Zašto su restorani u EU jeftiniji nego u Srbiji?

Bugarska je duplo jeftinija od Srbije u restoranima, Mađarska manje više ista. Nemačka je u principu skuplja jer su radni sat i usluga mnogo skuplji, Švajcarska je mnooooogo skuplja, Hrvatska osetljivo skuplja, Italija ako je pizza jeftinija ali skoro sve drugo ume itekako biti skuplje, Grčka skuplja....sem giros pite,

Dakle EU je preširok pojam i zavisi šta se naručuje.

ma naravno.
pazi ja verujem da mario nadje radnju u kojoj nadje nekvalitetne stvari za male pare ili naleti na neku ludu akciju ali realno cene u spaniji posto nju spominje u radnjama su kao nase ili vise.
Stvarno ne znam .Lično nigde nisam putovala i kupovala.
Ali za Francusku znam zbog sestre, ona ne laže.
Msm, njoj verujem.

Bugarska je duplo jeftinija od Srbije u restoranima, Mađarska manje više ista. Nemačka je u principu skuplja jer su radni sat i usluga mnogo skuplji, Švajcarska je mnooooogo skuplja, Hrvatska osetljivo skuplja, Italija ako je pizza jeftinija ali skoro sve drugo ume itekako biti skuplje, Grčka skuplja....sem giros pite,

Dakle EU je preširok pojam i zavisi šta se naručuje.
Ja objavio cenovnike iz restorana i fotke cena iz supermarketa a vi šuplje priče :kafa:

Verujem da je prevoz i slične stvari da su jeftinije ali tipa neki kafić i hrana čisto sumnjam.
Prevoz nikako nije jeftiniji. Bukvalno nema šanse da se voziš 90 minuta za 40 centi kao u Bg-u.
U Mađarskoj je karta za jednu vožnju 450 forinti, tj 1,10€ u Rimu 1,5€
U Nemačkoj najjeftinija karta za 3 stanice je 2,40€....

Jeste jeftiniji, pre neki dan sam išao u dalijev muzej 130 km 7 evra brzi voz. Dobiješ i gratis slušalice za muziku, ide 200+ kmh.

Uporedi to sa bg ns i koja je cena.

IMG_20241003_140938.jpg

Kafa sa šlagom u centru barselone 300 din, pice po restoranima na samoj obali mora od 10-13 evra. Jeftinije od big pice tj brze hrane u beogradu. Dakle kako je moguće da su restorani u španiji na samoj obali jeftiniji od brze hrane u srbiji?!??

Pogledajte prilog 1621960Pogledajte prilog 1621961
Pogledajte prilog 1621962
Pogledajte prilog 1621963
Pogledajte prilog 1621965Pogledajte prilog 1621964
Pogledajte prilog 1621966
Spanija jeste jeftina ali dodji u Holandiju da o Norveskoj i ne govorim.

Back