MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 29.820
Zavetnici pozvali Vladu Srbije da proglasi okupaciju Kosova
FoNet danas 18:31foto FoNet Aleksandar Barda
Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas Vladu Srbije da proglasi okupaciju Kosova, navodeći da je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković to isto izjavio posle polaganja zakletvi albanskih gradonačelnika.
„Posle uspostavljanja vlasti samoproglašenih institucija u Prištini i u četiri opštine na severu pokrajine, možemo da konstatujemo da nijedan pedalj Kosova više nije slobodan od prištinske čizme“, navode Zavetnici.
Usvajanje zvanične odluke kojom bi se utvrdilo stanje okupacije je jedini način da se u ovom trenutku zaštite državni i nacionalni interesi, kao i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističe se u saopštenju.
https://www.danas.rs/vesti/politika...a-proglasi-okupaciju-kosova/#comment-form-div
Otvorio sam ovu temu, jer mi nije jasno o čemu se točno radi pa bih zamolio korisnike foruma koji imaju više informacija od mene da malo pojasne situaciju.
Koliko sam shvatio, postoji jedna srpska stranka imenom "Zavetnici" koja traži od srpske vlade proglašenje okupacije Kosova, uz tvrdnju da nijedan dio Kosova više nije izuzet od političkog nadzora prištinskih vlasti. Toliko mi je jasno.
Zanima me - kako bi proglašenje okupacije Kosova, promijenilo rečenu situaciju. Taj mi dio nije jasan. Znači, srpske vlasti izglasaju okupaciju i onda odjednom nema više albanske vlasti na Kosovu??! Taj dio zbunjuje, osobito dio gdje rečena stranka tvrdi da je proglašenje okupacije jedini način da se zaštite državni i nacionalni interesi, uključujući tu i sigurnost srpskog naroda na Kosovu. Kako to politički proglas Beograda štiti Srbe na Kosovu? Ima li netko objašnjenje? Baš me zanima. Hvala.