Zasto Vucic vodi antikampanju?

N
Каже се Држављанство Србије ....

.. јер би иначе било правилно Хрватијанац Словенијанац Мађаријанац Немачкијанац . и у твојему случају Црногоријанац

Ne, ide -ijanac samo kad imenica završava sa -ija

Indijanac, Belgijanac, Austrijanac, Australijanac, Kolumbijanac

Srpski proistice iz imenice Srbin/Srb, ne obrnuto. (Izvorni naziv za Srbina je Srb - "Ja sam Srb" itd)

Како да не !

Него реци ти мени ако ви тамо или неко вамо или неко онамо (небитно напијете се и) нећете више да будете Срби, већ Српи, (Српијанци) ?? - и како ће вам се звати језик ?

Како да не !

Него реци ти мени ако ви тамо или неко вамо или неко онамо (небитно напијете се и) нећете више да будете Срби, већ Српи, (Српијанци) ?? - и како ће вам се звати језик ?

Mi smo Srbi, vi ste Srbijanci. Ponosite se s time ;)

Добро ... :rotf:

Него како твоје гусле ?

🎶Jelek, anterija i opanci
po tome se znaju Srbijanci 🎶

188882_93074044_Kolce s barjakom.gif

^Evo Vucica na čelu 😂

Он хоће да нас научи како се радовати и малом, и бити срећан.
On hoće, isto tako, da nas nauči da je izdaja Rusije dobra za Srbiju ... Izgubio je time svaki kredibilitet, stao je na nacističku stranu i postao je jedna obična džukeletina koja laje, ne prestaje ... Želim da se probudim u Srbiji i kad upalim TV da mi ne iskoči ta konjolika faca, već neka lepa devojka ....

On hoće, isto tako, da nas nauči da je izdaja Rusije dobra za Srbiju ... Izgubio je time svaki kredibilitet, stao je na nacističku stranu i postao je jedna obična džukeletina koja laje, ne prestaje ... Želim da se probudim u Srbiji i kad upalim TV da mi ne iskoči ta konjolika faca, već neka lepa devojka ....

Нема више УН, док су само САД кршиле, па добро један најјачи кер, а сада ево и Русије, сутра Кина, итд,... дајмо да гледамо своје државне проблеме око КиМ, а не за рачун масне САД гуске да браним Украјинске Олигархе, њихове послове и нацисте !!!!

Па дајте Срби ...обесите га...

Ako je to Vukov riječnik onda nije gramatika ...Vuk je bio polupismeni Austro-Ugarski konjušar i uništio je srpski jezik i pismo ...

Не зна он тачно шта се ту догодило све са језиком и које су погубне последице биле по језик.

Он само гусла по вуку !

Prekrsti se - biće ti lakše ...Znaš li ti šta je filolog = - pita te dugogodišnji klasični filolog ...

Филологија (грч. Φιλος (филос - „љубав“) и λογος (логос - „реч“) - „љубав према речи“) је наука која се бави проучавањем језика и књижевности на том одређеном језику као и историјски и културолошки контекст који су неопходни за правилно разумевање књижевних дела и других културолошки значајних текстова на датом језику.[1][2][3] Филологија подразумева проучавање граматике, реторике, историје, као и интерпретацију аутора и традиција везаних за дати језик.

Ako si ti filolog i ovako brljas Karadzica, prije ce bit da si u megatrend diplomirao.

Svaki drzavljanin Srbije je Srbijanac, po srpskoj gramatici.

Srbin je termin iznad pojma Srbije.

Како ћемо ?

Хрватска = хрватијански
Црна Гора = црногоријански
Босна = боснијански
Србија = србијански

или

Хрватска = хрватски
Црна Гора = црногорски
Босна = босански
Србија = српски

Код нас у Србији је ово друго, а код вас ?
О којој ти српској граматици причаш ?
Где има да се купи та књига ?

Како ћемо ?

Хрватска = хрватијански
Црна Гора = црногоријански
Босна = боснијански
Србија = србијански

или

Хрватска = хрватски
Црна Гора = црногорски
Босна = босански
Србија = српски

Код нас у Србији је ово друго, а код вас ?
О којој ти српској граматици причаш ?
Где има да се купи та књига ?

Kao sto rekoh, -ijanac u nasem jeziku se koristi za imenice koje zavrsavaju na -ija

bosanski/crnogorski/hrvatski linvisticki ne postoje, to je srpski jezik, vukovog standarda.

Srbi su stvorili Bosnu, Crnu Goru, Krajinu i Srbiju. Srbin iz Srbije je Srbijanac po drzavi, Srbin po narodnosti. Srbi autohtono zive u sirom podrucju od Srbije.

Kao sto rekoh, -ijanac u nasem jeziku se koristi za imenice koje zavrsavaju na -ija

bosanski/crnogorski/hrvatski linvisticki ne postoje, to je srpski jezik, vukovog standarda.

Srbi su stvorili Bosnu, Crnu Goru, Krajinu i Srbiju. Srbin iz Srbije je Srbijanac po drzavi, Srbin po narodnosti. Srbi autohtono zive u sirom podrucju od Srbije.

Као што рекох,
ми у Србији кажемо Србија, српски, Србин, Српкиња.

Који део није јасан ?

Back