Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta cemo sa pravoslavnim vernicima koji vade stihove van konetksta i izvrcu ih?

I njih mroamo trpeti?

Zasto Emnanuilo nisi odgvorio na nekoliko pitanja koja sam ti postavio pa bi onda sve bilo ans vom emstu?

Zatos to si svestan da izvrces istinu.

Evo vode opet tvrdis da je isus rksio 10 zapovesti a onda ces me pitati gde sam ja to rekao?

Pa subota kao 4 zapovest ako je nko rksi onda krsi ceo zakon kako kazu apsotoli i isus:

Jak 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,

A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.18 I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu

e moj subotaru

Isus kaže: „Otac moj stalno radi pa i ja radim.“ Adventisti nastupaju s argumentom kako oni svetkuju subotu jer je tako i Isus činio. Šta ćemo sada? Isus kaže da on i subotom radi.

Joh 5:17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.

Tacan teskt glasi ne da Moj Otac stallno radi, nego kaze: Moj Otac deluje, utice do voga dana i ja uticem delujem.

Isus zel da kaze, ako neko treba njegovu pomoc, on nemoze da gleda i ne pomogne.

Jer sa time ne krsi subotu nego izvrsuje subotu.

ISU POKAZUJE MILOST KOJA JE NAJVECA OD SVEGA:

Osija 6:6 Jer je meni milost mila a ne žrtva, i poznavanje Boga većma nego žrtva paljenica.

.

Joh 5:17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.

Tacan teskt glasi ne da Moj Otac stallno radi, nego kaze: Moj Otac deluje, utice do voga dana i ja uticem delujem.

Isus zel da kaze, ako neko treba njegovu pomoc, on nemoze da gleda i ne pomogne.

Jer sa time ne krsi subotu nego izvrsuje subotu.

ISU POKAZUJE MILOST KOJA JE NAJVECA OD SVEGA:

Osija 6:6 Jer je meni milost mila a ne žrtva, i poznavanje Boga većma nego žrtva paljenica.

.

mislis na ovo

Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi. (2. Mojsijeva 31:15)
Šest dana da se radi, a sedmi da vam je svet, subota počivanja Gospodnjeg; ko bi radio u taj dan, da se pogubi. (2. Mojsijeva 35:2)

el ti odgovara prevod:mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.18 I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu

e moj subotaru

KAO RPVO ZAMOLIO BIH DA NAVDETE GDE SE TEKST NALaZI KAO JA TO STO CINIM.

Nije koremtno i pokazuje da govrite samo nesto napamet bez da pogledate u Svetom pismu sta tamo stvarno stoji.

Kada izvadis tekst van kontesta onda svasta moze da ispadne.

DA LI SU OVI JEVREJI nEO PRIHVATILI ISUSA KAO MESIJU?

Kladim se da neces odgvoriti jer ces takos ams ebe razotrkiti.

OVI JEVREJI SU CINILI MNOGE POGRESNE STAVRI KOJE SU SAMI UVELI A OSUDJIVALI SU DRUGE KAO D AIH JE BOG UVEO KADA IH NISU PSOTOVALI.

ISUS IH ZA TO OSUDJUJE:

Mt 15:3 A On 8iSUS9 odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?

Tako je i sa subotom.

Jevreji su i u vezi subote uvelkis voje obicaje pa su oni rksili subotu ne Isus.

Oni nisu pokazivali milost koju je Bog od njih ocekivao.

NEO JE NAVEO SAMO EJDAN DEO TEKSTA A KONTEST KAZE :

da je isus izlecio nekoga u subotu.
To je bila nejgova krivica.

Sta im Isus kaze na takve optuzbe o suboti:

ISUS CVITIRA STARI ZAVET I POKAZUJE IM STA SU ZABORAVILI U VEZI SA SUBOTOM

Mt 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osudjivali prave;

DAKLE ISUS NIJE RKSIO SUBOTU NEGO JEVREJI JER SU ZABORAVILI DA JE COVEK I NEJGOV ZIVOT IZNAD SVEGA.

Poslednja izmena:
KAO RPVO ZAMOLIO BIH DA NAVDETE GDE SE TEKST NALZI KAO JA TO STO CINIM.

Nije koremtno i pokazuje da govrite samo nesto napamet bez da pogledate u Svetom pismu sta tamo stvarno stoji.

Kada izvadis tekst van kontesta onda svasta moze da ispadne.

DA LI SU OVI JEVREJI nEO PRIHVATILI ISUSA KAO MESIJU?

Kladim se da neces odgvoriti jer ces takos ams ebe razotrkiti.

OVI JEVREJI SU CINILI MNOGE POGRESNE STAVRI KOJE SU SAMI UVELI A OSUDJIVALI SU DRUGE KAO D AIH JE BOG UVEO KADA IH NISU PSOTOVALI.

ISUS IH ZA TO OSUDJUJE:

Mt 15:3 A On 8iSUS9 odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?

Tako je i sa subotom.

Jevreji su i u vezi subote uvelkis voje obicaje pa su oni rksili subotu ne Isus.

Oni nisu pokazivali milost koju je Bog od njih ocekivao.

NEO JE NAVEO SAMO EJDAN DEO TEKSTA A KONTEST KAZE :

da je isus izlecio nekoga u subotu.
To je bila nejgova krivica.

Sta im Isus kaze na takve optuzbe o suboti:

ISUS CVITIRA STARI ZAVET I POKAZUJE IM STA SU ZABORAVILI U VEZI SA SUBOTOM

Mt 12:7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osudjivali prave;

DAKLE ISUS NIJE RKSIO SUBOTU NEGO JEVREJI JER SU ZABORAVILI DA JE COVEK I NEJGOV ZIVOT IZNAD SVEGA.

nisu iznad subote izgleda...zato ga i raspese bas po zakonu....

Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi. (2. Mojsijeva 31:15)
Šest dana da se radi, a sedmi da vam je svet, subota počivanja Gospodnjeg; ko bi radio u taj dan, da se pogubi. (2. Mojsijeva 35:2)

mislis na ovu subotarsku milost

ajde glasnice odgovori, jel treba pogubiti nas koji radimo subotom?

TI ZOVES BOZNI NAROD IZRAILJ SUBOTARE?
:eek:

Opet iskrivljujes tekst Neo?

Tekst govri o krsneju subote bez potrebe.

Ako je neko bolestan pa mu se mora pomoci onda takav rad nije krsenje subote.
Ali ako je neko rksio subotu cisto radi dobitkka ili slcino, onda je psotojao drzavni zakon koji je Bog dao Izrailju.

Po tom zakonu je neko bio kaznjen.

Bog ih je proe toga pitao a oni su se slozili sa tim zakonima.

SADA NEO TI VIDI SA BOGOM ZASTO IM JE DAO TAKV ZAKON.

Za nas zakoni rzave Izrailj ne vaze, nego vaze zakoni zemlje u kojoj zivimo.

Röm 13:1 Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.

Ti pravoislava c a neznas ovo???

:eek:

Ali ako je neko rksio subotu cisto radi dobitkka ili slcino, onda je psotojao drzavni zakon koji je Bog dao Izrailju.

Röm 13:1 Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.

el pogubljete vi subotari ljude koji rade subotom?

el pogubljete vi subotari ljude koji rade subotom?

DA LI JE ISUS STVARNO KRSIO SUBOTU?

Zar ne vidis Emanuilo, da jevreji, Isusa optuzuju za istu stvar sto su radili I svetenici u starom zavetu, A NJIH NE OSUDJUJU za slicne stvari, PA NI BOG?

Kako to?

Ocigledno da neke nuzne stvari koje se urade subotom nije krsenje subotom.

.
Isus kaze svestenici pogane subotu po onome sto su Jevreji u njegovo vreme smatrali za poganjenje.

A ne ono sto je Bog smatrao.

Jer ako je ovo sto Isus radi leci ljude, ili s to su ucenici u nuzdi i gladi otrgali nekoliko klasa psenice subotom, da pojedu, pogano,? Onda je i ovo u 4 Mojsijevoj i 1 Samuilovoj u vezi sa carem Davidom, pogano, jer je posao sve to uraditi i krsenje Bozje zapovesti.

A da je bilo pogano to sto su svestenici radili ili car David, oni bi bili kaznjeni, jer Bog nije dozvoljavao nikakakav greh u svojoj blizini i hramu, valjda bar to znas?

Isus ih navodi na to da sami vide, da kada je nesto stavrno neophodno, nije pogano u subotu.

Jer ako je pogano ono sto je Isus uradio onda je i ovo pogano.

ISUS KRITIKUJE NJEGOVE PROTIVNIKE I STAVLJA IH U RANG ONIH KOJI FORMALNE RITUALE STAVLJAJU IZNAD MILOSTI.
Elbelfeder Brockhaus Bibl komentar na tekst Matej 12, 5. strana 1258.

BAS TO ZELI ISUS DA IMA KAZE:

4 Kako udje u kuću Božju, i hlebove postavljene pojede, kojih nije valjalo jesti njemu ni onima što su bili s njim, nego samim sveštenicima.
5 Ili niste čitali u zakonu kako u subotu sveštenici u crkvi subotu pogane, pa nisu krivi?
6 A ja vam kažem da je ovde onaj koji je veći od crkve.

O tome je rec.

Milost prema coveku je iznad svega.

Nemogu da pustim da neko umre ili trpi gladan zato sto je subota.

O tome im Isus govori a ne da je on krsio subotu.

Isus im skrece paznju da tu milosst nalazimo cak i u Starom zavetu i da on tu zapovest i postuje ne krseci tako subotu.

A vi tadasnji jevreji, ste je zaboravil kaze u stvari?

ONI NISU IMALI MILOST PREMA NEKOME KO JE BIO U NEVOLJI A BILA JE SUBOTA.

Oni su sve stavili iznad milosti prema coveku.

CAK SU VECU MILSOT SUBOTOM POKAZIVALI RPEMA ZIVOTINJI NEGO PREMA COVEKU, PA IH ISUS I ZATO KORI:

15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?
16 A ovu kćer Avraamovu koju sveza sotona, evo osamnaesta godina, ne trebaše li je odrešiti iz ove sveze u dan subotni?

Luka.13.

Sa time su uveli svoja Pravila o suboti,ne BOZJA.

ISUS PO NJIMA KRSI NJIHOVA POGRESNA PRAVILA O SUBOTI KOJA SU SAMI UVELI, NE BOZJA.

Isus im cak na onosvu Staroga zaveta pokazuje tu milsot koja je postojala a oni je ne pokazuju...

CAK SU SVESTENICI STAROGA ZAVETA I SAM BOG BILI MILOSTIVI PREMA DAVIDU KADA JE POJEO HLEBOVE KOJE NIJE TREBAO DA POJEDE.

ALI JE BIO U NEVOLJII GLADI.

Da je David ucinio to u situaciji kada nije imao potrebe, onda bi ucinio strasan greh.

DAKLE ISUS KAZE: PRAVILNO SVETKOVANJE SUBOTE JE KADA SE POKAZE MILOST AKO TO ZATREBA PA BILO KOJEG DANA.

Isus oslobadja ljude ropstva koje su nametnuli jevreji ne Bog.

I SADA DODJE EMANUILO I PONASA SE KAO OVI JEVREJI???

Strasno.:(

AKO JE TAKO KAKO KAZES, ZASTO SI IZBEGAO DA MI DAS ODGOVOR NA MOJE PITANJE O DESET ZAPOVESTI EMANUILO???

Neces da odgvoris zato sto i sam znas da Isus nije krsio subotu i 10 zapovesti.

Ali da li si sveSTan da sa time iskrivljujes istinu i na sebe navlacis prokletstvo?
To nije igra Emanuilo.

Gal 1:9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevandjelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!

--------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Glasnik:
CAK SU SVETENICI STAROGA ZAVETA I SAM BOG BILI MILOSTIVI PREMA DAVIDU KADA JE POJEO HLEBOVE KOJE NIJE TREBAO DA POJEDE.

ALI JE BIO U NEVOLJII GLADI.

Da je David ucinio to u situaciji kada nije imao potrebe, onda bi ucinio strasan greh.

Emanuilo: U kakvoj su nevolji bili sveštenici ovde?

4.Mojsijeva 28,9. А у суботу два јагњета од године здрава, и две десетине белог брашна смешаног с уљем за дар с наливом његовим.
10. То је суботна жртва паљеница сваке суботе, осим свагдашње жртве паљенице и налива њеног.

Kao prvo ja govrim da je David bio u nevolji.

To si namerno eskivirao da bi dobio emsta da izvrnes receno.

Kao drugo, osnovni poslovi koji su svetenici obavljali subotom radi zrtava se nisu racunali kao rksenje subote.

Zato kada ga Jevreji kore za rksenje subote on im odma citira taj Starozavetni tekst koji kaze:

Bogu je odobrio ovakve poslove subotom koji su nuzni oko zrtvoavnja, i njemu je pokazivanje milsoti prema ljudima vaznije od zrtava pa tako i Bog odobrava ako nekome pomognemo subotom i pokazemo milsot.

To je rpavo svetkovanje subote kaze im isus.

ZAR SAM JA KRIV STO TI OVO NEZNAS ILI TI NE ODGOVARA PA GA ZAPOSTAVLJAS?

A to Sto iskrivljujes namerno istinu, ti ces dati odgvor pred bogom.

Glasnik: Isus kaze: pravo svetkovanje subote je kada se i subotom pokaze milsot i odveze covek u bolnicu.

Emanuilo: Jeste. A to znači da subota nije značajnija u odnosu na ostale dane.

A na osnovu cega toi kaze da subota nije znacajnija na osnovu ostale dane?

Po vama bi bila znacajnija kada bi coveka pustilid a umre subotom mesto da mu pomognemo i tada bi dokazalid a je subota znacajnija od ostalih dana???:eek:

Alal ti vera?

EMANUILO:

Kada Isus kaze sledece:

PITANJE ZA TEBE EMANUILO:

Da li ako covek pokaze milos u Starom zavetu zrtvovanje odma vise ne vazi?

Po tvojoj logici da.

Milsot ukida odma Bozje zakone i rpavila?

Tako su upravo tvrdili ovi jevreji kao ti.

Pokazivanje milosti moj emanuilo ne ukida nista nego uzdize...

ZNAS DA TVRDIS OVAKVE STAVRI A NA MOJE PITANJE NISI SE USDIO DA DAS ODGOVOR???

EVO DA GA PONOVIM:

1. da li je Bog ovde ukinuo zrtve Emanuilo?

I kako to mozemo na osnovu zrtava pokazati milost.
Molim jedan primer?

Onda bismo sve nedoumice oko ovoga resili kada bi smeo da das odgovor?

Neo dobro si naveo.
Slazem se sa tobom svaki namerni prestup Bozjeg zakona povlaci smrtnu kaznu, pa ti onda razmisli.

Bas tako kaze:

1.Joh 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.

Sako ko krsi bozji zakon 10 zapovesti cini greh.

A PLATA ZA GREH JE:

Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt...

Naravno vecna smrt, a to je Bozji sud...

Poslednja izmena:
nisu iznad subote izgleda...zato ga i raspese bas po zakonu....

Neo, nije dobro sto si neposteni i zelis da pripises tekastu ono sto on ne kaze,
Tekst ne kaze da su ga razapeli zato sto je krsio subotu, iako je i ta optuba bila lazna, nego zato sto je Boga nazvao Oce, i sto se gradio jednak Bogu.
Ti tu cinjenicu ne zelis ni da vidis. Steta.

Neo, nije dobro sto si neposteni i zelis da pripises tekastu ono sto on ne kaze,
Tekst ne kaze da su ga razapeli zato sto je krsio subotu, iako je i ta optuba bila lazna, nego zato sto je Boga nazvao Oce, i sto se gradio jednak Bogu.
Ti tu cinjenicu ne zelis ni da vidis. Steta.

A potom ga nađe Isus u crkvi i reče mu: Eto si zdrav, više ne greši, da ti ne bude gore.

15 A čovek otide i kaza Jevrejima da je ono Isus koji ga isceli. 16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

17 A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim.

Neo. Mani se tih vredjanja Isus nije cinio tako niti nas je ucio tako.

Kakvoj crkvi ti to pripadas neo?

To nismo mi rekli nego Bog apostoli kazu tako.
To vidi sa njime...njima...

Pa ti rece da pripadas apostolskoj crkvi i neznas da su to apostoli ucili???:eek:

Neo. Mani se tih vredjanja Isus nije cinio tako niti nas je ucio tako.

Kakvoj crkvi ti to pripadas neo?

To nismo mi rekli nego Bog apostoli kazu tako.
To vidi sa njime...njima...

Pa ti rece da pripadas apostolskoj crkvi i neznas da su to apostoli ucili???:eek:

kako bre ne znas gle sta kaze apostol....

" да вас, дакле, нико не осуђује за јело или пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе.Што је сенка онога што ће доћи, а Тело је Христово "

Rec je Bozjem zakonu smrti i grehu a ne o suboti Neo.

Ja te pitam koliko je sati a ti mi kazes datum i godinu?:(

Ocigeldno da nezans pa da izbegens tako? :(

I tekst koji navodis ne govori o semdicnoj suboti.

Nego o godisnjim subotama koje vise ne vaze i padale su na jevrejkske godisnje praznike i bile su pokretne.

Znas ti to dobro jer smo ti to par puta objasnili, ali namerno vadis tekst van konteksta jer nemas sta drugo da navedes protiv istine pa se sluzis izvrtanjem teksta i vadjenjem van kontesta.
A to je greh Neo.

I otkriću rugobu njenu pred milosnicima njenim, i niko je neće izbaviti iz moje ruke. 11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene. 12

evo Bog jos u starom zavetu prorice ukidanje subote

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back