Zašto su ljudii opsednuti sa putovanjem na more?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno

Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Nisu opsednuti nego osetiš da te more psihički odmorilo.
Postaje nužnost jednom kad okusiš.
To ne vredi za mlade ljude, ali za odrasle, opterećene, izmorene vredi.

Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno

Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Meni je to uvek delovalo kao da je more statusni simbol ili pak neka norma.
Uglavnom bih se svađao sa svojima dok sam bio dete jer me mora nikada nisu privlačila, pa ili ostanem kući ili odem sa nekom rodbinom po Srbiji.
Previše ljudi za moj ukus, a i da se krčkam na suncu mi je turn off.

Letovanje provodim na svojoj vikendici/salašu u nastajanju gde planiram da se preselim potpuno.

Umesto deset dana negde u gostima, provedem tridesetak dana u hladovini i pravom odmoru neometan stresom odlaska, dolaska, troškova rizika i čega sve još.

Odmor mi je pre svega odmor od svakodnevnih poslova i obaveza.

More za mene apsolutno nije opcija
Plus ovo što reče kolega Urwald.

Previše ljudi za moj ukus, a i da se krčkam na suncu mi je turn off.
Sve zavisi gde odeš. Ako mogu, uvek biram mir i tišinu. Evo na primer

1000048493.jpg

Najvažniji ekosistemi Mediterana, a posebno jadranske obale, zaleđa i ostrva su ekosistemi sastavljeni od žbunastih biljaka i niskog drveća (gariga, makija...), a u mnogim oblastima je i takva vegetacija degradirana i pretvorena u kamenjar.

O kakvom mirisu borovine neki ovde pišu? To je na jadranskoj obali jako, jako retko. Pre se oseti miris govana koji se istresa sa kruzera ili miris plastike jer je Mediteran jako zagađen mikroplastikom.

Miris borovine i četinara se nalazi na visokim planinama gde je prirodni dom četinara. Na prostoru bivše Jugoslavije četinara najviše ima u jugozapadnoj Srbiji, Bosni i Sloveniji.

Zato sto nema nista lepse
Bravo decko..meni godi cim udahnem miris mora odmah mi je otpusen nos i volim taj miris mora.Ljudi nekako svi su vedri, raspolozeni ..Izadjem uvece kao vezbam nesto ..dodje devojka pored mene i baca kamencice u vodu....Jedne godine pogodilo se svaki dan kisa ..oblacno ..nikad se lepse nismo naspavali..pljusti kisa ,more besni ..peni huci a ja kao meda...'pavkam.

Back