilo pritisaka i ucena za koje mi ni neznamo. Jer i ako pođemo od toga da svaku našu vlast nije bilo briga za nacionalni interes već da su samo gledali svoju ličnu dobit (što je istina), opet nema smisla da makar ne pokušaju da sačuvaju Kosovo jer to je opet nešto što bi im donelo političke poene u Srbiji. Tako da budi siguran da su svi ti sporazumi potpisani pod nekom vrstom prinude.
Ako je zaista tako onda odlično. Dakle nema nikakvog priznavanja Kosova, a ekonomiju i pravni poredak prvo sami da dovedemo u red. Pod takvim uslovima bi možda i pristao na članstvo. Samo opet ostaje hrvatski, možda i bugarski veto. Tako da opet ništa od toga.
Sa ovim se mogu složiti. Nego mi se činilo da ti ipak imaš način razmišljanja kao i većina srpskih eurofila. A to je da treba što pre, na silu, da se uguramo bez ikakvih suštinskih reformi, i da će onda tamo neko iz Brisela da učini da Srbija preko noći postane kao mala Švedska na Balkanu.
Koliko ja znam, izbori se i dalje regularno održavaju, na svakom glasačkom mestu ima predstavnika opozicionih stranaka koji daju svoj potpis da je sve bilo regularno. Problem je što je opoziciju predstavljaju takvi likovi kao što su Đilas, Lazović, Sergej Trifunović. Ja njima ne bi dao trafiku da vode.
Ja se sećam da sam čitao izjave koje su davali razni EU zvaničnici o tome kako moramo priznati Kosovo ako mislimo da budemo član. Mrzi me sad da tražim stare novinske članke na netu, ali ako grešim onda ok. Nema priznanja s naše strane i to je to.
Već sam rekao šta mislim o tim sporazumima i koliko "svojevoljni" su bili.
Priznavanje bi zapravo bilo katastrofalno po buduće srpske generacije. Jer ne samo da bi im bila oteta teritorija i svo bogatstvo koje im pripada, već bi to otvorilo vrata novim problemima iste vrste u Bosni i Vojvodini. I na kraju od Srbije neće ništa ostati.
Dakle, rešavanje kosovskog problema priznavanjem nezavisnosti je kao da rešiš problem glavobolje tako što ćeš si otseći glavu.
Kakvu vaspitnu? Hoće nas možda opet bombardovati ako ne priznamo Kosovo? Zar misliš da je narod u americi raspoložen za nove besmislene ratove? I to protiv hrišćana, a u korist muslimana?
Ne pravimo se mutavi već poštujemo sopstveni ustavni poredak. Država koja sama krši svoj ustav pod pritiskom pretnji i ucena nije ozbiljna država. I kao takva, može da očekuje dalje komadanje. Evo imaš neke hrvate na ovoj temi koji smatraju da Vojvodina treba njima da pripadne. Ja znam da ih ima i u Vojvodini i to ne mali broj. Jedan kosovski političar je nedavno izjavio da jug Srbije treba priključiti Kosovu. I muslimani i Hrvati u Bosni svim sredstvima napadaju Republiku Srpsku. Bugarski nacionalisti priželjkuju teritorije na istoku Srbije. Priznavanje Kosova bi za sve njih bilo zeleno svetlo da krenu mnogo odlučnije ka tome cilju.
I treba da zajjebavaš Srbe na ovom forumu kada ni jednom šiptarskom vozaču ne uteraše strah već ih i provocirali.U obrnutom slučaju bili bi na transplatacionom stolu neke nove žute kuće.Sa vama samo istom merom.Pa ako toliko voledu Kosovës, mogla bi ova tkz. Zavetnica da se preseli u recimo Zubin Potok i tako pokaze primer kako se bori za Kosovo …
Opet, sve su to stvari iz kojih možemo i moramo da izvučemo neke lekcije. Ali nikako da se, kao narod, odreknemo Kosova. Tu pre svega mislim na politički deo, odbijanje formalnog priznanja, ali i na demografski deo koji je možda i bitniji. A to je da osiguramo opstanak i da podstičemo demografski rast kosovskih Srba. Zatim kulturološki, da učimo našu decu o istoriji toga prostora od formiranja srpske države, do turske okupacije i njihovog naseljavanja šiptara na kosovo, zatim progona Srba za vreme drugog svetskog rata i neposredno nakon njega. Ključni momenat ovde bi trebala biti i edukacija o Titovom režimu koji ne samo da je stvorio Kosovo kao pokrajinu što je postavilo temelj za buduće otcepljenje, već je i vršio promenu demografske slike zabranom povratka na Kosovo prognanim Srbima dok je istovremeno dovodio Albance iz Albanije da naseljavaju srpske domove. Ovo bi trebalo da se vrši u okviru temeljne dekomunizacije i detitoizacije Srbije, ali to je već druga tema.Kada je Milošević zasrao stvari i kad smo dobili vaspitnu, mi smo se našli u nezgodnoj situaciji, ali nije bilo sve izgubljeno. Dogovor je bio da se vojska povuče sa Kosova i da KFOR razoruža albance. Tako da je uspostavljen neki protektorat u kome se dalje nastavila borba ali diplomatijom. Solidno poštenu i fer poziciju za (diplomatsku) borbu smo imali. I posle 23 godine jedne nesposobne politike Tadića i Vučića, mi smo predali svaki pedalj suverenosti koju smo imali. Kako nego dobrovoljno? Mi smo imali nesposobne političare i nerelevantne saveznike, albanci su bili pametniji, sposobniji i imali relevantne i veoma, za njih, korisne saveznike. Pa ne znam šta si očekivao? E sad, kako ti to vidiš kao okupaciju, nije mi baš jasno, meni pre deluje da smo pošteno nadigrani i to je to.
Slažem se. Samo što akcenata treba staviti na unutrašnje reforme, uspostavu vladavine prava, drastično smanjivanje javnog sektora u privredi (i uopšte, povlačenje države iz privrede što je više moguće)...Tako je, to je velika zabluda. Ne funkcioniše to tako. Ako hoćeš da ideš u društvo najboljih, moraš malo da se dovedeš u red. Mi moramo da nađemo način da postanemo poželjan partner EU, a to kad postaneš, onda ti se otvaraju vrata. Tada nije mnogo bitan Hrvatski ili Bugarski veto, imaće ko da popriča sa njima. E sada, da bi postali poželjan partner za EU, neka cena mora da se plati. Zato je posao pametnih političara da to lepo ispregovaraju. Gotovo sigurno su to sankcije Rusiji i slabljenje njihovog uticaja na Srbiju, plus verovatno još ponešto. Ako se to sve lepo istrguje, može tu da se napravi dobra kombinacija, samo je pitanje da li mi u opoziciji imamo lidere koji to mogu da iznesu. Ja iskreno nisam previše zadovoljan opozicijom, sve moj do moga, ali ima tu naznaka nekih novih ljudi koji čini mi se imaju potencijal da skapiraju politiku na pravi način. Videćemo.
Svega toga je bilo i u svim prethodnim vlastima od 1945. Naročito za vreme Miloševića koji je ipak izgubio na izborima.Da, imamo "izbore" ali nažalost nisu pošteni. Ako nemaš slobodne medije i ako vlast kupuje glasove i dovodi batinaše, teško da se to mogu zvati izbori. Pre neka simulacija izbora. Što se tiče opozicije, i ja sam nezadovoljan ponudom. Prosto loši su. Nema pravih lidera. Nema konkretnih poteza, svako zenta kako će građani da reaguju na svaki njihov potez. Samo se pravdaju za sve što rade. A to ne rade lideri. Lider radi ono što misli da treba. I onda ga masa prati. Jedini lider koji trenutno postoji u Srbiji je Vučić. Može da radi šta hoće, masa ga prati. Može da radi izuzetno loše, opet ga masa prati. A u opoziciji sve seka-perse koje zentaju od svake rečenice koju kažu. Nažalost, tako se ne postaje lider.
Nezavisnost Republike Srpske i njeno pripajanje Srbiji bi bilo najmanje što bi smo morali da tražimo ukoliko bi formalno priznali nezavisnost Kosova.Nije tako. Rekoh da polaziš od naopake osnove da je nama nešto uzeto nasilno. Prosto smo izgubili i pravi rat i onaj diplomatski koji je trajao 23 godine. Kačenje sa Nato-om je bio debilizam Miloševića, ali posle toga sledi diplomatski gubitak gde smo imali solidno fer uslove i to može da se pripiše Tadiću. Ja nemam problem da priznam pošten poraz. Prosto je fakat tako. U istoriji će lepo pisati da mi posle trija Milošević/Tadić/Vučić ostajemo bez Kosova.
Neće nas bombardovati nego će nastaviti sa zavrtanjem ruku. Nećeš moći da ideš prema EU. Nećeš moći da imaš savetnike Amere i EU. Nećeš moći da imaš saradnju sa svima njima i razvijaš zemlju. I sve zašto? Da se inatiš da nećeš da daš nešto što svakako već nemaš? I onda neke buduće generacije, koje trebaju ovu zemlju da izvuku na pravi put i sarađuju sa Amerima i EU, oni će da odlaze tamo na zavrtanje ruku umesto da sarađuju o razvojim projektima? Tako da ne razumem i dalje tu logiku da nastavimo da se pravimo ludi. A kad dođe pitanje Republike Srpske na dnevni red a ne budemo imali Amere i EU kao saveznike, agonija se nastavlja. I tako dok ne nestanemo. Sila boga ne moli, ili si sa njima ili te nema. Ne možemo pobeći od svoje geografske lokacije. Tako da, ako mene neko pita, ne treba se inatiti, treba iskoristiti novi momenat promene vlasti (koji nadam se dolazi uskoro) i onda nova demokratska ekipa da napravi ozbiljan zaokret, ono što je zapravo trebao Tadić da uradi ali nije imao muda. Ako si lider, moraš da imaš muda. Nadam se samo da neko od ovih picopevaca iz opozicije to razume.
Ta ne zna zrcalno okrenuti sliku na mobitelu pa da se jasno vidi što piše na majici.