Zašto udbi ne odgovara da Srbija postane član NATO i EU?

Stvarno, što nam to ne bi odgovaralo?

Zato što članstvo u EU podrazumeva nezavisne institucije, slobodne medije i transparentno poslovanje. U takvom sistemu korupcija postaje mnogo teža i rizičnija, jer sve podložnije javnoj kontroli, zakonima i medijima koji slobodno istražuju.

Vučićeva vlast, međutim, opstaje upravo zahvaljujući klijentelizmu i koruptivnim projektima koji ne bi mogli da prođu u evropskim okvirima. Njegovi politički i poslovni sponzori imaju interes da Srbija ostane u sivoj zoni, formalno "na evropskom putu", a suštinski izolovana, bez stvarne vladavine prava.

Rusofilstvo je u tom kontekstu savršeno propagandno oruđe: narod se već deceniju drži u lažnom uverenju da je "zli zapad" pretnja našoj slobodi, dok se "bratski istok" prikazuje kao utočište. U stvarnosti, taj narativ samo služi da se opravda zadržavanje autoritarnog sistema i spreči svaka ozbiljna evropska integracija.

Naravno da i u EU ima korupcije, ali tamo država, u većini slučajeva, ide u pravcu razvoja, jačanja institucija i standarda građana a pojedinci pokušavaju "usput" da se okoriste. Kod nas je obrnuto: ceo državni aparat podređen je pljački i održavanju vlasti, a za građane ostaje ono što slučajno pretekne.

Upravo zato je režimu u interesu da Srbija ostane van EU i NATO-a jer u uređenom sistemu ovakav model vladavine ne bi mogao da preživi ni šest meseci.

Autorska...

Mislim ianoko smo pod kontrolom CIA još od 48-me.

Narko koridori bi nam bili još otvoreniji nego sad a opšte je poznato da se svuda u svetu tajne službe finansiraju od prodaje droge. Nije sigurno CIA blejala po Avganistanu jer je verovala da će Talibani zavoleti demokratiju više od Alaha.

Mogli bi smo da pratimo @38imak bez ikakvih sudskih naloga jer ugrožava demokratiju.

Opcije se neograničene..

Ocigledno jos uvek zivis u proslom veku kada ne znas da UDBA vise ne postoji.
:D

Ironija bre. Vaši libtardi ne viču silovanje posle dve ćuške a snimaju home video u osnovnoj školi.
ironija ili ne, ali sorosev mali ga je ugasio za ova sranja sto nam pravi - jel pala neka nadstresnica u americi? zasto obo uopste, zna li se? tds
Trump derangement syndrome
ona griffin-ova mi pada na pamet
1760924659206.png

Autorska...

Mislim ianoko smo pod kontrolom CIA još od 48-me.

Narko koridori bi nam bili još otvoreniji nego sad a opšte je poznato da se svuda u svetu tajne službe finansiraju od prodaje droge. Nije sigurno CIA blejala po Avganistanu jer je verovala da će Talibani zavoleti demokratiju više od Alaha.

Mogli bi smo da pratimo @38imak bez ikakvih sudskih naloga jer ugrožava demokratiju.

Opcije se neograničene..

Upravo suprotno...
UDBA daje sve od sebe da Srbije bude i vec znacajno jeste NATO...
Cak su i jednog Generalnog Sekretara NATO poslali iz Beograda = Stoltenberga svojevremeno...
Udbin kandidat je bila i takodje NATO sekretarka Kolinda...

...

Obojica su Vučićeve pudlice.. Samo je to sigurno.. :)

Kad smo kod fenomena FSB koji je navodno pustio pipke u udbi. To je tek urnebesno na nekoliko nivoa.

Mislim samo ime kaže čiji su tu pipci.
Služba nam se zove BIA a ne BSB .. :)

Ако се ја зовем Ђока сигурно да нисам хомосексуалац :idea:

Kakvo pitanje,citava duboka drzava gubi pozicije.Ovde se drzavni posao prenosi sa oca na sina. Tako je i u Rusiji a i u svim drzavama ExYu. Ne vole nikakve promene,kad ruse onaj drndavi stari most kod Bgd na vodi,izlivi emocija a most se bukvalno tresao kad prodje tramvaj.

Зато у праву онај за краља и његови агенти!

E, ovako je bilo nekada:

Kako smo na idealnom strateškom mestu, raskrsnici svetova, svecki dileri dodju kod Tita i lepo ga pitaju kol'ko treba da mu plate da nesmetano preleću preko Jugoslavije.

Tile ih ugosti domaćinski, razmisli 3 sekunde i odreže deeebelu cifru da zažmuri pri tome ih uslovivši da im ne padne na pamet da slete na našu teritoriju, kamoli da im neki paketić tovara slučajno ispadne iz aviona.

Popiju, rukuju se i živeli su lepo do kraja života, a ni narodu nije bilo loše:

Tito krao al' i nama dav'o! :kpozdrav:
Gospocki.

Ovi danas svi na kamaru ni za onu stvar nisu, a ne za takav biznis.

Плакали су у Северну Кореју а и овде је било суза ;)

Pa nije besplatno.
Gradili smo, odnosno naši preci, razrušenu zemlju od temelja.

Sve to košta, nešto kroz kredite, a nešto ovako.
U državnoj politici ništa nije crno ni belo, balansira se u sivoj.

Što se tiče Autonomnih pokrajina to je toliko puta ovde sažvakano, dokumentovano , da je besmisleno da i ja prepričavam.

Што се грађења тиче, хитлер хтеде да нас заобиђе ал’ ми гостољубив народ.. Шта ћеш.

Back