Nova portparolka Pentagona kaže "Make Kosovo Serbia Again"

U uslovima novih odnosa snaga u svetu plašljivi Vučić je nepotreban Srbiji ANKETA

• Da, apsolutno smeniti Vučića jer je otišao u Brisel posle poglavlja 35

glasova: 1 33,3%
  • Da, Vučića je trebalo smeniti čim je posle ukidanja dinara otišao u Brisel

glasova: 0 0,0%
  • Vučića treba smeniti jer nije odbacio EU posrednika i sve oko Kosova vratio u SB UN

• Vučića svakako treba smeniti jer je u uslovima novih odnosa snaga u svetu nepotreban Srbiji

glasova: 2 66,7%
  • U uslovima novog svetskog poretka Vučić je pogrešna osoba na pogrešnom mestu, izgubljen u vremenu

• Ukupno glasova
    3
americka spoljna politika me druze nesto mnogo ne zanima, jer me je iskustvo naucilo da sve sto ameri zvancno kazu za neku zemlju treceg sveta misle suprotno od izrecenog.

dijalekticki posmatrano kolizija dva stava trampove administracije o srbiji, bas govore u prilog teze da nam ne zele dobro. ja tako vidim jer gledam sire, mozda gresim.

ono sto sa sigurnoscu znam je, da nijedna velesila danas nece crtati nove granice na balkanu.
gomila stupidarija

dok ne povuku priznanje ne verujem
Velike i ozbiljne države ne gaze po svojim donesenim odlukama, jer bi ih to učinilo neozbiljnima i pale bi u očima kako partnera tako i protivnika. To prije svih mogu učiniti države kao Lesoto, Tuvalu, Palau i još neka mikro država koja nema što izgubiti, jer uopće ne sudjeluju u međunarodnim odnosima.

Velike i ozbiljne države ne gaze po svojim donesenim odlukama, jer bi ih to učinilo neozbiljnima i pale bi u očima kako partnera tako i protivnika. To prije svih mogu učiniti države kao Lesoto, Tuvalu, Palau i još neka mikro država koja nema što izgubiti, jer uopće ne sudjeluju u međunarodnim odnosima.
samo daju neozbiljne izjave

nijedan iole razuman Srbin im ne veruje.
za neku promenu potrebna je nova jalta

61KcBVl3gVL.jpg

Sve se dobro odvija po Srbiju.
Rusija i Kina su toliko jake da Amerika je preokupirana njima, i tako će biti ubuduće decenijama.

Хил: САД више неће интервенисати као раније – Косово* и Србија треба сами да реше своје проблеме.

Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) ne očekuje da će se SAD mešati u rešavanje problema na Balkanu, uključujući i spor između Kosova i Srbije, kao što su to činile u prošlosti.

Prema njegovim rečima, ovaj region nije prioritet za SAD, tako da rešenja moraju doći iznutra.

"Balkan je, naravno, nedovršen posao u Evropi, ali ljudi na Balkanu moraju da shvate da se u drugim delovima sveta dešavaju druge stvari. Dakle, ne bi trebalo da očekuju da ljudi ostave po strani probleme sa kojima se nose, bilo u Ukrajini ili na Bliskom istoku, i kažu: U redu, Kosovo, pokušaćemo da vam pomognemo u vezi sa ovim", rekao je Hil u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

https://www.slobodnaevropa.org/a/in...osovo-srbija-zapadni-balkan-sad/33442336.html

Amerikanci BEZE sa Balkana

Poslednja izmena:
Neko bi da nam uvali Sqipe ?
Neka hvala !

Moja ponuda poštene zamene teritorija ostaje !
Mi Albaniji deo Kosmeta, Albanija nama izlaz na more:
Pogledajte prilog 1748116

Jedino održivo rešenje !
Neka bude mir !!!
Malo je to Kosova za izlazak na more. Trebate dati više manje cijelo Kosovo, osim uskog koridora do mora i onda se tresti hoće li Albanci to prihvatiti. Zato bi bilo dobro da ponudite i cijelu Preševsku dolinu, a možda i Leskovac. To sve vrijedi izlaska na more.

Malo je to Kosova za izlazak na more. Trebate dati više manje cijelo Kosovo, osim uskog koridora do mora i onda se tresti hoće li Albanci to prihvatiti. Zato bi bilo dobro da ponudite i cijelu Preševsku dolinu, a možda i Leskovac. To sve vrijedi izlaska na more.

Polako !
Shatićeš genijalnost predloga.

Lako ćemo trampiti teritorije kada jednom shvatimo da je trampa rešenje.

Sećam se ja i kada si se smejao ovom predlogu 🤫

Pitanje ti je dobro, i uranijum je uništio Šiptare na Kosovu.
A najviše je uranijum bačen tamo gde su Šiptari bili najgušće naseljeni Prizren, Peć i Priština.
Po proceni Ruskog FSB-a analizom po utrošku jestive soli u Pokrajini Kosovo i Metohija trenutno ima još 300.000 Šiptara stanovnika.
Procena je da će za 20god u AP. KiM biti više Srba nego Šiptara.
Prvi put cujem, da se broj stanovnika, analizira utroskom jestive soli. 😂😂😂😂

Pitanje ti je dobro, i uranijum je uništio Šiptare na Kosovu.
A najviše je uranijum bačen tamo gde su Šiptari bili najgušće naseljeni Prizren, Peć i Priština.
Po proceni Ruskog FSB-a analizom po utrošku jestive soli u Pokrajini Kosovo i Metohija trenutno ima još 300.000 Šiptara stanovnika.
Procena je da će za 20god u AP. KiM biti više Srba nego Šiptara.
Da, nekako sam i ja u glavi iamo da su ta 3 grada (tačnije, okolina njihova) najviše zasipani uranijumom. A, nekako se sećam i da je Metohija značajno više dobila nego Kosovo, ne samo srazmerno površini, nego i uopšte, količinski.
A to o smanjivanju populacije na KiM je tačno i to je proces koji traje godinama unazad. Na stranu uranijum, posle "osamostaljenja" su prestali s onim fazonom "Koje avione Šiptari imaju? DC 9, DC 10.", smanjili su ne razumno rađanje. Nekad bilo, još za vreme Jugoslavije, Bangladeš i Kosovo rame uz rame po broju novorođenih.
A još pre desetak godina mi pričao drug koji ima prevozničku firmu i vozio dole stalno robu za neki lokalni lanac marketa oko Prištine. To bila neka šema tipa, kad dođe na Merdare, s druge strane ga čeka pratnja, gazdini ljudi i oni sređuju sve šta ima ako ih policija zaustavi, a i, na kraju krajeva, bezbednije je, kamion sa srpske tablice, mož nekome svašta da padne na pamet. I kaže mi taj drug, kad se malo bole upoznao s tim gazdom, i sede oni tako kod njega u kanc, tu jelo, tu piće, sve i pričaju ovo-ono. I nekom prilikom mu taj gazda kaže, opada mu prodaja, nema ljudi, kao, ima para, al nema ko da kupuje. Ovaj moj drug zinuo, kako, bre nema ljudi, barem u to Kosovo ne oskudeva. Ma nema, kaže ovaj, svaki dan samo iz Prištine odu 2 autobusa puna mladih ka zapadnoj Evropi. Plus sporadični polasci tokom nedelje iz svih većih gradova, a i iz sela.
Pričali i tome kolko droge ostane kod njih jer nije više ko nekad, mi ne trošimo to, evo vama pa se rokajte. Napatili se đaneri, posebno u Prištinu, normalno,
I Albanija slična fora. Tamo kad su padom komunizma otvorili granice, počeli u buljuci da beže napolje. Još 2007. mi jedan Grk pričao kako kod njih ima 800 000.Albanaca i još tad polovina od toga već imala grčko državljanstvo, a druga polovina, valjda bila u nekom procesu legalizacije.

Prvi put cujem, da se broj stanovnika, analizira utroskom jestive soli. 😂😂😂😂
Pa da, to je FSB analiza (utroška jestive soli za godinu dana na nekom području) i to nepogrešivo daje informaciju o broju stanovnika.
Vidiš kako si sada naučio nešto ?
A Ruska FSB analiza soli kaže , u AP.Kosovo i Metohija trenutno ima 300.000 Šiptara stanovnika i to je to

Pa da, to je FSB analiza (utroška jestive soli za godinu dana na nekom području) i to nepogrešivo daje informaciju o broju stanovnika.
Vidiš kako si sada naučio nešto ?
A Ruska FSB analiza soli kaže , u AP.Kosovo i Metohija trenutno ima 300.000 Šiptara stanovnika i to je to
a svercovanu so kako racunaju ili onu koja se prodaje u sivoj ekonomiji?

a svercovanu so kako racunaju ili onu koja se prodaje u sivoj ekonomiji?
Šipšoni su poznati po švercovanju soli. Sjećam se, dakako, pričo mi šogor, kako je zajedno sa Šćiptari švecrovo so, još, tamo , neke, osmadeste i neke iz Grčke. I prođu oni granicu, laganica, kein problem. No, kad uđoše na Kosove, negde oko Ferizaj (pitanje za sve Novosrbe, koji je to grad), usprče ih durpani. Drž-ne-daj (al ipak, džedaj), uspeju oni da se izvade, uz pomoć teških pregovora i teških para. Stignu pred Prištinu, dođe vreme da se rastajemo i jedan od Šipšoni mu kaže: "Ebamti ovaj roba, s ovaj roba ne mož se zaradi". Posle došo aber da taj komentator posto neki veći baja za šverc heroina.
Sol il hors, izaberite sami.

Back