Zašto uopšte postoji reč Ateista?

Pa ako tvoja vera prkosi realnosti, onda da, imaju ljudi potrebu da se umesaju

Ти би да преузмеш улогу Бога, па да одређујеш шта је рационално а шта није?

Спусти се мало на земљу и остави друге људе на миру.

Гледај мало своја посла.

Врло је рационално да ја донесем одлуку да верујем ако имам потребу за тим и нерационално је од тебе да тражиш да ти ја објашњавам моју потребу за веровањем.
Ne znas ni sta znaci dec racionalno. Nemam razloga diskutovati s tobom o necemu kada ne znas znacenje recj ali ih upotrebljavas

Kako je licemerje HAHAHAAH

Jel ti cujes sebe? Na meni nije da dokazujem da bog ne postoji, na tebi jer tvrdis da isti postoji. Ponovo ja ne tvrdim da ne posotoji vec ne verujem jer nema dokaza da postojii.

Sta je tu jebeno licemerno?
Ako izmislim sada da postoji tronozna zaba koja guta planete. Jer ti trebas da osporis tu tvrdnju ili ja?
Koja je onda poenta verovanja u Boga ako imaš dokaze da postoji?
Da imamo dokaze onda niko ne bi verovao u Boga nego bismo svi znali da postoji.

Je, koja je poenta verovati?
Zato što ljudi ne mogu drugačije da opišu postojanje svega, jer je nauka prvo na izuzetno niskom nivou da to objasni a drugo ljudi su mizerna bića da bi uopšte mogli to sve objasniti, vrv čak i da smo na vrhuncu naučnog razvoja.

Ja ne znam da li Bog postoji i šta je Bog zapravo (ako postoji sigurno nije 3D biće kao mi, iako nije isklučivo da su ljudi i druga živa bića na Zemlji kreacija neke druge naprednjije vanzemaljske civlizacije koja je razvila organsku tehnologiju, ali onda je pitanje kako su oni nastali itd.). Uglavnom ne verujem u teoriju koacervata i velikog praska, previše smo mizerna bića da bismo tako olako dali teoriju o nečemu o čemu nemamo "blage veze".

Poslednja izmena:
Nesto si isfrustriran. Nema vece uvrede nego kad neko ne veruje u tvoje deluzije

Фрустриран?

Зашто?

Ти овде од почетка нападаш, још кад си отворио тему којом желиш да провоцираш вернике.

Фрустриран си ти, а не ја.

А написао си да сам фрустриран само да би ме увредио, а то и јесте била намера твог првог поста. ДА вређаш оне који не деле твој поглед на свет.

Zato što ljudi ne mogu drugačije da opišu postojanje svega, jer je nauka prvo na izuzetno niskom nivou da to objasni a drugo ljudi su mizerna bića da bi uopšte mogli to sve objasniti, vrv čak i da smo na vrhuncu naučnog razvoja.

Ja ne znam da li Bog postoji i šta je Bog zapravo (ako postoji sigurno nije 3D biće kao mi, iako nije isklučivo da su ljudi i druga živa bića na Zemlji kreacija neke druge naprednjije vanzemaljske civlizacije koja je razvila organsku tehnologiju, ali onda je pitanje kako su oni nastali itd.). Uglavnom ne verujem u teoriju koacervata i velikog praska, previše smo mizerna bića da bismo tako olako dali teoriju o nečemu o čemu nemamo "blage veze".
Ako tako gledamo,ni mi nemamo blage veze o postojanju Boga, Isusa, ali ipak verujemo u to? Verujemo u knjigu koju su prepricavali vekovima dok je nisu zapisali...

Pa da. Zato i postoje raznorazna verovanja, zbog neznanja. Nauka je takođe puna verovanja.
Nauka pocinje od verovanja koje dokaze da su tacne ili netacne. Ono sto je nedokazivo se ne uzima kao aksiom ili se ogradjuje da je koriscena teorija koja nije dokazana.
Zato je meni grozno sto su se svi obrusili na nekoga ko misli suprotno, i agresivno se brani nesto sto ne moze niko od nas dokazati. Mozda i ne treba, ko zna...

Back