Zasto ....?

3 Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: popravite svoje putove i djela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mjestu.

4 Ne uzdajte se u lažne riječi govoreći: crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
1 Sam. 4:4, Mih. 3:11

5 Nego doista popravite svoje putove i djela svoja, i sudite pravo između čovjeka i bližnjega njegova.

:malav:

Nije sve u Crkvi :manikir:

Pa to se odnosi na fariseje,a ne na Crkvu Hristovu.Kolko vam ispiraju mozak po tim kulama....:eek:

8 Eto, vi se uzdate u riječi lažne, koje ne pomažu.
Jer. 23:32

9 Kradete, ubijate i činite preljubu, kunete se krivo, i kadite Valima, i idete za drugim bogovima, kojih ne znate;
2 Moj. 20:3, 1 Car. 18:21, Jer. 11:17, Jer. 44:9, Os. 4:1

10 Pa onda dohodite i stajete preda mnom u ovom domu, koji se zove mojim imenom, i govorite: izbavismo se, da činite sve ove gadove.
Isa. 1:13, Jezek. 23:39

11 Je li ovaj dom, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina hajdučka? Gle, i ja vidim, veli Gospod.
Isa. 56:7, Mat. 21:13, Mar. 11:17, Jovan 2:24

Eto Bog nije slep zna sve vidis ? :malav:

Evo ti za kraj posto je besmisleno vise......

" Господу су додијали јеврејски празници и субота и на њих мрзи душа Његова (Иса. 1.13-14);
isti taj isaija govori i o hristu,raspetome,savrsenoj zrtvi,zrtvi svagdasnjoj ......

11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

3 Evo ja ću vam pokvariti usev, i baciću vam balegu u lice, balegu praznika vaših, da vas odnese sa sobom

Razvali mu ogradu kao vrtu; potre mesto sastancima njegovim; Gospod vrže u zaborav na Sionu praznike i subotu, i u žestini gneva svog odbaci cara i sveštenika.

"I izbrisavši pismo uredbe koja bješe protiv nas, i to uzevši sa srijede prikova ga na krstu; I svukavši poglavarstva i vlasti izvede ih na ugled slobodno, i pobijedi ih na njemu. Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine ili za subote; Koje je sve bilo sjen od onoga što šćaše da dođe, i tijelo je Hristovo."
[Kolosanima 2:14-17]

pametnom dosta
koje veze ovo ima sa farbanjem jaja
daj ti meni stihove u kojima je Hrist rekao da to radimo
i nema potrebe da pišeš velikim fontom,jer time tvoje reči ipak ne dobijaju na značaju

18 Sinovi kupe drva, a ocevi lože oganj, i žene mijese tijesto, da peku kolače carici nebeskoj, i da ljevaju naljeve drugim bogovima, da bi mene dražili.

19 Mene li draže? govori Gospod; eda li ne sebe, na sramotu licu svojemu?
Jov 35:6, Jer. 17:27, 1 Kor. 10:22

Nista nije skriveno od Bozijih ociju na zalost :malav:

To je Bog rekao tim ljudima iz Starog Zaveta ..jer su se isto kao ovi danas uzdali u svoju Crkvu vise nego u Boga zivog :malav:

A za Boga je Crkva samo mesto jedno koje moze i odbaciti kad pozeli ...nije vecno utemeljeno da mora biti sveto ili Bozije ..ako ne rade ono sto Bog od njih ocekuje :aha:

Poslednja izmena:
koje veze ovo ima sa farbanjem jaja
daj ti meni stihove u kojima je Hrist rekao da to radimo
i nema potrebe da pišeš velikim fontom,jer time tvoje reči ipak ne dobijaju na značaju

mislis li ti sta ces detetu sutra dati da jede i da obuce, radis li na tome da ti to dete sutra postane obrazovano i lepo vaspitano?

Back