Zauzimaju prelaze na sjeveru Kosova!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нека ми неко објасни шта је РАТ и шта је тероризам .Побију ти људе и то називају инцидентиом .окупирају ти земљу и то називају суверенитетом.Поротерају ти народ ,силују децу ,убију очеве и то називају борбом за слободу .КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД

i 90 strana ste napisali ni oko čega. A ja sam možda jedini od vas bio na severnoj granici Kosova uživo i imam sliku. Možeš misliti. Više me je zanimao taj krater od NATO bombe tamo pa sam se slikao kod ivice kratera visine i širine veće od 1 kilometar. Ko je mudonja?

to sto si se ti slikao je povrsinski kop bivseg rudnika na kopaoniku suva ruda . predpostavjam da je slika napravljena na pancicevom vrhu.

i 90 strana ste napisali ni oko čega. A ja sam možda jedini od vas bio na severnoj granici Kosova uživo i imam sliku. Možeš misliti. Više me je zanimao taj krater od NATO bombe tamo pa sam se slikao kod ivice kratera visine i širine veće od 1 kilometar. Ko je mudonja?

mudonja.jpg

..:zcepanje:

ljudi siptari imaju sada nista veci natalitet od naseg

logicno 70% nezaposleno nema srbije vise da finansira armiju parazita preko socijale i decijeg dodatka.

drugo kosmet je od mitrovice do kacanika 120 km duzine

to mi gazimo sa 3 motorizovane brigade

ne mogu oni da hebu koliko mi mozemo da ih pobijemo.

А ко брани ноћас Србе на Космету од РОСА пар људи са моткама јел мислиш да могу да се одбране

KOSOVO | UTORAK 26.07.2011 | 19:05 -> 22:42
Srbi budni čekaju odlazak ROSU
IZVOR: B92, BETA
Kosovska Mitrovica -- Postignut dogovor da se do sutra ujutru snage ROSU povuku u Prištinu i da se uklone blokade puteva. Srbi iz Leposavića odlučili da prenoće na barikadama.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio na prelazu Jarinje da se dogovorio s komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Stefanović je novinarima rekao da je dogovoreno i da se na taj prelaz na administrativnoj liniji sa Srbijom, kao i na prelaz Brnjak, vrate pripadnici kosovske policije srpske nacionalnosti

Oni su radili na njima pre nego što je kosovska jedinica ROSU pokušala da preuzme prelaze.

Dogovor će biti izvršen do sutra ujutru, rekao je Stefanović.

"Predstoji teška noć i nekome može pasti na pamet da ponovo jedinice ROSU krenu ka severu", upozorio je Stefanović.

"Srbi iz Leposavića se ne razilaze, situacija mirna"
Stefanović je večeras oko 22h rekao da je situacija u Leposaviću mirna, ali da se Srbi, koji su od sinoć na delu puta ka administrativnom prelazu Jarinje postavili barikade, ne razilaze.

"Ostaćemo ovde i tokom noći, a ujutro nas očekuje, nadam se, dogovor o prekompoziciji pravila za normalno funkcionisanje administrativnih prelaza na severu", izjavio je Stefanović.

On je još dodao da su, uprkos tome što je situacija trenutno mirna, okupljeni Srbi rešeni da ostanu cele noći i da dežuraju kako bi sprečili eventualne nove pokrete specijalaca kosovske policije.

"Ne možemo biti večno indiferentni"
Premijer Kosova Hašim Tači održao je večeras vanrednu konferenciju za štampu, na kojoj je rekao da je jedini "naš cilj je bio i jeste uspostavljanje reda i zakona na celoj teritoriji naše zemlje".

On je Srbima na severu Kosova poručio da sinoćno i današnje delovanje nije upereno protiv njih, već je u interesu sigurnosti.

"Sinoćnja odluka nije bila laka. Bila je to teška i neizbežna odluka. Ne možemo biti indiferentni večno da jedan deo naše teritorije bude crna rupa. Ne možemo večno dozvoljavati ugrožavanje našeg suvereniteta", rekao je Tači.

"Nastojali smo da u dijalogu sa Srbijom rešimo mnogo praktičnih problema. Ali Srbiji ne dajemo pravo veta na uspostavljanju reda i zakona u Republici Kosovo", rekao je kosovski premijer.

Tači je ranije danas izjavio da se specijalna jedinica kosovske policije neće povući dok Granična služba Kosova ne počne normalno da radi na prelazima Brnjak i Jarinje.

Više osoba je danas povređeno na Kosovu u sukobima Srba i kosovskih specijalaca koji su u ponedeljak uveče pokušali da preuzmu prelaze sa Srbijom - Jarinje i Brnjak.

Predsednik Srbije Boris Tadić apelovao na prisebnost svih povodom akcije specijalnih snaga KPS-a na administrativnoj liniji i poručio da Srbija neće ratovati.

Ambasada SAD je saopštila da je potrebno najhitnije sprečiti eskalaciju situacije na Kosovu, osuđujući upotrebu sile sa svake strane.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=07&dd=26&nav_category=640&nav_id=527979

вероватно си управу, али ни ово није решење..

meni kao nezainteresiranoj strani sve sliči na nešto kao dobivanje plana "nazovi" Z4... unutar kosova srbi bi kao imali visok stupanj autonomije... nešto kao što je srbima nuđeno u hrvatskoj... svako odbijanje od strane srba dovelo bi do nekakve košave... (moje mišljenje, možda sam u krivu ;) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back