gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Možda ne piše baš tim riječima, ali to je kontekst.gde si ti to pročitao.
Ja sam čito Bibliju i to ne piše tako
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možda ne piše baš tim riječima, ali to je kontekst.gde si ti to pročitao.
Ja sam čito Bibliju i to ne piše tako
Ne razumijem. Je li ovo neko izrugivanje?izmedju marsa i jupitera postoji ogromno asteroidno polje.
postoji teorija da je to nekad bila planeta koja je unistena posto po matematickoj formuli polozaja planeta, na tom mestu fali planeta i da je to polje asteroida ostatak te planete.
e sad..moja teorija je da kao sto su englezi imali zatvorenicku koloniju u australiji i tamo slali svoje krimose, tako smo i mi bili zatvorenicka kolonija za tamo neku naprednu civilizaciju i onda se nesto desilo sa tom planetom i eto belaja, od cele civilizacije ostali zivi samo krimosi na zemlji
i otud tolika zelja za ubijanjem i zlocinima kod ljudi il isto bi ti rekao..zlo, patnja i smrt
za jos versko istorijskih price zapratite moj kanal![]()
nope, moje misljenje.Ne razumijem. Je li ovo neko izrugivanje?
nešto kao Zona Sumrakaizmedju marsa i jupitera postoji ogromno asteroidno polje.
postoji teorija da je to nekad bila planeta koja je unistena posto po matematickoj formuli polozaja planeta, na tom mestu fali planeta i da je to polje asteroida ostatak te planete.
e sad..moja teorija je da kao sto su englezi imali zatvorenicku koloniju u australiji i tamo slali svoje krimose, tako smo i mi bili zatvorenicka kolonija za tamo neku naprednu civilizaciju i onda se nesto desilo sa tom planetom i eto belaja, od cele civilizacije ostali zivi samo krimosi na zemlji
i otud tolika zelja za ubijanjem i zlocinima kod ljudi ili sto bi ti rekao..zlo, patnja i smrt
za jos versko istorijskih price zapratite moj kanal![]()
a da to nije možda tumačenje po principu kako bi želeo da je značenje teksta?Možda ne piše baš tim riječima, ali to je kontekst.
Dobro, ne mora biti ista, ali je postojana.Ko kaže da je ista?
Nevazno je sta je covek ucinio, vec sto je on ubio te ljude. Na to je fokus. Kako on voli ljude kad je sposoban da im uzme zivote? Da li je to princip kao kod eutanazije psa? Moj ljubimac se muci, hajde da ga uspavam da ne pati poso umire.Dešavalo se po Božijem dopuštenju. Sve posljedica čovjekovog djelovanja
Govorim o paklu. Zasto mucenje kad moze prosto da ucini da nestanemo? Cemu sadizam (ne mora biti aktivan ucesnik, ali jeste pasivan).Ne muči Bog već nepokajani grešnik Božije prisustvo doživljava kao neugodnu-mučnu. Bog samo poštuje njegovu slobodnu volju da ne živi pod blagoslovom.
Ti veruješ da smo stigli iz svemira sa neke planeteja niti verujem u darvina jer sigurno nisam nastao od majmuna, ne verujem ni da sam nastao u 7 dana a da su zenske nastale od rebra.
U pravu si. Postanje je alegorija a ne novinski izvještaj, niti udžbenik astro-fizike ili biologije.ja niti verujem u darvina jer sigurno nisam nastao od majmuna, ne verujem ni da sam nastao u 7 dana a da su zenske nastale od rebra.
To je tumačenje svete Pravoslavne apostolske crkve.a da to nije možda tumačenje po principu kako bi želeo da je značenje teksta?
nope.. ne maltretiram se pitanjem kako sam nastao jer na to ne mozes nikad dobiti odgovor.Ti veruješ da smo stigli iz svemira sa neke planete
dobro je to da slušaš autoritetTo je tumačenje svete Pravoslavne apostolske crkve.
Nastao si od majke, kada te je rodila.nope.. ne maltretiram se pitanjem kako sam nastao jer na to ne mozes nikad dobiti odgovor.

Ne razumijem šta hoćeš da kažeš.Dobro, ne mora biti ista, ali je postojana.
Da li čitaš šta pišem? To se desilo po Božijem dopuštenju. Takođe, samu priču oko potopa ne treba shvatati bukvalistički, već više kao parabolu.Nevazno je sta je covek ucinio, vec sto je on ubio te ljude. Na to je fokus. Kako on voli ljude kad je sposoban da im uzme zivote? Da li je to princip kao kod eutanazije psa? Moj ljubimac se muci, hajde da ga uspavam da ne pati poso umire.
I ja govorim o paklu. To nije neko posebno mjesto nego stanje duha. Stanje okamenjenosti u grijehu. Takva osoba Božiju blagodat doživljava kao muku. Svjetlost doživljava kao oganj.Govorim o paklu. Zasto mucenje kad moze prosto da ucini da nestanemo? Cemu sadizam (ne mora biti aktivan ucesnik, ali jeste pasivan).
Interesantan argument kao kontra. Nisam ocekivao takav comeback, mada je to igra reci.covek, to sam ja![]()
Nema potrebe da provociraš. U pravoslavlju je dozvoljeno imati drugačije mišljenje. Zato o nekim temama ne postoje dogmati već teologumeni.dobro je to da slušaš autoritet
manje boli glava od razmišljanja
ima istine u tomenope.. ne maltretiram se pitanjem kako sam nastao jer na to ne mozes nikad dobiti odgovor.
Napisao sam tačno kako je. Rekao si da je crkva tako rekla a ti si aminovao. Nisi dao svoj stav već si aminovao autoritet.Nema potrebe da provociraš. U pravoslavlju je dozvoljeno imati drugačije mišljenje. Zato o nekim temama ne postoje dogmati već teologumeni.
A sami dogmati su donošeni saborno, nakon mnogo rasprave i tumačenja, uz rukovodstvo Svetog Duha.
ne svi..ja se ne pitam to..zaista me ne zanima..bice sta ce biti..ima istine u tome
svi možemo samo neke pretpostavke imati
ali se svi pitaju šta posle smrti
da li je totalno uništenje ili nije
Pa crkva (kao zajednica) je vrhovni autoritet u vjerskim pitanjima jer je "sazidana" na temelju apostola a glava joj Gospod Hristos.Napisao sam tačno kako je. Rekao si da je crkva tako rekla a ti si aminovao. Nisi dao svoj stav već si aminovao autoritet.
Pa ovaj život nam i jeste dat da ga živimo punim plućima.ne svi..ja se ne pitam to..zaista me ne zanima..bice sta ce biti..
kao da bi i spoznaja nesto promenila?
zivot nema reprizu, treba ga ziveti kako mislis da je najbolje, uzivati u njemu, a posle..brate..kad odes, otisao si.
o ljudima treba brinuti kad su ovde..dzaba posle plakanja i kajanja...
Sve je u redu, i nije mi namera da te prozivam ili kritikujem. Samo naglapšavam da to što radiš, slušaš šta ti je autoritet odredio, nije ništa drugačije od toga da slušaš šta ti trenutna civilna vlast nalažePa crkva (kao zajednica) je vrhovni autoritet u vjerskim pitanjima jer je "sazidana" na temelju apostola a glava joj Gospod Hristos.
Kao što je neki naučni institut glavni autoritet u određenoj naučnoj oblasti. To , pak, ne znači da ti je zabranjeno da misliš.