Zasto ....?

Jesu li vojnici koji ubijaju u ratu zli?
Da li je žena koje ubije muća posle godina maltretiranja zla?
Da li je dete koje ubije roditelja ili rođaka posle godina seksualnog zlostavljanja zlo?

Nije bio Avelj pravedniji ni odaniji, nego se bogu višesvideo smrad spaljenog mesa ubijene životinje od miomirisa biljaka.

Drugo je rat a drugo je ubiti u miru :)

Osveta je Bozija .. za one koji veruju u Boga trebaju se toga pridrzavati ..a Bog kazni svakoga ..mozda ne istog trenutka .:mazi:

Bog razume njihov gnev i bol ..ali ne trebaju ubijati i postati kao jedan od tih zlikovaca :aha:

Avelj je u dushi bio dobar i Bog je to znao jer cita ljudska srca :)

A kain se pokazao koji je sto je za jednu glupost ubio brata ...jer Bog je i njemu pomagao ..samo sto je vise Avelja voleo = to je bila sva krivica Avelja i razlog da ga ovaj ubije iz zasede :bljak:

Poslednja izmena:
"I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni." - Kako tumačiš jedan od mnogobrojnih stihova koji govori o tome?
Razlozi zbog kojih se stanje smrti upoređuje sa snom su višestruki. Najpre, kao što je san samo stanje privremene neaktivnosti (ograničeno na nekoliko časova dnevno), nakon čega se osoba budi odmorna i osvežena, tako i nakon privremenog boravka u grobu u koji je stigao zbog istrošenosti svoga organizma, čovek vaskrsava dobijajući novo, večno telo. Takođe, činjenica je da Božiji Sin može sa lakoćom da podigne iz mrtvih bilo koga, kao što mi obični smrtnici možemo prilično lako da probudimo one koji su, iscrpljeni fizičkim umorom, zaspali u svojim posteljama. I treće, prava realnost čovekovog bitisanja na zemlji odvija se tokom stanja budnosti, tj. stanja pune fizičke, mentalne i duhovne aktivnosti, dok se tokom sna čovek na izvesno vreme „isključuje“ iz sveta koji ga okružuje. Na isti način, ljudsko biće stvoreno da večnost provodi u telu (a ne vantelesno) doživeće svu puninu života sa Gospodom ili bez Njega tek nakon vaskrsenja, a ne za vreme mrtvila svoga tela.

Inače, čudo jedno kako stih koji govori o Isusovom propovedanju jevandjelja mrtvima tumačiš metaforički a ovo sa snom bukvalno. :eek:

Bog je postavio zakon koji važi za sve, ali baš za sve - da se zna da je taj zakon dobar. Dakle, ko god sagreši treba da bude uništen, jer je "plata za greh smrt". Adam i Eva su sagrešili i pravedno je da budu uništeni, tu nema šta da se priča. Jedini način da oni ne budu uništeni je: ili da se prekrši zakon (ako bi to Bog uradio onda daj da kršimo i ostale zakone, i onako ih možemo kršiti po potrebi, kada se Bogu ćefne), ili da neko drugi plati za njih. Bog se odlučio za ovo drugo, i to da On plati umesto njih (Adama i Eve). I Bog je smrću u ljudskom obliku platio umesto nas, i to najtežom mogućom smrću.
Uh. Ovakve nebuloze ni Jehovini svedoci ne naučavaju.
Plata za greh je smrt. I svi umiremo zbog toga. I Adam i Eva su umrli. Inače, to i nije zakon nego opomena koju je Bog dao ljudima u Edenu u slučaju da kušaju zabranjeno voće.
Drugo, zakon (onaj koji je dat preko Mojsija) nije iznad Boga i ne ograničava Ga, inače Bog ne bi bio Bog. Zakon je dat da bi otkrio ljudski greh, da bi ljudi postali svesni svog greha.
Bog je na više mesta kršio svoj Zakon. Eno ti primer kada Jezekilju naređuje da ispeče hleb na izmetu,ili kada je Osiji naredio da oženi kur.vu.
Isus Hrist je došao, ne da zadovolji Boga željnog krvi i ograničenog nekim pravilima, ne samo da ponese naše grehe,nego da pobedi smrt, izbavi duše umrlih iz ada i omogući svima večni život.
U svojoj težnji nekada prekršim zakon, a nekada ne. Trudim se da ne kršim.
Izgleda da sve treba da se crta.
Meni je to potpuno jasno,ali valjda znaš šta Jakov kaže: 2,10. Јер који сав закон одржи а сагреши у једном, крив је за све..
Ispovedam se samo Bogu, što je i rečeno. To što ste vi uveli eto vama pa se držite toga.
Zanimljivo je koliko si u kontradikciji s Biblijom: Jakov 5,16. Исповедајте, дакле, један другом грехе, и молите се Богу један за другог, да оздрављате; јер непрестана молитва праведног много може помоћи.
Sve je to povezano, uz dobro učenje ili kako vi kažete uz dobru nauku, idu i dobra dela, isto tako i obrnuto. Isus kaže - "po delima njihovim prepoznaćete ih".
U pravu si. Isus je rekao da bez Njega ne možemo ništa (dobro) činiti.
Rodovi, tj. dela su sledeća:
Galatima 5,
22. А род је духовни љубав, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера,
23. Кротост, уздржање; на то нема закона.

A ovo su nedela:
19. А позната су дела телесна, која су прељубочинство, курварство, нечистота, бесрамност,
20. Идолопоклонство, чарања, непријатељства, свађе, пакости, срдње, пркоси, распре, саблазни, јереси,
21. Зависти, убиства, пијанства, ждерања, и остала оваква за која вам напред казујем као што и казах напред, да они који тако чине неће наследити царство Божије.

"Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji samo slušaju zakon, nego će pravednima biti proglašeni oni koji izvršavaju zakon. Jer kad se neznabošci, koji nemaju zakon, po prirodi drže onoga što je u zakonu, onda su oni sami sebi zakon, premda nemaju zakon. Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovom srcu, a o tome svedoči i njihova savest i u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani." (Rimljanima 2;13-15)
Ovde se govori o neznabošcima (paganima) koji nisu znali za Mojsijev zakon niti za jevanđelsu vest.Inače,poenta svega je da ni ti pagani nemaju izgovor za svoje grehe,jer iako nemaju Mojsijev zakon, oni ipak po svojoj savesti imaju zakon koji će ih opravdati ili osuditi.

A šta ako je Sotona sve to namerno osmislio da bi ti donela takav zaključak bez mnogo istraživanja istog?
Da li mogu da te potstaknem da počneš malo više da razmišljaš u ovom smeru?

Da li mogu da te zamolim da iščitavaš Sveto Pismo i pogledaš šta ono kaže po pitanju toga gde čovek ide kada umre?

Istrazivanje me zanima samo u smeru da bolje razumem pravoslavlje, odnose sa drugim hriscanskim ograncima, medjusobne uticaje i razlike.
Moram da priznam, nije mi blisko shvatanje da su bilo druge veroispovesti, bilo ateizam proistekle kao Sotonino maslo. Ne svidja mi se taj koncept.

Ako nisi slep ...video si da su svi citati iz Biblije :)

A to sto se to kosi sa iskrivljenim ucenjima Crkvice :mrgreen: pa sta tu mogu :aha:

Sto su menjali zakone radi svog predanja ? :malav:

Sami su krivi :manikir:

Iz ovog prevoda citiram :

PREVEO STARI ZAVJET
ĐURA DANIČIĆ

NOVI ZAVJET PREVEO
VUK STEFANOVIĆ KARADžIĆ

:hvala:

daj boze da je tako....
aj sad,daj mi stihove iz tog prevoda koji govore da ce isus biti krunisan 1914,da ce vladati nevidljivo....

Pogled je prelep, cesto se zaljubim u sebe :zaljubljena:

Nisam znao da te pominju u Bibliji: :mrgreen:

"Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, ....... naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni."

Boli te tuqi... vi'š da si superstar :)

Servant of God;22041510]Zar nisi ti rekao: "vi koji robujete zakonom"? Dakle, ja se sa tim poistovetio i napisao: "mi koji robujemo zakonom ( ne kurvamo se, ne krademo, i td.)". Samo sam se prilagodio tebi, pročitaj ponovo naš dijalog.
Ispovedam se samo Bogu, što je i rečeno. To što ste vi uveli eto vama pa se držite toga.

Ja jesam rekao, ali ti govoris kao onaj farisej.
Apostol kaze:Ispovedajte vase grehe jedan drugom.
Isus kaze:sto razresite na zemlji bice razreseno na nebu.

Moraš pažljivo da čitaš ono što pišem, jer si očigledno sklon da poglrešno razumeš ono što napišem.
Mi treba da umremo i da nas nikada više nema. Ali Isus je milostiv i daje nam još jednu šansu. Da li smo mi zainteresovani pokazujemo delima. Dakle, Bog nam je podario večni život, to je nešto što ne zaslužujemo nijednim delom, nijednim gestom.... Nećemo se spasti zato što smo imali pravedan život, već jer je Bog milostiv, pa je platio naš greh i omogućio nam da izaberemo večni život, ali uslov za večni život su dobra dela prvenstveno. Ako nemaš dobra dela nisi iskoristio Božju milost.

Ma ok,drzim te za rec.

Znači svi oni koji nisu čuli za Isusa Hrista zaslužuju uništenje, nebitno što su bili moralni i živeli ispravno?
Svi koji kažu da je Duh Sveti bezlična sila, a pritom žive moralno i ispravno zaslužuju uništenje?
Svi koji kažu da je Isus Hristos Arhandjel Mihail (iako to i Biblija kaže), a žive moralno zaslužuju uništenje?
Svi koji tvrde da je papa zamenik Sina Božjeg su obično nemoralni ljudi, jer im je takva i ideologija i tu svakako da će većina zaslužiti uništenje.
Svi koji ne veruju u "dušu" kao takvu a žive moralno zaslužuju da budu uništeni?
Svi koji tvrde da će duša biti uništena a žive moralno zaslužuju uništenje?
Svi koji ne prihvataju hijarajhiju Crkvenu koja misli da je od Isusa Hrista, a žive moralno zaslužuju uništenje?
Svi oni ljudi koji su osnovali svoje crkve po laznim ucenjima i prorocanstvima i svi koji tim crkvama pripadaju, a žive moralno zaslužuju uništenje?
Samo se ti nadaj.
Kako moze neki Bogomrzac da nasledi carstvo Bozije?neka ima i 10000000 dobrih dela.
Kako moze neko ko kaze da Isus nije sin Boziji da nasledi Carstvo Bozije,pa makar imao i 100000000000000 dobrih dela.

Jesi ti čitav, pogledaj šta su propovedali apostoli, a šta vi propovedate.
Apostoli jasno kazu, da ni kurvari,ni srebroljubci, ni laze ni jeretici ni kavgadzije ni ostali nece naslediti Carstvo Bozije.
Mozes imati i 1000000000000 dobrih dela ali ako ovo cinis nema zivot vecni.

Pa dobra se dela rade iz koristi, ta korist je da budeš srećan.
Kada kažem na dobra dela mislim na istinski dobra dela, ne na licemerje i sl. "Čovek gleda šta je na očima, a Gospod gleda na srce."
Samo dobra dela ucinjena Hrista radi imaju tezinu.
Sve je to povezano, uz dobro učenje ili kako vi kažete uz dobru nauku, idu i dobra dela, isto tako i obrnuto. Isus kaže - "po delima njihovim prepoznaćete ih".
Naravno,ali imas li dobre nauke, imaju li ostali sektasi?
"Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji samo slušaju zakon, nego će pravednima biti proglašeni oni koji izvršavaju zakon. Jer kad se neznabošci, koji nemaju zakon, po prirodi drže onoga što je u zakonu, onda su oni sami sebi zakon, premda nemaju zakon. Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovom srcu, a o tome svedoči i njihova savest i u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani." (Rimljanima 2;13-15)
Naravno, ali nisu se samo time mogli spasti zar ne?
O tome i govorim celo vreme.
Pročitaj opet moj post, pa ako ti opet nešto nije jasno pitaj.
Nema potrebe, dovoljno mi je da procitam onaj iznad i sve mi je jasno.

Nisam znao da te pominju u Bibliji: :mrgreen:

"Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, ....... naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni."

Boli te tuqi... vi'š da si superstar :)

Samo kazem da sam Beauty :cool: nije greh biti lep :mrgreen:

Back