Zasto su ljudi zli

Umro muski,hvala na komentu,da me nasmejes.
Imam 70 godina i sigurno mogu da ti budem baka.
Ženskog sam pola
A o Akademijama odakle da počnemo da se trkamo ti i ja?
Ti ne postujes sagovornika jer si luzer
Misliš da vredjas nekoga bez razloga na virtuali k. ti je veći?

Ja sam doktor nauka u penziji.Govorim 7 jezika.I iznad svega sam covek.

A ti ko si?
Umro muski?

Sram te bilo.

Umro muski,hvala na komentu,da me nasmejes.
Imam 70 godina i sigurno mogu da ti budem baka.
Ženskog sam pola
A o Akademijama odakle da počnemo da se trkamo ti i ja?
Ti ne postujes sagovornika jer si luzer
Misliš da vredjas nekoga bez razloga na virtuali k. ti je veći?

Ja sam doktor nauka u penziji.Govorim 7 jezika.I iznad svega sam covek.

A ti ko si?
Umro muski?

Sram te bilo.
Slusaj, da su godine obavezno donele pameti ljudima , Svet bi izgledao sasvim drugacije....
Mnogi izbleje zivot i ostanu poluprazne ljusture, a pred kraj i posenile.
Neverovatno je da iko oprezan prema svom sudu i mislima moze da reaguje ovako kao ti....tako da vise vuce na oholost i gordost, a ne razumnost .....

Tako da sve te godine su ustvari sramota kao upotrebljen argument za nesto sto ne potpomazu nego su izraz zalosnog u ovom slucaju...

Ne znam zasto mislite da vam izjava o godinama daje milimetar blize boljem sagledavanju ako vec same godine nisu to ucinile...

Ali kao i sve u Srbiji , prolupali seljoberi , prolupali matorci , pa se sve na revers ocekuje....
Koja je ovo sramota od stare osobe da nastupa ovako ....samo sto ne verujem da je ista kulturnija bila i u mladosti i u punoj sposobnosti.....

Covek je inace u Srbiji neko ko casti, neko ko se slihta tudjim interesima ali nikad nije neko ko realno sagledava ili nedaj boze istinu kaze ljudima...taj nije covek....
Ne znate zasto , necu vam ja otkrivati.

Samo nista ne znaci ni da vam kazem da ste mnogo van svoje lige....
Zato svako ka svom jatu, najbolje da vi uzivate u svojoj gordosti, a ja cu ignorisati bulaznjenje koje ste ovde prikazali, cisto da se ne natezemo oko osnovnih pojmova u vezi teme....
Nema smisla tu dublje zadirati kad se vide osnovne stvari....

Ljudi treba da shvate da svako ima razlicito misljenje , cesto i sa razlogom...
I da nista nece promeniti iznosenjem svog misljenja....
Bar za pocetak....

Slusaj, da su godine obavezno donele pameti ljudima , Svet bi izgledao sasvim drugacije....
Mnogi izbleje zivot i ostanu poluprazne ljusture, a pred kraj i posenile.
Neverovatno je da iko oprezan prema svom sudu i mislima moze da reaguje ovako kao ti....tako da vise vuce na oholost i gordost, a ne razumnost .....

Tako da sve te godine su ustvari sramota kao upotrebljen argument za nesto sto ne potpomazu nego su izraz zalosnog u ovom slucaju...

Ne znam zasto mislite da vam izjava o godinama daje milimetar blize boljem sagledavanju ako vec same godine nisu to ucinile...

Ali kao i sve u Srbiji , prolupali seljoberi , prolupali matorci , pa se sve na revers ocekuje....
Koja je ovo sramota od stare osobe da nastupa ovako ....samo sto ne verujem da je ista kulturnija bila i u mladosti i u punoj sposobnosti.....

Covek je inace u Srbiji neko ko casti, neko ko se slihta tudjim interesima ali nikad nije neko ko realno sagledava ili nedaj boze istinu kaze ljudima...taj nije covek....
Ne znate zasto , necu vam ja otkrivati.

Samo nista ne znaci ni da vam kazem da ste mnogo van svoje lige....
Zato svako ka svom jatu, najbolje da vi uzivate u svojoj gordosti, a ja cu ignorisati bulaznjenje koje ste ovde prikazali, cisto da se ne natezemo oko osnovnih pojmova u vezi teme....
Nema smisla tu dublje zadirati kad se vide osnovne stvari....

Ljudi treba da shvate da svako ima razlicito misljenje , cesto i sa razlogom...
I da nista nece promeniti iznosenjem svog misljenja....
Bar za pocetak....
Za pocetak pajser si.
Nemoj se miriti sa tim.
Poradi malo na tome da ne budes bas taka fosna neotesana.

U Srbiji imamo trenutno predDekartovsko vreme...
Tj svi se drze postulata JA SVE ZNAM , a ne postulata sumnja je izvor svih znanja.
Cak ne postoji ni psiholoska logicka konekcija do takvog razmisljanja.
I onda bude zamorno i prilicno netacno sve sto se izgradi na nekom drugom postulatu , tipa bolje je verovati u ovo nego u ono...

Tj pogresne pocetne aksiome su osnova demagoske i usmerene doktrine a ne znanja...
Nekad je to neizbezno , zbog masovnosti , ali nikad zbog same prirode odnosa.da ne moze kasnije da se postavi pod lupu....

Naleteo sam na simpozijum, seminar, utilizacija i optimizacija dobrog i zlog, motivacioni seminar...

Dakle itekako se integrise i koristi i zlo i dobro kao sastavni deo svih ljudi, bez osude, nego se jos i favorizuju postojanja i ispoljavanja tih potreba.

Verovatno smo se svi mi suocili sa cinjenicom da ljudi mogu biti zli… da mogu postati zli… da nam mogu naneti zlo… Onda se pitamo zasto su neki takvi, zasto ne cene dobro, zasto nalaze zadovoljstvo u zlu… dok se drugi trude biti covecni i dobri iskreni …. Sta je ono sto neke tera da potanu zli ili da zele biti takvi???? I Sta je to sto ih cini zlima?

Zna se da postoje UNIVERZALNO DOBRO I ZLO... samo je sada drugi problem sto ljudi usled svoje urodjene nesavrsenosti i sklonosti naginjanja ka zlu ne vide jasno tu granicu ili ne zele da je vide i to sto se nase shvatanje tih pojmova razlikuje, time se ne menja sustina...
I nije bitno sta je za nekoga dobro ili zlo, vec treba razmisljati o tome ... ako zeli biti covek, i analizirati svoje postipke, htenja, motive.... i ukoliko poznaje sustinu osobina po kojima se moze definisati zlo i ukljuci i svoju savest , sposoban je znati sta je zlo a sta dobro, mozda ne 100% objektivno, ali moze uspeti u tome. Ali to je u slucaju samo ako zeli biti DOBAR i ako su mu bitne prave vrednosti, onda ce se truditi da zna da definise zlo... da ne bi presao na stranu zla....
Mislim da oni kojima je to relativno i koji se ne trude da shvate sustinu zla i dobra, da se tako samo izgovaraju za ono sto jesu, tj za svoja (zla) dela.... ili im je tako samo lakse jer se onda ne osecaju odgovorno… Jer ako neko neku stvar ne definise kao zlu....(subjektivno), to mu moze sluziti kao opravdanje da cini zlo, pod izgovorom da nije to zlo.....
Ljudi su skloni racionalizaciji, tj da za lose postupke traze dobro smisljene argumente i da tako obmanjujuci svoj um obmanjuju i druge, ali to je sve prvenstveno na njihovu stetu.......

Skloni su da LAZU SEBE, a samim tim tako lazu I sve oko sebe… Ali odgovorni su za tu svoju samoobmanu…
Dobro je razmisljati o tome sta je dobro, sta je zlo... ukljuciti i svoju savest koja nam svedoci o tome kakvi smo.... i onda mozemo iskontrolisati svoje postupke, tako cemo bolje poznavati sebe i druge ljude... i moci ce mo da ne budemo zli... ukoliko to zelimo...... Znaci dovoljno je nekada samo ukljuciti svoju savest… kazem svoju, ne tudju…

Zlo se mnogo podcenjuje, na primer sama sebicnost je zlo... i to se podcenjuje..... ali ljudi zbog svoje sebicnosti mnogo zla nanose drugima, svojoj okolini koja ispasta zbog njihove sebicnosti, a necu o tome koliko je to i stetno po njih...., samo posledice ne dolaze odmah pa ljudi misle da ih nece ni biti... koja zabluda…

A drustvene norme nisu objektivne o tome ni necu...Jer moze nesto biti opste drustveno prihvatljivo , a zna se da je zlo...
Jedino su moralna merila ispravna....zna se da je ubiti zlo, a sada sto neko ubija u ratu ili iz nekog drugog razloga to ga ne opravdava niti menja cinjenicu da je to zlo.....
Kao na primer i abortus... zna se da je i to ubistvo, pa ipak vas nece osuditi drustvo zbog toga....Nece vas niko osuditi sto ste sebicni... sto svojom sebicnoscu unistavate nekoga ko zavisi od vas.....To se ne vidi pa ni nije zlo.... ali analizom se moze utvrditi da nesto jeste zlo.... tu su dela koja svedoce, kao i motivi ....
I ne mozemo se izgovarati da nemamo savest, to sto je neko ne ukljucije to je drugi problem..... sama savest nam mnogo govori i u dubini duse mozemo znati da je nesto zlo.... Ona moze prosuditi, moze nas osuditi, ukoliko se osvrcemo na njen osecaj... ali moze i otupeti jer je gazimo i ne uzimamo u obzir....ali mi smo sami krivi za to ukoliko je ignorisemo i imacemo posledice.....uvek su neizbezne posledice svakog zla.....
Zato je mudro malo razmisljati o sebi i svojim osobinama, motivima, i uzimati u obzir i svoju savest ...... ukoliko ne zelimo da budemo zli tj da postanemo zli......

Duhovno su bolesni... zato su zli...

"od svetlosti mrak prave od mraka svetlost"

Evo ovo je moja analiza
Ljudi su po prirodi dobri kao i sva živa bića, ima neki poremećaja ali obično je za to kriv odgoj i osjećaj nesigurnosti. Abortus nije u svakom slučaju zlo np ako je to dijete bolesno i imaće jako težak život ili ako nemaš uslova da odgajas je abortus human.

Ljudi su postali zli odkada su se odrekli vere u BOGA.

Gazi se i preko mrtvih da bi se doslo do cilja,i nijedan covek to nece sam sebi da prizna..

Svaka cast pojedim,ali takvih je veoma malo i sve vise isfrustriranih i iskompleksiranih na svakom koraku,.

To potkrepljujem zapazanjem i cinjenicom
kada se nadjem po gradu i u kontejnerima za smece cujem vapaj mladunaca i kucica i macica ostavljenih da uginu!!
Izvlacim ih iz takvih kontejnera i nahranim,pustim poneku suzu prekrstim se i dusa mi se cepa jer nemam kud snjima,pa zatim odmah odem u crkvu da se pomolim.

Niko ni da se osvrne na tako nesto i nekakva institucija i svako gleda svoja posla.,
Pa se cesto pitam kakvi smo to mi ljudi to postali!!
Bas su bili cvecke u doba kad je religija vladala svijetom.

Ljudi su po prirodi dobri kao i sva živa bića, ima neki poremećaja ali obično je za to kriv odgoj i osjećaj nesigurnosti. Abortus nije u svakom slučaju zlo np ako je to dijete bolesno i imaće jako težak život ili ako nemaš uslova da odgajas je abortus human.
Da po prirodi su dobra, zato se i postavlja pitanje zasto postaju zli.
Abortus je ubistvo i ne moze biti dobro.To je samo jedan primer kako ljudi racionalisu zlo pa postaju zli...

Da po prirodi su dobra, zato se i postavlja pitanje zasto postaju zli.
Abortus je ubistvo i ne moze biti dobro.To je samo jedan primer kako ljudi racionalisu zlo pa postaju zli...
Isto kao i djeca koja su zlostavljanja na isti način zlostavljaju svoju djecu, znači odgoj. Materijalizam isto igra veoma veliku ulogu da se zlo racionalise ali opet stvar odgoja. I nesigurnost i nepovjerenje, mnogo ljudi je zločine počinilo, jer da ja nisam njega on bi mene. Mi smo životinje kao i sve druge, pogledaj pse koji su zlostavljani kako se ponašaju. Kad hoćeš da ga pomilujes, ugize te za svaki slučaj.Naučili smo da budemo loši.

Isto kao i djeca koja su zlostavljanja na isti način zlostavljaju svoju djecu, znači odgoj. Materijalizam isto igra veoma veliku ulogu da se zlo racionalise ali opet stvar odgoja. I nesigurnost i nepovjerenje, mnogo ljudi je zločine počinilo, jer da ja nisam njega on bi mene. Mi smo životinje kao i sve druge, pogledaj pse koji su zlostavljani kako se ponašaju. Kad hoćeš da ga pomilujes, ugize te za svaki slučaj.Naučili smo da budemo loši.
Da, Zlostavljanje moze da stvori zlostavljace ali opet zasto neki to ne postanu nego i pored zlostavljanja budu dobri ljudi kada odrastu...

Mi nismo zivotinje nego ljudi - Bozja stvorenja.
Stvoreni sm oda budemo dobri sa tim Bozanskim svojstvima ljubavi,i dobrote i pravednosti.
Pitanje je zasto neki postanu zli, razlog za izbor zla.
Jjer sve je stvar izbora.
Ljudi su svesna bica i razumna.
a Zlo je bolest.

Da, Zlostavljanje moze da stvori zlostavljace ali opet zasto neki to ne postanu nego i pored zlostavljanja budu dobri ljudi kada odrastu...

Mi nismo zivotinje nego ljudi - Bozja stvorenja.
Stvoreni sm oda budemo dobri sa tim Bozanskim svojstvima ljubavi,i dobrote i pravednosti.
Pitanje je zasto neki postanu zli, razlog za izbor zla.
Jjer sve je stvar izbora.
Ljudi su svesna bica i razumna.
a Zlo je bolest.
Ne vjerujem u Boga jer ne vidim nikakvu logiku da bog postoji.Tacno je da karakter i genetika isto igra ulogu ali sve čisto hemija, nikakav bog. Mi nemamo prirodnu selekciju kao životinje gdje se loši odbacuju ili slabiji(kod nas svi prežive i imaju potomke) . Bufala u Africi žive u krdu i bufalo koji se ponaša asocijalno se odbaci od krda i pojedu ga lavovi. Možda sam daleko otišao ali ne znam drugi način da objasnim.

Bog bog nego sta...
Kome je namenio da bude dobar, njemu je poslao i andjele cuvare.
Kome nije, njega navodi da mrsi konce kao izazov ovim prvima...
Pri tome svi ti zli ljudi su ubedjeni da su dobri , sto ih je vise to su ubedjeniji da su u pravu...

Oni uzdignu svog Boga koji pocne da lici malo drugacije od Boga....samo malo se promeni....
Ali ne zakera, ne zahteva neke dosadne preispitivacke stvari nego mu dosta ono jednostavno i ocigledno kod ljudi a to je da su po prirodi dobri i ugodni...
Tako je pun ugodnih reci taj njihov novi a slican Bog...
Bas je cool.

Ne vjerujem u Boga jer ne vidim nikakvu logiku da bog postoji.Tacno je da karakter i genetika isto igra ulogu ali sve čisto hemija, nikakav bog. Mi nemamo prirodnu selekciju kao životinje gdje se loši odbacuju ili slabiji(kod nas svi prežive i imaju potomke) . Bufala u Africi žive u krdu i bufalo koji se ponaša
Logicno je da Bog postoji jer nicmo pali sa marsa nego nas je neko stvorio.
Sve sto postoji ima stvorritelja tako i inteligintna stvorenja ljudi i andjeli...
Bog je stvoritelj svega, univerzuma i nas...
Pa nismo zivotinje i ljudima ce Bog suditi...

Logicno je da Bog postoji jer nicmo pali sa marsa nego nas je neko stvorio.
Sve sto postoji ima stvorritelja tako i inteligintna stvorenja ljudi i andjeli...
Bog je stvoritelj svega, univerzuma i nas...
Pa nismo zivotinje i ljudima ce Bog suditi...
Ne vidim nikakvu logiku u tome da bog postoji i mislim da jesmo životinje. Jedina razlika je da naši pretci krenuli da hodaju na dvije noge što im je omogućilo da se razvijaju. Imali su slobodne ruke za razliku od ostalih životinja i mogućnost da uče i koriste alatke, ostalo je vrijeme učinilo. Jos uvijek se dešava da se beba sa repom rodi(imamo svi trticnu kost još uvijek koja je ostatak repa) bol koju većina ljudi ima u leđima je upravo uzrok hodanja na dvije noge, genetski kod koji je skoro identičan sa majmunima itd.

Ne vidim nikakvu logiku u tome da bog postoji i mislim da jesmo životinje. Jedina razlika je da naši pretci krenuli da hodaju na dvije noge što im je omogućilo da se razvijaju. Imali su slobodne ruke za razliku od ostalih životinja i mogućnost da uče i koriste alatke, ostalo je vrijeme učinilo. Jos uvijek se dešava da se beba sa repom rodi(imamo svi trticnu kost još uvijek koja je ostatak repa) bol koju većina ljudi ima u leđima je upravo uzrok hodanja na dvije noge, genetski kod koji je skoro identičan sa majmunima itd.
Gde ti je dokaz da su ljudi zivotinje :( aj se uozbilji
ljudi su visa bica bozja stvorenja

Inace za ove sto su ljudi, a ne bogovi...

Toliko puta se vidi da bez svesnosti da je moguce da im neko naudi i osveti se, nema niceg od dobrog...
Tek ako postoji primisao od reciprociteta koji bi bio nepovoljan , javi se trud i vrednoca da se odrzi ili podrzi dobro...

Uglavnom ljudi nize svesti tako i funkcionisu , strah od zla ih motivise da ucine ponesto dobro, a ne samo dobro...
Tu bi se mnogi slozili , medjutim ako ih pitate u koju grupu bi sebe ubrojili , onda ne bi postojali ljudi nize svesti....

Evo zamisljene situacije.....katastrofa i panika i koliko ljudi ce prilikom stizanja na neko mesto autom da se sklone sa puta i da uredno parkiraju auto, a koliko ce samo da stanu nasred puta i gledaju da sto brze izadju iz auta i odu...

Evo bas gledam sta se danas shvata kao ideal dobrog...

Jasno je prisutna degradacija pojma dobrog, a kako i ne bi...
Ideja dobrog se ne moze odupreti naporima i nesvesnom da se ubaci mnogo toga prisnog i naviknutog u to.
Samim tim se degradira.
Zagadjuje se pod obavezno.

Samim tim ljudi niti mogu da procenjuju objektivno niti da budu dobri na neki nesavremen nacin...
Bar vecina sigurno ne, svi mediokriteti ne i masa ostalih ne...

Ali naravno da ce vecina verovati da je sama po sebi dobra, jos ako moze bez mrdanja dupetom, to jos bolje....ono tata i mama mi rekli...
Sto su ljudi manje uoznati sa sobom to vise veruju u nebuloze koje im odgovaraju.

Otud teme novih vrednosti, nove moralnosti ,nove duhovnosti, nove inteligencije, nove kulturue....potreba da se ustolici ono sto imamo kao neka vrednost..

Back