ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО НАШЕ ЖРТВЕ

ДА ЛИ ТРЕБА ДАТИ ИМЕ УЛИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИХ ЖРТАВА

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa zato sto smo trenutno na porazenoj strani. I onda kad si porazen moras da se stidis dok te svet ne prihvati. isto ti je tako bilo i sa Nemackom.

Jedini narod koji ima aboliciju za svaki zlocin su Jevreji. :) Oni mogu da rokaju i da se ponose time, a da u isto vreme UN donese rezoluciju kojom se zatvorski kaznjava svaki antisemitizam.

Ali mi nismo Jevreji.

Mi smo porazeni i tek kad postanemo clan EU i NATO moci cemo da laprdamo o tome koliko hocemo. Dotle nije umesno.

I ovo je gorka istina, još samo da je prihvatimo kao takvu i već smo sa jednom nogom izišli iz problema

Овде није реч о 1990-2000 већ о геноциду најпрљавије идеологије кој је икада постојала и не можемо да се посипамо пепелом због наших предака,нас самих и наших потомака.
и о овом се не лапрда ово се поштује

Vaša preuzvišenosti, da niste negde čuli za ideju da se podigne spomenik žrtvma NATO bombardovanja?

I ovo je gorka istina, još samo da je prihvatimo kao takvu i već smo sa jednom nogom izišli iz problema

uslov za ulazak u EU je NATO.moze djelic da ***** kako nije,ali i vrapcima na grani je jasno.isto kao i za sve istocno evropske zemlje.isto tako,moramo promeniti religiju,tj sprovesti ekumenizam,tj priznati papu za poglavara.tako pounijaceni,sa gomilom pedera koji se setkaju okolo,bez vojvodine,mozda cemo uci u EU,kao teritorija za nuklearni otpad,normalno,mladi ce krenuti iz zemlje cim udjemo tamo,zato shto ovde vladaju mafijasi i kriminalci.i normalno,ne smemo pricati o jasenovcu i 700 000 ubijenih srba,jer je to bolno za vatikan....ako neko kaze da je ponosan shto je srbin,odmah sankcionisati,jer je nacionalista i velikosrbin.

Ne mi smo poraženi zato što smo izgubili ratove, uključujući i ovaj protiv NATOa

I zašto se sada vraćamo na Jasenovac, jel zato da operemo sopstvenu savest zbog Kosmeta?!

I ko im je branio da Srbiju poravnaju sa zemljom da su hteli,naša vojska?

*** какав ти фанатик понекда можеш да будеш тема је зашто заборављамо наше жртве и пиши о томе, ако нећеш не мораш ,али немој да спамујеш као што радиш на већини тема

На Блајбургу су погинули и Срби, а велика већина Срба то не зна. Већина од вас не може свом народу који је жив да помогне, односно неће, а камоли да се сећа жртава. Једном приликом сам за једну избегличку породицу покушао да скупим нешто и од педесет људи, троје су дали по нешто. Обично ови што се на интернету бусају у груди, што србују, ништа не ураде за свој народ. То је углавном омладина која само по интернету пише Косово је Србија, РСК, РС, која шири мржњу, а у стварности ништа не уради, то су углавном тзв. националисти. Онај ко верује у Бога тај не заборавља, али опрашта, свако ко је крштен то треба да зна. ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА.

На Блајбургу су погинули и Срби, а велика већина Срба то не зна. Већина од вас не може свом народу који је жив да помогне, односно неће, а камоли да се сећа жртава. Једном приликом сам за једну избегличку породицу покушао да скупим нешто и од педесет људи, троје су дали по нешто. Обично ови што се на интернету бусају у груди, што србују, ништа не ураде за свој народ. То је углавном омладина која само по интернету пише Косово је Србија, РСК, РС, која шири мржњу, а у стварности ништа не уради, то су углавном тзв. националисти. Онај ко верује у Бога тај не заборавља, али опрашта, свако ко је крштен то треба да зна. ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА.

ma kakva crna kraljevina,da je nesto vredeo,kralj bi uzeo neshto mora i za srbiju,i sprecio genocid u jasenovcu,ali na zalost masoncina nije imala pojma

pritisak iznutra.grcka,francuska,spanija,slovacka.nisu smeli da potpuno sve uniste.a ti nemas blage veze.zbog jasenovca se i ponavlja kosovo

Ako već ne znaš šta da napišeš ili ne poznaješ materiju nemoj da pišeš gluposti. Kakve veze Kosmet ima sa Jasenovcem, pa nisu ustaše živele na Kosmetu pa da im se Srbi svete zboj Jasenovca. Bože sačuvaj pa ti stvarno ne znaš šta pišeš.

Ako već ne znaš šta da napišeš ili ne poznaješ materiju nemoj da pišeš gluposti. Kakve veze Kosmet ima sa Jasenovcem, pa nisu ustaše živele na Kosmetu pa da im se Srbi svete zboj Jasenovca. Bože sačuvaj pa ti stvarno ne znaš šta pišeš.

zasto pricas o stvarima o kojima pojma nemas? znas koja je uloga hrvata u naseljavanju albanaca iz albanije na kosovo?na kosovu se isto desio genocid i etnicko ciscenje nad srbima,da ne govorimo o severnoj albaniji gde su stotine hiljada srba asimilovane,pravoslavne crkve porusene.

Poštovana gospođice imaju veze mi uvek zaboravljmo sve naše žrtve ,tema koju sam posatavio odnsi se na sve naše žrtve i amnezija koja je prisutna u narodu je direktan uzrok svega dugog što nam se kao naciji dešava.Ako ne možemo da se okupimo i složimo oko žrtava našeg naroda oko čega ćemo moći?
Jasenovac je najveće stratište našeg naroda i zato ga svi uzimamo kao primer zaborava.
hvala

Ja ne zaboravljam.........
I zbog toga nikad necu imati (niti sam imao) ljubavi i prema ustasama.....

Zivela Velika Srbija!!!!!!!!

На овакве сам мислио. Једноумље за које се залажу СРС са једне и ЛДП са друге стране нам може донети само зло. Поготово због тога што омладина понавља као ппагај за својим идолима. Чуј овога, љубав према Усташама, па који нормалан мозак може уопште да помисли на љубав према њима и сличним фашистичким организацијама (којих има и год нас). Данашњи национализам је предворје фашизма, јер тзв. националисти немају лаге шта је национализам.

nije mi jasno zasto nema vise materijala o ustaskim zlocinima na nasim televizijama?zar oni misle da su srbi ovce? treba da znaju da se zlocin ne moze sakriti,o jasenovcu vise znaju rusi,grci i kinezi nego mi srbi.sramota za nas gde ce nam dusa. kada se hrvati ulizuju rusima na forumima,ruski odgovor je da se prvo obrate srbima i dobiju oprost za jasenovac! srbi stoko samoziva
Ама што нема на телевизијама, ни по јада. Него, зашто ми нисмо направили ИНСТИТУЦИЈУ која ће се свеобухватно и темељно бавити свим српским жртвама и страдањима, у свим протеклим ратовима (а и мимо ратова), 20. века? Кажем, није то само НДХ и Јасеновац. Шта је са жртвама балканских, првог светског рата? Јел' требало један Рајс, странац да дође, да бисмо иоле скупили материјал о сопственим страдањима? :think:
Значи, треба нам један комплетни истраживачко-меморијални центар, баш какве имају Јевреји, на пример.

Ама што нема на телевизијама, ни по јада. Него, зашто ми нисмо направили ИНСТИТУЦИЈУ која ће се свеобухватно и темељно бавити свим српским жртвама и страдањима, у свим протеклим ратовима (а и мимо ратова), 20. века? Кажем, није то само НДХ и Јасеновац. Шта је са жртвама балканских, првог светског рата? Јел' требало један Рајс, странац да дође, да бисмо иоле скупили материјал о сопственим страдањима? :think:
Значи, треба нам један комплетни истраживачко-меморијални центар, баш какве имају Јевреји, на пример.

Tako je Milunka. To i jeste poenta.

INSTITUCIJA koju bi Srbija trebala oformiti i koja bi ozbiljno vodila računa o srpskim stradanjima širom bivše Jugoslavije. O Jasenovcu već ima dosta podataka ali stradanja u devedesetim godinama su na nivou nekih pokreta i NVO ... Što je nedopustivo.

čedina_zebra
Original postavio Droid
Pa zato sto smo trenutno na porazenoj strani. I onda kad si porazen moras da se stidis dok te svet ne prihvati. isto ti je tako bilo i sa Nemackom.

Jedini narod koji ima aboliciju za svaki zlocin su Jevreji. :) Oni mogu da rokaju i da se ponose time, a da u isto vreme UN donese rezoluciju kojom se zatvorski kaznjava svaki antisemitizam.

Ali mi nismo Jevreji.

Mi smo porazeni i tek kad postanemo clan EU i NATO moci cemo da laprdamo o tome koliko hocemo. Dotle nije umesno.

Зашто говориш "ми", када сте ти и Дроид Хрвати који радите у Бисеркиној канцеларији?

Оставите Србе да се сами баве собом, а ви ископавајте српске масовне гробнице у лијепој вашој.

Poslednja izmena:
I zašto se sada vraćamo na Jasenovac, jel zato da operemo sopstvenu savest zbog Kosmeta?!

Стани зеру..па Јасеновац и Св.Мученике Јасеновачке, нико никада није ни напустио...код нас у РС се задњих 10 година активно ради на спомен подручју Градина...и спомињати треба наше Св.Мученике..док и један Србин дише...

Back