insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
A zasto si ogranicen na jednu knjigu?Moze li mi neko navesti citate iz Biblije gdje se kaze da treba svetkovati nedjelju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A zasto si ogranicen na jednu knjigu?Moze li mi neko navesti citate iz Biblije gdje se kaze da treba svetkovati nedjelju?
A zasto si ogranicen na jednu knjigu?
Biblija je Bozja rec.A zasto si ogranicen na jednu knjigu?
Zato sto sam hriscanin.A zasto si ogranicen na jednu knjigu?
To sam ja pitao X i N puta, ali odgovora nema...Istina je univerzalna i nalazi se pomalo u svim knjigama.
Hocu,...
Hebrejska riječ “sabat” znači “počinak, odmor, mirovanje”.
Iako u biblijskom izveštaju zapisanom u Prvoj knjizi Mojsijevoj stoji da je Jehova Bog sedmi dan “stao počivati” od stvaranja, Božji je narod tek u Mojsijevo vrijeme dobio zapoved da drži dan počinka, odnosno sabat, koji je trajao 24 sata (1. Mojsijeva 2:2)
. Taj je zakon omogućio Izraelcima da počinu od uobičajenih poslova i u većoj se meri posvete svojoj duhovnosti.
Zato sto sam hriscanin.
Istina je apsolutna-nalazi se u Bibliji.
Dakle,posvetimo se svojoj duhovnosti,svetkujmo subotu![]()
Svakako.Niko nije savršen.
Ne, nego u Vedskim spisima (poglavito u Bhagavad-gita-i).
Dakle, posvetimo se duhovnosti i tražimo svetlost u samome sebi, kao Buda, ne svetkujmo ništa, naročito ne neki dan.
P.S. Samo ažuriraj (što otkriva nesigurnost).![]()
Svakako.
Satanski spisi.
Svetkujmo pomisljajuci na Boga.
P.S. Pripeklo sunce danas.
pa?Imas mnoge hriscane koji nisu.Zato sto sam hriscanin.
pa?Imas mnoge hriscane koji nisu.
Takvi hriscani su otpali od Hrista.
tek sam pocela sa objasnjenjem opsirna je tema, kasnije cu napisati sve o sabatuZato sto sam hriscanin.
Istina je apsolutna-nalazi se u Bibliji.
Dakle,posvetimo se svojoj duhovnosti,svetkujmo subotu![]()
Je li?Znaci i apostolski ucenici i prvi hriscani,svi su otpali od Hrista,jel tako?
Da,svaki dan,ali subota je posebna-Bog ju je posvetio.tek sam pocela sa objasnjenjem opsirna je tema, kasnije cu napisati sve o sabatu...
Mi svetkujemo svaki dan, time sto svaki dan smo posveceni duhovnosti, i to je ono sto je bitno za hriscane...
Ne radi se o tome da postoje neki koji su otpali,vec ako prihvatimo tvoje stavove,ispasce da su svi otpali.Da ne spominjem sto je prinicip kojeg se drzis("Sola scriptura"),novijeg datuma.Svakako je imalo onih koji su otpadali,sto se jasno vidi iz Pavlovih poslanica koji apeluje na to da se propovijeda po Hristu.
Ne radi se o tome da postoje neki koji su otpali,vec ako prihvatimo tvoje stavove,ispasce da su svi otpali.Da ne spominjem sto je prinicip kojeg se drzis("Sola scriptura"),novijeg datuma.
da to je vazilo do Hrista.. nakon njega svaki dan se Bog proslavlja...Svakako je imalo onih koji su otpadali,sto se jasno vidi iz Pavlovih poslanica koji apeluje na to da se propovijeda po Hristu.
Da,svaki dan,ali subota je posebna-Bog ju je posvetio.
da to je vazilo do Hrista.. nakon njega svaki dan se Bog proslavlja...
Galatima 4:9-11
9 Ali sada kad ste upoznali Boga — zapravo sada kad je Bog upoznao vas — kako to da se ponovno vraćate ispraznim i bednim načelima i opet im, ponovno, želite robovati?
10 Vi pomno držite dane i mesece i razdoblja i godine.
11 Bojim se za vas, da se možda nisam uzalud trudio oko vas.
Evo,pravoslavni hriscani se ne zadrzavaju samo na Bibliji.Isto kao i katolici.Rekao si da postoje mnogi hriscani koji se ne ogranicavaju samo na BIbliju. Mozes li da mi navedes nekog? Da li su apostolski ucenici propovijedali jevandjelje ili nesto drugo?
Evo,pravoslavni hriscani se ne zadrzavaju samo na Bibliji.Isto kao i katolici.
Oni jesu propovedali jevandjelje,ali ne samo to.Uzmi citaj njihova dela.
Da li to znaci da i 10 zapovijesti mozemo da odbacimo?da to je vazilo do Hrista.. nakon njega svaki dan se Bog proslavlja...
Galatima 3: 23 -25
23 A prije nego što je došla vera, bili smo čuvani pod zakonom, predani u zatočeništvo, čekajući vjeru koja se trebala objaviti.
24 Tako nam je Zakon bio odgajatelj koji nas je vodio do Krista, da budemo proglašeni pravednima zbog vere.
25 A otkako je došla vera, više nismo pod odgajateljem.
Nego na sta se jos zadrzavaju?
Mnogo toga.Za njih postoji i predanje.Kao sto rekoh,uzmi i citaj.
Razvijaju ucenje o stvaranju,o padu,o Hristovom stradanju,liturgiji...
Koje predanje? Pagansko?
neispravno je bilo koji dan svetkovati u odnosu na druge...Zasto onda posebno svetkujemo nedjelju?
Predanje nije nista drugo do zivot Crkve i dejstvo Duha na one koji su u njoj.