Zašto su pale zgrade WTC?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kako tačno to treba da padnu zgrade od 400 metara u kojoj su prethodno udarili avioni? Pošto se razumeš u metalne konstrukcije pa izvoli i objasni

Vidim vas dvojica sve znate, ko da ste i sami učestvovali u zaveri i postavljali eksploziv. Mnogo ste mi sumnjivi, pa bi eventualna istraga morala i vas da obuhvati. Da se ispita odakle vam sve te informacije koje po prirodi stvari samo zaverenici mogu znati. :cool:

- - - - - - - - - -

E moj zvekane blage veze ti nemaš :lol:......idi vidi na Guglu šta je kerozin i koju temperaturu može da dostigne kad se zapali.

ovo autobiografija (sažeto izdanje) :hahaha:
Pa Zveki šta kaže Gugl? Kerozin goreo sat vremena i konstantno podizao temperaturu dok se zgrada nije istopila... :rotf:
Nemoj više da se brukaš, postaje mene sramota koliko si plitak :rumenko:

Vidim vas dvojica sve znate, ko da ste i sami učestvovali u zaveri i postavljali eksploziv. Mnogo ste mi sumnjivi, pa bi eventualna istraga morala i vas da obuhvati. Da se ispita odakle vam sve te informacije koje po prirodi stvari samo zaverenici mogu znati. :cool:
Eto vidiš koliki smo mi mozgovi, ubedili smo ceo svet da su to uradili amerikanci, a ono mi :mrgreen:
A ti da si nam konkorencija pa makar i izdaleka, bio bi podvrgnut "mind control" .... ali ovako nema potrebe, to bi bio udarac u prazno :hahaha:

Drago mi je da smo se složili, moram da priznam da deluješ ok i normalno.
Jednom sam već obrazložio zašto je svaka daljnja diskusija bezveze i kontraproduktivna. U svetlu novih geopolitičkih događaja je sasvim opravdana sumnja da su ameri to sami sebi napravili. Činjenica je da su se zgrade srušile, takođe je činjenica da su avioni zviznuli u iste.

Ljudi su izginuli, oni opravdali svoje imperijalističke i zločinačke pohode i to je to. Ostaje dosta stvari nerazjašnjeno, kao npr, kako su to otmičari, kojim motivom, žrtvovali živote zarad amera, ili, da li su podmetnuli eksploziv ili nisu. Sasvim je to nebitno. Ljudi nema, zgrada nema, kauboji divljaju. I to je kraj cele priče.

Daljne rastezanje je smešno, nema svrhu, a te detalje mi nikakvim raspredanjima nećemo saznati zato što nemamo dovoljno podataka, i ono malo što ih imamo su sumnjivi, nejasni, iz bogtepitao kojih izvora.

Dakle, ostaje samo lupetanje!

Čovek sveo kompleksnu strukturu kao što je zgrada tog tipa na metalnu šipku od 20cm... iebeš mi sve ako to nije za Nobelovu nagradu iz fizike... :hahaha1:

Pri projektovanju Svetskog trgovinskog centra krajem šezdesetih XX veka arhitekta Minoru Jamasaki se plašio težine zgrade. Strukturalno, zgrada je projektovana kao vertikalni nosač. Svaka kula je ležala na kvadratu od 64 kvadratna metra, bila je visoka 411 metara iznad zemlje i bila ukopana 21 metar pod zemljom. Odnos širine i visine bio je 1:6,8. Težina zgrade je iznosila 500.000 tona, ali proračunati pritisak vetra je određivao dizajn, više nego težina zgrade.
Kule STC-a su projektovane kao velika jedra koja treba da izdrže uragan od 225 km/h, to jest silu od 5000 tona. Zbog toga je svaka od kula projektovana kao "cev u cevi" sa 244 spoljna nosača, preseka 36 cm kvadratnih.

ovo je deo iz teksta http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1009660 i videces da bas pise CEV U CEVI

nisam sveo na sipku od 20 cm nego zicu od 20 jer sipku od 20 cm a debljine 3 cm ne bi mogao da iskrivis tako lako

Rad je napravio stručnjak o kom imaš informacije ko je i šta je.... Pa makar bio i u Kuriru objavljen. Ako Kurir objavi rad Ive Andrića, to je Ivo Andrić i dalje.... A rad ni jedan vaš stručnjak nije mogao da ospori jer nije u mogućnosti. (Ako je osporio, izvini, daj da pročitam)

kao sto sam napisao projektovanje ove zgrade je trajalo mesecima od tim inzinjera.

rusenje bi bilo skoro nemoguce izracunati jer ne znas sve promenjive.mozes pretpostaviti ali NE MOZES znati bas sve.

a i da znas sve trajalo bi mnogo duze nego projektovanje jer imas vise promenjivih.trebalo bi izracunati napone i sile u SVIM NOSACIMA i spojevima

tako da kad se neki strucnjak oglasi on moze reci samo ono sto misli na osnovu svog iskustva.

i naravno da ce se javiti oni koji su sluge rezima a ja sam dao nacin da proveris kako se ponasa materijal

Rad je napravio stručnjak o kom imaš informacije ko je i šta je.... Pa makar bio i u Kuriru objavljen. Ako Kurir objavi rad Ive Andrića, to je Ivo Andrić i dalje.... A rad ni jedan vaš stručnjak nije mogao da ospori jer nije u mogućnosti. (Ako je osporio, izvini, daj da pročitam)

Alo, pa ti si pričao kako "radovi" sa takvih sajtova nisu relevantni. Ali pošto si ti postavio, to je onda suva istina... pa takva računanja nisu radili NIST i FEMA, ali je radio neki kanadski balvan?
Evo ja sam ga osporio, čovek je izračunao na osnovu VIDEO SNIMKA da je kašnjenje(od slobodnog pada) na nekom od spratova 0,006... sekundi :klap:
Ja nisam fizičar, a nisam ni vrdno iz pameti. Evo možda ti imaš odgovor kako je "stručnjak" došao do 0,006 sekundi, čime je izmerio?

Recimo, da avion na sebi ima raketni motor....

Ima isti motor kao i raketa - mlazni.
Mada ti tvrdiš da su to sasvim različite vrste motora:

Citat Original postavio Brz Brži Najbrži Pogledaj poruku
Ne zameramo što je pogrešio, svako ima pravo da nešto pogreši.
Ali je i pokušao da se opravda rekavši da raketni motori rade na istom principu kao i mlazni.
Time je pokazao svu svoju moć zaključivanja i logike.
Nije vredan daljeg gubljenja vremena.
Obaška što ignoriše sve naše tvrdnje i objašnjenja. Kako ona ozbiljna, tako i ona sa šaljivim konotacijama.
Neću se više baviti njim.

Pa si, brže-bolje obrisao svoju glupost.
Mene bi bar bilo sramota - da druge prozivam zbog nečeg, o čemu ni sam nemam pojma.

A tema je o 11.-tom septembru i rušenju zgrada, udaru u Pentagon - a ne o stručnim nazivima motora.

Sisi??

Pitanje je postavljeno tebi i trebalo bi da je odgovor jednostavan - običan broj, visina leta.
Dakle:

Na kojoj visini je leteo Boing 757, visok 13,5 metara kada je udario samo u prva dva sprata, visine oko 9 metara?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Točak, ha?
Jedan?
A ovakva dva?

- - - - - - - - - -

Ovi motorčići?

- - - - - - - - - -

Sumnja se da je u Pentagon udario Boing 757.

Znaš li šta je Boing 757?

Njegove dimenzije ne odgovaraju veličini rupe nastale usled udara u Pentagon.
Veličina rupe u Pentagonu ne odgovara udaru Boinga 757.
Da li ti je sada jasno, šta je problem?
Veličina rupe od udara i veličina Boinga 757.

?????

- - - - - - - - - -

Ne pravi se blesav... avion se jasno vidi kao bela mrlja na jednom frejmu, jer se kreće brzo. Naravno da se neće videti oštro kao da je parkiran ako je ekspozicija kamere jedna dvadesetpetinka, a avion se kreće preko 800km/h. To su osnove fotografije.

Inače, pošto je avion leteo nisko i bio u zoni dometa mobilne telefonije, barem dvoje putnika je uspelo da ostvari pozive svojim najbližima pre nego što je avion udario u Pentagon.

Koliko nisko, Sizife?
Koja je bila visina leta?

Brzi nikada nije obrisao ni jedan svoj post.
A ponajmanje onaj koji Sveti predočava svu količinu lupetanja kojr proizvodi.

Pa gde ti je?

Naročito ovaj deo:

"Ali je i pokušao da se opravda rekavši da raketni motori rade na istom principu kao i mlazni."

Ovim si me ubio u pojam.

A tek ovim, nekada:

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
derane, jacina sjaja neke zvezde nema nikakve veze sa njenom udaljenoscu........

Naravno da ne rade. U principu rada raketnog motora i mlaznog (avionskog) postoje enormne razlike.
To što neki pokušavaju da "princip rada" svrstaju pod način delovanja je stvar retorike.

Dakle, princip delovanja i princip rada su nebo i zemlja. Molim da ovi sa jeftinim životnim ulaznicama ponove iskaz i nauče nešto.

Mlazni motor, avionski, nikada ne može da potisnu snagu raketnog iz jednog vrlo prostog razloga i upravo taj razlog čini enormnu razliku. Naravno, taj razlog je svakome prosećno načitanom čoveku jasan, a takav čovek nikada ne bi lupio ono što je lupnuto.

Naravno da ne rade. U principu rada raketnog motora i mlaznog (avionskog) postoje enormne razlike.
To što neki pokušavaju da "princip rada" svrstaju pod način delovanja je stvar retorike.

Dakle, princip delovanja i princip rada su nebo i zemlja. Molim da ovi sa jeftinim životnim ulaznicama ponove iskaz i nauče nešto.

Mlazni motor, avionski, nikada ne može da potisnu snagu raketnog iz jednog vrlo prostog razloga i upravo taj razlog čini enormnu razliku. Naravno, taj razlog je svakome prosećno načitanom čoveku jasan, a takav čovek nikada ne bi lupio ono što je lupnuto.

Džaba se vadite sa tim naknadnim ubacivanjem reči "avionski".

Citat lepo kaže:

"Ali je i pokušao da se opravda rekavši da raketni motori rade na istom principu kao i mlazni."

I? Šta je tu čudno?
Raketni motor je raketni.
Mlazni je mlazni.
Jedan ide na rakete a drugi na avione.
To ne dokazuje da avion nije udario u pentagon, već samo da ti imaš ozbiljnih problema sa komunikacijom.
Ako želiš, možeš i da postavljaš pitanja na koja si dobio odgovore koji ti se ne sviđaju.
Raketaš.

Džaba se vadite sa tim naknadnim ubacivanjem reči "avionski".

Citat lepo kaže:

Ne, nego se ti vadiš! Prvobitna izjava (tvoja) je bila da avioni idu na raketne motore, a to ne bi lupili dečaci u obdaništu. Cela diskusija se razvila i zavera, da se skrene sa tog tvog bisera,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back