Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zasto si ogranicen na jednu knjigu?
Zato sto sam hriscanin.

To sam ja pitao X i N puta, ali odgovora nema... :hahaha1: Istina je univerzalna i nalazi se pomalo u svim knjigama.

Istina je apsolutna-nalazi se u Bibliji.

Hocu,... :)

Hebrejska riječ “sabat” znači “počinak, odmor, mirovanje”.

Iako u biblijskom izveštaju zapisanom u Prvoj knjizi Mojsijevoj stoji da je Jehova Bog sedmi dan “stao počivati” od stvaranja, Božji je narod tek u Mojsijevo vrijeme dobio zapoved da drži dan počinka, odnosno sabat, koji je trajao 24 sata (1. Mojsijeva 2:2)

. Taj je zakon omogućio Izraelcima da počinu od uobičajenih poslova i u većoj se meri posvete svojoj duhovnosti.

Dakle,posvetimo se svojoj duhovnosti,svetkujmo subotu :)

Poslednja izmena:
Zato sto sam hriscanin.

Istina je apsolutna-nalazi se u Bibliji.

Dakle,posvetimo se svojoj duhovnosti,svetkujmo subotu :)

Niko nije savršen.

Ne, nego u Vedskim spisima (poglavito u Bhagavad-gita-i).

Dakle, posvetimo se duhovnosti i tražimo svetlost u samome sebi, kao Buda, ne svetkujmo ništa, naročito ne neki dan.

P.S. Samo ažuriraj (što otkriva nesigurnost). :hahaha1:

Je li?Znaci i apostolski ucenici i prvi hriscani,svi su otpali od Hrista,jel tako?

Svakako je imalo onih koji su otpadali,sto se jasno vidi iz Pavlovih poslanica koji apeluje na to da se propovijeda po Hristu.

tek sam pocela sa objasnjenjem opsirna je tema, kasnije cu napisati sve o sabatu :)...

Mi svetkujemo svaki dan, time sto svaki dan smo posveceni duhovnosti, i to je ono sto je bitno za hriscane...
Da,svaki dan,ali subota je posebna-Bog ju je posvetio.

Svakako je imalo onih koji su otpadali,sto se jasno vidi iz Pavlovih poslanica koji apeluje na to da se propovijeda po Hristu.

Da,svaki dan,ali subota je posebna-Bog ju je posvetio.
da to je vazilo do Hrista.. nakon njega svaki dan se Bog proslavlja...

Galatima 4:9-11

9 Ali sada kad ste upoznali Boga — zapravo sada kad je Bog upoznao vas — kako to da se ponovno vraćate ispraznim i bednim načelima i opet im, ponovno, želite robovati?
10 Vi pomno držite dane i mesece i razdoblja i godine.
11 Bojim se za vas, da se možda nisam uzalud trudio oko vas.

Galatima 3: 23 -25

23 A prije nego što je došla vera, bili smo čuvani pod zakonom, predani u zatočeništvo, čekajući vjeru koja se trebala objaviti.
24 Tako nam je Zakon bio odgajatelj koji nas je vodio do Krista, da budemo proglašeni pravednima zbog vere.
25 A otkako je došla vera, više nismo pod odgajateljem.

Poslednja izmena od moderatora:

Galatima 4:9-11

9 Ali sada kad ste upoznali Boga — zapravo sada kad je Bog upoznao vas — kako to da se ponovno vraćate ispraznim i bednim načelima i opet im, ponovno, želite robovati?
10 Vi pomno držite dane i mesece i razdoblja i godine.
11 Bojim se za vas, da se možda nisam uzalud trudio oko vas.

Zasto onda posebno svetkujemo nedjelju?

23 A prije nego što je došla vera, bili smo čuvani pod zakonom, predani u zatočeništvo, čekajući vjeru koja se trebala objaviti.
24 Tako nam je Zakon bio odgajatelj koji nas je vodio do Krista, da budemo proglašeni pravednima zbog vere.
25 A otkako je došla vera, više nismo pod odgajateljem.
Da li to znaci da i 10 zapovijesti mozemo da odbacimo?

Zasto onda posebno svetkujemo nedjelju?
neispravno je bilo koji dan svetkovati u odnosu na druge...
Kao sto kaze Hrist u

23 A prije nego što je došla vera, bili smo čuvani pod zakonom, predani u zatočeništvo, čekajući vjeru koja se trebala objaviti.
24 Tako nam je Zakon bio odgajatelj koji nas je vodio do Krista, da budemo proglašeni pravednima zbog vere.
25 A otkako je došla vera, više nismo pod odgajateljem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back