DA LI JE ISUS STVARNO KRSIO SUBOTU?
Zar ne vidis Emanuilo, da jevreji, Isusa optuzuju za istu stvar sto su radili I svetenici u starom zavetu, A NJIH NE OSUDJUJU za slicne stvari, PA NI BOG?
Kako to?
Ocigledno da neke nuzne stvari koje se urade subotom nije krsenje subotom.
.
Isus kaze
svestenici pogane subotu po onome sto su Jevreji u njegovo vreme smatrali za poganjenje.
A ne ono sto je Bog smatrao.
Jer ako je ovo sto Isus radi leci ljude, ili s to su ucenici u nuzdi i gladi otrgali nekoliko klasa psenice subotom, da pojedu, pogano,? Onda je i ovo u 4 Mojsijevoj i 1 Samuilovoj u vezi sa carem Davidom, pogano, jer je posao sve to uraditi i krsenje Bozje zapovesti.
A da je bilo pogano to sto su svestenici radili ili car David, oni bi bili kaznjeni, jer Bog nije dozvoljavao nikakakav greh u svojoj blizini i hramu, valjda bar to znas?
Isus ih navodi na to da sami vide, da kada je nesto stavrno neophodno, nije pogano u subotu.
Jer ako je pogano ono sto je Isus uradio onda je i ovo pogano.
ISUS KRITIKUJE NJEGOVE PROTIVNIKE I STAVLJA IH U RANG ONIH KOJI FORMALNE RITUALE STAVLJAJU IZNAD MILOSTI.
Elbelfeder Brockhaus Bibl komentar na tekst Matej 12, 5. strana 1258.
BAS TO ZELI ISUS DA IMA KAZE:
4 Kako udje u kuću Božju, i hlebove postavljene pojede, kojih nije valjalo jesti njemu ni onima što su bili s njim, nego samim sveštenicima.
5 Ili niste čitali u zakonu kako u subotu sveštenici u crkvi subotu pogane, pa nisu krivi?
6 A ja vam kažem da je ovde onaj koji je veći od crkve.
Mt 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osudjivali prave;
O tome je rec.
Milost prema coveku je iznad svega.
Nemogu da pustim da neko umre ili trpi gladan zato sto je subota.
O tome im Isus govori a ne da je on krsio subotu.
Isus im skrece paznju da tu milosst nalazimo cak i u Starom zavetu i da on tu zapovest i postuje ne krseci tako subotu.
A vi tadasnji jevreji, ste je zaboravil kaze u stvari?
ONI NISU IMALI MILOST PREMA NEKOME KO JE BIO U NEVOLJI A BILA JE SUBOTA.
Oni su sve stavili iznad milosti prema coveku.
CAK SU VECU MILSOT SUBOTOM POKAZIVALI RPEMA ZIVOTINJI NEGO PREMA COVEKU, PA IH ISUS I ZATO KORI:
15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?
16 A ovu kćer Avraamovu koju sveza sotona, evo osamnaesta godina, ne trebaše li je odrešiti iz ove sveze u dan subotni?
Luka.13.
Sa time su uveli svoja Pravila o suboti,ne BOZJA.
ISUS PO NJIMA KRSI NJIHOVA POGRESNA PRAVILA O SUBOTI KOJA SU SAMI UVELI, NE BOZJA.
Isus im cak na onosvu Staroga zaveta pokazuje tu milsot koja je postojala a oni je ne pokazuju...
CAK SU SVESTENICI STAROGA ZAVETA I SAM BOG BILI MILOSTIVI PREMA DAVIDU KADA JE POJEO HLEBOVE KOJE NIJE TREBAO DA POJEDE.
ALI JE BIO U NEVOLJII GLADI.
Da je David ucinio to u situaciji kada nije imao potrebe, onda bi ucinio strasan greh.
DAKLE ISUS KAZE: PRAVILNO SVETKOVANJE SUBOTE JE KADA SE POKAZE MILOST AKO TO ZATREBA PA BILO KOJEG DANA.
Isus oslobadja ljude ropstva koje su nametnuli jevreji ne Bog.
I SADA DODJE EMANUILO I PONASA SE KAO OVI JEVREJI???
Strasno.
AKO JE TAKO KAKO KAZES, ZASTO SI IZBEGAO DA MI DAS ODGOVOR NA MOJE PITANJE O DESET ZAPOVESTI EMANUILO???
Neces da odgvoris zato sto i sam znas da Isus nije krsio subotu i 10 zapovesti.
Ali da li si sveSTan da sa time iskrivljujes istinu i na sebe navlacis prokletstvo?
To nije igra Emanuilo.
Gal 1:9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevandjelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!
--------------------------------------------------------------------------------