Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Emanuilo: Ljudi nisu u raju drzali subotu niti to igde pise. U raju u pocetku nije bilo greha pa nije bilo nikakvog zakona jer je zakon dat da otkrije greh.

Ovoliko neznanja nisam ocekivao od tebe???:eek:

Sam Isus kaze sledece:

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

Rec nacinjena znaci stvorena, rec za coveka i Jevrejskom stoji Adama. Rec stvorena znamo d aje subota stvorena prilikom stvaranja.

Sam Bog pociva das bi dao primer prvom coveku:

1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;

1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

Ovoliko neznanja nisam ocekivao od tebe???:eek:

Sam Isus kaze sledece:

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

Rec nacinjena znaci stvorena, rec za coveka i Jevrejskom stoji Adama. Rec stvorena znamo d aje subota stvorena prilikom stvaranja.

Sam Bog pociva das bi dao primer prvom coveku:

1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;

1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

to samo znaci da covek treba da odmara jednom sedmicno i sta me zabole sta pise na jevrejskom kad je novi zavet pisan na grckom...opet se brukas

Neo: kako su mogli da drze subotu kad sedmi dan jos nije ni poceo...lupas glasnice ko lonche niz stepenice....

Kazes li ti to Neo da Bog lupa?

Bog tada stvara subotu kako sam kaze, kako isus kaze i onda on i covek pocivaju u tom danu:
Evo ovde:

Sam Bog pociva das bi dao primer prvom coveku.

Rec pocinu je nesto sto ima pcoetak i kraj.

Bog je pocinuo, zavrsna radnja.

Kazes li ti to Neo da Bog lupa?

Bog tada stvara subotu kako sam kaze, kako isus kaze i onda on i covek pocivaju u tom danu:
Evo ovde:

Sam Bog pociva das bi dao primer prvom coveku.

Rec pocinu je nesto sto ima pcoetak i kraj.

Bog je pocinuo, zavrsna radnja.

nema sedmog dana u postanju..nigde ne pise bi jutro bi vece dan sedmi

daj odgovor podseti me molim te nesto sam zaboravio

Zasto bi ja sada isao na temu adventisti i trazio pola sata ili at za tebe odgvor da bi ti posle par dana ponovo postavio isto pitanje?

Odes tamo i trazis ako te zanima.
Odgvor smo dali i to je istina.

ETO JA DA ZAMOLIM TEBE.

Hoces molim te da odes na temu adventisti i da nadjes moj odgovor sto sam ti odgvorio da li je adam znao za prvu zapovest i da ga psotavis ovde Neo?
Zamoljavam i zahvaljujem unapred za tvoj trud!!!!!!

nema sedmog dana u postanju..nigde ne pise bi jutro bi vece dan sedmi

Pa kaze pocinu.

Ti si odrastao covek da neznas da kada ti neko kaze:

Odmorio sam se da je to zavrsni cin?
Cin koji ima pocetak i kraj.

TO JE ZAPREPASCUJUCE DA TI KAO DORASTAO COVEK TO NEZNAS???:eek::(

Onda se ja pitam kako je moguce da se diskutuje sa tobom kada osnovne stavri zivota ne poznajes?

EVO IMAM PITANJE ZA TEBE NEO:

Mi neznamo ko si ti.

Kompjuter je svakome dostupan.

Pa moze i neko dete da se javi a mi mislimo a je odrastao coivek?

OVAKVE STAVRI KOJE TVRDIS ME DOVODE DA SUJMNJAM DA SI ODRASTAO?

PITANJE GLASI:

1. Koliko godina imas?

2. Da li si posao u skolu?

3. Kako ti se zove tata i mama?

4. kazi nam gde stanujes?

>> Приношење зртава тokom ceдмице и у суботу <<

Погледајмо четврту књигу Мојсијеву 28. Прво, жртве паљенице (огњене жртве) су се приносиле из дана у дан, „ујутру и увече”. Друго, у 9. и 10. стиху видимо да се сваке Суботе жртвовало месо и пиће.
Треће, стихови 11-15 говоре о жртвама на „млад месец”, када почињу нови месеци по Светом календару. Затим од 16. стиха до краја 29. поглавља налазимо годишње празнике.
Знамо да су ове понуде Богу у месу и пићу - зртве паљенице - само слика будуће Христове жртве и знамо да су укинуте.
Но, да ли је тиме укинуто седам дана у недељи? Да ли је укинута седмична Субота? Да ли су укинути први дани „младина” (почетни дани месеци)?
Све то у Божјим очима није укинуто!

Жртве у Старом завету представљају прототип Христове жртве.
Оне су уведене са Мојсијевим законом са којим су и нестале.
Али, дани у које су се приносиле те жртве нису никакав прототип Христове жртве, нити су дошли са Мојсијевим законом, као што са њим нису ни нестали!

Hajde da raščistimo neke stvari pre nego što nastavite s razgovorom.

Адвентисте седмога дана се у Србији или Црној Гори најчешће ословљава само с „Адвентисти“. Такође и сами верници Адвентистичке цркве у нашим земљама најчешће изостављају продужетак „седмог дана“. Један од „надимака“ који се у на овим просторима употребљава за Адвентисте јесте колоквијални термин с често негативним конотацијама - „суботари“. Назив је настао на темељу адвентистичког светковања Суботе и користи се само у говорном жаргону.
http://sr.wikipedia.org/sr/Хришћанска_адвентистичка_црква

Dakle, molim vas da adventiste koji učestvuju u diskusiji oslovljavate onako kako i dolikuje u civilizovanoj komunikaciji. Ne oslovljavajte ih "subotari", jer se to smatra uvredljivim.
Nadam se da sam bila jasna.
Hvala.

Pitanje pravoslavnima.

Vi svetkujete nedelju namesto subote.

Pravoslvni kalendar citira 10 zapovesti 4 zapovest.

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
12 Poštuj oca svog i mater svoju, da ti se produže dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.

Lepo kaze ne radite niakvoga posla.

Kako vi postujete nedelju i na osnovu cega?

Radite li neki posao tada? Zasto da zasto ne na osnovu cega?

Da li pomazete nekome u nevolji kaida je nedelja ili kazete nesmemo da radimo, na osnovu cega se pozivate i zasto?

Da li bolseni sme da nosi svoj odar u nedelju kada bude izlecen i zasto, na osnovu cega?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na sva pitanja o kojima smo ovde razgovarali, o suboti i nedelji i da li je Isus krsio suotu, da li je neko uspostavio nedelju, moze svako ovde da nadje odgovore:

http://srpski-glas-dobro-dosli.com/Docs/Od Zalaska do Zalaska Sunca.pdf

Pitanje pravoslavnima.

Vi svetkujete nedelju namesto subote.

Pravoslvni kalendar citira 10 zapovesti 4 zapovest.

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
12 Poštuj oca svog i mater svoju, da ti se produže dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.

Lepo kaze ne radite niakvoga posla.

Kako vi postujete nedelju i na osnovu cega?

Radite li neki posao tada? Zasto da zasto ne na osnovu cega?

Da li pomazete nekome u nevolji kaida je nedelja ili kazete nesmemo da radimo, na osnovu cega se pozivate i zasto?

Da li bolseni sme da nosi svoj odar u nedelju kada bude izlecen i zasto, na osnovu cega?

postujemo nedelju kao dan Hristovog vaskrsenja tako sto idemo na liturgiju i jedemo telo i krv Hristovu kako je zapovedio...odmor nam je u vaskrslom Hristu....
nego da ja tebe pitam ..da li vi pogubljujete clanove svoje zajednice koji nesto rade subotom....
el postujete zapovesti....
Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi. (2. Mojsijeva 31:15)
Šest dana da se radi, a sedmi da vam je svet, subota počivanja Gospodnjeg; ko bi radio u taj dan, da se pogubi. (2. Mojsijeva 35:2)
posto ste revnosni u subotarenje onda bi trebali da pogubite one koji tako ne cine..tako Bog kaze

Pa nisi odgovorio na sve.

Zapovest jasno kaze ne radi.

Zasto bi se nesto citiralo a da se ne postuje?

Hoces reci da vi radite nedelju???

Mozes li nam navesti neki pravoslavni stav o nedelji!

Na to tvoje pitanje smo vec najmanje 15 puta odgovorili?

Zasto opet piras???

Izraljski drzavni zakon je nalagao da ko krsi Bozje zakone biva kaznjen smrcu.

Ta Izrailjska drzava ne postoji vise.

Nitu taj zakon vazi za nas.

Zapivest o sunoti je posebna zspovest 4 zapovest i ona ne sadrzi nista o kaznjavanju smrcu.

Kaznjavanje smrcu je drzavna zapovest.

Eto pitaj odma jos par puta to isto pa da ti odgovorim tako da si sutra slobodan...

Vise puta smo Neo na ovim diskusijama citirali Ruskog Patrijarha Kirila koja kaze da sedmi dan odmora vazi kao odmor i da je danas vise nego ikada potreban.

Da ne postavljam ponovo ako treba samo reci.
Ova njegova izjava se u veliko razulikuje od tvoje?

Da li vi ne priznate Rusku pravoslvcnu crkvu i da li su vam ucenja razlicita sto se tice nedelje i odmora toga dana jer ovo sto si tir ekao nije isto sto je rekao Kiril?

Vise puta smo Neo na ovim diskusijama citirali Ruskog Patrijarha Kirila koja kaze da sedmi dan odmora vazi kao odmor i da je danas vise nego ikada potreban.

Da ne postavljam ponovo ako treba samo reci.
Ova njegova izjava se u veliko razulikuje od tvoje?

Da li vi ne priznate Rusku pravoslvcnu crkvu i da li su vam ucenja razlicita sto se tice nedelje i odmora toga dana jer ovo sto si tir ekao nije isto sto je rekao Kiril?

nemoj da lupas ruska pravoslavna crkva ne slavi subotu,samo je post tada razresen u svim pravoslavnim crkvama...batali te manipulacije

Pa nisi odgovorio na sve.

Zapovest jasno kaze ne radi.

Zasto bi se nesto citiralo a da se ne postuje?

Hoces reci da vi radite nedelju???

Mozes li nam navesti neki pravoslavni stav o nedelji!

Na to tvoje pitanje smo vec najmanje 15 puta odgovorili?

Zasto opet piras???

Izraljski drzavni zakon je nalagao da ko krsi Bozje zakone biva kaznjen smrcu.

Ta Izrailjska drzava ne postoji vise.

Nitu taj zakon vazi za nas.

Zapivest o sunoti je posebna zspovest 4 zapovest i ona ne sadrzi nista o kaznjavanju smrcu.

Kaznjavanje smrcu je drzavna zapovest.

Eto pitaj odma jos par puta to isto pa da ti odgovorim tako da si sutra slobodan...

bozji zakon se ne deli...on je dat da ukaze na greh i ne spasava...nauci te osnovne stvari

Ako li se mi, koji tražimo da se opravdamo u Hristu, nađosmo i sami grešnici, je li onda Hristos sluga grehu? Bože sačuvaj!
18 Jer ako opet zidam ono što razvalih, pokazujem se da sam prestupnik.
19 Jer ja zakonom zakonu umreh, da Bogu živim. Sa Hristom se razapeh;
20 A živim - ne više ja, nego živi u meni Hristos; a što sad živim u telu, živim verom Sina Božjega, koji me zavoli i predade sebe za mene.
Ne odbacujem blagodat Božju; jer ako pravednost kroz zakon biva, onda Hristos uzalud umre.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back